Rosol znovu porazil Haaseho, v Sofii postupuje

1. 2. 2016, 17:35
Aktuality 69
Lukáš Rosol je historicky prvním hráčem, kterému se na turnaji v Sofii podařilo projít do druhého kola. Premiérový ročník podniku ATP v bulharské metropoli odstartoval jeho zápas s Nizozemcem Haasem, kterého dnes Rosol porazil 3-6 6-3 a 6-4.
Lukáš Rosol (© sofiaopen.bg)

Lukáš Rosol se s o dva roky mladším Robinem Haasem utkal na turnaji ATP popáté a počtvrté v řadě s ním hrál na tři sety. Tentokrát ztratil český hráč úvodní set a v tom dalším se jeho soupeř dostal znovu do vedení. Rosol si ale ihned vzal podání zpátky a začal utkání otáčet. Rozhodující set pak rozhodla devátá hra, po níž měl 46. hráč světa šanci zápas dopodávat. Brněnský rodák nezaváhal a zápas ukončil svým osmým esem.

"S ním je to vždycky boj. Na konci jsem byl šťastný já, Robin hrál dobře. Pokaždé je to o jednom, dvou míčích," řekl webu ATP Rosol, který hrál poprvé od vyřazení ve třetím kole Australian Open.

"Když se přesouváte zvenku do haly, je to vždycky složité. Hraje se úplně jinak, proto jsem za výsledek šťastný," uvedl.

Jeho příštím soupeřem bude o dvě místa lépe postavený Slovák Martin Kližan, který dnes hladce porazil domácí divokou kartu Alexandara Lazova. Oba předešlé vzájemné duely vyhrál Rosol, naposledy loni v Indian Wells.

Výsledky - Sofie (tvrdý povrch, dotace 520.070 eur):
Dvouhra - 1. kolo:
Rosol (ČR) - Haase (Niz.) 3:6, 6:3, 6:4
Kližan (7-SR) - Lazov (Bulh.) 6:3, 6:0
Bašič (Bosna) - Bhambri (Indie) 6:3, 7:6 (7:4)
pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

69
Přidat komentář
Roger_Federer
Nezkutecna komedie, dle ocekavani.
Za stavu 4:2 ve tretim setu byl kurz na Rosola 1,12 kolem 8,5 na Krizana..svete divse Lukas prohral..
Reagovat
George_Renel
Hloupá snaha o konspiraci. Viděl jsi ten mač?
Reagovat
Roger_Federer
Videl jsem ty zastavene kurzy a info pred zapasem,..to me uplne staci.
Reagovat
George_Renel
No jo, vy fanatičtí sázeči. Vám je vše hned jasné. Někdy se taky na nějaký zápas podívej, ne jen na naskakující čísla...
Reagovat
Roger_Federer
Jirko..:), to co ja mam najezdene za poslednich 20 let po turnajich..
Tys nemohl videt ani obrazem v televizi.
A rikam za poslednich 20 let..aby si mi nenapsal ze jsi o 20let starsi..:)
Reagovat
marta
Jirka mě připadne,když koukám na jeho zápasy že s tabulkově slabšíma hráči hraje strašně :( Ale když má proti sobě hráče tabulkově výše,tak hraje lepší tenis.Například v Aucklendu sice vypadl hned v prvním kole,ale hrál proti Bautistovi a bojoval.Proti Hewitovi taky super,prostě ho nechápu :( Místo aby ukázal že je lepší,tak se sníží na jejich úroven :(
Reagovat
Fandina
Dívala jsem se na H2 s Dzumhurem, Jirka s ním prohrál už potřetí. Ty minulé zápasy ale byly už dost dávno, nevím, proč proti němu hraje tak špatně. Podle mě hrál dneska některé údery zbytečně, místo aby přitlačil, tak vyměňoval nebo se vyhodil. Tak nevím, kde je zakopaný pes.
Reagovat
PH94
Pro Jirku by bylo nejlepší zavítat zase na nějaký čas na Challengery, kde by uhrál nějaké potřebné body a získal nazpět sebevědomí. Realita je taková, že s hrou a výsledky, které v poslední době předvádí je spíše shoda náhod jeho poměrně dobré postavení na žebříčku, obávám se, že brzo poletí dolu.
Reagovat
PH94
Celkově ten obraz českého mužského tenisu je dost špatný. Berdych je kapitola sama o sobě, ale po něm už není moc z čeho brát. Veselý je hráč kolem toho 50.místa. Pavlásek? Ten je schopný zahrát prakticky jen na antuce a celkově ta jeho hra je podobně nevýrazná jako u Jirky..navíc u něho je to umocněné tím, že ani nemá takový servis. Pak tu máme Staňka na Koláře, určitě šikovní hráči, ale při vší úctě k ním...a pak už zkrátka není nic, možná mladý Rikl, ale i ten se v poslední době nějak zasekl.
Reagovat
mayday
Jenže co kdyby ani na těch challengerech se nerozehrál? Jiří nemá absolutně hlavu, tam je nula nula nic, a zdá se, že herně ve třiadvaceti pomalu taky není nijak vybroušenej.
Reagovat
PH94
Toho bych se zase nebál. Na Challengerovou úroveň zkrátka ta jeho hra v pohodě stačí a hlavně si tam i o dost víc věří.
Reagovat
mayday
Tak asi ano, pak je ale otázka, jestli na nejvyšší ATP úroveň vůbec má/bude mít. Já se obávám, že ne, mentálně vůbec a herně je to taky slabota.
Reagovat
mayday
Ten loňskej Auckland budiž výjimka potvrzující pravidlo asi, pokud se nepletu, jinej úspěch už neměl, aspoň v podobě semifinále nebo něco, možná si blbě pamatuju, nevím. Za to prvních kol tam loni vysolil asi 18, letos dva turnaje, dvě první kola, začátek sezony, bez trenéra...
Reagovat
Fandina
Hrál semifinále v Casablance, finále v Bukurešti, tam prohrál ve dvou TB a vyhrál challenger v Prostějově. Na USO byl ve třetím kole a předtím porazil Karlovice. Nějaké úspěchy byly, ale také dost konců v prvním kole.
Reagovat
marta
Souhlasím a Jirku je velká škoda,on by měl nato bejt lepší.
Reagovat
marta
Strašný zápas!!!Jirka by měl honem něco začít dělat a bez trenéra půjde pěkně dolů :( JIRKO TA HLAVA BOŽE :(
Reagovat
George_Renel
Jediné co se dá konstatovat je, že bez trenéra mu to jde stejně jako s ním.
Reagovat
Fandina
Ach bože Jiří, k čemu ty nepřesné údery a hra o ničem. Doufám, že příště to už bude lepší. Držím palce, Jirko pojď!
Reagovat
mayday
Loni aspoň vyhrál Auckland, než měl těch 7 rupanců v řadě, ale letos... bída bída bída zatím.
Reagovat
EllNino
no "aspoň" ...o nějakém dalším ATP titulu se mu může s touhle alibistickou hru jenom zdát ....a přitom právě loni v tom Aucklandu ukazoval skvělou hru, útočil, ve finále rozdrobil Mannarina ...a od té doby se k takovým výkonům ani nepřiblížil
Reagovat
historik
ten poslední míček to krásně dokumentuje. Měl by se sebou chlapec rychle začít něco dělat. Bohužel herně ale i mentálně tam toho schází strašně moc. Rozchod s trenérem na začátku roku taky nebyl nejšťastnější - kolik kvalitních volných lidí teď asi sežene?
Reagovat
mayday
Že je mentálně Veselej na nule, to už je známá věc, ale co ty herní nedostatky, to mi hlava nebere. Ve 23 by měl být hotovej hráč na jakési úrovni, tam toho chybí strašně moc, respektive ty chyby jsou do očí bijící. Co s tím trenérem doteď dělal, to prostě nepochopím.
Reagovat
EllNino
Další promrhaný zápas no, letos je to teda zatím jedna velká bída ...
Reagovat
mayday
To je neuvěřitelný Jiří, na jistotku pěkně na střed přesnej a stejně to dáš za lajnu, to už nelze komentovat nijak.
Reagovat
EllNino
a to jsem si říkal, že když měl loni tu strašnou serii 7 proher v 1. kole, že si letos bude moct ty body nahrabat, a zatím to spíš vypadá na prodloužení serie ...
Reagovat
mayday
S dnešní prohrou letos 1-5, a ta výhra je srandamač s Hewittem. Úžasně si Jiří načasoval formu no.
Reagovat
EllNino
přitom na konci roku trápil Andersona, Gasqueta, měl i výsledky na ATP ...a teď mu zase šíbe
Reagovat
mayday
Teď leda že by se muslim složil a odevzdal to Jiřímu, jiná šance není.
Reagovat
EllNino
nesloží ...
Reagovat
Fandina
Jirko, ukaž že jsi Čech a začni útočit, ještě je čas. Je to jeden brejk ve třetím!
Reagovat
historik
ale čím chce Veselý jako ty soupeře přehrát, přitom má tělesný parametry, kterých využije jen občas na podání a i když ho dá dobrý, tak je ještě schopnej tou svou pinkačkou tu výměnu prohrát. A to dneska hraje s podprůměrným Dzumhurem.
Reagovat
mayday
Těžko to pochopit. Nevím, co ho ti trenéři, se kterýma v životě pracoval, učili.
Reagovat
EllNino
přitom se to vyloženě příčí český nátuře "uhrej si ty body sám" ....neznám žádnýho Čecha nebo Češku, který by takhle naivně pinkali ...
Reagovat
historik
no to je dobrej postřeh. Prostě absolutně tomu nerozumím. Na té síti ho Dzumhur taky solidně školí.
Reagovat
EllNino
přitom když zatlačí, tak se vyhodí ...k čemu pak to pinkání na 10 výměn je, když tu závěrečnou střelí do plotu
Reagovat
mayday
nevím, řeči, že Jiřina v budoucnu určitě do TOP10 apod., tvl kde, s čím by se do té špičky probil? Nemá nic, alibistickej pinkač, kterej má nervy úplně v troubě, když o něco jde. Navíc mu bude letos 23, už to není žádnej supermladej talent.
Reagovat
Herbert_Hoover
Podle mě bude Jirka trošku intelektuální prvok nebo případ pro Freuda, jinak si to nelze vysvětlit. :)
Reagovat
EllNino
Bože, místo toho, aby ho zmáčkl, tak to zase začíná srát ...
Reagovat
mayday
Teď za stavu 40-15 pro Bosňáka, tvl hrůza. Místo aby to aspoň riskl a zatlačil, tak jen sterilně vrací, o ničem. Ten borec brutálně hazarduje s kariérou, protože to, co hraje, to je hnus.
Reagovat
EllNino
nechápu to jeho pinkání ...
Reagovat
mayday
A Jiří už odevzdal ve třetím setu servis, boha jeho.
Reagovat
Fandina
Kohli hraje se Stakhovskym a je to pěkný mač. rychlé svižné, Kohlův jednoručák je úžasný.
Reagovat
George_Renel
Jirka kupodivu dopodával set. Džumhur se chová jako pravý balkánský chasník. A rozhodčí mu dovoluje až moc.
Reagovat
SubOptikT
http://sport.aktualne.cz/nadclovek-djokovic-tenisovy-messi-latka-v-muzskem-tenisu-neb/r~b77a5a14c97c11e59045002590604f2e/

Další příspěvek do debaty o GOAT ;-)
Reagovat
Fandina
Jirka druhý set 6:3, tak doufám, že ve třetím to bude také tak. Jirko pojď!
Reagovat
panzer.dragon
http://www.booktopia.com.au/fedegraphica-mark-hodgkinson/prod9781781315293.html#.VrCYnNPbj1s.twitter

by mohla bejt pěkná knížka
Reagovat
EllNino
A Jirka opět klauní ...
Reagovat
historik
něco hroznýho zas...nechápu jak může být kolem 50 na žebříčku
Reagovat
EllNino
krom výhry nad Lleytonem letos nepředved vůbec nic ....
Reagovat
mayday
Obávám se, že těch rupanců v prvních kolech bude letos zas požehnaně. Já se přiznám, že nevím, co na tom Jiřinovi kdo vidí, chlapisko jak hora, kterej by měl ty soupeře totálně likvidovat a zatím je od začátku roku naprosto zoufalej. Snad nenaváže na těch 20 prvních kol nebo kolik, co loni vypadl.
Reagovat
Fandina
Jirka Veselý má hrát s Dzumhurem na kurtu číslo jedna, to je škoda, že ne na centru, to by byl v televizi, ale alespoň že bude na streamu.
Reagovat
Fandina
2:2 nejdřív si oba vzali svoje podání, teď si je udrželi, tak uvidíme, jak se to vyvine. Ale mají stejné oblečení, takže nevím, kdo je kdo, ještě že má Veselka čelenku. Držím palce Jirko pojď!
Reagovat
mayday
Kde by byl v televizi?
Reagovat
Fandina
SuperTennis, tam dávají zápasy z centr kurtu, před chvílí Kohli s Sergejem a prý i na O2.
Reagovat
George_Renel
živě i na O2TV.
Reagovat
Fandina
a live i na SuperTennise, na Arena Sport 1 ne, tam opakují včerejší zápas Kovalik Montanes.
Reagovat
Roger_Federer
J.Benneteau 2,48
Lajovic 3,0
Copil 2,82
Dzumhur 2,99
Klizan 2,7 (tady cekam divadilko a podvudek.);)
Rogowska 2,62
Reagovat
Cico93
Reagovat
Roger_Federer
I Berrer dobry, cekal jsem na kurz, tesne pred zapasem..super.
Sem si vupomel jak tady kdosi nedavno srovnaval Rafu z Coricem.
:)
Reagovat
Fandina
Některé turnaje v telce nebývají, ale tenhle týden je možno vidět všechny tři turnaje ATP. Arena Sport 1 a SuperTennis teď dávají Quito, Montanes Kovalik. SuperTennis je v HD, Arena Sport je to trochu mazanice, ale zase slovenský komentář. A zítra má být na Arena Sport 1 Montpellier, a na SuperTennis Sofie, ta byla i dneska. Takže super, je na co se dívat.
Reagovat
EllNino
Zápas to bude zajímavý, Martin dneska s Lazovem neměl problémy, čekal jsem od Bulhara větší odpor, ale Martin po té nepovedené Austrálii trochu zvedá výkony, každopádně vidím Lukáše jako mírnýho favorita, přechod z venku dovnitř zvládl dneska a zítra si proti Martinovi zahraje i debla ...takže rozehranej už je, což je u něj prioritní faktor :) ...

Jinak dneska se utkali proti sobě soupeři Tomáše z prvních dvou kol v Melbourne a Mirza Basic Yukiho přemohl a pokračuje v dobrých výkonech z Austrálie :)
Reagovat
Fandina
hrál dobře, otoč zápas, tak jen tak dál Luky pojď!!!
Reagovat
kada.tom
Rafa přijal WC a příští týden bude obhajovat titul v Buenos Aires
Reagovat
turista
Je chytrý. Tam má velkou šanci získat celkově 68.titul a to se počítá.
Reagovat
Roger_Federer
Tak tam ma 50% sanci, ze ten titul obhaji
..Takze dobre rozhodnuti.
Reagovat
Cico93
A prečo práve 50 Dominičku?
Reagovat
smazaný uživatel
Protože tam hraje Fognini :) Ale celkově na 250 silné obsazení - Ferrer, Tsonga, Isner, Thiem, Cuevas, Verdasco, Dolgopolov, nejlepší Argentinci + "druhá garnitura" španělských antukářů. Před 2 lety by to Rafa i tak bez problémů zválcoval. I letos je hlavní favorit, ale nebude to mít lehké.
Reagovat
Cico93
A následne ho čaka 500-ka v Riu, tiež pomerne silno obsadená.
Už táto dvojzastávka nám veľa napovie.
Reagovat
Roger_Federer
+1
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist