Rosol: Nevěřil jsem si v koncovce. Ale na debla se cítím

6. 3. 2015, 22:17
Aktuality 19
Plánoval, jak ho Davis Cup může dostat z mizérie a nakopnout k lepším výsledkům. Místo toho se teď vzpamatovává z těžké porážky. Ani náskok 2-0 na sety a 5-4 mu totiž nestačil k výhře nad osmnáctiletým australským daviscupovým benjamínkem Thanasim Kokkinakisem, který zkušenější českou jedničku třemi získanými sadami nečekaně obral o vyhraný zápas.
Profily hráčů
Lukáš Rosol (© Česká sportovní)

Fanoušci po necelých dvou hodinách už viděli Rosola v šatně s vítězstvím a prvním bodem v kapse. Kokkinakis, který se na čtvrtečním losu překvapivě objevil v australské nominaci do úvodní dvouhry, ale ani jedinou hru od porážky nesložil zbraně a utkání dovedl k senzačnímu zvratu.

"Zápas jsem měl dobře rozehraný. Měl jsem vedení 2-:0, brejk ve třetím setu, bohužel jsem nedoservíroval. V pátém jsem vedl zase 3-2, tam jsem to měl odservírovat, měl jsem tři gameboly, ale nedohrál jsem to. Je to o jednom, dvou míčích, když je neuhrajete, ztratí se to," řekl Rosol na tiskové konferenci.

Devětadvacetiletého brněnského rodáka stáhly ke dnu nevynucené chyby. Udělal jich v celém utkání 74. "Hrálo se pět setů, ale je to dost. Já hraju na riziko, ne abych nic nezkazil. Tři sety to dneska chodilo, ale koncovky třetího, čtvrtého a pátého setu jsem nedohrál a to se mi nakonec vymstilo," řekl Rosol.

Jednatřicátý hráč světa vede český výběr v Davisově poháru potřetí jako jednička a teprve na pátý pokus přišel v této roli o neporazitelnost. "Věděl jsem, že tenhle zápas bych měl vyhrát jako jednička. Je to holt nepříjemné. Jako lídr jsem se cítil, ale nezvládl jsem to. Beru to na sebe," řekl Rosol.

Kokkinakis s každou povedenou výměnou na kurtu naopak rostl. Rozdíl 102 míst na žebříčku nakonec nebyl znát. "On se čím dál víc rozehrával. Já si na začátku dokázal držet servis, což byla taktika, ale on si zvykal na můj styl hry. Dobře mi pak returnoval a zezadu byl čím dál víc komfortnější," řekl Rosol.

Ani magie týmové soutěže, k níž se Rosol upínal, nezabrala. V posledních měsících hledá formu, prohrál páté soutěžní utkání v řadě. Od ledna dokázal porazit jen v úvodním kole Australian Open Francouze Kennyho De Scheppera. "Udělal jsem maximum, ale nemám moc odehráno. Nevěřil jsem si v koncovce. Ale na debla se cítím, měl bych nastoupit," řekl Rosol.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

19
Přidat komentář
smazaný uživatel
v deblu se už neposeru..
Reagovat
baggik
Kdyby blbost nadnášela... :-D
Reagovat
Fandina
Škoda Lukáše. Vypadalo to super a pak takové problémy. Zítra ještě malá šance žije, ale kdyby to bylo 1:1, bylo by to o něčem jiném, takhle je šance na postup minimální. Nechápu, že zápas takhle dopadl.
Reagovat
Jan
Málo jsi fandila. Křičela jsi na Lukáše pojď, pojď, pojď ? :) A na Australana míň míň míň ? :)
Reagovat
Fandina
Ono se tam moc nefandilo. Ale samo, že já si zakřičela.
Reagovat
smazaný uživatel
Já to chápu, proč to takhle dopadlo. V koncovce třetího setu se zřejmě viděl Lukáš v šatně opustil taktiku, kterou do té doby držel - trpělivost. Zkazil pár míčů svojí zbrklostí a už tu trpělivost nenašel do konce zápasu. Koki naopak se chytil své šance, kterou mu Rosol nabídl. Uklidnil se a zápas dovedl do vítězného konce. Lukáš prostě vybouchl, nemá cenu to omlouvat a jeho dramatický sešup pokračuje. Fakt je, že se Země točit nepřestane a svět se kvůli tomu nezhroutí. Jsem zklamaná , že nás Lukáš navnadil a pak to projel tímto způsobem. Stavět ho zítra ? Velkej risk, otázka je, zda je ještě o co hrát.
Reagovat
Fandina
Já si myslím, že koncovku třetího setu prohrál smolně. Pak se nechytal a ke konci pátého setu se snažil, hecoval, ale nešlo to. Nevím. Podle mě to byl bláznivý zápas. Vzhledem k tomu, že jestli někdo, tak on dovede hrát nahoru a dolu nejvíc z tenistů i tenistek a to už je co říct.
Reagovat
smazaný uživatel
Mě se právě líbilo, jak se dva sety osm gamů držel a netrojčil, byl trpělivý. Pak se zpaprčil, začal přestřelovat a bylo to. To nebyla smůla, fandino. To byla jeho povaha. Přečti si rozhovor s Navrátilem, je to tam řečeno. Bohužel tu trpělivost už do konce nenašel. No,prohrál, prohrál. Ale štve mě, že sedím jak ťulpas tolik hodin u tenisu, už se těším jak bude konec a ten Lukáš výbuch. A ještě ten línej povrch, mě se na to fakt blbě kouká. Nekonečné přehozy přes síti, slajz a slajs a slajz. Zlatej Štěpec a Berďa. A měli si vybrat rychlej povrch , kam dali rozum.
Reagovat
smazaný uživatel
Zítra tím čas marnit nebudu, jen občas najuknu na skore. Pokud naši vykřešou zítra jiskřičku, mrknu se v neděli.
Reagovat
Fandina
Já jsem tady v Ostravě a kdyby ti kluci neprohráli, tak bych byla nadšená, protože se mi líbilo jak hráli, byly hezké momenty u obou a hezkéí zážitky, ale bohužel, jde o výhry a to nebylo.
Reagovat
Fandina
Přečetla jsem si, co psal Navrátil a díky za upozornění. Je vidět, že jsme oba s úsměvem píši, na stejném zápase ... úsměv. Já pár mětrů od něj, ale on je samozřejmě aktérem. Vlastně jsem tu napsala téměř to samé co on, jen on o tom logicky ví víc ... úsměv
Reagovat
baggik
Sance není žádná a Rosol takovýchhle selhání už nasekal mraky, stačí vzpomenout loni s Pavláskem.
Reagovat
Kozoroh
Tady se furt řeší Rosol, ale co ČT? Ta konec pátého setu na ČT2 neodvysílala s tím, ať zápas diváci sledují na webu a ČT Sport, kde konec zápasu sice odvysílali, ale neviděl jsem Australanův brejk na 5:3. No a když hodily tenis na ČT Sport, tak zas odstřihli atletiku...
ČT se opět vyznamenala!
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, přesně tak, ale to není nic nového. Děje se tak téměř vždy, když se hraje tenis. Pro mě byl " vrchol " loni při finále FC. Tedy vrchol buranství a necitlivosti.
Reagovat
baggik
Děje se co? Davis cup vysílají vždycky, s tendenčním komentářem Marka Svačiny, neobjektivními diváky v hale a neatraktivním průběhem, v době kdy y se diváci radši dívali na jin sport, kde se bojuje o vavříny a ne jesli to bude 5:0 nebo 4:1.
Reagovat
Frick
Nemuseli už dávat na ČT2 Romaňi luma?
Reagovat
smazaný uživatel
Tohle se neprohrává, víc bych k tomu neříkal asi. Ještě, když měl v pátým break.
Reagovat
smazaný uživatel
Nevadí, tohle byl dobrý zápas.
Reagovat
PH94
Dnes bych asi opravu nechtěl být v kůži Lukáše :D Chudák..ten to ještě schytá ze všech stran.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist