Rozjetá Vondroušová v Austrálii prolétla už do čtvrtého finále v sezoně

4. 3. 2017, 11:15
Aktuality 26
ITF CLARE - Markéta Vondroušová proměnila čtvrtý z pěti letošních turnajů ve finále. Na podniku ITF s dotací 25.000 dolarů v australském Clare do něj dnes postoupila po hladké výhře nad Francouzkou Tessah Andrianjafitrimovou. O celkově šestý titul, z toho třetí v této sezoně, si zahraje s nejvýše nasazenou Brazilkou Beatriz Haddad Maiaovou.
Markéta Vondroušová

Markéta Vondroušová se letos vrátila na kurty po sedm měsíců dlouhé pauze zaviněné zraněním loktu a zatím se jí daří nad očekávání dobře. Sedmnáctiletá Češka vyhrála už 26 z 28 zápasů, obě dosavadní porážky utrpěla s pozdějšími šampionkami.

Dvě ze čtyř absolvovaných akcí proměnila v titul. Triumfovala v evropských halách, když v lednu ovládla turnaj ITF 10k v německém Stammheimu a v únoru na podniku ITF 25k ve francouzském Grenoblu získala svou dosud nejcennější trofej.

V posledních třech týdnech v Austrálii útočí na první triumf mimo Evropu. V předchozích dvou týdnech v Perthu dvakrát neuspěla, když nejprve prohrála ve finále s krajankou Marií Bouzkovou a pár dní na to ve čtvrtfinále s domácí nadějí Destanee Aiavaovou.

Blízko k vítězství má znovu tento týden v Clare, kde je už počtvrté v sezoně ve finále. Dostala se do něj po snadné výhře nad o půl roku starší Francouzkou Tessah Andrianjafitrimovou, které nenabídla jediný brejkbol a za 64 minut hry ji porazila 6-1 6-3.

O svůj celkově šestý titul si Vondroušová zahraje proti nejvýše nasazené Brazilce Beatriz Haddad Maiaové, kterou před dvěma týdny smetla v Perthu. Pokud ji porazí i podruhé, měla by se navzdory dlouhé loňské pauze posunout ve světovém žebříčku už do Top 250.

• ITF 25k CLARE •
Austrálie, tv. povrch, 25.000 dolarů
sobotní výsledky (04. 03. 2017)
• Dvouhra - semifinále •
Vondroušová (ČR) - Andrianjafitrimovou (Fr.) 6-1 6-3
Haddad Maiaová (1-Braz.) - Aiavaová (8-Austr.) 3-6 6-1 7-5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

26
Přidat komentář
janek_da
to je jakoby sen
Reagovat
tommr
je fakt dobrá a dělá mi v tomhle těžkým období bez Petry velkou radost ... :)
Už ted je jasný, že australský turné pro ní skončí úspěchem a že se Markéta zase posune o pěknejch pár míst v žebříčku. Zatím má jistotu posunu na 245.místo a pokud by získala titul může se posunout ještě o dalších 15-20 míst nahoru. A ten titul je docela reálnej, protože Haddad Maiovou nedávno poměrně jasně přehrála ... :)
Ještě líp je na tom Markéta v letošní Race kde je už v první stovce na 96.místě a případnej titul by jí posunul ještě o dalších 10 míst nahoru ... :)
Reagovat
Nancy_z
http://www.tennis-arena.cz/kvitova-poprve-ukazala-porezanou-ruku-16964cz/

Návrat bude asi na dlouho, začínám se smiřovat s tím, že tuto sezónu to určitě nebude :-(
Reagovat
tommr
s tím jsem smířenej už dávno. Kdyby se Petře poved návrat příští rok bylo by to pro mě příjemný překvapení ...
Reagovat
EllNino
Markétka je prostě slunko :) Snad bude brzy ve stovce podobně jako CiCi :)
Reagovat
smazaný uživatel
Klidně, ale ať je CiCi lepší. :D
Reagovat
EllNino
mají podobné paramenty, snad se oběma bude dařit :)
Reagovat
smazaný uživatel
Mě teda Markéta jakoby nějak neuchvátila... :D
Reagovat
EllNino
mě jakoby docela jo :D ale jakoby CiCi také no :)
Reagovat
tommr
V letošní Race je Markéta už na 96.místě ... :)
Reagovat
Serpens
Kde ty obrázky berou?
Reagovat
George_Renel
Vede si letos Markétka skvěle, ať již to v noci na zítřek dopadne jakkoliv.
Teď bude důležité si odpočinout a hlavně udělat správnou strategii do dalších měsíců. Takovou, aby se pokud možno vyhnula kvalifikacím a zároveň se co nejrychleji posunula alespoň do stopadesátky, aby se na ty body tolik nenadřela. Ono odehrát za dva měsíce skoro 30 zápasů je hodně velký zápřah. Zejména v jejím věk a po tom nepříjemném zranění.
Reagovat
EllNino
Belinda se z té zátěže z před 2 lety dodnes nevzpamatovala ...
Reagovat
George_Renel
Když jsem v minulosti viděl tu její "komunikaci" s tátou, ta si myslím, že má zátěž i jinde. A tam to často bývá neléčitelné. .-)
Reagovat
skott
Hradecká hrála tento týden předkvalifikaci Indian Wells, ale do čtvrtfinále už nenastoupila. Zřejmě se uvolnilo místo v kvaldě.
http://www.bnpparibasopen.com/~/media/indian-wells/files/2017-bnpp-challenge-draws/bnppcwomens34.ashx?la=en

na ofic. stránkách už jsou i jména wild cards do hl. soutěže. Překvapivě mezi nimi chybí Danka Hantuchová, ale možná se ještě taky objeví v kvaldě.
Reagovat
dunphy
Hlavně, že to dali Vekič. Pfff. :D
Reagovat
EllNino
zase ...
Reagovat
dunphy
Si to asi umí dobře zjednat, no. :D
Reagovat
dunphy
*sjednat

Použil jsem sice správné slovo, ale ve špatném kontextu. :D
Reagovat
EllNino
prostě ... 12 Americans and Croatian Donna Vekic :D ... jako já mám Donnu docela v oblibě jo, ale prostě mi to přijde jako zbytečný protěžování :) Uhrát si to sama by bylo pro ni cennější
Reagovat
smazaný uživatel
Donna je prostě atraktivní, nenaděláš nic. :D
Reagovat
kada.tom
no jo, běhna má asi díky Wawrinkovi nějakou protekci ...
Reagovat
George_Renel
Možná jí to tam vyjednal neznámý Australan.
Reagovat
bIbec
ten jejich první vzájemný zápas sem neviděl, ale nevím nevím, jestli Brazilskou Kvitovou smetla z kurtu.. jenom jestli se nesmetla ona sama. To se tak někdy u těch Kvitovejch stává.
Reagovat
EllNino
no Haddad Maia rozhodně nehraje jako Petra :D ... spíš jako Niculescu
Reagovat
tommr
já teda Haddad Maiovou nikdy hrát neviděl, ale docela bych se divil kdyby měla podobnej styl jako Petra. Brazilky bývají většinou antukový obranářky ...
Každopádně je pro mě složení finále velkým překvapením, protože už jsem skoro najisto počítal s odvetou za čtvrtfinálovou porážku v Perthu a docela jsem se na to těšil. Proti Haddad Maiový by ale Markéta mohla mít o něco větší šanci než proti Aiavový ... :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist