Rosol znovu neztratil set, je ve čtvrtfinále

19. 9. 2013, 12:33
Aktuality 52
Lukáš Rosol si poprvé od svého triumfu v Bukurešti zahraje ve čtvrtfinále turnaje ATP. Český tenista postoupil v Petrohradu mezi nejlepší osmičku po dnešním vítězství 6-4 6-4 nad domácím Karenen Chačanovem. O semifinále si zahraje s Polákem Przysieznym.
Lukáš Rosol

Osmadvacetiletý Lukáš Rosol v Petrohradu nejprve ve dvou setech ukončil desetizápasovou sérii porážek a dnes si rovněž bez ztráty setu poradil i se sedmnáctiletým domácím talentem Karenem Chačanovem.

Český tenista se prvního brejku dočkal už ve čtvrté hře a rychle se dostal do vedení 3-1. Ruský hráč dokázal srovnat na 4-4, závěr setu ale patřil favoritovi, který díky druhé využité šanci získal sadu poměrem 6-4. Také ve druhém setu Rosol ztratil náskok, dokonce hned dvakrát, i tentokrát však v závěru zvítězily jeho zkušenosti. Po 79 minutách hry se sedmý nasazený hráč dostal k mečbolu a Chačanovova nevynucená chyba z forhendu poslala Rosola do čtvrtfinále.

O semifinále na turnaji ATP si Rosol zahraje poprvé od dubnového úspěchu v Bukurešti, kde získal svůj první titul v kariéře. V cestě za tím druhým nyní Rosolovi stojí Michal Przysiezny z Polska, který překvapivě vyřadil nejvýše nasazeného Fabia Fogniniho. Loňský finalista Fognini se během dnešního utkání nedostal k žádnému brejkbolu, v obou setech ztratil po jednom podání a za stavu 3-6 3-5 a 0:30 se kvůli zdravotním problémům rozhodl z utkání odstoupit.

Výsledky - Petrohrad (tvrdý povrch, dotace 519.775 dolarů):
Dvouhra - osmifinále:
Rosol (7-ČR) - Chačanov (Rus.) 6:4, 6:4, Przysiezny (Pol.) - Fognini (1-It.) 6:3, 5:3 skreč, Sousa (Por.) - Stachovskij (Ukr.) 6:3, 4:6, 0:6.

Komentáře

52
Přidat komentář
Chrenda
Rosol ten turnaj vyhraje a bude mít klid od všech těch otázek, proč tak dlouho nevyhrává. Hlavně se těším na to jak vykmitne velkohubého Gulbise, kterému by už měl někdo dát pořádně přes rypák!
Reagovat
Rafaeoli25
Rosol vyklepne Gulbu jen když se ten blbě vyspí nebo bude do noci pařit, jinak ani omylem :D
Reagovat
smazaný uživatel
Rosi a Gulba spolu hrát nebudou. Oba vypadnou ve ČF.
Reagovat
gigin
Rosol ti vyšel, blbče. Doufám, že se u Gulby sekneš...
Reagovat
Fandina
blbec ... bohužel si se strefil. Lukáš to nedal. Kdy si změníš nick, když tady píšeš příspěvky, které nejsou od věci. Ten blbec se na tebe nehodí ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
ale Ernestek nakonec bez problémů. Tak snad to nakonec celé vyhraje, přál bych mu to :-)
Reagovat
gigin
Ježiš, hlavně už nic u Ernestka netipuj :))))))
Reagovat
smazaný uživatel
A pro milovníly jednoručáku Kohli-Berlocq
Reagovat
smazaný uživatel
Kohli nehraje zrovna přesvěčivě.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale v TB se rozehrál.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak setbol neproměnil. Smeč v klidu z kříže do sítě.
Reagovat
smazaný uživatel
á. Tak Carlos daroval set dvojchybou.
Reagovat
smazaný uživatel
Kohli se necítí moc dobře. Kulhá a trochu kříví obličej.
Reagovat
smazaný uživatel
A neběhá za stopboly. Prý má něco s kotníkem.

Ale servis si vyhrává.
Reagovat
smazaný uživatel
oprava.knee není kotník
Reagovat
smazaný uživatel
Ani do protisměru to nejde.
Reagovat
smazaný uživatel
A skreč.
Reagovat
Sonja
:-(((
Reagovat
smazaný uživatel
Takhle Simona neznám. Hraje dost tvrdě.
Reagovat
smazaný uživatel
V jakém vesmíru jsem Kennyho viděl tenhle zápas vyhrát?
Reagovat
Nola
pravdepodobne nebude hrať tento rok....
http://www.bbc.co.uk/sport/0/tennis/24163790
už je to čierne na bielom
Reagovat
SwissMaestro
Tak aspon se Feda na ten Tm skoro jiste dostane :D
Reagovat
PetaM
Co se tam prosím píše? Andy už do konce roku nebude hrát?
Reagovat
SwissMaestro
:) http://isport.blesk.cz/clanek/tenis/180619/pro-murrayho-sezona-skoncila-wimbledonsky-vitez-jde-na-operaci.html
Reagovat
smazaný uživatel
https://twitter.com/BenRothenberg/status/380729812270456832
Reagovat
Nola
Andy sa rozhodol nasledovať Rafu Nadala.... prajem mu skoré uzdravenie, vyzerá to, že TOP 4 sa mení na lazaret, očakávam, kedy niečo podobné ohlási Nole....
Reagovat
Sonja
Ale fuj!!!
:-(:-D
Reagovat
Nola
fuj ? :D , prečo ? dnes je populárne vynechať polku sezóny, regenerovať, trénovať, sledovať najväčších rivalov a vrátiť sa na víťaznej vlne...
Andymu rozhodne nechcem blížiť, ak skutočne podstúpi operáciu chrbtice, tak to s jeho návratom budúci rok na AO nevidím až tak ružovo
Reagovat
Rafaeoli25
Fognini a největší papírový favorit turnaje? To si děláš legraci? Chceš říct, že je na hardu lepší než Južnyj a Gulbis?
Reagovat
tommr
víš vůbec co znamená výraz papírovej favorit? Fognini je světová sedmnáctka, byl nasazenej jako turnajová jednička a jako takovej byl samozřejmě na papíře největší favorit ... :)
Reagovat
safi1313
trapas :D
Reagovat
smazaný uživatel
vždyt Fofnini je neskutečnej tupec na hardu
Reagovat
smazaný uživatel
když se podíváš na Fogniniho výsledky na hardu zjístíš že je to dřevák :)
Reagovat
Rafaeoli25
Trapas?..i papírový favorit se určuje podle toho jak dobrý je daný hráč na daném povrchu a také jakou má v danou chvíli formu. Např. Južnyj, Anderson a Gulbis i když jsou ve třetí, čtvrté, páté desítce vždycky budou na hardu proti Fogninimu favority..
Reagovat
Chrenda
No zdá se, že mimo Fogniniho jsi tupec i ty, když jaksi nehodláš pochopit výraz"papírový favorit". Kdyby se na turnajích nasazovalo podle toho kdo jak hraje na jakém povrchu, byl by to asi pěkný guláš. Zaměnit pořadí v žebříčku při nasazování si dovolí jen na Grand Slamech a většinou jen v NYC a občas ve Wimbledonu a to max. o jedno dvě místa! na malých turnajích se to stává naprosto výjimečně. Takže Fognini byl papírovým favoritem č.1 v Petrohradu a tak byl i nasazen. Tvůj dojem, že Gulbis nebo Južnyj jsou na hardu lepší na tom nic nemění! Tedy TRAPAS v tvém podání to byl a je!
Reagovat
Rafaeoli25
Tak hlavním favoritem turnaje byl Južnyj, protože tenhle turnaj se hraje na hardu, kde je dvakrát lepším hráčem než Fognini. Je to podobné, jako kdyby byl před začátkem RG první v rankingu Murray a Rafa až třeba pátej..taky budeš tvrdit, že papírovym favoritem RG je Murray? Jen proto, že je v žebříčku výš? Favorita více určuje úspěšnost na daném povrchu plus aktuální forma, ne žebříček..
Reagovat
safi1313
Prosimtě už tu radši nic nepiš. Papírovej favorit je název jen a jen podle umístění na žebříčku, v hokeji podle postavení v tabulce atd... papírovej favorit v sobě nemá žádné další osobní údaje, aktuální formu, poměr vyhranejch zápasů a podobně... Papírovej znamená když si vytiskneš tabulku, vidíš že hraje 12.Nishikori s 15.Isnerem, tak je papírovej favorit Nishikori. I když je každýmu jasný že v USA na tvrdým by mu Isner suveréně naložil...
Reagovat
Rafaeoli25
Já to chápu, ale neberu to neb je to nesmysl..nestačí se jen podívat do rankingu, ale i na vše ostatní, jen podle všech kritérií lze určovat favorita, jedině tak se má určovat papírový favorit, toť vše. Minimálně tenisu dobře znalí vědí kdo je papírový favorit, protože se neorientují jen podle žebříčku..
Reagovat
Sonja
Papírový favorit není jen postavení v žebříčku...je to i bilance toho hráče na daném povrchu, vzájemná bilance dvou hráčů atd. atd.
V tom má Rafaeoli pravdu, byť ho nemám ráda.
Reagovat
Fandina
Fognini byl favoritem nejen podle žebříčku a nasazení, ale i podle sázkovek. I když na hardu má naprosto negativní bilanci a hrát na něm neumí. Viz odkaz na zápas.
http://www.livesport.cz/zapas/z5a5tCPI/#srovnani-kursu;home-away;zakladni-doba
Reagovat
Rafaeoli25
Fandino, Fognini favoritem podle sázkovek byl, ale jen zápasu s Przysieznym, rozhodně ne celého turnaje..
Reagovat
tommr
... skrečí ukončil své vystoupení v Petrohradu největší papírový favorit turnaje Fabio Fognini. Ital vzdal zápas s Michalem Przysieznym dva míče od vyřazení, za stavu 3-6 3-5 a 0:30 ...

Lukáš měl velkou kliku, že Fognini musel odstoupit a bude ted ve čtvrtfinálovým zápase s Przysieznym papírovej favorit. Tak snad toho náležitě využije ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
To už Fognini mohol dohrať neee?
Reagovat
smazaný uživatel
Fognini odstúpiť nemusel, odstúpil sám od seba - pretože bol nahnevaný na výroky hlavného rozhodcu. Len potvrdil, aký je hlúpy :)
Reagovat
PetaM
Kliku, když musel odstoupit? Já myslím, že by to vyhrál i tak Michal.
Reagovat
Sonja
To teda:-DDDD
Reagovat
tommr
takže on nebyl zraněnej a jen trucoval? To je ale pako ... :)
Reagovat
Bob
No, tím výsledkem se nedá ani moc chlubit. Na to, proti komu hrál.
Reagovat
Fandina
Důležitá je výhra a to se povedlo.
Reagovat
tommr
no hrou se chlubit už vůbec nemůže. Chvíli jsem se na to koukal a byla to bída zejména na podání. Hlavně že je ale ve čtvrtfinále a získá po dlouhý době taky nějaký body do žebříčku ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Já se chtěla koukat, ale dneska mi vůbec nešly streamy, to je k vzteku. Ale podle komentů mám představu, jak si hrál :)))
Reagovat
Fandina
Já to také neviděla, ale hlavně, že vyhrál!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist