S Francouzi do Třince přicestoval i Simon. Jeho start je nejistý

12. 7. 2016, 14:44
Aktuality 1
Navzdory předpokladům přijel do Třince s tenisovým výběrem Francie k utkání čtvrtfinále Davisova poháru proti České republice i Gilles Simon. Osmadvacátý hráč světa v původní nominaci nehrajícího kapitána Yannicka Noaha přitom nefiguroval.
Francouzský daviscupový tým

Simonovo zařazení do hry je však stále nejasné. "Jestli nastoupí, na to se mě zeptejte ve středu. Teď to nevím," prohlásil na tiskové konferenci Noah, který má jinak v týmu ještě čtvrtfinalisty Wimbledonu Jo-Wilfrieda Tsongu a Lucase Pouillea a vítěze wimbledonského deblu Nicolase Mahuta s Pierrem-Huguesem Herbertem.

Francouzi s výjimkou Simona dorazili do Třince po úspěšných vystoupení na travnatých dvorcích All England Clubu. Bez známek únavy a s motivací postoupit do semifinále. "Já se po Wimbledonu cítím velice dobře. Věřím, že jsem tu schopný pro tým odvést sto procent," řekl Tsonga.

Tak jako Češi ani hostující strana nedisponuje nejsilnější možnou sestavou. Noah postrádá Richarda Gasqueta a Gaëla Monfilse. "I bez nich máme silný tým. Ale čekám vyrovnané a těsné zápasy," řekl Noah.

Šestapadesátiletá legenda francouzského tenisu se na lavičku daviscupového výběru vrací po dlouhých letech. Salátovou mísu vybojoval v roli nehrajícího kapitána pro svou zem už v 90. letech.

"On (Noah) je opravdový šampion. Dokáže vám dát ve správný moment správnou radu. Jsem rád, že je znovu kapitánem. Je to inspirující člověk," řekl Tsonga.

Úctě se však Noah těší i u soupeřů. Český nehrající kapitán Jaroslav Navrátil ho zná ještě z aktivní kariéry. "Persona, legenda, vynikající a férový člověk, který nikdy nebyl arogantní. Pro Francouze určitě oživení. Ale doufáme, že je neoživí až moc," usmál se Navrátil.

Vítěz French Open z roku 1983 a dalších 22 turnajů na okruhu ATP si po letech návrat k tenisu prý užívá. "Jsem opravdu rád, že jsem zase zpátky s týmem, dole u kurtu. Chybělo mi to a hrozně mě to baví," dodal Noah, který ve své obnovené premiéře přešel v prvním kole Davisova poháru přes Kanadu.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

1
Přidat komentář
Davor1
Simon je túto sezónu tak tragický, že dať ho do singla by som sa na mieste Noaha neodvážil. To už aj Pouille s Mahutom budú v momentálnej forme lepšou voľbou, navyše tá tragická Simonova DC bilancia...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist