Sabalenková vyřadila loňskou finalistku Bartyovou. Ve svém největším finále se o titul utká s Kontaveitovou

28. 9. 2018, 14:09
Aktuality 15
WTA WUHAN - Aryna Sabalenková v semifinále turnaje WTA Premier 5 ve Wuhanu porazila loňskou finalistku a poslední nasazenou hráčku Ashleigh Bartyovou a postoupila do svého největšího finále v kariéře. O titul si dvacetiletá Běloruska zahraje s Anett Kontaveitovou, které vzdala domácí Qiang Wang. I pro Estonku bude zítřejší finále tím největším.
Aryna Sabalenková

Aryna Sabalenková pokračuje ve vynikající formě z letních měsíců. Dvacetiletá Běloruska hrála semifinále v Cincinnati, získala svůj premiérový titul v New Havenu a na US Open postoupila poprvé v kariéře do druhého týdne grandslamu a jako jediná sebrala set pozdější šampionce Ósakaové.

Také při svém debutu ve Wuhanu sbírá úspěchy. V dnešním semifinálovém souboji porazila 7-6(2) 6-4 loňskou finalistku a poslední nasazenou hráčku Ashleigh Bartyovou, Australance oplatila letošní porážku z Melbourne a postoupila do svého největšího finále.

Sabalenková ztratila v utkání jen jednou servis, a to v pátém gamu. V desáté hře, v níž Bartyová podávala na zisk prvního setu, se však v boji o úvodní dějství zachránila a suverénně ovládla zkrácenou hru. Druhou sadu odstartovala brejkem a náskok si udržela až do konce zápasu.

Sabalenkovou čeká páté kariérní finále. Úspěch slavila pouze nedávno v New Havenu. Loni prohrála svou premiéru v Tianjinu a v souboji o titul neuspěla také letos v Luganu a v Eastbourne.

Její finálovou soupeřkou bude Anett Kontaveitová, s níž se utká poprvé. Dvaadvacetileté talentované Estonce za stavu 2-6 1-2 kvůli zranění vzdala domácí divoká karta Qiang Wang.

Kontaveitová prohrávala v úvodním setu 0-2, ale šesti gamy v řadě vývoj otočila. Domácí hráčka poté zkusila ještě tři hry, ovšem zranění levého stehna jí nedovolilo pokračovat. Číňanka od triumfu na Asijských hrách na konci srpna vyhrála 14 ze 17 zápasů. Náročný program se na ní však podepsal.

Také Kontaveitová bude hrát zítra své největší finále v kariéře. Bojovat o titul bude letos poprvé, loni slavila prvenství na trávě v Hertogenboschi a prohrála v hale v Bielu a na antuce ve Gstaadu.

• WTA PREMIER 5 WUHAN •
Čína, tv. povrch, 2,746.000 dolarů
páteční výsledky (28. 9. 2018)
• Dvouhra - semifinále •
Sabalenková (Běl.) - Bartyová (16-Austr.) 7-6(2) 6-4
Kontaveitová (Est.) - Qiang Wang (Čína) 6-2 2-1 / skreč
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

15
Přidat komentář
FulnekUltras
takže davaaaj Anet !!!!!
Reagovat
slacker
uz ji nekod zabte
Reagovat
Andrew89
:D
Reagovat
tommr
do finále postoupily hráčky kterejm jsem to přál. Ve finále budu držet palce Kontaveitový, ale čekám spíš výhru Sabalenkový ...
Reagovat
smazaný uživatel
parada, budem fandit aj vo finale, anett ma moc nebavi :).
Reagovat
Nola
sme dve + monty :D mne anett nevadi, jej tenis je tiez pozeratelny
Reagovat
smazaný uživatel
nevadi mi vobec, ale radsej sabalenka :D
Reagovat
smazaný uživatel
Tygřice je pořád při chuti! Barty je další hráčka, se kterou v minulosti prohrála (letos na AO) a teď ji porazila. Škoda, že ta sezona není delší, to by Aryna určitě ještě dala Turnaj mistryň. Takhle asi bude hrát Elite Trophy a TM holt příští rok... Sice už jsem to na rozdíl od vás věděl dávno, že Aryna půjde nahoru, ale že to stihne ještě letos, to bych nečekal. Od Cincinnati to je super jízda!
Reagovat
Davor1
Nikto okrem teba to ani netušil, že pojde hore. Neskutočná predikcia. Si borec.
Reagovat
Fandina
:-))
Reagovat
smazaný uživatel
Wow! Máme se ti klanět?
Reagovat
kada.tom
doufejme, pro dobro tenisu, že Stiflerka finále prohraje :-)
loni tuhle sezónu ani omylem nezopakuje, takže se na TM moc netěš :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel
Škoda :-(
Vyrovnaná sezona, bodově už lepší než loňská. Snad na posledních pár turnajích přidá víc výher než porážek.
Come on, Aussie!
Aryna loni v říjnu nakoukla poprvé do top 100, letos v říjnu může být v top 10...
Zítra přeju víc Anett.
Reagovat
Fandina
Sabalenka jede, jestli turnaj vyhraje, bude v race jedenáctá a pořád má ještě šanci na první desítku i osmu. Mohla by se tam dostat, podobně jako vloni Garcia, ale doufám, že to nebude na úkor našich holek.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist