S French Open se loučí Dimitrov a Svitolinová, Zverev měl namále

1. 6. 2018, 15:58
Aktuality 35
FRENCH OPEN - Letošní ročník antukového grandslamu opustila už ve třetím kole velká favoritka Jelina Svitolinová. Sedm zápasů neporaženou Ukrajinku překvapivě vyřadila Mihaela Buzarnescuová. Nasazená čtyřka končí i v mužské části turnaje. Grigor Dimitrov neuhrál proti Fernandovi Verdascovi jediný set. Alexander Zverev se na postup pořádně nadřel, když proti Damirovi Džumhurovi musel stav utkání otáčet a likvidovat mečbol.

Jelina Svitolinová úspěšně obhájila titul na prestižním podniku WTA v Římě, ale loňské čtvrtfinále na French Open nezopakuje a roli jedné z největších favoritek na celkový triumf nepotvrdí. Nad síly sedm zápasů neporažené Ukrajinky byla Mihaela Buzarnescuová, která zvítězila 6-3 7-5.

"Někdy takové dny, jako je ten dnešní, přijdou. Příště to doufám zvládnu lépe," řekla zklamaná Svitolinová.

Buzarnescuová byla ještě loni v červnu v druhé půlce čtvrté stovky žebříčku WTA, nyní je v Paříži 31. nasazená. "Po všech zraněních, která jsem měla, je tohle jako sen," zářila byla rodačka z Bukurešti.

O postup do čtvrtfinále bude rumunská tenistka, jež před startem letošního ročníku French Open nevyhrála jediný zápas v hlavní soutěži grandslamu, bojovat proti Madison Keysové.

Američanka si i potřetí v kariéře poradila s Naomi Ósakaovou. Talentovanou Japonku přehrála 6-1 7-6(7). V osmifinále bude usilovat o druhé letošní grandslamové čtvrtfinále a premiérové na pařížské antuce.

Darja Kasatkinová podruhé v kariéře (US Open 2017) postoupila do osmifinále grandslamového turnaje. Nasazená čtrnáctka po setech 6-1 1-6 6-3 zastavila Marii Sakkariovou z Řecka.

O vylepšení svého grandslamového maxima bude bojovat proti Caroline Wozniacké (h2h 2-1), kterou letos už dvakrát porazila. Druhá nasazená Dánka v Paříži neztratila ještě set, když dnes domácí Paulinu Parmentierovou smetla 6-0 6-3. Maximem Wozniacké na pařížské antuce jsou čtvrtfinále z let 2010 a 2017.

Další kompletní osmifinálovou dvojicí jsou Barbora Strýcová a Julia Putincevová. Rodačka z Plzně v českém derby přehrála Kateřinu Siniakovou. Putincevová předvedla obrat proti Qiang Wang z Číny.

Také v mužské části turnaje se loučí nasazená čtyřka. Fernando Verdasco si vyšlápl po setech 7-6(4) 6-2 6-4 na Grigora Dimitrova, kterého letos porazil i podruhé, a v Paříži je posedmé v osmifinále.

Dimitrov potvrdil, že se mu v Paříži nedaří a ani při osmém startu nepřešel přes třetí kolo a neporazil hráče první padesátky. "Co k tomu mám říct? Je to škoda, protože fyzicky jsem se tady cítil dobře, ale po prvním setu jsem ztratil nervy a už se z toho nedostal," řekl Dimitrov. "Paříž je ke mně přívětivá, ale já to nedokážu využít. Musím to přijmout, je za mnou další turnaj a je třeba koukat dopředu."

Čtyřiatřicetiletý Španěl Verdasco bude mít sedmý pokus přejít přes pařížské osmifinále proti Novaku Djokovičovi (h2h 5-11). Srbský šampion z roku 2016 dnes poprvé na letošním Roland Garros ztratil set, Roberta Bautistu však porazil 6-4 6-7 7-6 6-2 a vedení ve vzájemné bilanci zvýšil na 7-1.

'Hrobníkovi z lopaty' utekl Alexander Zverev. Německý talent měl pořádně namále a stejně jako v předchozím utkání musel otáčet stav 1-2 na sety. Jeho soupeř Damir Džumhur dokonce podával na vítězství a měl mečbol, favorizovaný Němec ale nakonec zvítězil 6-2 3-6 4-6 7-6(3) 7-5 a vyrovnal své grandslamové maximum z loňského Wimbledonu. Dnes vůbec poprvé na grandslamu porazil hráče první padesátky.

Vítěz letošních antukových turnajů v Mnichově a Madridu prohrával s Džumhurem 1-2 na sety a 2-4 ve čtvrtém, za stavu 6-5 ještě Džumhur podával na vítězství v zápase. Favorizovaný Němec si však vynutil tie-break, který ovládl 7-3.

V pátém setu neudržel vedení 4-2 Zverev a Džumhur měl za stavu 5-4 při soupeřově podání mečbol. Hamburský rodák ho však prudkým servisem odvrátil a získal následující tři gamy a tím i zápas.

O své největší čtvrtfinále v kariéře si majitel tří trofejí z podniků Masters zahraje s domácím Pouillem, nebo Rusem Chačanovem.

Kei Nišikori dnes na French Open rozhodně domácí fanoušky nepotěšil. Japonský tenista ve třetím kole deklasoval 6-3 6-1 6-3 domácího Gillese Simona a postoupil do osmifinále.

V něm ho čeká Dominic Thiem, s nímž vyhrál oba vzájemné zápasy 2-0 na sety. Rakouský semifinalista posledních dvou ročníků dnes porazil 6-3 6-7 6-3 6-2 Itala Mattea Berrettiniho a vyhrál sedmý zápas v řadě, byť v pátém z posledních šesti duelů ztratil set.

• FRENCH OPEN •
Paříž, Francie, antuka, 39,197.000 eur
páteční výsledky (1. 6. 2018)
• Dvouhra ženy - 3. kolo •
Strýcová (26-ČR)Siniaková (ČR) 6-2 6-3
Wozniacká (2-Dán.) - Parmentierová (Fr.) 6-0 6-3
Buzarnescuová (31-Rum.) - Svitolinová (4-Ukr.) 6-3 7-5
Keysová (13-USA) - Ósakaová (21-Jap.) 6-1 7-6(7)
Kasatkinová (14-Rus.) - Sakkariová (Řec.) 6-1 1-6 6-3
Putincevová (Kaz.) - Qiang Wang (Čína) 1-6 7-5 6-4
• Dvouhra muži - 3. kolo •
A. Zverev (2-Něm.) - Džumhur (26-Bosna) 6-2 3-6 4-6 7-6(3) 7-5
Verdasco (30-Šp.) - Dimitrov (4-Bulh.) 7-6(4) 6-2 6-4
Thiem (7-Rak.) - Berrettini (It.) 6-3 6-7(5) 6-3 6-2
Cecchinato (It.) - Carreňo (10-Šp.) 2:6, 7:6 (7:5), 6:3, 6:1.
Djokovič (20-Srb.) - Bautista (13-Šp.) 6-4 6-7(6) 7-6(4) 6-2
Nišikori (19-Jap.) - Simon (Fr.) 6-3 6-1 6-3
• Smíšená čtyřhra - 1. kolo •
Roger-Vasselin/Sestini Hlaváčková (Fr./ČR) - Paire/Paquetová (Fr.) 6-4 6-3
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek, Luboš Zabloudil

Komentáře

35
Přidat komentář
kada.tom
Elina i Grigor výrazně zklamali, teda
Reagovat
zde73
Buzarnescu porazi i Keys
Reagovat
janek_da
jasně, ale Svitolina ji neporazila
Reagovat
FulnekUltras
a narazí na Barču ;-)
Reagovat
FulnekUltras
ale finalistka turnaje v Praze opět potvrdila své minimálně antukové kvality. Zcela otevřený bude i její další duel s Mad.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak si zarobil, ne? Ty jsi odborník přes ty rumunky. Myslíš, že by dala i Madison?
Reagovat
FulnekUltras
60:40
Reagovat
smazaný uživatel
Ted se dívám na záznam s Osakou, a tedy Madison to lítá docela pěkně. Přeci jenom oproti Elině je o něco razantnější, no, může to být docela rychlý zápas. A tak ta Mikhaela chtěla moc vyhrát, bylo to vidět, a Elina místy působila bezradně. Spíš čekám, že ji nepodcení.
Reagovat
Torn
Antukové kvality ITF. :).
Reagovat
FulnekUltras
ITF nebo GS - kurt je pořád stejný - jenom čecháčkové mají směrem "nahoru" velké oči
Reagovat
Krisboy
Reagovat
FulnekUltras
tak snad Petře zítra vyjde pevný začátek v 11:00
Reagovat
smazaný uživatel
Petra jde hrát kurt 18
Reagovat
MorusRubra
Začíná pršet, Monfils s Goffinem už odešli z kurtu. To je pech.
Reagovat
smazaný uživatel
Ať to kurňa přesunou na zitra. Tohle je komedie
Reagovat
tedi
holky dosly k empiru a vzapeti utikaly zpet do saten :(
Reagovat
smazaný uživatel
Eli,Eli, takhle by to nešlo. Ty GS je třeba začít pilovat. Tak asi zase po Wimbledonu.
Reagovat
Krisboy
Dimitrova jsem čekal, hraje prd a Nando v sobě zřejmě našel záblesky svýho top (neviděl jsem ani loptičku)
Reagovat
brixner
Škoda, že ten rusák nevylít...:-((
Reagovat
Kozoroh
No1e si proti Bautistovi prošel dalším těžkým testem na GS. Při absolvování těch dvou předchozích si došel až pro titul, mohl by i tentokrát :-)

Za stavu 6:4 a 4:1 to vypadalo, že No1e si dojde pro snadný třísetový postup. Málokoho by napadlo, že Djokera čekají těžké komplikace, které vyvrcholily stavem 5:3 v třetím setu pro Bautistu. Byla to kritická chvilka pro Novaka, který se ale vzepřel a urval tie-break třetího setu. Tím Bautistu po zbytek zápasu zlomil.

Dnes už pětkrát ztratil svůj servis. Znepokojující :(

Následující mač s Verdascem bude velmi zajímavý, H2H 10-4 pro Djokera, posledních pět ATP duelů vyzněly pro No1eho. Poslední antukové utkání však vyhrál Ferda. Djokiho evidentně čeká další náročný zápas.
Reagovat
Marduch
Nole nehraje špatně, celkem dobře se na to dívá, jen mi prostě pořád přijde poněkud pohublý a jeho hra (asi) tím pádem o těch 10% méně powerful, než by bylo potřeba, aby na každý fiftýn nemusel tolik dřít a neplýtvat silami. Dnes mi totiž od druhé půlky třetího setu připadal na pokraji sil, no naštěstí ten set nakonec nějak uklohnil. Ve čtvrtém už naopak odpadl Bautista. Proti Rafovi tedy ani náhodou, ten by ho v tom třetím dorazil.
Reagovat
Patik
Pritom po zápase pri rozhovore povedal že je to unavujúce hrať takmer 4 hodinové zápasy ale neni až taký unavený zo zápasu.
Reagovat
turista
To není vůbec jistý, že by Novak tady s Rafou prohrál. Stačí si vzpomenout na to jak se musel Rafa spoléhat na štěstí v Římě s Djokerem a se Zverevem a tady v Paříži s Bolellim. Novakovu kondici bych nepodceňoval. To podání Novakovi zatím příliš nepíše. Základní údery ale mají přesnost a místy i solidní razanci.
Reagovat
Marduch
hovořil jsem jen o fázi zápasu ve třetím setu, kdy Novakovi trošku docházelo, přesto toho Bautista nevyužil.
Reagovat
Patik
Verím že s Nadalom na antuke odohrá vyrovnaný zápas..na betónoch má jasne navrch Djokovič..o tráve ani nehovoriac.
Reagovat
woody
Skoda, Novak to mel dnes rozehrane na 3:0! Ale aspon rozmlatil raketu v TB druheho setu:-) Posledni set vypadal od Novaka dobre, podani mi prijde jako na houpacce,nekdy trefi krasny prvni servis,ale vzapeti je dalsi servis takovej klof... Nicmene Verdasco se jevi dobre a bude to dalsi tezkej test.
Reagovat
tommr
vypadnutí Svitolinový je první skutečně velký překvapení na straně WTA a i u ní by se s ohledem na její dosavadní mizerný GS výsledky dalo diskutovat o tom jestli to je opravdu překvapení ...
Reagovat
smazaný uživatel
Kdepak,první velký překvapení bylo vyřazení Ostapeky s Kozlovou.A nespekuluj jestli je vyřazení Svitoliny s ohledem na její GS výsledky vůbec překvapení..jednou je to světová 3 a prohrála s 33 která na GS neuhrála nikdy nic.
Reagovat
tommr
mě teda vyřazení Ostapenkový moc nepřekvapilo. Bylo skoro jistý, že titul neobhájí a šlo jen o to ve kterým kole vypadne ...
U Svitoliny rozhodně o překvapení šlo i když to spousta lidí mohla taky čekat kvůli jejím dosavadním špatnejm výsledkům na GS. Já osobně jsem ale čekal, že letos už konečně prorazí ...
Reagovat
bIbec
já to beru tak, že ať to FO vyhraje kdokoliv, tak to bude překvapení. A nebo z jiného úphlu pohledu.. mě nepřekvapí vůbec nic.

Svým způsobem je tam jedno nemehlo vedle druhého.. (a někdo by i řekl několik tzv hráček "ze zenitem" nebo před tím bez formy).. ale NĚKDO to vyhrát musí.
Reagovat
tommr
souhlasím s tím, že letos se dá čekat skoro cokoliv. Pár věcí by mě ale přece jen překvapilo. Příjemně bych byl překvapenej kdyby si pro titul došly Petra nebo Karolína. Nepříjemně bych byl naopak překvapenej kdyby titul získala Halepová nebo dokonce Serena ...
Reagovat
lars
Ostap vypadla uz v 1.kole, coz bylo prekvapeni
Reagovat
Fandina
Můj Gríšáněk je out, na Verdaska neměl.
Reagovat
ipko
Zverev mal luck už v druhom zápase po sebe, v ďalšom kole to už s takýmto výkonom stačiť nebude.. Dimitrov ma sklamal, prehral si to v 1.sete, kde nevyužil veľa šancí.. on má problém s 2.servisom na antuke, má ho strašne pomalé a nedokáže si cez neho uhrať výmeny..
Reagovat
Alexandria
Alexander si je uz vedomy svojich kladnych i zapornych stranok,hodla na tom naozaj vazne zapracovat
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist