Rubljov nepřestává udivovat US Open. Devatenáctiletý Rus je už ve čtvrtfinále a jde na Nadala!

4. 9. 2017, 20:52
Aktuality 68
US OPEN - Andrej Rubljov bude na letošní US Open vzpomínat tím nejlepším možným způsobem. Teprve devatenáctiletý Rus letos ve Flushing Meadows prožívá životní turnaj. Přemožitel sedmého nasazeného Dimitrova si dnes po výhře nad Davidem Goffinem připsal další velké vítězství a poprvé v kariéře si zahraje grandslamové čtvrtfinále. V něm ho čeká světová jednička Rafael Nadal.
Andrej Rubljov

Andrej Rubljov startuje v hlavní soutěži grandslamu teprve popáté v kariéře a je velkou senzací letošního ročníku US Open. Devatenáctiletý talentovaný Rus a aktuálně až 53. hráč světa ve druhém kole vyřadil jednoho z největších favoritů Grigora Dimitrova a set neztratil ani v dnes v osmifinále proti Davidovi Goffinovi, kterého přehrál 7-5 7-6 6-3.

Úvodní sada se rozhodovala až v samotné koncovce. Rubljov v jedenácté hře čelil prvnímu brejkbolu. Hrozbu odvrátil a v následujícím gamu využil druhý setbol a zároveň brejkbol. Vypadalo to, že se bude hrát minimálně na čtyři sety.

Goffin se totiž ve druhé sadě ujal rychlého vedení 3-0 a měl dva brejky v zádech. Ruský tenista však vývoj čtyřmi získanými hrami v řadě otočil a druhé dějství vybojoval poměrem 7-5 v tie-breaku. Ve třetím setu začal rychlým brejkem a utkání ukončil v devátém gamu, když proměnil hned první mečbol.

Statistiky zápasu
Goffin - Rubljov
8 esa 12
8 dvojchyby 4
55% 1. podání do kurtu 57%
68% úsp. po 1. podání 82%
46% úsp. po 2. podání 48%
32 vítězné míče 48
39 nevynucené chyby 40
11/14 úspěšnost na síti 9/13
2/3 využité brejkboly 5/8
čas 2:05

Ve svém prvním grandslamovém čtvrtfinále bude premiérově čelit světové jedničce Rafaelovi Nadalovi. Dvojnásobný šampion amerického grandslamu tak ani v pátém zápase na letošním US Open nepotká člena první padesátky žebříčku. "Rafa je velký šampion. Nemám, co ztratit. Na kurtu nechám všechno," řekl Rubljov.

Španěl dnes odehrál na letošním US Open svůj nejrychlejší zápas. Světová jednička v osmifinálovém duelu porazila 6-2 6-4 6-1 Alexandra Dolgopolova, přemožitele Tomáše Berdycha, zvýšila své vedení ve vzájemné bilanci s Ukrajincem na 7-2 a zaznamenala jubilejní 50. výhru ve Flushing Meadows. Ve čtvrtfinále je v New Yorku poprvé od triumfu z roku 2013.

Rubljov hrál skvěle už na začátku letošní sezony na challengerech. Nejlepšího výsledku na okruhu ATP se dočkal v Halle, kde si na akci ATP premiérově zahrál čtvrtfinále. Největším šokem byl ovšem jeho triumf na antuce v Umagu. Ruský tenista totiž dokonce neprošel ani kvalifikací a do hlavní soutěže se dostal až jako lucky loser.

Na prvních třech grandslamech úspěšně zvládl kvalifikaci, na US Open se dostal přímo do hlavní soutěže grandslamu poprvé v kariéře.

Posledním nenasazeným hráčem, který postoupil do čtvrtfinále grandslamu, byl letos na Australian Open Mischa Zverev. Rubljov se zároveň stal nejmladším čtvrtfinalistou US Open od roku 2001, kdy mezi nejlepší osmičku postoupil domácí Andy Roddick.

Poslední čtvrtfinálovou dvojici vytvoří vítězové duelů Roger Federer - Philipp Kohlschreiber a Juan Martín Del Potro - Dominic Thiem.

• US OPEN •
USA, tv. povrch, 50,400.000 dolarů
pondělní výsledky (4. 9. 2017)
• Dvouhra muži - osmifinále •
Rubljov (Rus.) - Goffin (9-Belg.) 7-5 7-6(5) 6-3
Nadal (1-Šp.) - Dolgopolov (Ukr.) 6-2 6-4 6-1
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

68
Přidat komentář
Pavol
Vyhral podľa mojich predpokladov. Neporazil Dimitrova aby následne prehral s nalomeným Gofinom.
Reagovat
letityfanousek
Ale naprosto mne fascinují letošní výsledky ruských (i podle původu, "z pátého ruského kolena") hráčů. Takže Rublev, Khachanov, Medvedev a pak A.Zverev, Shapovalov, Bublik atd. jsou štiky polomrtvé líné zkostnatělé ATP. Opravdu tvrdě makají a nefňukají.
Reagovat
Lina
Féďa v suchom. :)
Reagovat
svetova.dvojka
Federer se začíná dostávat do ráže..., Nadal bez šance dostane naloženo 0:3 na sety...
Reagovat
Stan_Borowitz
del-Póó, del-Pó...

Nádherný zápas, úžasná atmosféra, krásné Argentinky tančící v ochozech.

Jak říkal komentátor, kdo nešel spát, neprohloupil!
Reagovat
Ereinion
DelPo neskutečně, ti diváci ho tam prostě k tomu vítězství dotlačili
Reagovat
smazaný uživatel
Tak nakoniec Delpo, na záver som sa prichytil, ze má moju preferenciu....

Úžasný zápas s frenetickou atmosférou a plno dychberúcich výmien...Vrchol turnaja, toto neprekoná ani Nadal s Federerom a tuto atmosferu nebudu mat, ak by hrali aj na Maracane s bubeníkom Petríčkom. Bez šance.
Reagovat
smazaný uživatel
Intergalaktický desiaty gem piateho setu, big pointy, matchball, vsetko to má...
Reagovat
smazaný uživatel
Thiemovi momentálne nezávidím. Aj s ohladom na tie milióny :)

Sa musí cítiť jak šikanovaný chlapec niekde na prvom stupni. Po každej jeho chybe sa na tribunach oslavuje Silvester. Velmi zábavný zápas.
Reagovat
Davor1
Ten Thiem musel dostať po druhom sete krámy tvl. Toľko šancí to ukončiť a zakaždým sa zosype ako malý chlapec. S tou hlavou ťaźko niekedy niečo veľké vyhraje...
Reagovat
smazaný uživatel
Je to zaroven v kombinácii s celkom neobvyklým pechom. Tie Delpove esa na big pointy sú v tomto počte už kuriózne.
Reagovat
smazaný uživatel
Myslel som, ze Delpo by bol tazsi super pre Federera. Uz len z principu, kedze ho tu zdolal a má velku zbran v podobe FH.

Bohuzial vo velkych zapasoch skor rozhoduju slabiny, nez zbrane a ten Delpov BH je ozaj rekreačný..Cez ten by ho pretlačila aj Errani, to sa fakt nedá...

Thiem mozno vo vysledku uhrá o 3-4 gemy viac, ale je kompaktnejší...
Reagovat
Pe3k
To je fuk, oba budou unavení.
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa v suchom. Zápas za 1:40, to je velmi výnimočné. V tomto čase vyhrá na GS tak 10% zápasov a z toho je polovica s Federerom na antuke..

Napriek pár FH vlaštovkám a minime UE, neskáčem dva metre do vzduchu. Dog hral zle a Rafu moc nepreveril...Rublev, napriek tomu, ze na prvy pohlad vyzerá ako No name hráč, porazil dvoch top 10 hracov a oboch hladko, to uz nebude nahoda. Dvíham varovný prst Rafael :)
Reagovat
Mayo
Omg DelPo slabý cajik, vostuda
Reagovat
Pe3k
Furt lepší než tvé komenty...
Reagovat
Mayo
Môže byt.
Reagovat
Fandina
Dom má hezký účes alá Roger a má i hezké oblečení. Tak doufám, že DelPo to ještě otočí. Ten má sice standart šedou batiku od Nike, ale je to docela hezky zajímavé s tou oskoreskující růžovou čelenkou a potítky a s boty do červena. Ale jinak je nějaký zarostlý a také nehraje zatím nic moc. Ale uvidíme, hraje se na tři vítězné.
Reagovat
Tuttovka
Myslím si, že asi neotočí. Působí jako nemocný a přijde mi, že se dost nesoustředí.
Reagovat
Fandina
Vypadá hrozně, narozdíl od Doma.
Reagovat
sprchon
Dom hezky sladěnej. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Thiem?
Reagovat
sprchon
Jo.
Reagovat
Pe3k
Del Ponte je zraněný nebo nemocný? Dom je ve čtvrtfinále. Pomalý a skákavý povrch, antukarum se daří...US open jak vyšité.
Reagovat
smazaný uživatel
thiem hraje svoji hru :D
Reagovat
sprchon
Není v pořádku, už po třetím gamu si někoho volal a teď znova. :/
Dom je dobrej, takhle dobře jsem ho na hardu dlouho hrát neviděl.
Reagovat
Franky
je a Delpo ma problemy avsak povrch US je celkovo dost pomaly..urcite nezrovnatelny s AO17
Reagovat
mahycek
Přesně, US - Open je letos pomalé, míče se nesvezou a skáčí výše. Fakt nevím, když to přeženu, proč z tenisu chtějí dělat pinkanou a to skoro na všech ATP 1000, snad z vyjímkou Cincinneti a možná Šaghai. Ale US- open je pomalejší než Cinci. Ale , to všichni víte a nic neděláme. Tak Šafinko pojď !!!
Reagovat
Franky
dlhsie vymeny - dlhsi zapas - viac predaneho obcerstvenia, drahsie prenosy - biznis ;)
Reagovat
letityfanousek
Je to jako antuka. Fandím Rublevovi, pokud se nesesype mentálně a nepose*e se z toho, tak by měl rozstřílet toho antukového champióna
Reagovat
mahycek
Nadal v pohodě, Dolgo 2 -3 zápasy nezopakuje, měl až moc velký respekt. To Rubljov, ten ruský mužik, tuhej, šlachovitej, bez respektu k legendám, ten Nadalovi pěkně zatopí. Rád bych ještě viděl RN - RF, ale je tam ještě Kohli a s tím má Roger 12 - 0, tak m ně to děsí, aby se to nepřerušilo na US- Open. S Yužnym 17 - 0 a Felicianem 14 - 0 to vydrželo. Co říkáš Magerová ? Asi to nastavím a půjdu spát i když duel Thiem - Delpo bude asi zápas dne. Uvidíme, kdy začnou. A ani nevím , k do by byl pro Rogera přijatelnější ??
Reagovat
raduz
Skutečná současná výkonnost Federera s Nadalem bude prověřena zřejmě až jejich vzájemným zápasem.Nadal měl zatím hodně slabé soupeře,Dolgopolov je podivné individum hrající odporný nekoukatelný tenis a já vůbec nechápu,jak mohl kdy porazit právě Nadala.Jeho postup do osmifinále je mně fat záhadou.Federer měl za soupeře určitě kvalitativně lepší hráče,vzájemná bilance mu však ulohu výrazně usnadnila.V dalším kole to vidím na jasné vítězství Nadala a možný problem Federera ve čtvrtfinále.Kohli problém nebude,i když kvalitu má stejně jako Lopez a nevyzpytatelný Južnyj.Pokud dojde k semifinále Federer vs Nadal,vsazím na Federera,i když v letě bych mu věřil více.Upřímně říkám,že už bych si ale přál jineho vítěze GS nežli ty dva.Už je to moc okázalé a tak trochu proti přírodě
Reagovat
Pe3k
Roger má těžké čtvrtfinále, pokud teda s Kolik vyhraje. Nadaluv pavouk připomíná nějakou 250, ale tak to už je taková klasika, on by jinak nepřešel 3 kolo.
Reagovat
atptour
Roger mel americkeho mladika,ktery vlastne nic velkeho nevyhral.Pak dva borce,s kterymi ma tak pozitivni bilanci,ze by je porazil i kulhavy.Ted to same Kohli.Takze do predpokladaneho ctvrtfi to ma Roger jako na te tve 250.Klasika...
Reagovat
atptour
Mit tam nekoho sebevedomejsiho,tak mozna taky nepresel 3.kolo.Ale ty vis vse nejlip,co?
Reagovat
insanezy_
Je to srac a pokrytec, co od nej cekat
Reagovat
Franky
tiez si to o nadalovi myslim ale necakal som ze to tu niekto takto verejne napise :)))
Reagovat
insanezy_
Ukap
Reagovat
Franky
kde je admin???!!
Reagovat
Ereinion
Důležitým faktorem tu může být povrch - letošní US Open je pomalé a navíc s vysokým odskokem, tedy přesně to, co potřebuje Nadal proti Federerovi
Reagovat
Franky
+1
Reagovat
historik
Goffin teda zklamání, ale je potřeba přiznat, že Rublev hrál opravdu pěkně a i takový zápas ustál v hlavě, na to že je mu teprve devatenáct.
Reagovat
Fandina
Rublev, když jsem si ho dala minule nebo předminule do fantasy, tak vypadl v prvním kole a dneska řádí. Tak uvidíme, kde se zastaví.
Reagovat
babolat.cz
kde asi...
Reagovat
insanezy_
Kdyby to tam vyhral ten sovetskej smrad, tak by mi bylo lito ze Ada prohral valku
Reagovat
EllNino
vsadils na Goffina, že tady ze sebe děláš id.iota ?
Reagovat
insanezy_
Nevsadil kemko, akorat nenavidim Rusaky a tohohle obzvlast
Reagovat
babolat.cz
nenávidíš je kvůli komunismu?věř,že tenhle ani neví co je komunismus...
Reagovat
insanezy_
Nene o tohle nejde, jejich chování je humus komunismus, nekomunismus.
Reagovat
historik
Tak tohle co tady předvádíte skutečně svědčí o vaší inteligenci, zaprděnosti a malosti. Pochopím, že někdo nějakému hráči nefandí třeba kvůli jeho chování na kurtu, ale Rublev je na rozdíl od jiných mladých hráčů v pohodě.
Reagovat
smazaný uživatel
Ban, prosím!
Reagovat
Lina
Ty si stěžuj, že tě někdo uráží. Nechápu proč sem lezeš, když tě tu ty svině uráží. Že někteří lidi, tak rádi předvádí, co jsou za primitivy.
Reagovat
Franky
zdravim maleho hada co vyliezol z nory :) Rafa poprvykrat od US13 v stvrtfinale tak uz plujes jedy :) aby si nebol prekvapeny este ;)
Reagovat
babolat.cz
aké jedy?
Reagovat
Franky
tie sebavedome typicke pre rafa fans vyhlasenia...
Reagovat
babolat.cz
to si jako nemám právo myslet, že No1 zastaví No53?
Reagovat
Franky
mas mas kludne si to mysli...som ale zvedavy co budes pisat keby Fedex vypadol ;) ty had :D
Reagovat
Pe3k
Njn Rafa cestou do semifinále nezavádí o hráče top 50, Řafa trollDals mají pré.
Reagovat
insanezy_
Rublev doufam dostane pres icu, hraje hezkej tenis, ale jako osobnost je to strasna svine a jeste ke vsemu ma ksicht jak lejno. Proste naprosto nesympaticky decko a to ze nadava protihracum beru jako jasnej fakt. Az skonci Roger, Rafa a Nole, tenis skonci.
Reagovat
smazaný uživatel
:DDD
Reagovat
Pe3k
Fanda Nadala, co čekat, že?
Reagovat
insanezy_
Velký pracky ty chcípáčku
Reagovat
Pe3k
Velký pracky? Pračky? Ty můžeš čekat ban...
Reagovat
insanezy_
Jak to, však píšu úplně stejný krávoviny jako ty a zatím si ban nedostal.
Reagovat
Franky
jj treba tohto psychopata nahlasit adminovi nech si trosku oddychne od TP...doporucoval by som obmedzit aj lacne porno a beckove akcne filmy
Reagovat
insanezy_
Nesleduju čobolis sorry
Reagovat
Lunej..
Proc neperlis vedle v Diskuzi,tam se bavite jak inteligenti, vcetne tebe. Nechapu, proc se tu pisou pravidla ohledne slusneho vyjadrovani, kdyz vedle v Diskuzi je videt, ze je to jen alibismus.
Reagovat
Franky
uplne sklamal...na returne bol tragicky podanie nic moc a v medzihre kazil aj lahke lopty...mohol tam radsej Berdych byt..nevadi som zvedavy na Rubleva ten to kosi zaradom
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist