Rosol v Moskvě porazil Geralda Melzera a postoupil do 2. kola

17. 10. 2016, 17:46
Aktuality 9
ATP MOSKVA - Lukáš Rosol vstoupil do halového turnaje v Moskvě výhrou, když si poradil s Rakušanem Geraldem Melzerem. O první čtvrtfinále po pěti měsících si zahraje s Francouzem Robertem, nebo Španělem Granollersem.
Profily hráčů
Lukáš Rosol

Lukáš Rosol se na konci roku snaží zachránit nepovedenou sezonu a především zabránit pádu z Top 100. Tento týden aktuálně 93. hráč světa startuje v Moskvě, kde dnes úspěšně zvládl zápas 1. kola. Rakušana Geralda Melzera, jenž je v žebříčku o více než dvacet míst lépe postaveným hráčem, porazil 7-5 6-2.

Rosol nezačal první vzájemné střetnutí ideálně a vinou ztraceného servisu z pátého gamu prohrával 3-5. K setbolu ale o pět let mladšího soka nepustil, naopak urval pět gamů v řadě a získal sebedůvěru. V druhé sadě jednatřicetiletý Čech ztratil po svém podání jen čtyři míčky, využil dva z pěti brejkbolů a utkání dovedl do vítězného konce.



V Moskvě Rosol startuje potetí v kariéře. V sezoně 2011 vypadl v prvním kole, o rok později se dostal do čtvrtfinále. O vyrovnání svého maxima v ruské metropoli si zahraje buď s Francouzem Stephanem Robertem, nebo se Španělem Marcelem Granollersem.

Nejlepším Rosolovým výsledkem v této sezoně je semifinále, které si zahrál v květnu na antuce v Ženevě. Od té doby se mu nedaří, pouze jednou dokázal vyhrát alespoň dva zápasy po sobě, když se minulý týden kvalifikoval na turnaj Masters v Šanghaji.

• ATP 250 MOSKVA •
Rusko, tv. povrch / hala, 792.645 dolarů
pondělní výsledky (17. 10. 2016)
• Dvouhra - 1. kolo •
Rosol (ČR) - G. Melzer (Rak.) 7-5 6-2
Bellucci (Braz.) - Ilkel (Tur.) 7-5 6-1
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

9
Přidat komentář
Fandina
OT ... malinké k Futures, které se teď hrají v Jablonci nad Nisou. Jedničkou je tenhle týden Kolář a mohly by z toho být i streamy jako minulý týden.
http://www.cztenis.cz/clanek/live-stream-z-desitky-muzu-v-jablonci-nad-nisou
http://www.cltkjbc.cz/data/articles/cts-open-2016-cts-tour-2016.jpg
http://itfprocircuit.tennis-live-scores.com/scoreboard.aspx?tid=M-FU-CZE-08A-2016
Reagovat
Mayo
Kks medzi Marym a Džokovicom je uz "iba" cca 2500 bodov, take zvláštne je to, ze nemá Noje ten suverénny 6000 náskok ci aj viac
Reagovat
smazaný uživatel
waw, v Antverpách vyhral nad Garcia-Lopezom 2x 6:3. Dúfam, že sa mu bude dariť viac. Už by niekto mohol nahradiť tých dvoch jeleňov, na ktorých sk tenis stojí. Mohli by ísť do čerta, aj tak robia len problémy.
Reagovat
smazaný uživatel
vlastne nestojí, lepšie povedané padá na kolená.
Reagovat
panzer.dragon
@ivokarlovic

Back in Stockholm. I'm 9 years undefeated here..
Reagovat
smazaný uživatel
Karel je prostě borec. Jeden z mála hráčů, který esuje na každém povrchu.
Reagovat
Frick
On neni Geraldo? Škoda. Udělal bych si z něj srandu, že má jméno jak gay-pornoherec.
Reagovat
Fandina
Dneska to bylo pěkné. Jak se píše v článku, druhý set byl úplně v režii Lukáše. Jinak v příštím zápase buď Granollers, s kterým to ale má 1:3 a ty tři zápasy jsou poslední v řadě, z toho jeden letos. S Robertem to Lukáš má 2:1. Tak držím palce. Luky pojď!!!
Reagovat
mkubis17
na los si každopádně stěžovat Rosol nemůže
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist