Rosol si čtvrtfinále na francouzském challengeru nezahraje

5. 4. 2017, 13:34
Aktuality 13
CHALLENGER SOPHIA ANTIPOLIS - Lukáš Rosol si čtvrtfinále challengeru ve francouzském městečku Sophia Antipolis nezahraje. Jednatřicetiletý Čech v boji o čtvrtfinále nestačil na třetího nasazeného Guillerma Garcíu-Lópeze. S favorizovaným Španělem po necelých dvou hodinách prohrál 0-6 7-5 3-6. Turnajovou trojku ve čtvrtfinále čeká Duck Hee Lee, nebo Jozef Kovalík.
Lukáš Rosol

Lukášovi Rosolovi se letos zatím nedaří. Český tenista se na kurty vrátil ve druhé polovině ledna po doléčení zraněné achilovky. Letos zaznamenal dvě výhry v řadě až na čtvrté akci v Dubaji, kde prošel kvalifikací. Poté ale skrečoval duel prvního kola s krajanem Tomášem Berdychem pro zranění levé nohy.

Zlepšení nepřišlo ani v Indian Wells. V kalifornské poušti Rosol nezvládl hned první zápas. Na challengeru v Irvingu sice prošel tříkolovou kvalifikací, nicméně další vítězství v hlavní soutěži nepřidal. Na Masters v Miami skončil stejně jako v Indian Wells už v prvním kole kvalifikace.

Vydal se tak zkusit své štěstí do Francie. Od pořadatelů challengeru ve francouzském městečku Sophia Antipolis obdržel divokou kartu a los k němu byl velmi přívětivý. Jako prvního soupeře mu určil šťastného poraženého z kvalifikace Maxima Janviera, s nímž Rosol nakonec třísetovou bitvu zvládl.

Rosolovi se však úvod dnešního duelu proti třetímu nasazenému Guillermovi Garcíovi-Lópezovi absolutně nepovedl. Český tenista příliš chyboval a uhrál v něm pouhých sedm fiftýnů.

Šňůru sedmi prohraných gamů v řadě přerušil až ve druhé hře druhé sady, kdy poprvé soupeře brejknul a vzal si tak ztracený servis zpět.

Poté si oba hráči drželi víceméně suverénně podání. Vše směřovalo k tie-breaku, jelikož García-López vedl za stavu 5-6 40-15 na servisu. Rosol však vývoj gamu třemi body v řadě otočil a využil hned první setbol, čímž si zaslouženě vynutil rozhodující dějství.

V něm si oba tenisté stejně jako ve druhém setu vyměnili ztracená podání. Rosol ovšem opět začal chybovat, o servis přišel ještě celkem dvakrát a na returnu v dalším průběhu uhrál jediný míček.

Největším rozdílem v dnešním bezmála dvouhodinovém souboji byla úspěšnost po druhém servisu. Zatímco Španěl prohrál jen 10 míčků ze 30, Rosolova úspěšnost byla pouze 29%. Českému tenistovi se nedařilo ani po prvním podání (61%) a v utkání celkem sedmkrát servis neuhájil.

91. hráči světa se tak povedlo srovnat vzájemnou bilanci na 3-3. Ve čtvrtfinále bude stejně jako dnes favoritem. O postup do semifinále zabojuje proti lepšímu ze zápasu Duck Hee Lee - Jozef Kovalík.

• ATP CHALLENGER SOPHIA ANTIPOLIS •
Francie, antuka, 64.000 eur
středeční výsledky (5. 4. 2017)
Dvouhra - 2. kolo
García-López (3-Šp.) - Rosol (ČR) 6-0 5-7 6-3
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

13
Přidat komentář
peggy
Lukasi,seber sily a vzpomen na to,ze jsi porazel hrace top 10.Makej!!!
Reagovat
babolat.cz
sledovat losera rosola na challengerech, to je asi hooodně okurková sezona
Reagovat
Fandina
tak ho nesleduj
Reagovat
babolat.cz
sleduje ho TP, nikoliv já, já z něho headline nedělám
Reagovat
smazaný uživatel
No a co koho to zajímá
Reagovat
Fandina
všechny
Reagovat
Fandina
I když já bych mu přála, aby vyhrával.
Reagovat
Fandina
Tenhle challenger byl dost silně obsazený a Lukáš by neměl na to ranking, kdyby nedostal WC. S Garciou Lopezem to měl před zápasem 3:2, dva poslední zápasy byly na hardu, vloni a předloni a ty vyhrál Lukáš. Dneska jsem koukala jen na závěr zápasu a Lukášovi se nedařilo.
Reagovat
mkubis17
koukal sem na třetí set a střílel to Lukáš všude jen ne do kurtu navíc dost nestíhal fyzicky Garcia mu to pěkně rozhazoval
Reagovat
FandimRF
Kopyto...že se na to už nevy*** nikomu by jeho bezejmenná existence nechyběla.
Reagovat
Krisboy
Lukášovi33 určitě.
Reagovat
smazaný uživatel
co jsem předpovídal před rokem to se do puntíkou splnilo, nic víc nic míň
Reagovat
PetaM
Tobě by možná chyběl, když sis neodpustil komentář na jeho osobu. Kdyby ti byl volný, nic bys nenapsal ... ;)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist