Rosol bojuje v Moskvě, Pavlásek ve Stockholmu

17. 10. 2016, 12:17
Previews 10
Muži se stejně jako ženy přesouvají do Evropy. Čekají je celkem tři podniky série ATP 250. V Moskvě si zahraje Lukáš Rosol, ve Stockholmu se do hlavní soutěže probojoval Adam Pavlásek. V Antverpách nebude mít Česká republika žádné zastoupení.
Profily hráčů

Na všech třech turnajích mají v tomto týdnu čtyři nejvýše nasazení hráči v prvním kole volno. Největší favorité tak zasáhnou do boje až ve druhém kole.

V Moskvě bude největší favoritem Roberto Bautista, který minulý týden odehrál svůj životní turnaj na podniku Masters v Šanghaji, kde došel až do finále a porazil i světovou jedničku Novaka Djokoviče, a v Moskvě si v předchozích dvou letech zahrál finále.

Ve čtvrtfinále by mohlo dojít ke španělské bitvě, pokud turnajová jednička Bautista vyzve krajana Pabla Carreña, s nímž má pozitivní bilanci. Pokud Bautista dojde do semifinále, vyzve pravděpodobně Viktora Troického, se kterým dosud neprohrál.

Španělské bitvě by mohl zabránit hlavně domácí dvacetiletý talent Karen Chačanov, jenž nedávno v Chengdu získal premiérový titul a od pořadatelů moskevského turnaje obdržel divokou kartu.

Ve hře je i Lukáš Rosol, který začne proti Geraldovi Melzerovi (h2h 2-0). V případě výhry nevyzve po odhlášení turnajové pětky Martina Kližana nasazeného hráče.

Jeho dalším soupeřem by byl lepší z duelu Stephane Robert - Marcel Granollers. Ve čtvrtfinále by český tenista mohl vyrovnat bilanci proti Troickému.

Finále si bude nárokovat i další Španěl Albert Ramos. Toho by neměl ve čtvrtfinále minout duel s Italem Paolem Lorenzim, nebo Fabiem Fogninim. V semifinále pravděpodobně narazí na Andreje Kuzněcova, nebo Philippa Kohlschreibera.

Los českých tenistů a možné čtvrtfinálové dvojice
Rosol (ČR) - G. Melzer (Rak.) | H2H 2-0
Možné čtvrtfinálové dvojice:
Bautista (1-Šp.) - Carreño (6-Šp.) | H2H 3-2
Troicki (4-Srb.) - M. Granollers (Šp.) | H2H 6-1
Kuzněcov (8-Rus.) - Kohlschreiber (3-Něm.) | H2H 0-3
Lorenzi (7-It.) - Ramos (2-Šp.) | H2H 3-2
Kompletní los najdete zde

 

Pouze turnaj ve Stockholmu se může pyšnit jedním hráčem elitní desítky. Do švédské metropole přijel Francouz Gaël Monfils a bude největším aspirantem na titul.

Francouz by měl ve čtvrtfinále vyzvat turnajovou šestku Jacka Socka, se kterým jediný duel před dvěma lety na Australian Open zvládl beze ztráty setu.

O svůj druhý titul na okruhu ATP bude bojovat Alexander Zverev. Ten může ve čtvrtfinále srovnat vzájemnou bilanci se Stevem Johnsonem a v boji o finále letos již potřetí změřit síly s Monfilsem.

Ve slušné formě hraje i Grigor Dimitrov. Nasazená dvojka by měla dojít do čtvrtfinále a střetnout se s Marcosem Baghdatisem (h2h 6-1). Bulharsko-kyperský souboj se pokusí překazit jediný český tenista v hlavní soutěži Adam Pavlásek.

Pavlásek zvládl ve Stockholmu kvalifikaci a v prvním kole nastoupí poprvé proti kvalifikantovi Ryanovi Harrisonovi.

Hned v úvodním kole bude mít plné ruce práce turnajová sedmička John Isner, který začne proti Juanovi Martínovi Del Potrovi. Argentinec vede ve vzájemné bilanci 4-2, poslední dva zápasy ale vyhrál Američan.

Vítěz utkání pravděpodobně projde do čtvrtfinále a vyzve nejspíše Iva Karloviče. V případě tří výher si může o finále zahrát s Dimitrovem.

Los českých tenistů a možné čtvrtfinálové dvojice
Pavlásek (ČR) - Harrison (USA) | H2H 0-0
Možné čtvrtfinálové dvojice:
Monfils (1-Fr.) - Sock (6-USA) | H2H 1-0
A. Zverev (4-Něm.) - Johnson (5-USA) | H2H 0-1
Isner (7-USA) - Karlovič (3-Chorv.) | H2H 2-3
Baghdatis (8-Kypr) - Dimitrov (2-Bulh.) | H2H 1-6
Kompletní los najdete zde

 

Podnik v belgických Antverpách se naposledy konal před osmnácti lety, kdy turnaj ovládl Greg Rusedski.

Domácí titul bude chtít letos v Antverpách získat turnajová jednička David Goffin. Belgičana ve čtvrtfinále nejspíše vyzve Joao Sousa (h2h 4-1).

Pokud Goffin zvládne postoupit do semifinále, zahraje si o finále pravděpodobně premiérově s Pablem Cuevasem, nebo Nicolasem Mahutem, s nímž má vyrovnanou bilanci.

O třetí titul se pokusí Goffina připravit hlavně dvojka David Ferrer. Žebříčkově největší překážkou Španěla na cestě do semifinále by mohl být Federico Delbonis, který ale dvakrát proti Ferrerovi neuspěl.

V semifinále už by to měl Ferrer složitější, protože předpokládanými semifinalisty ze třetí čtvrtiny jsou Gilles Simon, nebo Richard Gasquet. Proti Simonovi však Ferrer zvítězil z deseti utkání osmkrát a i s Gasquetem má vysoce pozitivní bilanci.

Možné čtvrtfinálové dvojice
Goffin (1-Belg.) - J. Sousa (6-Portug.) | H2H 4-1
Cuevas (4-Urug.) - Mahut (7-Fr.) | H2H 0-1
Simon (5-Fr.) - Gasquet (3-Fr.) | H2H 1-7
Delbonis (8-Arg.) - Ferrer (2-Šp.) | H2H 0-2
Kompletní los najdete zde

 

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

10
Přidat komentář
Fandina
Lukáš vyhrál první set nad G. Melzerem a ve druhém vede 4:1. A hraje dobře, tak snad už to dopodává a ještě ke konci roku něco uhraje a jaakž takž zachrání sezonu, která není moc dobrá.

Jinak mladší Melzer je teď na svém maximu, 71 na žebříčku a jeho starší a úspěšnější bratr je daleko za ním.
Reagovat
Fandina
Adam škoda. S Harrisonem přišel v prvním setu o podání a ve druhém setu sice ze začátku také, pak ale dotahl a měl i setbol na returnu za stavu 5:4. Bohužel si ale prohrál další servis. Škoda.
Reagovat
smazaný uživatel
2SB
Reagovat
Fandina
Já myslím, že byl jen jeden, ale je to jedno, prohrál.
Reagovat
smazaný uživatel
Vypadá to,že Adam s amíkem hrají v nějaké vesnické tělocvičně
Reagovat
EllNino
mě to připomíná extraligu v Prostějově :)
Reagovat
EllNino
a myslím, že máš trochu zjreslenou představu o vesnických tělocvičnách, jednu máme u nás doma a ta teda takhle luxusně rozhodně nevypadá :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
ve Švédsku ale možná ano
Reagovat
smazaný uživatel
.
Reagovat
Fandina
Berďa tenhle týden nic nehraje a je to škoda, protože kdyby někde hrál, tak by mohl něco nahnat na osmé místo, Doma by nepřeskočil, ale šance na osmé místo by se trochu víc zvedly. Musel by asi ale dostat WC, protože po Šanghaji neměl na tenhle týden nic uvedeno. Příští týden má Vídeň a pak Paříž.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist