Rozjetého Cuevase nezastavil ani Robredo. Uruguayec ovládl po Bastadu i Umag

27. 7. 2014, 14:04
Aktuality 4
ATP UMAG - Ještě začátkem července neměl na kontě jediné finále, dnes už je však Pablo Cuevas díky sérii 13 výher v řadě dvojnásobným vítězem turnaje ATP. Dva týdny po triumfu v Bastadu uruguayský tenista zvítězil i na antuce v chorvatském Umagu, kde dnes porazil oba loňské finalisty a letos nejvýše nasazené hráče - Itala Fabia Fogniniho i Španěla Tommyho Robreda.
Pablo Cuevas

Včera se v Umagu kvůli vytrvalému dešti nehrálo a dnes se tak odehrála obě semifinále i finále. Do něj se hodinu po poledni dostal jako první Pablo Cuevas, který porazil 6-3 6-4 nasazenou jedničku Itala Fabia Fogniniho.

Za půl hodinu už znal jméno svého finálového soka, kterým se stal obhájce vítězství Tommy Robredo. Zkušený Španěl vyhrál souboj posledních šampionů s domácím Marinem Čiličem, kterého zdolal 7-6 6-3. Chorvatovi oplatil dvě letošní porážky a připravil mu první prohru na domácí půdě po předchozí sérii 15 výher.

Finále se hrálo až od 20 hodin a lépe do něj vstoupil Cuevas. V třetím gamu úspěšně odvrátil dva brejkboly a v šesté hře se postaral o jediný brejk úvodního dějství. V druhém setu si uruguayský tenista vypracoval náskok dvou brejků, o který však málem přišel. Robredo totiž snížil na 3-4 a měl brejkbol na vyrovnání, Cuevas ale obrat na poslední chvíli zastavil a po hodině a čtvrt zvítězil 6-3 6-4.

Osmadvacetiletý Cuevas, který v předchozích sezonách laboroval se zraněným ramenem a kolenem, tak zakončí svůj životní měsíc bez porážky. V červenci vyhrál všech třináct zápasů, když nejprve před dvěma týdny ovládl antukový turnaj ve švédském Bastadu a nyní v Umagu si pro svůj druhý titul došel dokonce z kvalifikace. Dnes během jednoho dne porazil dva hráče Top 20.

Přitom až do tohoto měsíce uruguayský tenista čekal na své první finále na okruhu ATP. Dva nečekané triumfy ho však katapultovaly ve světovém žebříčku o 71 příček. Po vítězství v Bastadu se posunul ze 111. místa na 60., zítra bude už čtyřicátý a vylepší tak své dosavadní nejlepší umístění, kterým bylo 45. místo z roku 2009.

- ATP 250 UMAG -
(Chorvatsko, antuka 485.760 eur)
nedělní výsledky (27. 07. 2014)
• Dvouhra - semifinále •
Cuevas (Urug.) - Fognini (1-It.) 6-3 6-4
Robredo (2-Šp.) - Čilič (3-Chorv.) 7-6(10) 6-3
• Dvouhra - finále •
Cuevas (Urug.) - Robredo (2-Šp.) 6-3 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
Gracias_Mendoza
Paradoxně mu zranění pomohly, měl čas si to v hlavě srovnat. Talentovaný byl vždycky, ale předtím se často vztekal a vědělo se o něm, že to nemá v hlavě úplně ok.
Reagovat
r.Fever
Pochybujem, že bude hrať challenger v Liberci budúci týždeň, čo je dobrá správa pre Gombosa, Cuevas je jeho možný súper v QF. Ale to sa ešte uvidí..
Reagovat
marekv
hrát bude, začíná až v úterý
Reagovat
kada.tom
ten chlap se neuvěřitelně rozjel ... :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist