Rosol ve Vídni končí už v kvalifikaci, po čtyřech letech vypadne z Top 100

22. 10. 2016, 13:50
Aktuality 19
ATP VÍDEŇ - Lukáš Rosol skončil na turnaji ATP 500 ve Vídni v 1. kole kvalifikace, když po boji prohrál i čtvrtý vzájemný souboj s Němcem Benjaminem Beckerem. Jednatřicetiletý Čech tak v rakouské metropoli neobhájí loňské čtvrtfinále a poprvé od července 2012 vypadne z Top 100.
Lukáš Rosol

Lukáš Rosol prožívá zřejmě svou nejhorší sezonu v kariéře. V jeho úvodu sice na čtyřech turnajích po sobě zvládl minimálně jeden zápas a dostal se do čtvrtfinále v Aucklandu a třetího kola Australian Open, ale od té doby moc úspěchů neslavil.

Za posledních devět měsíců ho mohly potěšit maximálně dva až tři tenisové momenty. Když v březnu smetl Alexandera Zvereva a poslal české tenisty do čtvrtfinále Davis Cupu, v červenci ve stejné soutěži zdolal světovou desítku Jo-Wilfrieda Tsongu a když v květnu postoupil do semifinále antukového turnaje ve švýcarské Ženevě.

Od té doby se už jen trápí. Pouze třikrát vyhrál dva zápasy po sobě - dvakrát na challengeru a jednou v kvalifikaci. Z posledních 15 turnajů ATP skončil devětkrát hned v prvním kole, třikrát dokonce už v kvalifikaci. 

Stejně jako dnes ve Vídni. Jednatřicetiletý rodák z Brna v utkání prvního kola nestačil na Benjamina Beckera. O čtyři roky staršímu Němci podlehl po 2 hodinách a 43 minutách boje 6-7 7-5 6-7 a prohrál tak i čtvrtý vzájemný duel.

Rosol prohrával už 6-7 a 1-4, ale nadechl se k obratu. Ten však nedokonal. Ve třetím setu neudržel vedení 5-3 a byť za stavu 5-6 zlikvidoval mečbol, prohrál i druhý tie-break zápasu a jeho naděje v Rakousku vyhasly.

Bývalý 26. hráč světa Rosol ve Vídni nenaváže na úspěchy z předchozích sezon. V roce 2013 se dostal do semifinále, loni po skalpu Tsongy prohrál třísetové čtvrtfinále s Gaëlem Monfilsem. Poprvé od července 2012 tak vypadne z elitní stovky žebříčku ATP.

Zápas 1. kola kvalifikace dnes ve Vídni naopak zvládl 89. hráč světa Adam Pavlásek, který porazil 6-4 6-3 Itala Lorenza Giustina a svou letošní bilanci v kvalifikacích turnajů ATP vylepšil na 7-2.

O start v hlavní soutěži si dvaadvacetiletý Čech, jenž před týdnem prošel kvalifikací ve Stockholmu, ale pak vypadl v prvním kole, zahraje v prvním vzájemném střetnutí s o dva roky starším s Bosňanem Damirem Džumhurem. Ten je v žebříčku jen o šest míst za Pavláskem.

• ATP 500 VÍDEŇ •
Rakousko, tv. povrch / hala, 1.884.645 dolarů
sobotní výsledky (22. 10. 2016)
• Kvlaifikace - 1. kolo •
Pavlásek (ČR) - Giustino (It.) 6-4 6-3
Becker (Něm.) - Rosol (ČR) 7-6(0) 5-7 7-6(4)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

19
Přidat komentář
letityfanousek
Kdyby prohrál po boji s mladou puškou tak neceknu, ale takhle prohrávat s pětatřicátníky není známkou pohody. Snad se to zlepší, sice mu nefandím, ale přeju mu pevné zdraví jak fyzické ale hlavně psychické. Svého času jsem nesnášel Strýcovou po té známé vulgární aféře, ale svou hrou a tvrdou prací a výsledky si mne zpátky získala a fandím jí. Rosol to už asi věkem nestihne.
Reagovat
Fandina
Já také nevím, jestli se Rosol ještě někdy zpátky dostane, ale s Beckerem to byl pátý vzájemný zápas a všechny prohrál a podle výsledku to nevypadá, že se přetahovali, Lukáš vyhrál jeden set 7:5 a dva prohrál v TB. Takže bez boje to nebylo.
Reagovat
Fandina
Podle výsledku to vypadá, že se přetahovali. Oprava.
Reagovat
kada.tom
Ten los vypadá ... skvostně :-)
Budu tam přítomen na OF a QF a los slibuje zajímavé zápasy, tak snad ve čtvrtek a v pátek budu mít šanci vidět tenis v podání Andyho, Doma, Tomáše a Joa. Ale teda Tomáš má pro něj hodně hnusnej los.
Reagovat
Ravik
Hip hip hurá aspiku
Reagovat
smazaný uživatel
No, nazdar! Kližan v 1. kole s Andym. Ešteže to má domov tak blízko. S tým svojim fárom je doma za pol hodinku.
Reagovat
smazaný uživatel
:-)) s Berdych Satorovymi v tesnem zavesu. Mam Berdu rada, ale Kacanov, Ivos, pripadne ten americky drevorubec.... a jeho soucasne rozpolozeni - uz uvodni videnske bodiky, tak potrebne pro TM, visi nejak vysoko.
Reagovat
Lunej..
Co mas porad s tim drevorubcem? Jmenuje se Steve :D
Reagovat
smazaný uživatel
snad si to nebudu muset zapamatovavat a Ivos ho prejede.. ;-)
Reagovat
Patri.k
No Štěpánek 103 a Rosol 104, no budou to mít dost těsný s Australia open, snad se vejdou do hlavní soutěže
Reagovat
Lunej..
To je teda rezba a Jack vyhral, super a finale dvou sympataku, tesim se:)
Reagovat
babolat.cz
konečně tenhle exot mizí v propadlišti dějin
Reagovat
Fandina
jen aby ses nedivil a ještě něco nevyhrál
Reagovat
safi1313
Kéž bychom ho neviděli už na žádném turnaji...
Reagovat
Fandina
trapné
Reagovat
Dobry-den
Nikdo tě nenutí se na něj dívat
Reagovat
Soptik
připojuji se :-) tohoto člověka nemám rád, neumí se chovat, je nafoukanej a nepříjemnej, takže papá ;-)
Reagovat
Fandina
Neumí se chovat?
Reagovat
Krisboy
Tak Třiatřicítko, kde jsi? Dneska je tvůj den, pojď se s námi podělit o svou radost!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist