Rosol si o titul nezahraje, znovu nestačil na Wawrinku

20. 5. 2016, 17:47
Aktuality 5
ATP ŽENEVA - Lukáš Rosol prohrál se světovou čtyřkou Stanem Wawrinkou i čtvrtý vzájkemný zápas. Stejně jako loni mu na Švýcarově domácí antuce v Ženevě sebral set, nakonec ale prohrál 2-6 6-4 3-6 a do svého pátého finále na okruhu ATP nepostoupil. Odvety se český tenista dočká už na nadcházejícím French Open.
Profily hráčů
Lukáš Rosol

Lukáš Rosol skončil na turnaji v Ženevě v semifinále. Domácímu favoritovi Stanu Wawrinkovi dokázal sebrat set, ale světové čtyřce nakonec podlehl 2:6, 6:4, 3:6. Nejvýše nasazený Švýcar Wawrinka se ve finále utká s turnajovou trojkou Marinem Čiličem z Chorvatska.

Rosol s Wawrinkou, který bude na nadcházejícím grandslamu v Paříži obhajovat titul, prohrál i čtvrtý vzájemný zápas. Dosud jediný set dokázal získat loni právě na antuce v Ženevě, letos to zopakoval. V třetí sadě však za stavu 2:3 přišel potřetí v zápase o servis a ztrátu už nedotáhl.

Do semifinále turnaje ATP postoupil Rosol po dvou letech. Naposledy ho 68. tenista světového žebříčku hrál předloni ve Winston-Salemu, kde získal druhý titul v kariéře.

• ATP 250 ŽENEVA •
Švýcarsko, antuka, 556.195 eur
páteční výsledky (20. 05. 2016)
• Dvouhra - semifinále •
Wawrinka (1-Švýc.) - Rosol (ČR) 6-2 4-6 6-3
Čilič (3-Chorv.) - Ferrer (2-Šp.) 7-5 7-5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

5
Přidat komentář
George_Renel
http://hradec.idnes.cz/predci-stanislase-wawrinky-zili-na-broumovsku-flv-/hradec-zpravy.aspx?c=A160521_2247844_hradec-zpravy_the
Reagovat
smazaný uživatel
Tak si bohužel myslím, že David to po letošku zapakuje! Asi oficiálně až příští rok po Madridu, nebo tak, bude ho škoda, dělníka na kurtech, motorová myš už je asi v .........
Reagovat
vrabejka
Gael Monfils withdraws from French Open with viral infection https://t.co/JsIWTDGzjx
Reagovat
lars
jsi opozdeny :)
Reagovat
smazaný uživatel
Díky, velice konstruktivní!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist