Rosol znovu porazil Violu a postupuje. Federer na úvod ztratil set

25. 2. 2013, 17:44
Aktuality 22
Nejlepším možným způsobem oslavil Lukáš Rosol své žebříčkové maximum, kterého dosáhl tento týden. Český tenista v Dubaji zvládl svůj úvodní zápas a po vítězství 6-3 7-5 nad italským kvalifikantem Violou postoupil do druhého kola. Jeho další soupeřem znovu Ital, tentokrát sedmý nasazený Andreas Seppi.
Lukáš Rosol

Sedmadvacetiletý Lukáš Rosol už 126. tenistu světa Mattea Violu v minulosti třikrát porazil, ovšem až dnes na sebe narazili v hlavní soutěži turnaje ATP. A čtvrtý duel znovu zvládl lépe Rosol, který se tento týden i přes rychlou porážku na posledním turnaji v Marseille posunul na 61. příčku žebříčku ATP.

Český tenista přitom v Dubaji nezačal nejjistěji. Hned o svůj první servis musel bojovat, dvakrát však nebezpečí zažehnal a v pátém gamu se sám dočkal brejku. Zbytek úvodního setu už patřil jemu, za stavu 5-2 ještě jednou prolomil Italovi podání a vykročil za postupem do dalšího kola.

Rosola nerozhodila ani ztráta podání na začátku druhého setu, ve kterém se dostal do vedení 5-2. První větší zaváhání přišlo o dva gamy později, kdy se brněnskému rodákovi nepodařilo zápas při svém podání ukončit. Viola srovnal na 5-5, ale naděje na zvrat mu dlouho nevydržela. Těsně před tie-breakem si Rosol při soupeřově podání vypracoval tři mečboly v řadě, druhý z nich proměnil a postoupil tak do druhého kola.

V něm ho čeká nasazený soupeř, další Ital Andreas Seppi. Ten dnes Francouzi Paulu-Henri Mathieumu celkem šestkrát sebral podání a zvítězil 6-3 7-5.

Svůj první zápas už má v Dubaji za sebou také čtyřnásobný vítěz turnaje a obhájce titulu Roger Federer. Švýcar, který loni na turnaji neztratil jediný set, letos prohrál hned ten první. Sebral mu ho 128. hráč světa Malek Džazírí, který postupně odvrátil tři brejkboly a v 11. hře využil prvního Federerova zaváhání. Za stavu 15-30 zahrál favorit dvojchybu, Džazírí nabídnutou šanci využil a vzápět set dopodával.

Překvapení na úkor loňského vítěze turnaje se ale nekonalo. V další sadě nadělil Federer soupeři 'kanára', v posledním setu pak od stavu 2-2 vyhrál čtyři hry v řadě a po výhře 5-7 6-0 6-2 postoupil do dalších bojů.

Výsledky - Dubaj (tvrdý povrch, dotace 2.000.000 dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Rosol (ČR) - Viola (It.) 6:3, 7:5, Federer (2-Švýc.) - Džazírí (Tun.) 5:7, 6:0, 6:2, Seppi (7-It.) - Mathieu (Fr.) 6:3, 7:5, Južnyj (8-Rus.) - Kavčič (Slovin.) 1:6, 6:1, 6:3, Bautista (Šp.) - Goffin (Belg.) 6:2, 7:5, Brands (Něm.) - Serra (Fr.) 7:6 (9:7), 6:4, Devvarman (Ind.) - Kunicyn (Rus.) 6:1, 6:4.
pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

22
Přidat komentář
VlS
Asi hoši milují nábytek. Prázdnejm sesličkám předvádějí pro pobavení cosi strašnýho a první dva gemy hrají půl hodiny. Tak to může být zápas na tři dny.
Reagovat
VlS
Tak najednou vede Kolja 5:0. Jestli to dotáhne do kanára, tak to tipuju na Janíčkovu typickou skreč :-)
Reagovat
VlS
a Janko odchází do šatny. Ještě to skreč není, ale vůbec by mě neudivila.
Reagovat
gigin
Neser!! :))))))
Reagovat
VlS
No, a já už myslel, že tady ani nejseš :-)
Reagovat
smazaný uživatel
hlavně ať dnes Mika Llodra vyprovodí Tsongu, štěstí si vybral dost v Marseille.
Reagovat
smazaný uživatel
No Tom je pro me jasnej to buda 6:3 6:4 Break na set na Honzikabjsem zvedavej, ale verim mi Tursunov byl v Marseile ve s-finale tak bych rekl ze bude mozna unaveny to bude 2:1 pro Hajka :) A Lukas se Seppim? No Seppiho jsem dneska videl, a celkem me zklamal davam Rosol 65 a Seppi 35% 2:1 Lukas :-))
Reagovat
Fandina
dobře a teď na Seppiho, což nebude žádná pohádka, ale držím palce. Lukys pojď!

A zítra Tom a Háječek, tak kluci taky tak ... pojď pojď pojď!
Reagovat
tommr
doufám, že ten rychlej přechod z Marseille do Dubaje a zklamání ze smolný porážky ve finále zvládne. V prvním kole má naštěstí za soupeře jen průměrnýho Američana (103.místo) a neměl by s ním proto mít žádný problémy ... :)
Zápas prvního kola bude hrát i další náš zástupce Hájek. Ten má za soupeře Tursunova, kterej hraje v krátký době už s třetím naším hráčem (v Marseille porazil v kvalifikaci Hernycha a prohrál v semifinále s Berdychem) ... :)
Reagovat
Mayo
Roger vyhraj tento smiešny turnaj :)
Reagovat
tommr
co je tak směšnýho na turnaji kde startuje 6 hráčů z první desítky včetně světový jedničky?
Reagovat
Bob
zřejmě mu chybí Andy.
Reagovat
Mayo
mne je jedno kto tam štartuje :) a po druhé ja som tonapísal zo srandy napísal by som to "smiešny" aj na GS len zo srandy, nič zlé :) mier
Reagovat
Vojtiik
hehehe no to je teda sranda.. :))
Reagovat
smazaný uživatel
Bratři Djokovičovi naštěstí padli hned v 1.zápase, nerada bych, aby se Nole zbytečně vysiloval v deblu:-)...Je určitě sranda vidět je spolu hrát, ale Marko by si měl možná najít jiný sport, ve kterým bude vynikat, tenis nevypadá jako správná volba:-X:-)
Zítra věřím (doufám) v hladký postup přes Vika, jehož forma je dlouhodobě tragická...
Reagovat
Bob
Tak si bráška udělal výlet do Dubaje. Je to tam hezký, tak se pokochá a potom se s bráchou a s titulem vrátí domů :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jojo, takový výlet by se mi taky líbil:-)))

http://24.media.tumblr.com/ba7e87ce0ff51dcb14ecf1aa1d0c65a0/tumblr_miqwiav2oR1r1thtao1_1280.jpg
Reagovat
Bob
Sonjičko, nepoletíš tam se mnou? Podíváme se na tenis, půjdeme pozdravit Noleho a budem se opalovat na sluníčku :)
Reagovat
smazaný uživatel
To by byla idylka!:-)))
Reagovat
Vojtiik
Jak hrál Rogi? resp jakymzpusobem mohl prohrat prvni set, napada me jedine, ze mu return odesel na výlet a Jaziri podával ze stromu... anebo zase hral nekoncentrovane a vystreloval jeden FH za druhym.. dejte nekdo zpravu pls:)
Reagovat
smazaný uživatel
Federer hral dosť slabo prvy set na breakbaly hral ešte horšie a Jaziri využil hned 1 breakbal jak to už tak býva!

Nie slabo ale tak ľahkovážne!
Reagovat
misoSK
Fedex hral zle, Jaziri nepodaval nijak mimoriadne v 1. sete, ale Roger robil lacne, zbytocne chyby, ktorymi mu daroval set...zvysny priebeh vyzera podla skore jednoznacne, ale v 3. sete mal Malek brejkbal na 3:2 a nebyt lahkej chyby na returne 2. podania, nuz ktovie...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist