Rodionovová den po svatbě divokou kartu na Australian Open nevybojovala. Slaví Inglisová

20. 12. 2015, 22:27
Aktuality 35
Australskou kvalifikaci o divokou kartu na Australian Open vyhráli Maddison Inglisová a James Duckworth. Sedmnáctiletá Inglisová ve finále porazila Arinu Rodionovovou, jež nastoupila den po své svatbě. Duckworth k rozhodujícímu zápasu nemusel vůbec nastoupit, jeho soupeř Benjamin Mitchell totiž odletěl za svou partnerkou k porodu.
Maddison Inglisová

Arina Rodionovová má za sebou divoký týden. V úterý oslavila 26. narozeniny, včera se vdala za hráče australského fotbalu Tye Vickeryho a mezitím bojovala o divokou kartu na Australian Open.

Třetí rok po sobě se prodrala do finále, ale stejně jako v letech předchozích v něm prohrála. Šestadvacetiletá rodačka z Ruska dnes den po vlastní svatbě nestačila na Maddison Inglisovou. Sedmnáctiletá Australanka vyhrála 6-4 6-2 a může se těšit na svou grandslamovou premiéru.

"Stále tomu nemohu uvěřit, jsem teď strašně moc šťastná," řekla Inglisová, jež před týdnem prohrála ve finále juniorského mistrovství Austrálie do 18 let. "Po 'osmnáctkách' jsem byla vyčerpaná, fyzicky i psychicky. Vůbec nevím, jak jsem se přes to dostala. Dnes jsem bojovala i s nervozitou, hlavně v druhém setu," dodala talentovaná Australanka, jež za triumf získala svůj dosud nejhodnotnější šek v hodnotě 34.500 dolarů.

Finále mužské kvalifikace se neuskutečnilo. Třiadvacetiletý Benjamin Mitchell totiž krátce po postupu ze semifinále dostal zprávu, že jeho těhotná partnerka bude brzy rodit a 233. tenista světa místo boje o Australian Open odletěl do Brisbane k porodu svého prvního potomka.

Bez boje tak spadla divoká karta na úvodní grandslam sezony, který začne 18. ledna, Jamesi Duckworthovi. Ten si hlavní soutěž Australian Open zahraje pátý rok po sobě,

"Raději bych vyhrál normální cestou, ale i tohle je způsob, jak se na grandslam dostat," řekl třiadvacetiletý Duckworth, který si zahraje hlavní soutěž už na pátém grandslamu v řadě. Z posledních dvanácti grandslamů chyběl pouze loni na US Open. "V posledních měsících jsem nehrál dobře. Nezvládl jsem pár důležitých tie-breaků, ale tohle mé sebedůvěře pomůže. Doufám, že to pro mě může být takový odrazový můstek a že mě čeká dobrý rok."

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

35
Přidat komentář
Pedronegro
teda nevím, proč se někteří zlobíte, já se naopak těším na nějaký podobný napínavý příběh :)
Reagovat
Roger_Federer
Furt lepsi, kdyz si AO zahraje 17 leta holka a pozbira zkusenosti, nez 26 leta co byla max okolo 150 mista.
Reagovat
EllNino
no asi tak ...a co sem měl možnost vidět, tak Mad předváděla celý turnaj velmi dobré výkony :) ...nakonec celkem překvapivá vítězka, favoritkou byla Oli Rogowska, ale ta prohrála překvapivě už v 1. zápase
Reagovat
smazaný uživatel
co tady furt strasis, Vanoce na krku - nemas nahodou oscilovat uz nekde uplne jinde, "chlapce"? ;-)
Reagovat
EllNino
a kde ? :D
Reagovat
smazaný uživatel
jeeeeeeee: https://cs.wikipedia.org/wiki/El_Ni?o
Reagovat
EllNino
neboj :D :D času dost
Reagovat
Fandina
Ta mladá má ale všechno před sebou. Ta starší se třeba na AO už nikdy nepodívá.
Reagovat
smazaný uživatel
v podstate pravda, ale je otazka, jestli by si ve svych "letech" - za me usmev - nemela uz umet veci lip naplanovat, svatba neni chripka a GS je stale GS a i nejaky ten sek se zajimavou sumou do zivota dobry...
Reagovat
Fandina
Teď čtu, že ve finále byla potřetí a nikdy nic, tak možná ta svatba na nepostup ani moc vliv neměla. V každém případě je to zajímavá rarita. Posunovat zápas kvůli sňatku.
A také koukám, že u kluků finalista vzdal boj a odletěl k porodu prvního potomka.
Reagovat
smazaný uživatel
finalista (23 let) o planovani (zivota) take nikdy zrejme neslysel -booooze, proc jen nectou TP? :-)
Reagovat
Fandina
Asi neumějí česky ... úsměv.
Reagovat
VlS
:-D - ani porod není chřipka?
Reagovat
smazaný uživatel
:-))) ale no tak - za 10 let bych ani nespitla.. ;-)
Reagovat
Fandina
třeba té dotyčné je o deset více :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
v tom pripade nas ovsem potrebuje i ona! :-)
Reagovat
Fandina
:-))) také má smůlu, že neumí česky ... úsměv
Moc obvyklé to není, být otcem v 23 letech, ale zaplaťpánbu, je to první dítě ... úsměv
Jinak co se týká termínu té svatby, dívala jsem se na její profil, ona hraje celý rok a třeba tam došlo k nějakému termínovému posunu nebo nedorozumění, že jí to vyšlo na termín svatby.
Reagovat
VlS
No, Fandino, jsme plus minus stejnej ročník a mojí generaci bylo 23 letejch otců asi výrazně víc, než 30 letejch.
Reagovat
Fandina
Souhlasím, že dřív bylo víc mladých otců, hodně kluků se ženilo po vojně. Teď je ale tendence jiná, jak u holek, tak u kluků. A dokonce teď jsou otcové hodně v takovém věku, že jsou zároveň prarodiči. To bylo dřív jen výjmečně.
Reagovat
VlS
No, ono je to jak kde, když se podíváš do Ameriky na středozápad, a i do Austrálie mimo největší města, tak tam je to do dneška tak. Holky těhotný na střední se spolužáky:-)). Mýmu synovci v Kanadě je 28, je dvojnásobnej otec a je MUDr. a jeho žena je nějaká doktorka muzikologie nebo čeho. Myslím, že to odkládání rodin je trochu evropská záležitost.
Holt ti padesátníci s druhou rodinou a capartama - holt jejich smůla, já bych se na prahu stáři s puberťána znova potýkat doma nechtěl, mě to jednou stačilo :-)
Reagovat
Roger_Federer
To je usmevne jak kdykoliv neco napise, ihbed prijdes z kontranazorem.
Tezko muzes odhadovat co ma ta mlada pred sebou, treba uz o ni nikdy neuslysime..a ba granslem se uz nepodiva.
Prvni kolo pro ni bude dobra zkusenost, muze ji to pomoci.zkusenost k nezaplaceni.
Reagovat
Fandina
O5 ses projevil, jako člověk, který neumí komunikovat s druhými. Názor považuješ za kontranázor. Jdi se poradit s psychiatrem, jak se máš na netu chovat. Je to u tebe pořád stejné.
Reagovat
Roger_Federer
Jiste,4 roky tady pome jdes jak slepice po zrni.
Cokoliv napisu ihned komentujes a upravujes, vnucujes me svuj nazor a pomxleny pohled, kontrujes.
Jsi mnou posedla.Tak cemu se divis??
Reagovat
Fandina
Nejedu po tobě a jsi mi ukradený. Právě proto si dojdi k psychiatrovi a svěř se mu se svou poruchou. Jsi nemocný.
Reagovat
VlS
Novomanžel si oddechl, my snad taky a už o Arině neuslyšíme, dokud s tenisem neflákne. Pak zde několik zoufalců napíše, jak jim bude Arina chybět, aniž by si uvědomili, že ji nejspíš v životě neviděli hrát :-)
Reagovat
aligo
nevím jak ty ale já jí viděl hrát letos ve ČF v Miami :P
Reagovat
VlS
A mimo to? Já jsem jí jinak viděl párkrát se sestrou v deblu, ale to je asi tak všechno. Já jen vzpomínám, jak zde byl článek, jak formálně skončil Malajskej maník, kterej v tý době už asi dva roky nehrál, nikdy nepřekročil práh dvoustovky a nikdy nehrál na GS a stejně tady někdo litoval, jaká že to je škoda.
Fakt bych uvítal spíš článek o lize s více informacemi, lepší info, cože to trápí Lucku a jestli se Kája nepředře, než seriál o svatbě a boji o WC Ariny.
Reagovat
rusedski
Někdo tu kritizoval protežování Nicole, ale teď je tu už třetí den nový článek o ruské Australance ze čtvrté stovky...co bude zítra, reportáž ze svatební noci?
Reagovat
Nola
:D asi tak, nejak.....netusim vobec o koho sa jedna
Serena vyhrala cenu sportovec roka 2015 v USA, ziadny clanok, ziadna zmienka... predosle roky sa rekapitulovala sezona....
Reagovat
Kozoroh
Zrovna na tu rekapitulaci sezóny jsem se ptal pana Zabloudila, na můj vzkaz však doteď neodpověděl :-(
Reagovat
Nola
rekapitulovat sezonu je 10 x pracnejsie ako okopirovat clanky ako je tento z tennis.com, nejak o to ani nestojim, po ine roky to bola bezna zalezitost, teraz je to asi mission impossible
je cas vianocny, tak nechaj redaktorov vydychnut, momentalne ficia na Murovi, ide rodit a uz nie je Skotom :D inak gratulka
o NOlem pisu na http://www.theguardian.com/sport/blog/, nejde mi pre zakazane slova grand slam nakopirovat odkaz na clanok, ale polahky to najdes...
Reagovat
Frick
Z divkoých věcí vyšla jenom noc, karta už ne.
Reagovat
smazaný uživatel
a tímto tento neuvěřitelný příběh končí... hurá
Reagovat
smazaný uživatel
Nekončí. Příští rok bude pokračovat reality show z porodního sálu.
Reagovat
VlS
Z Ruska nebo z australský divočiny? Jsem pro Austrálii, i s Krokodýlem Dundee, klokanem a psem Dingem, hrou na womeru a házení bumerangem, ať to má grády :-))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist