Rozhodně nekončím, chci překonat rekord Courtové, říká Serena Williamsová

12. 4. 2018, 11:53
Aktuality 12
Serena Williamsová se na březnových amerických turnajích vrátila k tenisu po porodu dcery. Majitelka 23 grandslamových trofejí sice stále není ve své nejlepší formě, ale nic nevzdává a hodlá překonat grandslamový rekord Margaret Courtové, která má ve své sbírce o jeden grandslamový vavřín více. Šestatřicetiletá Američanka rozhodně na konec kariéry ještě nepomýšlí.
Profily hráčů

Serena Williamsová po loňském triumfu na Australian Open, kde vybojovala rekordní 23. grandslamový titul a překonala tak rekord Steffi Grafové, zmizela z tenisové scény. Po čase se ukázalo, že šestatřicetiletá Američanka vyhrála úvodní grandslam sezony v jiném stavu.

Na začátku loňského září porodila dceru Alexis Olympiu a v polovině listopadu se provdala za otce dítěte Alexise Ohaniana. Na kurty se vrátila letos na začátku března v Indian Wells a došla do třetího kola, v němž podlehla o rok starší sestře Venus. V Miami se naopak loučila hned v prvním kole po porážce s rozjetou Naomi Ósakaovou.

Fanoušci americké tenisové ikony, která v posledních letech ženskému tenisu dominovala, začali zpochybňovat její návrat. Williamsová však má pro své příznivce a celý tenisový svět i přes nepříliš vydařený opožděný vstup do letošní sezony jasný vzkaz: "Ještě nekončím!"

Williamsová se totiž chystá překonat rekord Margaret Courtové, jež ve své kariéře získala o jeden grandslamový vavřín více. "Jednoho dne se určitě probudím a řeknu si 'končím'. Zatím se ale takový pocit nedostavil. Margaret Courtová má 24 titulů, ale proč bych se jí měla chtít vyrovnat, když mám na víc? To je můj cíl, pokusit se ještě vyhrát co nejvíce a překonat její rekord," řekla sebevědomá Američanka.

Bývalá světová jednička se také rozpovídala o tom, kolik nervů ji stálo získat 18. grandslamovou trofej, čímž se měla vyrovnat Martině Navrátilové a krajance Chris Evertové. "Měla jsem tehdy na kontě 17 titulů a říkala jsem si: 'Musím ten osmnáctý získat, musím, musím!'"

"Tím jsem na sebe vyvíjela zbytečný tlak," přiznala. Přesně rok jí trvalo další grandslamový vavřín získat (US Open 2013 a 2014). V mezidobí skončila na grandslamech postupně v osmifinále, ve druhém a třetím kole, což je na její poměry neúspěch.

Pomohla jí až rozmluva s trenérem, který svou svěřenkyni chytře vyburcoval. "Mluvila jsem s koučem. Zeptal se mě, proč tolik toužím po 18. titulu. Řekl mi, že to nedává smysl, že můj cíl by měl být tak 30 nebo 40 triumfů, 18 je přece málo."

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

12
Přidat komentář
mihate
Je hrozné ak
niekto nemá zdravý úsudok.Veď toto čo predviedla je to príšerne sa na ňu pozerať.Žiaĺ nerozhoduje rozum ,ale peniaze.????
Reagovat
Kozoroh
Peníze ne, ctižádost. Věří si, že současnou krizi zlomí. Bude nějakou dobu trvat, než si uvědomí svůj omyl.
Reagovat
LukasH
Nevim, kde vsichni, co ji takhle odepisujete, berete tu jistotu. Pred sesti lety ji taky vsichni odepsali a ona vyhrala od ty doby 10 GS. Ted ma nadvahu, ale muze shodit, dostat se zas do formy a najet na viteznou vlnu.
Reagovat
smazaný uživatel
Naprostej souhlas.
Reagovat
PetaM
Je to těžké, teď má o jeden obří závazek více. Svou dceru. Což před těmi 6 lety neměla, a to je ten největší rozdíl, nadváha nenadváha ... Jestli bude dceru stavět na první místo, tak to nemůže zvládnout (a řekněme si narovinu, že by ji měla stavět na první místo) ... :) Ale pokud to zvládne, klobouk dolů samozřejmě. Rád bych ji viděl ještě něco vyhrát ... :)
Reagovat
LukasH
Samozrejme nevime, co bude. Ale kategoricky ji odepisovat, to nechapu. Clijsters to zvladla, Azarenka by taky byla jidne nebyt tech tahanic.
A Serenino dite (a nemyslim to vazne nijak rasisticky, aby nekdo nemel pindy), je jak mlade v tlupe. Ten zastup, co s ni jezdi, predstavuju si to tak, ze to dite vlastne vychovavaji vsichni spolecne. :-)
Reagovat
PetaM
:D :D Jo, rasisto! :D :D :D Kdyby tě tak četla Serena ... By ti dala :D Uvidíme. Pokud dá do tenisu maximum, má velkou šanci to zvládnout. Údery má jako ostatní holky, které se teď zlepšují. Ale na rozdíl od nich má skvělou psychiku a umí se dostat té druhé do hlavy. To ostatní holky moc neumí ...
Reagovat
LukasH
Jj, ja jsem ten nejvetsi :D:D
Reagovat
Aussie
Nevím, jestli lze porovnávat Serenu s Clijsters nebo Azarenkou. Ty dvě byly o nějakých deset let mladší, když se po dítěti vrátily.
Reagovat
Pedronegro
jen to ne, už je snad dost této ikony paviánů ....
Reagovat
turista
To je ale rasistický příspěvek.
Reagovat
janek_da
Nevim, ale 4 děti zas nějaký rekord neni. Bude mít ale co dělat.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist