Rosol v Indian Wells neudržel vedení proti Mannarinovi, Veselý se trápí dál

12. 3. 2016, 06:58
Aktuality 57
ATP INDIAN WELLS - Lukáš Rosol osmifinále na turnaji Masters 1000 v Indian Wells neobhájí. Třicetiletý Čech letos skončil už v prvním kole, v němž ztratil vedení proti Francouzi Adrianu Mannarinovi. Ve třech setech padl i Jiří Veselý, který se už s pátým ze šesti letošních turnajů rozloučil hned po svém úvodním vystoupení.
Lukáš Rosol

Lukáš Rosol v neděli rozhodl po skvělém výkonu a suverénní výhře nad Alexanderem Zverevem o postupu českých tenistů do čtvrtfinále Davis Cupu. Nabyté sebevědomí ale na následném turnaji prodat nedokázal.


Loni v Indian Wells prohrál až v osmifinále s Tomášem Berdychem a vyrovnal svůj nejlepší výsledek na podnicích Masters 1000. Letos však končí o tři kola dříve, když neuspěl hned ve svém úvodním vystoupení.  

Rosol nedotáhl do vítězného konce dobře rozehraný duel s Francouzem Adrianem Mannarinem. Třicetiletý Čech vyhrál první set a ve druhém měl za stavu 3-3 a 40-30 brejkbol, jenže ho neproměnil, prohrál pět her v řadě a vrátit se do hry už nedokázal. Po více než dvou hodinách prohrál 6-4 3-6 4-6.

Vstup do turnaje padesátý hráč světa Rosol nezvládl teprve podruhé v sezoně, ve které odehrál sedm turnajů. Nejlepších výsledků dosáhl v Aucklandu, kde si zahrál své jediné letošní čtvrtfinále, a postupem do 3. kola Australian Open.

Ve večerním duelu pak neuspěl ani Jiří Veselý. Dvaadvacetiletý Čech podlehl roněž ve třech setech aktuálně až 103. hráči světa Nizozemci Thiemu De Bakkerovi a na pátém ze šesti letošních turnajů vypadl už v prvním kole. V této sezoně má mizernou bilanci 1-6.

Rosol i Veselý si v příštím týdnu zahrají na kvalitně obsazeném challengeru v Irvingu, kde by se měli vejít mezi osmičku nasazených. Pak se přesunou na další podnik séie Masters 1000 do Miami.

Z Čechů tak zůstává ve dvouhře mužů jen Tomáš Berdych, který měl v prvním kole volný los. Do turnaje vstoupí v sobotu šlágrem kola proti Argentinci Juanu Martínu Del Potrovi.

Na rozdíl od českých tenistů se v pátek dařilo jedinému zástupci ze Slovenska Jozefu Kovalíkovi. Ten proměnil svou životní formu v premiérovou výhru na okruhu ATP, na kterém startuje teprve počtvrté v kariéře. Třiadvacetiletý tenista, který je aktuálně na 182. místě (svém maximu), na podniku Masters 1000 v Indian Wells udolal 6-4 6-7 7-6 Francouze Pierra-Huguese Herberta. Ve 2. kole vyzve Rakušana Thiema.

• ATP MASTERS 1000 INDIAN WELLS •
Spojené státy / Kalifornie, tv. povrch, 7.037.595 dolarů
páteční výsledky (11. 03. 2016)
• Dvouhra - 1. kolo •
Mannarino (Fr.) - Rosol (ČR) 4:6, 6:3, 6:4
De Bakker (Niz.) - Veselý (ČR) 6:4, 4:6, 6:2
A. Zverev (Něm.) - Dodig (Chorv.) 3:6, 7:5, 6:3
Kukuškin (Kaz.) - Muňoz (Šp.) 7:6 (7:1), 6:2
Muller (Luc.) - Estrella (Dom. rep.) 7:5, 6:3
Južnyj (Rus.) - Bedene (Brit.) 7:5, 2:6, 6:3
Kovalík (SR) - Herbert (Fr.) 6:4, 6:7 (9:11), 7:6 (7:5)
Verdasco (Šp.) - Polansky (Kan.) 7:6 (7:4), 6:3
Kudla (USA) - Istomin (Uzb.) 6:3, 2:6, 6:1
Millot (Fr.) - McDonald (USA) 6:1, 6:3
Millman (Austr.) - Sarkissian (USA) 6:2, 6:0
Fratangelo (USA) - Gabašvili (Rus.) 6:4, 6:4
Garcia-López (Šp.) - Gulbis (Lot.) 6:2, 7:6 (7:2)
Pospisil (Kan.) - Donaldson (USA) 7:6 (7:5), 6:7 (2:7), 6:3
Berrer (Něm.) - Monaco (Arg.) 7:6 (7:5), 5:7, 6:4
Seppi (It.) - Young (USA) 4:6, 6:4, 6:3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

57
Přidat komentář
smazaný uživatel
Skvěle Tome, ani ta pokažená smeč nemusela mrzet :)
Reagovat
MartinPa
Tak po úvodním oťukávání to vypadá, že Berdyč pude ve dvou, tedy pokud DelPoš nepřestane čuchtat s těma čopama z bekhendu.
Reagovat
smazaný uživatel
nějakej dobrej stream na Del Potra s Berdychem? nedávno jsem ztratila svoje zdroje :(
Reagovat
George_Renel
http://www.batmanstream.com/tennis-live-streaming-video-2016-1.html
Měl by to dávat i Novasport
Reagovat
smazaný uživatel
díky moc! :)
Reagovat
Mayo
omg DelPo bude až po Kyrgiosovi asi...tak to neuvidím dpč
Reagovat
babolat.cz
Rosol je šašek. Jediné co umí je to, že má vždy plnou hubu keců.
Reagovat
Lunej..
Buď rád, zase máš o čem psát.
Reagovat
PetaM
Asi se inspiroval od tebe.
Reagovat
Mayo
DelPo Vs Berdych na tento zápas sa teším a určite ho chcem pozrieť. Snáď DelPo zabojuje.
Reagovat
Lunej..
Pro mě to je hlavní zápas dne. Užiju si svoje oblíbence :) Škoda, že nedávají Mikuláše s Ríšou na streamu, pro některé jsou to nezáživní hráči, ale oba jednoručáci a Mikuláš coby síťař může být hodně pěkný zápas.
Reagovat
sprchon
My hrajeme, takže neuvidím nic. :D Zrovna když je Angie s Denčou, takovej trhák... :) A DelPa bych taky rád viděl, snad to dneska dá.
Reagovat
smazaný uživatel
Umožňuje zo znášať väčšiu fyzickú záťaž, ale neni to doping..
Vie to tu ktosi hodiť??
Reagovat
smazaný uživatel
pre BBC Radio 5 lotyšský lekár, ktorý meldonium vyvinul na liečbu ochorení srdca a cukrovky a primárne sa užíva na zlepšenie krvného obehu u ľudí so srdcovými problémami, povedal: Vo výkonoch nemá ako pomáhať. ?Meldonium predsa nie je dopingová látka. Umožní vám síce znášať väčšiu fyzickú záťaž, telo však stále musí spaľovať vlastné uložené rezervy,? dodal Kalvinš.

Robia s ľudí ovce..
Reagovat
brixner
Čože? Už aji ty berieš doping? To veru nieje dobré takto sa správať!
Důfam, že vieš, čo ťa čaká:
VYLŮČENIÉ!!!
Reagovat
Kozoroh
Přemožitel Štěpánka a 149. hráč ATP žebříčku Fratangelo porazil favorizovaného Gabashviliho 6:4, 6:4 a v 2. kole se střetne s No1em! Pro Djokera to tak bude již šestý duel v letošní sezóně s hráčem, se kterým doposud na ATP okruhu nezápasil - premiérové duely letos Djoker svedl s Brownem, Chungem, Halysem, Jazirim a s Nedovyesovem.

Na letošním IW No1e útočí na hattrick, který doposud v IW dokázal získat jen Fedex v letech 2004-06. Celkově může získat pátý titul, čímž by dokonce překonal dosavadní Federerův primát na kalifornském podniku. Na prvním letošním turnaji Masters 1000 Djoker usiluje o 27. titul, vyrovnal by tak Nadalovo prvenství a o 20. titul z hardových M1000, což by dokázal jako první hráč v historii (ikdybychom připočítali tituly z kategorie Grand Prix Championships Series z let 1970-1989, na níž Masters 1000 navazuje). Předpokládám, že i letos to bude pro Djokoland v IW parádní jízda :-)
Reagovat
Stan_Borowitz
když nebereme v potaz drcenou cihlu na škváře, tak je Nole dnes už jednoznačně v triu nejlepších hráčů open éry Federer-Sampras-Djokovič. Ještě by to chtělo ten Paříž. Tamější král je mrtev, chtělo by to nového.
Reagovat
Mayo
veď nový kráľ je Wawrinka ... aj keď kráľom bude vždy El Matador
Reagovat
Stan_Borowitz
Zatím bych Stana viděl jako místodržícího, král by se měl na trůnu umět udržet. Bývalý král králů Rafa už se odebral mezi antukové bohy...
Reagovat
Mayo
no ak djokovič vyhrá 2x za sebou teda, tak ho pomenujme kráľom novým ale zatiaľ tam svieti , to čo má na drese Russell Westbrook, čiže jedna veľká 0 (:
Reagovat
Stan_Borowitz
Tak, tak...
Reagovat
Kozoroh
Snad se letos Djokovi Paříž podaří dobýt, kéž by se neobjevil protivník, který mu tu snahu vyhrát RG zhatil tak jak Stan loni.
Reagovat
janek_da
Mohl by to být Thiem.

Zas, bylo by to paráda být nejlepším tenistou historie s vyhranými majory pouze ze 3 turnajů. To by dokazovalo jeho největší velikost.
Reagovat
Stan_Borowitz
Tak to byl svého času Sampras, takže nic originálního. Další dřívější aspirant na tento titul Borg dokonce jen ze dvou.
Reagovat
Kozoroh
Sampras a Borg byli do současné éry Federer-Nadal-Djokovič jediní v open éře s 10 a více vyhranými majory, tudíž v tehdejších anketách o nejlepšího hráče historie profi-tenisu nevadilo, že nemají kompletní kariérní GS. Laver a Agassi ho sice mají, ale oba mají jiný škraloup - Laver byl hráčem přechodného období, kdy tenis přešel z amatérského na profesionální status, většinu úspěchů zaznamenal před rokem 1968; Agassi nedokázal tenisu dominovat jak jeho současník Sampras, předchůdci Borg, Lendl nebo nástupci Federer, Djokovič, Nadal.
Teď je to však jiné, Federer zkompletoval kariérní GS, Nadal rovněž a to samé se očekává i u Djokoviče. Pokud Novak RG nikdy nevyhraje, na status nejlepšího hráče historie by dosáhl jen, pokud by vyhrál 20 majorů a víc, ale tato cifra je na Djoka velké sousto.
Reagovat
janek_da
myslim po skonceni kariery s nejvice tituli. Sampras, Borg... hodně dobrá společnost
Reagovat
Kozoroh
Thiem těžko, sice zaznamenal skvělé výsledky (výhra v BA a skalp Rafy, semifinále v Riu), ale na No1eho úroveň to je stále málo. Thiem má před sebou slibnou budouctnost, odhaduji, že ještě před koncem současné dekády vyhraje major, ale na letošním RG velkou hrozbu pro Djoka představovat nebude. Hrozbou bude Wawrinka, Murray a v podstatě i Nadal, neboť Nadal na tři vítězné sety prohrál jen dva antukové zápasy - se Söderlingem 2009 a loni s No1em. Od posledního Rafova triumfu na RG ještě ani dva roky neuplynuly, tudíž i letos je s ním třeba v Paříži počítat, byť je v herní mizérii. I přes loňský neúspěch je RG Rafovým hradem a to ho bude pohánět kupředu.
Reagovat
smazaný uživatel
Mam dotaz...nejak jsem si dnes pripomnel, ze je MS v Biatlonu...rekl bych, ze mam mirne spozdeni...
Prosim vas, jak je to s tim globusen??? Bude, nebo nebude...zasviti nebo nezasviti??? nechce se me prochazet idnes...jen jsem nakouk, a spis se tam ztratil:)
Dik...
Reagovat
vrabejka
Jestli myslis Gabinu tak to už udrží. Doufám že uděláme nějakou medaili.
Reagovat
smazaný uživatel
Aha. tak dik:)
tak to je hezke:)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jasně bych to neviděla. Po odečtech má náskok na druhou Marie Dorin Habert pouze 51 bodů, což je vzhledem k tomu, že zbyvají ještě 4 závody, hrozně málo. V neděli prostě musí dojet před ní a v dalších závodech taky... V hromaďáku přeju medaili i J. H. Bo (nevím, jak to skloňovat :)), který byl v individuálních závodech 3x 4. na letošním MS...
Reagovat
smazaný uživatel
*J. T. Bo :)
Reagovat
tommr
taky bych to neviděl tak jasně. Gábina je zcela evidentně z vidiny zisku VG velice nervózní a dělá ted chyby, který by na začátku sezóny neudělala. Krásně je to vidět na jejích fantastických výkonech ve štafetách při kterých jí o nic nejde. Habertová jí ještě může stáhnout ...
Reagovat
George_Renel
Ale včera Francouzka také nepřekypovala jistotou a Italku už dala i Vítková.
Reagovat
tommr
Wiererový se už nebojím, ale z Habertový jde pořád strach. Pokud na ní Gábina ztratí i v neděli tak to budou v Rusku šílený nervy ...
Reagovat
sprchon
Obecně po našich přeju nejvíc Norům (nejen na MS u nich). Fourcade už mě nebaví a celkově ta nadvláda Francie už mi leze na nervy. :D Johannes měl teda smůlu, snad se teď vejde na bednu. ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Norům taky hodně přeju, hlavně Tiril :)
Reagovat
sprchon
Jo, té taky. A Olsbu jak se poslední dobou činí. :) Taky parádní běh...
Reagovat
smazaný uživatel
videl jsi 1111 co je 11. s Milosem v deblu??? Bylo to pro me teda strasne narocne (Aga, Johanka, Baruna....Lucy (myslela jsem v uvodu, ze to ani nepreziju, strasny vstup na returnu, trochu jsem se uklidnila pri naslednych starych znamych esech na T, ale priznavam, nevydrzela jsem se divat) na Genia vubec nedoslo, bylo to i zbytecne, ale jsem proste jeste ted v uzasu ze stripku, ktere jsem videla z debla!!! Milosek neuveritelny postreh, prehled, obetavost, pady, na saku naprosty poplach, rybicky... vubec se nesnazil opirat o Zimonjice a Zlatorucku nechal pomahat jen na servu a jinak odklizel radej do kouta (a dobre delal, litalo to opravdu, ale opravdu velmi rychle) :-))) Mooooc pekny zapas, co jsem videla, slusny skalp Andyho s Flemingem a kvetinku Milosovi, byl neskutecny.. :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Tak tohle me take uniklo...ja se totiz v noci rozhodl, ze ten stream vyuziju pouze na Lucy, a byl to kruty stream,...odvaty return....a ja citim problemy, sanci mela, pri tom vetru ty servisy Jarunky byly hratelne....
no takze nic jineho jsem uz neriskoval, a tak jsem se nechal unaset nocni pousti hlavnim programem...
Takze me trebas prekvapil Andreas Seppi, ktery si obehl pekne v autu, pomalu v tribunach... FH a zkousel insajd-outsajd...s uhlem o kterem by snili i ti z top4. Na kurt to sice nedostal, ale nakonec postoupil.;)

Byly nejake i utrzky s Monacem, ale ted lituji, ze jsem nezkusil ten stream:) s 1111 a M11oskem...
Reagovat
brixner
No povědaj niéčo! Toto sů dobré výkony? Asi mu niéčo chýbá, nié?
VYLŮČIŤ!!!
Reagovat
vrabejka
Ale Rosol říkal, že by se ho teď měl každý hráč bát....
Reagovat
Fandina
tak to neřekl
Reagovat
vrabejka
http://sport.idnes.cz/tenis-davis-cup-rosol-0t6-/tenis.aspx?c=A160306_194455_tenis_rou
Reagovat
Fandina
A jak víš, že si na něj nedal pozor.
Reagovat
smazaný uživatel
Tvá reakce, hloupá, trapná a ubohá. Ostatně jako vždy.
Reagovat
Fandina
Na tebe nemám.
Reagovat
mayday
Nikdy jsem Veselymu příliš nevěřil, ale v kontextu posledního roku, posledního období obzvlášť, se jeví výkřiky některých fanoušků, že Veselej bude určité TOP10 nebo možná i výš, jako totálně mimo. Ten klucina je totálně mimo, snad ještě překvapí, ale uz to taky není zadnej teenager, už by měl mít stabilní výsledky a být výš. Včera jsem tady viděl odkaz na video o promrhanych talentech, byl tam Tomić třeba, co je proboha potom Veselej.
Reagovat
mayday
To neměla být reakce, ale normální příspěvek.
Reagovat
babolat.cz
jsi největší lhář, zkus politiku
Reagovat
Fandina
neraď druhým co mají dělat a nelži
Reagovat
smazaný uživatel
...jste srabáci :-)
Reagovat
Mantra
můžou klidně nakupovat zpáteční letenky i bookovat pokoje, aspoň ušetří, mají to jak bratři v triku :/
Reagovat
Fandina
vážně, to by mě nenapadlo, když oba prohráli
Reagovat
Mantra
myslím při plánování dalších turnajů, právě že vždy (skoro) vypadnou ve stejném kole nebo o den, to se dá naplánovat :-)
Reagovat
babolat.cz
pokud nehrají spolu, to pak Veselka vydrží o kolo déle
Reagovat
smazaný uživatel
Klasika rosole rosole.....
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist