Rosol v Ženevě prošel kvalifikací turnaje ATP a utká se s Veselým

20. 5. 2018, 15:54
Aktuality 8
ATP ŽENEVA - Lukáš Rosol poprvé v sezoně zkusil štěstí v kvalifikaci turnaje ATP a v Ženevě se po dvou výhrách může těšit na hlavní soutěž. V té vyzve krajana Jiřího Veselého.
Lukáš Rosol

Lukáš Rosol zakončil loňskou nepovedenou sezonu operací Achilovy šlachy. Letos v březnu se na kurty po pěti měsících vrátil a z pěti startů na antukových challengerech udělal pouze jedno čtvrtfinále. 

O tomto víkendu se poprvé v roce 2018 vydal na turnaj ATP a v Ženevě úspěšně absolvoval slabě obsazenou dvoukolovou kvalifikaci. Po včerejší hladké výhře nad Rusem Ivanem Gakhovem (352. v ATP) si dnes po 2 hodinách a 44 minutách boje poradil 6-7 6-3 7-5 s Němcem Jeremym Jahnem (389. v ATP).

V prvním setu si oba tenisté pohlídali své servisy a dramatický tie-break rozhodla až 28. výměna. Rosol předtím nevyužil čtyři setboly. Ve druhé sadě se českému hráč povedl první brejk zápasu, náskok udržel a vynutil si třetí dějství. 

V něm Rosol otočil vývoj ze stavu 0-2 na 5-2, ale o výhodu dvou brejků přišel. Postup si ovšem 'ukradnout' nenechal. V dlouhém jedenáctém gamu využil šestý brejkbol a v následné hře využil svůj první mečbol.

V hlavní soutěži dvaatřicetiletý rodák z Brna narazí na druhého českého zástupce v soutěži Jiřího Veselého, který je nasazenou osmičkou. Ve vzájemné bilanci vede 3-1 o osm let mladší Veselý, který dnes prohrál třísetové finále na challengeru v německém Heilbronnu.

Nasazenou jedničkou Geneva Open je dvanáctý hráč světa Američan Sam Querrey. Divokou kartu na poslední chvíli přijali tři bývalí hráči Top 10: Ital Fabio Fognini, Španěl David Ferrer a domácí dvojnásobný obhájce titulu Stan Wawrinka, kteří doplňují kvarteto nejvýše nasazených.

• ATP 250 ŽENEVA •
Švýcarsko, antuka, 561.345 dolarů
nedělní výsledky (20. 05. 2018)
• Dvouhra - 1. kolo •
Seppi (7-It.) - Cecchinato (It.) 7-5 6-4
Bašič (Bosna) - M. Zverev (8-Něm.) 5-7 6-3 6-4
• Kvalifikace - 2. kolo •
Rosol (ČR) - Jahn (Něm.) 6-7(13) 6-3 7-5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

8
Přidat komentář
Fandina
Tak uvidíme, zdá se mi, že Lukáš letos hraje mnohem líp než celý loňský rok. Ale jestli to bude stačit na nějaký posun v žebři, to se uvidí. Já mu to samozřejmě přeji. První kolo s Jirkou, věřím Veselkovi. Dneska ssice prohrál ve finále s mladíčkem, ale neviděla jsem to, takže nevím. Ale celkově si myslím, že si bude na Lukyna věřit a to je asi to nejdůležitější, co u Veselky, rozhoduje, jak sám i říká :-)).
Reagovat
Fandina
A když J1rka nebude hrát v uvozovkách pinkanou, měkkce a bez odvahy, jak se mi jevil tenhle týden.
Reagovat
smazaný uživatel
Jyrka? Ten nikdy nehraje pinkanou, ty stará škatule, co ho urážíš jako, co si to dovoluješ vůbec?
Jyrka je naše budoucnost, někdo, kdo ten sport opravdu umí. Měla by ses stydět, opravdu, v tvém pokročilém věku by člověk čekal trochu soudnosti, ale to ti nic neříká.
Styď se Fandino, styď se...
Reagovat
Fandina
Nerozumís tomu.
Reagovat
smazaný uživatel
Fandino, já požaduji omluvu a exemplární potrestání, tohle si k Jyrkovi dovolovat nebudeš...
Reagovat
Fandina
Zalez blbe.
Reagovat
smazaný uživatel
Bohužel některé osoby se vždy v případě, že jim dojdou argumenty uchýlí k vulgaritám a urážkám. Značí to, jak moc jsou uvnitř slabí.
Reagovat
Fandina
Lepší být slabý, než blbý.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist