Rosol v Šanghaji nestačil na Troického

10. 10. 2016, 10:32
Aktuality 15
ATP ŠANGHAJ - Lukáš Rosol na úspěšnou kvalifikaci na turnaji Masters v Šanghaji nenavázal. Dnes nestačil v prvním kole na Srba Viktora Troického 2-6 4-6. Troicki se ve druhém kole utká s turnajovou čtyřkou Rafaelem Nadalem.
Lukáš Rosol

Lukáš Rosol zvládl na turnaji Masters v Šanghaji dvoukolovou kvalifikaci, ve které si poradil s Basilašvilim a poprvé v kariéře porazil i Thomaze Bellucciho. Dnes byl ale nad jeho síly Srb Viktor Troicki, s nímž měl před zápasem český tenista vyrovnanou bilanci.

Naposledy dokázal Rosol přejít přes první kolo před necelým měsícem na halovém turnaji v Petrohradu, kde porazil Argentince Schwartzmana. V Číně se mu to nepovedlo ze tří pokusů (Shenzhen, Peking - vypadl již v kvalifikaci a Šanghaj) ani jednou.

Srb zvítězil ve dvou předchozích zápasech ve Vídni i v Říme a i dnes začal lépe. Troicki si vypracoval v první sadě rychlé vedení 5-1 a náskok dvou brejků už nepustil.

Ve druhém setu dokázal Rosol s 31. hráčem světa držet krok, ovšem v dramatickém devátém gamu potřetí ztratil vlastní servis. Srb si poté již koncovku pohlídal a využil hned první šanci na ukončení zápasu.

Troicki bude mít možnost vylepšit na turnaji své dosavadní maximum. Ve druhém kole však narazí na nasazenou čtyřku Rafaela Nadala. Srb nedokázal Španěla ani v jednom z pěti vzájemných zápasů porazit.

V Šanghaji končí i slovenská naděje Martin Kližan, který podlehl 4-6 3-6 Američanovi Stevovi Johnsonovi. Slovák tak prohrál již popáté v řadě. Naposledy zvítězil na konci července na challengeru v Praze. Johnson ve druhém kole vyzve potřetí Andyho Murrayho.

Alexander Zverev pokračuje ve skvělých výsledcích. Dnes si německý tenista poradil velmi snadno s Johnem Isnerem a po výhře 6-4 6-2 postoupil v Šanghaji do druhého kola. V něm se devatenáctiletý talent utká s nasazenou osmičkou Marinem Čiličem (h2h 1-1).

Jo-Wilfried Tsonga nehrál kvůli zranění kolene soutěžní zápas od US Open. Na turnaji v Šanghaji se vrátil loňský finalista hladkou výhrou nad Florianem Mayerem 6-3 6-2. Ve druhém kole čeká 13. hráče světa první duel s Jankem Tipsarevičem.

• ATP MASTERS ŠANGHAJ •
Čína, tv. povrch, 7,655.640 dolarů
pondělní výsledky (10. 10. 2016)
Dvouhra - 1. kolo
Troicki (Srb.) - Rosol (ČR) 6-2 6-4
A. Zverev (Něm.) - Isner (USA) 6-4 6-2
Edmund (Brit.) - Delbonis (Arg.) 6-3 5-7 6-4
Fritz (USA) - Robert (Fr.) 7-6(2) 2-6 6-3
Paire (Fr.) - Sousa (Portug.) 6-3 5-7 6-1
Johnson (USA) - Kližan (SR) 6-4 6-3
M. Zverev (Něm.) - Ze Zhang (Čína) 6-1 6-2
Tsonga (9-Fr.) - F. Mayer (Něm.) 6-3 6-2
Pospíšil (Kan.) - Karlovič (Chorv.) 7-6(5) 6-4
Almagro (Šp.) - Južnyj (Rus.) 3-6 6-2 6-2

 

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

15
Přidat komentář
Fandina
Jirka se asi rozehrával, ve druhém setu vede 5:2, tak to snad dá.

Jinak zajímavé je, že v Taškentu mají centrální kurt opravdu centrální, je uprostřed ostatních, ale o kurt dál od místa, kde je tribuna a sedí diváci.
Reagovat
Fandina
Tak nakonec 3:6 6:3 6:4. Stream byl moc z výšky, takže detaily nebyly moc k vidění, ale doufám, že se Jirka jen rozehrával a že příští níže postavené hráče bude víc přehrávat. Držím palce Jirko pojď!!!
Reagovat
SubOptikT
J1rka si dneska asi řekl, že udělá dobrý skutek a nechá vyhrát Inda, co je v rankingu č. 421.
Reagovat
smazaný uživatel
karierá Rosola se pomalu blíží ke konci. Do konce sezony vypadne z top 100 a pak maximálně se bude plácat po chalengrech.pa pa
Reagovat
panzer.dragon
může plácat Ochotskou
Reagovat
rusedski
Ta mu frnkne, až bude vozit o nulu nižší šeky :)
Reagovat
mikimaus321
Přesně tak už Rosolovo chování na kurtech je tomu důkazem,hlavně nic nedokázal
Reagovat
Fandina
Na kurtu se chová dobře. Možná by se někteří od něj mohli učit.
Reagovat
babolat.cz
stále blbá...
Reagovat
Fandina
mladý hloupý
Reagovat
babolat.cz
stále blbá...
Reagovat
Fandina
A na Nova Sportu se vystřídali Zverevové. Mladší dohrál, vyhrál, starší nastoupil.
Reagovat
Krisboy
...a vyhrál taky.
Reagovat
Fandina
Škoda, ve druhém setu to vypadalo, že by Lukáš mohl otočit, ale nakonec nejen, že Troickeho nebrejkl, ale v předposledním game sám přišel o podání. Šla mu hra u sítě, měl 9 zásahů z 10. Ale jinak hodně chyboval a měl jen jedno eso.
Reagovat
Lunej..
Tak me aspon dnes potesil Steve.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist