Rosol ve Gstaadu dohrál, nestačil na Benneteaua

26. 7. 2011, 20:25
Aktuality 4
ATP GSTAAD - Tento týden se žádný z českých tenistů na turnajích ATP a WTA nedostal do 2. kola. Lukáš Rosol se s antukovou ve Gstaadu rozloučil po porážce s Francouzem Benneteauem.
Lukáš Rosol

Lukáš Rosol ve Gstaadu startoval popáté v této sezoně v hlavní soutěži turnaje ATP, počtvrté se však přes první kolo nepřehoupl. Nad síly českého tenisty byl Julien Benneteau, proti kterému Rosol doplatil na nevyužívání brejkbolů. Za celý zápas si jich vypracoval hned osm, všechny však zůstaly neproměněny a Francouz tak po dvou hodinách boje zvítězil 6-2 6-7 6-3.

Šestadvacetiletý rodák z Brna tak proti o tři roky staršímu Bennetteauovi, aktuálně až 111. hráči světa, nedokázal zopakovat výhry z challengeru v Praze, kde si Rosol nakonec došel pro titul.

Český tenista pokračuje alespoň ve čtyřhře, kde v pondělí s Portugalcem Frederikem Gilem přehrál britskou dvojici Jamie Delgado a Jonathan Marray a poprvé v deblu postoupil do 2. kola turnaje ATP.

Už ve druhém kole mělo dojít k souboji dvou bývalých šampionů Nicolase Almagra (2010) s Victorem Haneskem (2008), rumunský tenista ale ve Švýcarsku nezvládl už svůj úvodní zápas. V něm nestačil na Fina Jarkka Nieminena, jemuž podlehl ve dvou setech 5-7 2-6.

Nieminen bude proti obhájci titulu Almagrovi bojovat o jubilejní 300. vítězný zápas na okruhu ATP.

Poměrně úspěšný španělský den ve švýcarských Alpách vedl pátý nasazený Feliciano López. Finalista z roku 2006 měl drobné problémy s domácím Michaelem Lammerem, nakonec ale po téměř dvou a půl hodinách zvítězil i díky 18 esům 6-4 6-7 6-3.

O čtvrtfinále si López, který prožívá úspěšné období - byl ve čtvrtfinále Wimbledonu, Španělům pomohl k postupu do čtvrtfinále Davis Cupu a vyhrál challenger v Bógotě - zahraje s krajanem Danielem Gimenem-Traverem. Ten rovněž ve třech sadách zdolal 6-4 5-7 7-5 Belgičana Steva Darcise.

Suverénně do soutěže vlétl osmý nasazený Marcel Granollers. Švýcar Stephane Bohli si za celý zápas neudržel jediný ze sedmi gamů na servisu a se Španělem prohrál za rovných 60 minut 1-6 0-6. Granollers se ve druhém kole utká s místním dvojnásobným finalistou Igorem Andrejevem z Ruska.

Jediným Španělem, který v úterý neuspěl, byla turnajová šestka Guillermo García-López. První set s Kolumbijcem Santiagem Giraldem sice vyhrál 7-5, v dalších dvou sadách už ale na returnu získal dohromady jen osm fiftýnů a na postup musel zapomenout. 37. hráč světa García-López - jeden z devíti Španělů v Top 50 - prohrál už šestý z posledních osmi zápasů.

- ATP 250 GSTAAD (Švýcarsko, antuka, 450.000 eur) -
úterní výsledky (26. 07. 2011)

Dvouhra - 1. kolo:
Benneteau (Fr.) - Rosol (ČR) 6-2 6-7(6) 6-3
López (5-Šp.) - Lammer (Švýc.) 6-4 6-7(4) 6-3
Giraldo (Kol.) - García-López (6-Šp.) 5-7 6-2 6-1
Granollers (8-Šp.) - Bohli (Švýc.) 6-1 6-0
Nieminen (Fin.) - Hanescu (Rum.) 7-5 6-2
Gimeno-Traver (Šp.) - Darcis (Belg.) 6-4 5-7 7-5
Gil (Portug.) - Souza (Braz.) 4-6 6-3 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
Nevidela jsem utkani cele, ale z toho co jsem videla, tak Lukas ma dobre koukatelne tenisove momenty, ale bohuzel zatim jen momenty, Hodne hraje zbrkle, vabank, bud to vyjde nebo ne.Nevydrzi dlouho ve vymene. V tretim setu mel pri podani soupere jednou 4o.o a jednopu 30.0 a bohuzel bez efektu. Ale je dobre, ze se drzi ve stovce a pomalu stoupa. Alespon bude hrat v pohode vice ATP turnaju a vyhne se umornym kvalifikacim na GS. Potrebuje se vyhrat a snad na to prijde, ze se neda jen atrilet hlava nehlava.
Reagovat
misoSK
ale zase mam stale pred ocami RG s Melzerom kde mu ten vabank skvele vychadzal, tam mu padali neuveritelne bomby na lajny
Reagovat
smazaný uživatel
jenze otazkou zustava, zda to nekdy zopakuje...
Reagovat
smazaný uživatel
8break pointu, využití 0% to se potom težko vyhrava.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist