Rusky Makarovová s Vesninovou v Riu vyhrály čtyřhru žen

14. 8. 2016, 18:51
Aktuality 78
Jekatěrina Makarovová a Jelena Vesninová ke dvěma triumfům na grandslamových turnajích přidaly také zlatou medaili z olympijských her v Riu ve Janeiro. Ve finále ruské tenistky zdolaly Švýcarky Martinu Hingisovou s Timeou Bacsinszkou, na které zbylo stříbro.
J. Makarovová a J. Vesninová

Jekatěrina Makarovová a Jelena Vesninová v dnešním finále porazily Švýcarky Martinu Hingisovou s Timeou Bacsinszkou 6-4 6-4 a v celém turnaji tak neztratily jediný set. Nejvíce Rusky potrápily v semifinále Lucie Šafářová a Barbora Strýcová, které v prvním setu nevyužily setboly a nakonec v Riu získaly bronz.

Jekatěrina Makarovová a Jelena VesninováAni zkušenosti pětatřicetileté Hingisové nestačily na sehrané Rusky, hrající spolu čtyři roky. Olympijské zlato přidaly Makarovová s Vesninovou do společné sbírky k dvěma titulům z grandslamů - French Open 2013 a US Open 2014.

Se stříbrem z Brazílie odjede pětatřicetiletá Hingisová, jež si zahrála pod pěti kruhy po dvaceti letech. V roce 1996 v Atlantě pozdější světová jednička debutovala, nyní patří k nejlepším světovým deblistkám. Do finále prošly Švýcarky po odvrácení dvou mečbolů Češkám Lucii Hradecké a Andree Hlaváčkové.

• XXXI. LETNÍ OLYMPIJSKÉ HRY, RIO DE JANEIRO 2016 •
Brazílie, tv. povrch
nedělní výsledky žen (14. 08. 2016)
• Čtyřhra žen - finále •
Makarovová/Vesninová (7-Rus.) - Bacsinszká/Hingisová (5-Švýc.) 6-4 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

78
Přidat komentář
FulnekUltras
že Hingis tady hájí převážně maloburžoazní liberálové ;))) a asociální obraceči viny. Andrea jistě lidsky není úplně moje gusto, ale představme si, co by se tady dělo, kdyby v 1. kole přesně takhle trefila třeba Barča Serenku ;))) - a že k tomu v mr.ající hlavě nemuselo být daleko... ;)))
Reagovat
spaniel
Hingis tady hájí normální lidi, kteří chápou tenis. A ty jako vždy taháš ty své nemocné kecy do tenisu. Proč nejdeš někam, kde jsou podobní exoti jako ty a není to úplně OT? Ses tady minul talentem.
Reagovat
FulnekUltras
Nikde netvrdím, že trefa do oka byla úmyslná. To by bylo skutečně na nějakou Tellovu cenu. Za vysoce pravděpodobný úmysl však považuju nasměrování toho smeče do horní poloviny těla Andy - nic jiného ostatně nepíše ani zde níž tolik démonizovaný Jaroch, který si však ještě navíc dovolil připomenout podobné excesy Hingis z minulosti a co hůř, dokonce se v této souvislosti ještě otřít o Lendla, nedotknutelnou to modlu našich liberálních maloměšťáků.
Reagovat
janek_da
na Lendla nám nešahej
Reagovat
FulnekUltras
;)))
Reagovat
spaniel
Byl si někdy na turnaji v deblu? Pro mě to byl poprvé docela šok. V kuse nastřelování hráče na síti. Hrát jí na tělo bylo úplně legitimní, hlavně na MP. Nějak to nevěřím, že ty bys to raději hrál soupeři na raketu. Oko byla prostě smůla. Každopádně mohla přijít a zeptat se jak jí je.
Reagovat
FulnekUltras
Ze záznamu je vidět, že už o úder předtím to Martina při celkem pohodlném returnu průhledného druhého podání Hrádi napálila z FH od BL přímo na Andy dost agresivně, a pak si ten finální smeč dlouhým nahozením do zadního rohu o Lucku doslova připravila. Měla přitom po obou stranách Andy volno a mohla jí to samozřejmě zabít i pod nohy. K tomu ještě výkřik čerstvě zhrzené říjné samice... ;))) Jak říkám, je to pro mě JEN vysoce pravděpodobné, že to právě TAK chtěla udělat, ale pravdu zná v tomto případě pouze sama Martina.
Reagovat
smazaný uživatel
Většina lidí si bohužel přečte bulvár: http://isport.blesk.cz/clanek/muj-isport-blogy-redaktori-jan-jaroch/277381/micek-do-tvare-hlavackove-hingisova-si-mohla-vybrat-mirila-presne-a-umyslne.html
Přitom sama Andrea podle jednoho z rozhovorů nejdřív nic nedramatizovala - http://isport.blesk.cz/clanek/dalsi-sporty-olympijske-hry-loh-rio-2016/277354/hingisova-trefila-hlavackovou-a-h-h-padly-slo-to-primo-do-bulvy-smutnila.html
Reagovat
FulnekUltras
ad druhý zdroj: on člověk samozřejmě mluví jinak těsně po zápase v mixzóně, než když se chvíli nato už "v klidu" vysmrká a naběhne mu u oka podkožní hematom jako prase, nemluvě o tom, že zrak se po prvotním zklidnění z nejhoršího zase tak rychle dál nezlepšuje (něco o tom vím), zároveň stojí určitě za pozornost taky to, co k inkriminovanému momentu a osobě Hingis řekla Hráďa, čili já se zas Andy poté, co se jí všechno trochu pošokově rozleželo, vůbec nedivím - a Hingis pravdu nepochybně zná...s čistým svědomím se rozhodně žije líp.
Reagovat
FulnekUltras
k prvnímu zdroji (Jaroch) jsem se už vyjádřil výše - označit dnes za "bulvár" jakýkoliv nepohodlný a nedejbože ještě možná i pravdivý názor je velmi snadné - a jde pouze o jeden z klasických způsobů veřejné manipulace
Reagovat
smazaný uživatel
Vzhledem k několikaleté praxi ve sportovní žurnalistice poznám podbízivý bulvár od novin...
Reagovat
FulnekUltras
V kontextu s Tebou uvedeným Jarochovým článkem se mi zdají přinejmenším stejně bulvárně podbízivé ;) a "zavádějící" ;) třeba i otázky redaktorky Radiožurnálu k Petře ohledně incidentu (od času 6:00... v Georgem_Renelem přidaném dnešním příspěvku pod článkem o odhlášení Peti z Cinci).
Reagovat
smazaný uživatel
No tak Lucie Výborná a její otázky týkající se sportu jsou bizarní.
Ta nerozezná Hlaváčkovou do Hlaváčové!
Reagovat
FulnekUltras
Odpovědi Petry taky stojí za to ;) - hlavně ta úplně poslední po čase 7:50..."řepkovské blikance" připouští jako realitu i ve "sportu gentlemanů". A znovu říkám - nejde zde o nějakou centimetrově přesnou trefu, ale o prostou okamžitou volbu, zda míček vypálit víc dolů nebo víc nahoru...
Reagovat
smazaný uživatel
"Výborná" Výborná: Hláváčková/Hlaváčová - 16´ - http://www.rozhlas.cz/radiozurnal/host/_zprava/kdyz-prisel-vrchol-sezony-vubec-to-neslo-priznava-simona-baumrtova-a-snazi-se-pracovat-na-hlave--1596384
Reagovat
FulnekUltras
njn - neurony nám s časem a nadmořskou výškou nepřibývají nikomu... ;) ...ale nějaká ta formální chyba se ještě dá přehlédnout, pokud nechceme systémově skončit v peřejích řeky Braldu... ;)
Reagovat
smazaný uživatel
V Riu už zasedá speciální soud, který na popud TP rozhoduje o odebrání medaile masové vražedkyni Martině Hingisové.
Protest podala i Ekaterina Makarova, protože se dočetla, že jí chtěla Petra Kvitová zlomit nohu.
Reagovat
dunphy
Nezvažují pro Hingisku rovnou předání orgánům trestního práva a odsouzení k smrti? :D
Reagovat
smazaný uživatel
Podle Kadlecova ultralevicového mravního kodexu to vypadá jen na nucené práce.
Reagovat
janek_da
já bych spíš žádal, aby předala ty orgány
Reagovat
patriks
a s přehledem vyřadily Hingisovou s Baczinszkou a jsem tomu rád. Potom co udělala Martina Andree si nic jiného než porážku nezasloužila. Ti co omlouvají chování Hingisové, tj. jako kdyby omlouvali soutěžící v lukostřelbě, kteří "omylem" zasáhli šípem soupeře a tvrdili, že je to v rámci regulérní soutěže, jen se jim otočil luk špatným směrem.
Reagovat
dunphy
Rusky rozhodně nikoho odnikud nevyřadily.
Reagovat
spaniel
Ty jsi taky dobré vemeno. To je zas příklad, jak z pomocné školy.
Reagovat
FulnekUltras
V době, kdy toto základní sportovní pravidlo ještě nepřekrývala současná společenská objednávka "bezpodmínečně nutné" průbojnosti a asertivity, vysloužil si autor následujícího zákroku poté až do konce své kariéry téměř na všech neněmeckých stadionech jen ohlušující opovržlivý pískot nebo bučení...

https://www.youtube.com/watch?v=QIhBkQfOz2s

http://fotbal.idnes.cz/harald-schumacher-vs-patrick-battiston-zakrok-na-fotbalovem-mistrovstvi-sveta-1982-gj3-/ms-fotbal-2014.aspx?c=A140703_133944_ms-fotbal-2014_pes
Reagovat
spaniel
S čím to má jako souviset?
Reagovat
FulnekUltras
zapni se - věřím ti... ;)
Reagovat
spaniel
Je to úplně mimo ;)
Častá chyba příkladů, které se používají špatně, aby se něco dokázalo. Jednodušší na to často skočí.
Reagovat
FulnekUltras
jiné ani neoslovuju... ;)))
Reagovat
Frick
sluší se připomenout

http://www.tenisportal.cz/zpravy/tie-breakovy-mag-berdych-porazil-almagra-a-byl-vybucen-za-nastreleni-souperi-nepodal-ruku-9416/

BTW: Těch 455 postů bylo na tehdejší dobu skutečně velice mnoho...
Reagovat
FulnekUltras
přitom se tam stalo dohromady guwno...
Reagovat
Herbert_Hoover
VAAAAAAAAAAAAAMOOOOOOOOOOS
Reagovat
janek_da
Mě zaujalo prohlášení Andrey

Tenistka se podívala na záznam kritické chvíle v semifinále při mečbolu českých hráček. ... Hlaváčková dokonce změnila názor, že to Hingisová udělala nerada.

v kontrastu s nedávno publikovaným článkem
"Uvěříte, že obviněný vraždil. Stačí zpomalit záznam, ukázali vědci"
http://technet.idnes.cz/zpomaleny-zaznam-vyzkum-vina-umysl-d7f-/veda.aspx?c=A160805_153918_veda_pka
Reagovat
Lunej..
Velmi zajímavé, co všechno dokáže člověka ovlivnit.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ja jsem si daval dneska podrobne zpomalovacky ze vcerejsiho SF Rafa x Juan, a evidentne Rafa zdrzoval...;)
Reagovat
smazaný uživatel
:-D
Reagovat
janek_da
tak se na rafu musí
Reagovat
smazaný uživatel
nesportovní chování
Lucie s Barborou mě značně na.raly,
na stupních vítězů se hnusně chovaly,
Káťa s Jelenou nejkrásnějsí hymnu světa zpívaly,
a ty dvě nány se blbě kroutily a hihňaly.

Výmluvy na radost je neomlouvají,
tohle prostě sportovci nedělají!
Reagovat
FulnekUltras
Barča se kroutila jen přemáháním dojetí, protože za čtyři roky na LOH už nejspíš hrát nebude. Možná to nesportovně mohlo vypadat, ale přesný opak je pravdou. U české hymny bych to snad ani nechtěl vidět... ;)
Reagovat
dunphy
Další pablb kvůli kterému by to tu měli přejmenovat na Trollportal :D
Reagovat
Jan
Švýcarkám bych tu medaili odebral, za to co Hingiska udělala Andrei. V atletice jednoho našeho běžce nedávno dikvalifikovali, když vystrčil Švéda mimo dráhu a nijak ho nezranil a tady je to v pohodě.
Reagovat
spaniel
Nic si z toho nedělej. To je proto, že tomu vůbec nerozumíš.
Reagovat
Jan
Nic si z toho nedělej, ty také ne.
Reagovat
spaniel
Tak potom jaký je důvod té hlouposti, co jsi napsal?
Reagovat
Jan
Protože zranit soupeřku když hraje mečbol, kdyby jen zranit, ale do citlivé oblasti obličeje, kdy mohla mít i problémy s okem to je pěkně hnusné a rozhodně nesportovní.
Reagovat
Jan
A ještě když v tom byl úmysl. Pak si z toho dělá ještě srandu, že Andy napíše SMS, že je ráda, že má velkou ránu. Jste na hlavu, že vám toto nevadí ?
Reagovat
spaniel
Kde si vyhrabal, že v tom byl úmysl? To se mně líbí, jak máš jasno. Na světě není hráč, který by úmyslně smečí trefil oko soupeře. Nezvládnou to ani mnohem lepší hráči než je Hingisová. A to v klidu, ne to ještě v zápase a v takové situaci. Ano, hrála to schválně na ní. Úmysl zranit? Ani náhodou.
Reagovat
janek_da
Reagovat
spaniel
Fake ;) Neprilivej do ohně ;)
Reagovat
janek_da
:)
Reagovat
FulnekUltras
při hymně jsem měl vlhko skoro jako Barča...
Reagovat
Lunej..
Tak omluvila se Martina Andree nebo ne? Čtu několik verzí tak se v tom nějak ztrácím.
Reagovat
FulnekUltras
Martina si to hlavně musí srovnat s vlastním svědomím - jestli to dokáže...
Reagovat
Lunej..
Já pochybuji, že by Andreu napálila schválně do obličeje. Jde o to, že v jednom článku čtu že ji to Andrea nevyčíta, že je zvyklá na nástřely a ve druhém, že Martina ví, kam míří. Co jsem viděla, tak šly hned na lavičku, když tam Andrea ležela, ale třeba udělala nějaké omluvne gesto, které jsem neviděla. Jinak se v tom už nechci pitvat.
Reagovat
FulnekUltras
Pokud Martina ten smeč opravdu chtěla jenom za každou cenu dostat do kurtu, může být úplně v klidu.
Reagovat
Lunej..
Já se ptala, zda se omluvila, její svědomí neresim.
Reagovat
FulnekUltras
Snad se to ještě během pár dní z dalších případných článků dozvíme přesněji. Hlavně ať Andy nemá nějaké závažnější následky...
Reagovat
brixner
A za co proboha ta omluva?
Za to, že neuhnula???
Ronaldo se taky omlouval Kahnovi za ty dva góly ve finále MS???
Reagovat
Lunej..
Tys měl nějakou mozkovou příhodu, že před nějakou dobou jsi psal tak nějak normálně a teď tu plodis věci, že občas mi zůstává rozum stát.
Reagovat
brixner
No, jen mi příjde tak nějak OK, že mohu napsat, co si myslím! Mám jít s davem? Přece každý máme nějaký ten názor, né?
Se stojícím rozumem to ještě jde, ale co mám občas říkat já?
:-))
Reagovat
Lunej..
Nejít s davem - to je už taky taková fráze, do které se dá schovat všechno. Piš si co chceš, když ti tvé komenty dávají pocit odlišnosti, ok
Reagovat
spaniel
Na výstavě hoří, dav jde ven, brixner dovnitř. Přece nepůjde s davem, to dá rozum.
Reagovat
brixner
Tak a teď ses dostal do úplné hlouby a podstaty věci!
Zní to až mentorsky...
Jsi pašák!
Ale pleteš se, z hořící výstavy bych pelášil jako první! Nedělej ze sebe ydyota!
Reagovat
Kozoroh
Tvl ty jsi dobrý tydýt...
Reagovat
brixner
Ale no tak! Nejde přece o žádnou odlišnost, kdyby ano, budu psát třeba pozpátku:-)
Jsou věci, které prostě někdo vidí a vnímá jinak!
Např.: Andrea dostala ránu do oka, což jí jistojistě velmi limitovalo! Ale víc, než kdyby to byl někdo jiný? Já jí také lituji, to mi věř! Přesto ale píši úplně s klidem, že se měla aspoň pokusit uhnout anebo otočit a spíš nastavit tu svojí hezkou prdelku! Co jako očekávala po těch letech na kurtech? Murphyho zákony fungují a platí, takže pokud se má zrovna trefit oko, tak se prostě trefí! Nemůžu to napsat jenom proto, že Andrea je Češka a já se tímto pasuji do role "nefanditele a nepatriota?"

Nejde o odlišnosti, jde jen o názor, to je celé!
Reagovat
Lunej..
No comment.
Reagovat
sprchon
Těžko říct, já neviděl ani to omluvný gesto, spíš neprojevila zájem o to, jestli je Andy v pořádku... Ale je pravda, že si to Háčka prohrály samy, ve 2. setu vedly 3:0 a pak myslím ještě 4:2, neproměnily dva MB...

Každopádně dneska jsem Hingis nemohl ani vidět. :D A Ruskám jsem fandil možná trošku víc než bych jim fandil jindy. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Omluvný gesto od Martiny tam bylo. Nevím, co byste od ní ještě chtěli... Andrea jeden den říkala něco a druhý den něco trochu jiného. Původně jsem ji chválil, že to vzala sportovně, ale nakonec zase potvrdila můj dojem, že není úplně nejchytřejší. Jako já nevím, jak by to bylo reálně možné, aby Martina fakt chtěně trefila Andreu do oka. Jasně, že jí hrála do těla, ale to se v deblu hraje normálně a že to takhle dopadlo, to byla nešťastná náhoda, která se taky může stát. Ale když "expert" Jaroch ze Sportu je schopnej napsat blog o tom, jak Martina přesně a úmyslně zamířila, tak to už fakt neříkám nic. Jenom se divím, že ho ještě někdo bere vážně a že vůbec může dělat sportovního novináře...
Reagovat
smazaný uživatel
Teď jsem si Jarocha rozklikl. To je neskutečný blábol!!!
Ale Sport jsem nedopatřením tento týden otevřel po hodně dlouhé době náhodou 2x a styl psaní (Kvitová bude hrát se Serenou!) odpovídá bulváru.
Reagovat
tommr
jsou ted asi nejlepším deblovým párem na světě. Hlavně mám ale radost, že to nevyhrála Hingiska ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel
Ájdeeeee....
Reagovat
brixner
Mě tyhle dvě příjdou jako kurvýtka...
Tohle je jen náhoda.
Reagovat
Lunej..
No ty doby místní expert na TP víš samozřejmě vše vždy nejlíp.
Reagovat
Lunej..
Coby
Reagovat
brixner
No coby...
Prostě to tam tak podivně mrskaly, divně u toho hekaj a houkaj, to je samý ejáá a ojáá a hejáá...
To už radši naší Andrejku, ta aspoň vobčas zahraje dobrej volej!
Reagovat
Lunej..
Andrejku? Myslíš to dřevo, o kterém tu pořád pises? A ta citoslovce máš blbě, Vesnina křičí Aja. Ale já nejsem expertka, takže to skvělé analýzy a názory nechám na tobě a tobě podobným.
Reagovat
Lunej..
Ty
Reagovat
brixner
No jo, Ajááá...Bejt na druhý straně Italky, tak to by už bylo moc, zase samý ahýýý a mahýýý...
Andrejka toho sice moc neumí, ale je aspoň jako puťka!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist