Rosol končí ve 2. kole, v Mnichově prohrál se Zverevem

28. 4. 2016, 17:06
Aktuality 2
Lukáš Rosol nestačil v Mnichově na domácí vycházející hvězdu Alexandera Zvereva a po prohře 3-6 4-6 vypadl ve druhém kole. Třicetiletý český tenista podlehl o jedenáct let mladšímu Zverevovi poprvé po předchozích třech výhrách.
Lukáš Rosol

Lukáš Rosol se dnes na mnichovské antuce nedostal v souboji s Alexanderem Zverevem k jedinému brejkbolu, naopak sám dvakrát servis ztratil. Domácí tenista ukončil čistou hrou po hodině a osmi minutách a ve čtvrtfinále se poměří s turnajovou jedničkou Davidem Goffinem, který otočil utkání s Victorem Estrellou.

Mezi nejlepšími osmi je nečekaně i slovenský tenista Josef Kovalík. Ten v Mnichově prohrál v kvalifikaci, ale po odstoupení Gaela Monfilse se jako lucky loser dostal rovnou do 2. kola. V něm dnes porazil Nizozemce Igora Sijslinga 6-3 6-4, oplatil mu tak porážku z kvalifikace a vybojoval své první čtvrtfinále na okruhu ATP v kariéře.

"Ještě nikdy se mi nestalo, že bych hrál s jedním soupeřem na stejném turnaji dvakrát," řekl Kovalík slovenské agentuře SITA. "S trenérem jsme se bavili, v čem bych se mohl zlepšit, a podařilo se mi to dodržet. Byl jsem od začátku do konce maximálně koncentrovaný, víc jsem ho dostával do pohybu, sám jsem zahrál líp než v neděli a i podmínky byly příjemnější. Bylo tepleji a už ani nesněžilo."

Výsledky - Mnichov (antuka, dotace 520.070 eur):
Dvouhra - 2. kolo:
A. Zverev (8-Něm.) - Rosol (ČR) 6:3, 6:4
Goffin (1-Belg.) - Estrella (Dom. rep.) 5:7, 6:3, 6:2
Kohlschreiber (4-Něm.) - Mayer (Něm.) 6:3, 6:2
Fognini (5-It.) - Kukuškin (Kaz.) 6:3, 7:5
Kovalík (SR) - Sijsling (Niz.) 6:3, 6:4
pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

2
Přidat komentář
darek.vrana
Když vidím výsledky Tomice na antuce, tak stále nemůžu pochopit, že jsme Australany loni pozvali na tvrdý povrch.
Reagovat
Frick
No se to zdůvodňovalo tim, že by to to byl problém i pro naše hráče.

A pak ty náklady.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist