Rosol a Veselý si v Ostravě zahrají o finále

3. 5. 2013, 22:56
Aktuality 32
CHALLENGER OSTRAVA - Fanoušci v Ostravě mají stále naději, že se dočkají čistě českého finále. Z dnešních čtvrtfinálových duelů totiž postoupil suverénním způsobem Lukáš Rosol a po boji také Jiří Veselý.
Jiří Veselý (© prosperitaopen.cz)

Lukáš Rosol sice do Ostravy přiletěl nachlazený a unavený po triumfu z turnaje ATP v rumunské Bukurešti, stále se však veze na vítězné vlně. Včetně Davis Cupu vyhrál už 10. utkání v řadě, když dnes antukový kurt v Komenského sadech zametl s Chorvatem Nikolou Mektičem.

Čtvrtfinálový program výrazně narušil déšť, který Rosolův zápas odsunul přibližně o pět hodin. Dlouhé čekání ale vítězi turnaje z roku 2010 vůbec nevadilo a po přesvědčivém výkonu pak dovolil soupeři uhrát jenom první hru celého utkání. Dalších dvanáct gamů získal domácí favorit a za 44 minut už se z kurtu vracel zpátky do šatny s postupem v kapse.

V sobotním semifinále Prosperita Open se sedmadvacetiletý Rosol utká se Stevem Darcisem, s nímž má 35. hráč světa bilanci vzájemných zápasů vyrovnanou  2-2. Belgičan bude proti o dva roky mladšímu Čechovi usilovat o čtvrtý skalp bývalého vítěze ostravského challengeru v řadě. Darcis totiž po Francouzi Robertovi (zvítězil v roce 2011) a Ivu Minářovi (2006) vyřadil i šampiona ze sezony 2009 Jana Hájka. Čtvrtého nasazeného Čecha zdolal po setech 7-6 6-2 a zahraje si o první finále od loňského února.

Tři týdny po svém premiérovém challengerovém triumfu postoupil podruhé do semifinále český daviscupový benjamínek Jiří Veselý. Jeho zápas s turnajovou pětkou Andreasem Heiderem-Maurerem se kvůli silnému dešti v úvodu třetího setu natáhl o neplánovanou čtyřhodinovou přestávku, ale právě Veselý se s pauzou vyrovnal lépe a v dohrávce tahal za delší konec.

"Úžasný pocit být znovu v semifinále challengeru a ještě k tomu na domácí půdě," napsal šťastný Veselý na facebook.

Protivníkem talentovaného rodáka z Příbrami bude slovenský hráč z kvalifikace Miloš Mečíř, jenž pokračuje v nečekaném tažení. Dnes ve třech setech vyřadil i sedmého nasazeného Belgičana Oliviera Rochuse a třetím postupem do semifinále vyrovnal své maximum.

- CHALLENGER OSTRAVA -
(Česko, antuka, 85.000 eur)
páteční výsledky (03. 05. 2013)

Dvouhra - čtvrtfinále:
Rosol (1-ČR) - Mektič (Chorv.) 6-1 6-0
Veselý (ČR) - Haider-Maurer (5-Rak.) 7-6(3) 2-6 6-3
Darcis (6-Belg.) - Hájek (4-ČR) 7-6(3) 6-2
Mečíř (SR) - O. Rochus (7-Belg.) 6-2 4-6 7-5

Semifinálové dvojice: Rosol - Darcis, Mečíř - Veselý

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

32
Přidat komentář
kada.tom
už je ve finále 6:2 6:4, tak a teď Lukáš, bylo by hezký mít český finále :-)
Reagovat
tommr
Lukáš to bude mít proti Darcisovi o hodně těžší než to měl Jirka proti Mečířovi. Trochu se bojím aby na Lukáše nedolehla únava. Přece jen hraje už druhej turnaj po sobě až do závěrečnejch kol ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
taky se trochu bojim, ale vcera ta unava na nem nebyla vubec znat....jenom trochu na zacatku. Nebo souper byl hodne slaby....;-)
Reagovat
Fandina
Luky ... pojď pojď pojď!
Reagovat
tommr
spíš to druhý. Darcis je o hodně silnější soupeř. Ještě si vzpomínám jak loni na OH zdeptal Tomáše Berdycha ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak prvni set za nami. Je to hodne vyrovnany, ale Lukas hraje dobre. Nechapu, co se s nim v posledni dobe stalo, ale jeho tenis se mi zacina libit...hraje vyrovnane neni zbrklej jako driv, je jakoby vyspelejsi ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Co ten Mečíř rozhazuje míče mezi diváky? Teď jsem se začal dívat.
Reagovat
tommr
já si myslím, že si jen pinknul o zed - tam kde je umístěná kamera podle mě není žádná tribuna s divákama ... :)
Reagovat
Carloss
Mečíř hraje úplně stejně jako jeho táta. :)
Reagovat
tommr
až na to, že jeho hra nestačí ani na challengerech zatímco jeho táta bojoval o tituly na GS ... :)
Reagovat
Fandina
Veselý Mečíř stream
http://www.laola1.tv/en/int/tennis/atp-challenger-tour/prosperita-open-ostrava-center-court/video/501-2453-118237.html
Jirko ... pojď pojď pojď
Reagovat
gigin
Ernests withdrew from Mutua Madrid Open! He has problem with knee.
Reagovat
smazaný uživatel
Díky.:)
Reagovat
smazaný uživatel
tak Ryana ztracene podani stalo prvni set, pritom se mi zrovna (opticky, na cisilka nekoukam) zda, ze podava slusne. Celkove nehraje spatne ani hloupe, Kudla je ale duraznejsi a obcas do toho rizne, no.. :-(
Reagovat
smazaný uživatel
a sotva Ryana pochvalim, uplne naivni gem.. :-( Sakra. Come on!
Reagovat
smazaný uživatel
vyborne, ubojovany servis v dlouhem gemu na 6:5 dodal sebevedomi a utok, dobra vybava do tretiho setu..
Reagovat
smazaný uživatel
zatracene, zivacek Kudicka mel i dost stesti, fuj, dat takove prase pri MB! Ryan propadl klasickemu uspokojeni po RB na 2:2 a ztratil servis po druhe, uz nenavratne.. :-(
Reagovat
tito
díky za report....Jedem dál. :-)
Reagovat
VlS
v noci jsi takhle aktivní? No já jsem ráno otevřel jeden časák a čtu:
Sojky obecné platí za vysoce inteligentní ptáky žijící v monogamních vztazích. Během pokusů s ptačím odděleným párem a potravou vědci zjistili, že sameček je schopen vcítit se do potřeb své partnerky. Měl-li sameček možnost pozorovat partnerku, čím se krmí, a pak jí vybrat potravu, pak jí vybral něco na zpestření jídelníčku, což byla pro samičku příjemná změna.
Tak co ti sameček naservíruje k snídani? Že by regulovčíka?
Reagovat
a.magerova
Stejně jako Roger žije ve spokojeném páru, ale chybí mu zlato z OH, ani sojka nemá vše..... a já se ptám: "Čím to, že ani jednou nebyla vyhlášena Ptákem roku?!"
http://ptaci.czweb.org/1-ptak-roku.php
Reagovat
Fandina
také v páru ... úsměv
Reagovat
gigin
Bonzuje Krakonošovi, copak by to mohl být nějaký Pták roku? Tady ji vyhlásili Bohyní TP, to ji musí stačit ;)
Reagovat
a.magerova
gigin: kdyby jenom Krakonošovi...
http://www.photoserver.eu/image/velke/409/409240.jpg

Fandina: OK, tak Rogerovi chybí z OH bronz, protože zlato, stříbro i bramboru má.
Reagovat
smazaný uživatel
tak ja tu necham drobnou pobytovou stopu pro tita a hned najdu tolik ptakovin.. :-))) Jaka bonzacka vubec, nevite, co je to obcanska angazovanost!!!??? ;-)

VIS: nekdo si halt rano cte, nekdo je uz davno (jeste pred lijakem) na kurtu! :-)

ptak roku: a cipak je to vizitka, me se a.magerova neptej, ME ne! :-)))
Reagovat
Fandina
a.magerova ... zlato má a to je podstatné!
Reagovat
gigin
Tvl!! O korupci a finančních machinacích už tu ani neceknu!!
Reagovat
tommr
blíž k němu má podle mýho názoru Veselý, který je proti Mečířovi velkej favorit. Rosol to proti Darcisovi bude mít o hodně těžší ... :)
Rosol by se postupem do finále dostal na 33.místo v žebříčku a zisk titulu by ho vynes na 32.místo tj. na pozici zaručující nasazení na French Open ...
Veselý by se postupem do finále posunul někam okolo 140.místa v žebříčku a zisk titulu by ho vynes až někam okolo 125.místa což už je hodně blízko k tý vytoužený první stovce ...
Oba mají tudíž velkou motivaci ... :)
Reagovat
darek.vrana
http://live-tennis.eu/ Tady je Rosol 33. už teď a pokud postoupí do finále, měl by být 32.
Reagovat
tommr
já počítám jak bude oficiální žebříček vypadat v pondělí. Ten žebříček z toho tvýho odkazu se musí brát s velkou rezervou. Momentálně tam mají strašnej chaos, protože zřejmě už odečetli lonský výsledky z Madridu a místo toho každýmu započetli jeho nejlepší rezervní výsledek což je naprostej nesmysl. Stačí se podívat na to číslo, který jim naskočilo u Tomáše Berdycha ... :)
Reagovat
George_Renel
Nedíval jsem se jak jsou na tom hráči první třicítky se zraněními, ale myslím si, že i pozice 33-34 by mohla na FO nasazení přinést.
Reagovat
tommr
jasně že by mu to mohlo stačit. Je ale rozhodně lepší když si to vybojuje sám než aby se musel spoléhat na to, že někdo před ním nebude moct hrát kvůli nemoci nebo zranění ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Doufám v finále Rosol - Veselý ! :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist