Rosol proti Müllerovi nevyužil dva mečboly, ve Wimbledonu skončil i Veselý

5. 7. 2017, 16:23
Aktuality 54
WIMBLEDON - Lukáš Rosol sahal ve druhém kole Wimbledonu po velkém překvapení. Český kvalifikant však nevyužil dva mečboly proti šestnáctému nasazenému Gillesovi Müllerovi a s favorizovaným Lucemburčanem prohrál po téměř čtyřhodinovém boji 5-7 7-6 6-4 3-6 7-9. Bez velkého vzdoru se dnes ze soutěže poroučel Jiří Veselý, jenž nestačil na Itala Fogniniho.
Lukáš Rosol

Lukáš Rosol, aktuálně až 214. hráč světa, musel po šesti letech absolvovat wimbledonskou kvalifikaci. Všechny tři překážky zvládl a ani šestým rokem v hlavní soutěži Wimbledonu nechyběl.

Bývalý 26. hráč světa se snaží o návrat mezi tenisovou elitu. Výsledkově se mu však letos nedaří. V hlavní soutěži vyhrál dva zápasy v řadě pouze v dubnu na challengeru v Barlettě, kde nakonec skončil v semifinále.

Na trávě odehrál před Wimbledonem dvě akce. Na challengeru v Surbitonu ani na turnaji ATP ve Stuttgartu neprošel kvalifikací. V prvním kole navázal na úspěšnou kvalifikaci, když porazil grandslamového debutanta Henriho Laaksonena a dokráčel si pro premiérovou letošní výhru v hlavní soutěži mimo challengery.

Ve druhém kole narazil na černého koně letošního ročníku Gillese Müllera. Lucemburčana před čtyřmi roky na tvrdém povrchu i antuce porazil, nicméně Müller hraje letos na trávě výborně. V Hertogenboschi získal titul, v Queensu došel do semifinále a v prvním kole Wimbledonu neztratil set.

Statistiky zápasu
Rosol - Müller
25 esa 45
8 dvojchyby 13
65% 1. podání do kurtu 64%
78% úsp. po 1. podání 87%
48% úsp. po 2. podání 48%
74 vítězné míče 95
35 nevynucené chyby 37
17/23 hra na síti 34/44
2/13 brejkboly 4/14
čas 3:37

Že to bude mít Rosol dnes mnohem těžší, se potvrdilo. Hráči na dvorci č. 12 bojovali téměř čtyři hodiny. Bylo jasné, že pokud jeden z tenistů ztratí podání, bude čelit obrovským problémům. To se vyjma rozhodující sady, která jako jediná nabídla více než jeden brejk, potvrdilo.

V úvodním dějství nevyužil český tenista ve druhém gamu čtyři brejkboly a v jedenácté hře poprvé přišel o servis. Müller si vzápětí vypracoval vedení 1-0 na sety čistou hrou.

Ve druhé sadě Rosol nedokázal zužitkovat další tři brejkboly, nicméně skóre srovnal díky vítězství v dramatické zkrácené hře. Ve třetím setu sám likvidoval pět brejkbolů soupeře a vůbec poprvé sebral Lucemburčanovi podání. Vedení brejku si pohlídal až do konce a schylovalo se k překvapení.

K tomu ale nakonec nedošlo. Müller si s pomocí brejku ze čtvrté hry vynutil rozhodující dějství a přestože v něm ztratil výhodu brejku a čelil dvěma mečbolům v řadě, dokázal českého servismana i díky 45 esům udolat.

S odřenýma ušima tak Lucemburčan potvrdil roli favorita a po šesti letech si zahraje třetí kolo Wimbledonu. O premiérové osmifinále si zahraje s domácím Aljažem Bedenem, jehož letos porazil v cestě za titulem v Hertogenboschi. Opět tak bude favoritem.

Naopak Jiří Veselý se dnes k výhře ani nepřiblížil a s 28. nasazeným hráčem Fabiem Fogninim z Itálie prohrál 6-7 4-6 2-6.

Třiadvacetiletý český tenista držel krok pouze v prvním setu. Ten však v tie-breaku prohrál a pak už na soupeře, který nastřílel 60 vítězných úderů, nestačil.

Fognini ve třetím kole vyzve světovou jedničku a obhájce titulu Andyho Murrayho,kterého letos porazil na antuce a má s ním vyrovnanou bilanci 3-3.

Murray dnes porazil německého tenistu Dustina Browna 6-3 6-2 6-2 a opět si ani jednou neprohrál servis. Murray dnes stejně jako v úvodním vystoupení proti Alexandru Bublikovi z Kazachstánu ztratil pouhých sedm gamů. Brown, 97. hráč žebříčku, jenž před dvěma lety na wimbledonské trávě zdolal dvojnásobného vítěze turnaje Rafaela Nadala, proti Murraymu neměl nárok.

"Docela dobře začal a ukázal pár výborných úderů, ale po prvním brejku jsem hrál líp a líp a měl zápas na své straně. A taky jsem dobře řešil jeho nepříjemný styl hry," pochvaloval si svěřenec Ivana Lendla. Brown vysekl favoritovi poklonu a připomněl jeho potíže s kyčlí, kvůli kterým vynechal před Wimbledonem přípravnou exhibici. "Jestliže měl problém s kyčlí, pak bych proti němu nechtěl hrát, kdyby ho neměl," řekl novinářům Brown.

Druhé třísetové vítězství si připsal také Rafael Nadal. Duel s Donaldem Youngem z USA vyhrál 6-4 6-2 7-5, přičemž až v závěru třetího setu umožnil soupeři brejk, takže při vlastním podání zápas ukončil až napodruhé. Světová dvojka se teď může těšit na utkání s ruským mladíkem Karenem Chačanovem.

• WIMBLEDON •
Londýn, Velká Británie, tráva, 31,600.000 liber
středeční výsledky mužů (5. 7. 2017)
• Dvouhra muži - 2. kolo •
Müller (16-Luc.) - Rosol (ČR) 7-5 6-7(7) 4-6 6-3 9-7
Fognini (28-It.) - Veselý (ČR) 7-6(3) 6-4 6-2
Murray (1-Brit.) - Brown (Něm.) 6-3 6-2 6-2
Nadal (4-Šp.) - Young (USA) 6-4 6-2 7-5
Čilič (7-Chorv.) - Mayer (Něm.) 7-6(2) 6-4 7-5
Nišikori (9-Jap.) - Stachovskij (Ukr.) 6-4 6-7(7) 6-1 7-6(6)
Tsonga (12-Fr.) - Bolelli (It.) 6-1 7-5 6-2
Bautista (18-Šp.) - Gojowczyk (Něm.) 6-2 6-1 3-6 6-3
Querrey (24-USA) - Basilašvili (Gruz.) 6-4 4-6 6-3 6-3
Johnson (26-USA) - Albot (Mold.) 6-3 6-3 4-6 6-3
Chačanov (30-Rus.) - Monteiro (Braz.) 3-6 7-6(5) 7-6(3) 7-5
Bedene (Brit.) - Džumhur (Bosna) 6-3 3-6 6-3 6-3
Bemelmans (Belg.) - Medveděv (Rus.) 6-4 6-2 3-6 2-6 6-3
Anderson (JAR) - Seppi (It.) 6-3 7-6(4) 6-3
Janowicz (Pol.) - Pouille (14-Fr.) 7-6(4) 7-6(5) 3-6 6-1
Paire - Herbert (oba Fr.) 7-6(4) 6-1 6-4
• Dvouhra muži - 1. kolo •
Lorenzi (32-It.) - Zeballos (Arg.) 7-6(3) 4-6 7-6(8) 7-5
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek, Luboš Zabloudil

Komentáře

54
Přidat komentář
smazaný uživatel
Bo ten zbytek chlapů je na ostudu!!
Reagovat
smazaný uživatel
Ještě že máme BERDYCHA!!!!
Reagovat
safi1313
Yeeees
Reagovat
smazaný uživatel
Tak videl som Rafov prvý zápas na turnaji. Nehral zle, ale na celkové víťazstvo to určite nie je, možno ani nie na semifinále, ale oproti minulým rokom určite zlepšenie. Ubidíme, čo prinesie tretie a potenciálne štvrté kolo s nebezpečnými protívnikmi.
Reagovat
Kozoroh
Na Rafanův zápas jsem se díval, povětšinou Young si s Býkem pinkal, často jeho údery končily v síti. Na závěr se však uvolnil, Matadora začal tlačit a funfovalo mu to, připravil Nadala o servis, když Nadal podával na postup. Ale pak se zase vrátil k pinkání.
Rafa hrál dobře, ale měl ve výkonu rezervy. Kvalitnější protivník typu Müllera toho může využít.
Reagovat
smazaný uživatel
Muller mal dnes namále s Rosolom. Musí sa o veľmi zlepšiť, aby mal šancu Rafu vyradiť.
Reagovat
Pe3k
Mít Rafa dnes Rosolem tak bali kufry ;)
Reagovat
atptour
To je krasne smysluplna veta.Boze dej mi silu.A to jsem ateista.
Reagovat
Pe3k
Co na tom ty tupče nechápeš?
Reagovat
atptour
Tak si to po sobe precti,demente.
Reagovat
Pe3k
Aha, takže když je tam chyba vinou automatické opravy, tak tvůj tupý mozeček to není schopen pochopit? Už asi vím, proč si fanda zrovna Nadula...
Reagovat
smazaný uživatel
Počuj, retard...

To bežne nechápeš jednoduchej myšlienke a snažíš sa ju prekrútiť vo svoj prospech?...Čo si to ty za retarda vlastne?
Reagovat
atptour
Jen jsem reagoval na vec,kterou ty vuci mnohym pouzivas.A jdi se vycpat s automatickou opravou.Typicky alibismus.To je tak tezke uznat chybu a neurazet.Viz tvoje oznaceni-tupce.Dement prisel jako opravnena reakce.Ale za pravdu se vetsina lidi zlobi,bohuzel.Skoda ze takovy ubozak je fanouskem Rogera.Jesteze tam jsou normalni fanousci.
Reagovat
fialka
Muller bude pre Rafu problém. V prvom sete Rafovi servis fungoval, ale ten tretí set hrôza. Zdalo sa mi, akoby mu dochádzali sily. Žeby nejaké sebauspokojenie? Až v krízovej situácii pritvrdil a potom to šlo. Pri Mullerovi nesmie stratiť servis. Stalo sa mu to dnes i v 1.kole.
Reagovat
fialka
pravdupovediac nemusia sa vôbec stretnúť :)
Reagovat
spaniel
Třeba změní recepturu a zlepší se.
Reagovat
FulnekUltras
na Froomea ani zdaleka nemá ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak snáď mu Federer namieša svoj 04-07 kokteil...Síce sa kvoli nemu stal impotentom, ale tie GS mu nikto nezoberie ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Raději potichu, protože se může objevit i dvojník Federera :)
Reagovat
raduz
Jenomže u Federera to nebije tak do očí hochu
Reagovat
smazaný uživatel
Co myslíš? Ty jsi specialista na doping?
Reagovat
letityfanousek
ještě, že to dobře dopadlo
Reagovat
smazaný uživatel
Co ta favoritka kvitka?jaksi ji to nejde....
Reagovat
smazaný uživatel
Nebyl by streamek na Petru?
Reagovat
Empe
http://sportstream365.com/viewer?game=122099409
Reagovat
mahycek
Rosola je mi trochu líto, po prvním setu, nebyl schopen vzít Mullerovi servis, pak se zlepšil i když soupeř kupil chyby. Nakonec jsme věřili, že to dotáhne. Škoda, škoda. I když Muller je daleko zkušenější. Dopadlo to, že mně to mrzelo, když už to bylo, tak dobře rozehrané. Málem jsem nad tebou Lukáši zlomil hůl, ale teď jsem ti tak fandil... A to bylo bez sázek.
Reagovat
babolat.cz
jedno oko nezůstalo suché...
Reagovat
babolat.cz
dnes měli oba Fabia skvělý den-Wimbledon i TdF
Reagovat
smazaný uživatel
Co ta kvitova tam trapari?
Reagovat
kada.tom
si chce hrát, a tak si s ním Andy hraje, zatím bez jakýchkoliv potíží a navíc na servise i příjmu hraje dost dobře :-)
Reagovat
babolat.cz
OSude, Thore, Odine---
Reagovat
Krisboy
Škoda přeškoda! Ale odehrál slušnej turnaj. Dneska chybělo proti skvělému soupeři maaaaaaličko. Do stovky se vrátí cobydup.
Reagovat
Torn
Tne počet es je šílenej :D
Reagovat
vendulkabendulka
Všichni singlisti dneska vypadnou, včetně Petry.
Reagovat
bella
sybylo?
Reagovat
Pe3k
Ne.
Reagovat
Pedronegro
pokud máš pravdu, tak tě asi nic hezkého nečeká :)
Reagovat
vendulkabendulka
Ja vím :(
Reagovat
vendulkabendulka
Takže to máme čtyři kousky pro dnešek. Teď ta Petra..
Reagovat
tommr
když to zvládne Petra tak budu spokojenej ... :)
Reagovat
babolat.cz
to mi bude bohatě stačit...
Reagovat
vendulkabendulka
Já ne. Bára měla na to udělat minimálně 4. kolo. Kristýna kdyby se vzpamatovala a začala reálně pracovat s psychologem má taky na 4. kolo. Rosol má málo talentu, ale když se mu chce, tak umí zabrat - dneska měl postoupit. Jirku nehodnotím, ten má z Fogniniho fobii.
Petra to snad zachrání, ale dneska měli postoupit skoro všichni.
Reagovat
tommr
od Báry a Kristýny se už žádný velký výsledky na GS čekat nedají a Rosol s Veselým byli jasný outsideři. Když to dneska zvládne aspoň Petra tak budu relativně spokojenej, protože Brengleová je rozhodně nebezpečnější soupeřka než Osaka nebo Sakkari ...
Reagovat
EllNino
to hodně podceňuješ Osaku, to není Ozaki
Reagovat
bella
nechtoho!!
Reagovat
vendulkabendulka
Pardon.
Reagovat
horska.kraslice
Škoda, dnes jsem mu přála výhru. Bojoval, ale nakonec to nevyšlo.
Reagovat
Pe3k
Škoda, nechybělo mnoho a bylo další legendární tažení Wimbledonem. Nadal si zhluboka oddechl...
Reagovat
Mayo
Aj ja
Reagovat
Herbert_Hoover
legendární tažení do 3. kola :))
Reagovat
Pe3k
Yep, letos mu k tomu chyběl jeden míč, bohužel nemá podporu z tenisportalu tak prohrál.
Reagovat
FulnekUltras
jj, ten maličký jazýček a srdíčko tam v koncovce chyběly ;)
Reagovat
kada.tom
Velká škoda, Lukáš hrál dost dobře, ale poté co nejvyužil MB, sám zaváhal na podání a skončil.
Reagovat
Mayo
Skvele Gilles
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist