Rozjetého Kontinena s Peersem nezastavily ani světové jedničky

18. 11. 2016, 14:49
Aktuality 0
TURNAJ MISTRŮ - Henri Kontinen a John Peers vyhráli na Turnaji mistrů všechny tři zápasy skupiny Fleminga/McEnroea a suverénním způsobem základní skupinu ovládli. Dnes si v Londýně poradili i se světovými jedničkami Pierrem-Huguesem Herbertem/Nicolasem Mahutem 6-7 6-4 10-4.
Henri Kontinen a John Peers

Už před dnešním duelem měli Henri Kontinen a John Peers jako vítězové skupiny Fleminga/McEnroea jistotu postupu do semifinále Turnaje mistrů. O stoprocentní úspěšnost v základní skupině už je mohly připravit jen světové jedničky Pierre-Hugues Herbert s Nicolasem Mahutem.

Fin s Australanem mají momentálně výbornou formu. Neprohráli už osmkrát v řadě. Před dvěma týdny triumfovali na Masters v Paříži a neporazitelnost si drží i v Londýně. Zvládli utkání jak s párem Klaasen/Ram, tak F. López/M. López. A dnes porazili i světové jedničky, které na Turnaji mistrů končí bez jediné výhry.

Oba páry se spolu letos střetly třikrát. Ve čtvrtfinále Wimbledonu zvítězili Herbert s Mahutem a došli si pro titul. Ve finále podniku Masters v Paříži triumfoval finsko-australský tandem a dnes nejvyšší nasazenou dvojici znovu přehrál.

Francouzům šlo o hodně. V žebříčku se před ně už dostali Murray se Soaresem, kteří všechny duely základní skupiny vyhráli, zahrají si v Londýně semifinále a zakončí letošní hodnocení na prvním místě.

Nicolas Mahut může po dnešní prohře přijít i o pozici celkové světové jedničky, pokud vyhraje Turnaj mistrů Jamie Murray a Bruno Soares. Brazilec by totiž Francouze na tenisovém trůnu v případě titulu vystřídal.

V prvním setu si světové jedničky vypracovaly nadějné vedení. O brejk však v devátém gamu přišly po tom, co nevyužily celkem tři setboly. První sadu ale nakonec získaly v tie-breaku.

Francouzi měli dobře rozehrané i druhé dějství. Nicméně Kontinen s Peersem všechny tři brejkboly soupeřů zlikvidovali a poté již na kurtu dominovali. V závěrečném gamu poprvé sebrali Herbertovi s Mahutem servis a i super tie-break byl v jejich režii.

V semifinále vyzvou vítězové skupiny Fleminga/McEnroea bratry Bryanovi, kteří skončili na druhém místě souběžně hrané skupiny Edberga/Järryda.

Posledními semifinalisty se stali Jihoafričan Raven Klaasen a Američan Rajeev Ram, kteří porazili 6-3 7-6 Španěly Feliciana a Marca Lópezovi. O finále si zahrají s duem Jamie Murray a Bruno Soares, Brazilec se v případě triumfu stane novou deblovou světovou jedničku.

• TURNAJ MISTRŮ •
Londýn, Velká Británie, tv. povrch (hala), 7,500.000 dolarů
páteční výsledky (18. 11. 2016)
Skupina Fleminga/McEnroea
Kontinen/Peers (5-Fin./Austr.) - Herbert/Mahut (1-Fr.) 6-7(5) 6-4 10-4

Klaasen, Ram (7-JAR/USA) - F. López, M. López (4-Šp.) 6-3 7-6(8)

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek, Luboš Zabloudil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist