Šafářová a Siniaková v Indian Wells prohrály ve třetím kole s bývalými jedničkami

14. 3. 2017, 00:31
Aktuality 39
WTA INDIAN WELLS - Lucie Šafářová a Kateřina Siniaková v Indian Wells skončily ve třetím kole na raketách bývalých světových jedniček. Šafářová podlehla ve dvou setech domácí veteránce Venus Williamsové a nenavázala tak na výhry z předchozích dvou vzájemných soubojů. Siniaková uhrála pouze čtyři gamy proti Dánce Caroline Wozniacké.
Lucie Šafářová

Lucie Šafářová dobré výkony a dvousetové výhry z prvních dvou kol proti Arruabarrenaové a Vandewegheové nenapodobila. O šest let starší Venus Williamsové podlehla 4-6 2-6 a prohrála tak pátý ze sedmi vzájemných duelů.

Třicetiletá Češka měla hned v první hře dva brejkboly, ale nevyužila je. Častěji chybovala a zákonitě ztratila jako první servis. I když si ho za stavu 3-5 dokázala vzít okamžitě zpátky, vzápětí podání ztratila podruhé a sadu prohrála. Ve druhém dějství už rozjeté Američance, která si letos zahrála finále na Australian Open, nestačila a na obrat neměla.

"Dnes mi fungoval forhend, bekhend, servis i return," smála se po zápase Venus, která trefila 15 winnerů a udělala jen 9 nevynucených chyb, zatímco Šafářová třikrát více. "Svou soupeřku respektuju, nikdy není snadné hrát proti levačkám, protože míček na vás létá jinak. Cítíte se nevyváženě, ale já se dobře soustředila."

"Na zdejších kurtech je náročné se přizpůsobit podmínkám. Ale jsem z Kalifornie a moc toužím po tom tady hrát dobře. Je to pro mě šance se doma ukázat v nejlepší formě," řekla Venus, která v prvním kole otočila zápas proti Jankovičové ze stavu 1-6 a 1-4.

Brněnská rodačka Šafářová v Indian Wells nevyrovnala svůj nejlepší výsledek, kterým je osmifinále z roku 2012. Ve hře zůstává ještě ve čtyřhře, ve které jsou s Američankou Bethanií Mattekoou-Sandsovou ve čtvrtfinále.



Mezi šestnáctku nejlepších se přes bývalou světovou jedničku nedostala ani Kateřina Siniaková. Dvacetiletá rodačka z Hradce Králové ani ve druhém vájemném duelu s Caroline Wozniackou neuhrála set, v kalifornské poušti prohrála hladce 3-6 1-6.

Siniakové se nepodařilo navázat na výhry nad Barthelovou a Suárezovou a nepostoupila tak do svého největšího osmifinále. Přesto by se ve světovém žebříčku měla posunout na 37. místo těsně za Šafářovou a vyrovnat své dosavadní maximum.

I Siniaková v Kalifornii pokračuje ještě alespoň ve čtyřhře, v níž startuje s krajankou Lucií Hradeckou. V úterý budou hrát o postup do semifinále.

A tak zatímco do 3. kola se v Indian Wells dostalo všech pět českých singlistek, z něj do osmifinále postoupila pouze Karolína Plíšková, která už v neděli porazila Rumunku Irinu Beguovou. Podobně jako Šafářová a Siniaková skončily ve třetím kole také Barbora Strýcová a Kristýna Plíšková.

Šestatřicetiletá přemožitelka Šafářové Venus, která loni v Indian Wells ukončila po 15 letech bojkot turnaje, vylepšila svou letošní bilanci na 9-2. V osmifinále vyzve Shuai Peng, s níž vede ve vzájemné bilanci 2-1, ale poslední duel loni v Pekingu prohrála. 

Jednatřicetiletá Číňanka Shuai Peng si ve třetím kole poradila s šestou nasazenou Agnieszkou Radwaňskou, proti které uhrála alespoň set i v šestém vzájemném střetnutí. V Indian Wells Polku porazila dvakrát 6-4 a celkovou bilanci vyrovnala na 3-3. Hráčku Top 10 porazila počtrnácté v kariéře, ale teprve podruhé za posledních pět let a poprvé od roku 2014, kdy si vyšlápla právě na Radwaňskou. 

Šestadvacetiletá Wozniacká se v osmifinále utká se světovou devítkou Madison Keysovou, kterou loni porazila ve stejné fázi US Open. Dvaadvacetiletá Američanka na svém prvním letošním turnaji, na němž se představila poprvé od prosincové operace zápěstí, v Kalifornii pokračuje bez ztráty setu. Po Kolumbijce Duueová-Marinové si poradila 6-1 6-4 s Japnkou Naomi Ósakaovou.

"Jsem šťastná, že jsem tady, šťastná za další výhru a šťastná, že zítra budu hrát další zápasy," radovala se Keysová. "Před turnajem jsme měla malá očekávání. Byla bych ráda, kdybych tu vyhrála set. Je totiž těžké se vrátit, když je každý uprostřed sezony."

• WTA PREMIER MANDATORY INDIAN WELLS •
USA / Kalifornie, tv. povrch, 4.828.000 dolarů
pondělní výsledky (13. 03. 2017)
• Dvouhra - 3. kolo •
V. Williamsová (12-USA) - Šafářová (ČR) 6-4 6-2
Wozniacká (13-Dán.) - Siniaková (ČR) 6-3 6-1
Kerberová (2-Něm.) - Parmentierová (Fr.) 7-5 3-6 7-5
Mladenovicová (28-Fr.) - Halepová (4-Rum.) 6-3 6-3
Shuai Peng (Čína) - A. Radwaňská (6-Pol.) 6-4 6-4
Keysová (9-USA) - Osakaová (Jap.) 6-1 6-4
Vesninová (14-Rus.) - Babosová (25-Maď.) 6-4 1-6 6-4
Davisová (USA) - Görgesová (Něm.) 6-1 6-4
Shuai Peng (Čína) - A. Radwaňská (6-Pol.) 6-4 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

39
Přidat komentář
kada.tom
jako jeden z mála jsem rád za to, že Venus jde v turnaji dál (postup bych přál i Lucce) ... ale naštvala mě Aga (byť Shuai nejde nepřát)
Reagovat
misa
"Dnes mi fungoval forhend, bekhend, servis i return," smála se po zápase Venus.

Servis? :-)))))) Být tam normálně returnující hráčka, dostala by Venus 2x 1-6 a šla do háje.
Reagovat
Fandina
Necekala jsem ze Safinka Venus porazi, Venus byla lepsi i kdyz se Safi snazila. Tak zase priste Lucko, pojd!
Reagovat
janek_da
Zápas jsem viděl
Reagovat
Hector21
já ne
Reagovat
smazaný uživatel
ja jsem si prohledla omotanou Venusi, vyklepanou Lucy a zvolila ustup - utekem do spanku..
Reagovat
Hector21
palec nahoru za tento ústup...
Reagovat
tommr
byla dneska slabá jako čaj. Venus přitom vůbec nevypadala jako neporazitelná. Když ale Lucka 3 ze 4 returnů napere do saka nebo mimo kurt tak se prostě vyhrát nedá ... :(
Doufám, že si to zklamání ze singlu Lucka jako tradičně vynahradí aspoň v deblu. Deblovej titul z Indian Wells jí ještě chybí, protože loni o něj přišla když nehrála s BMS ...
Reagovat
Frick
https://www.youtube.com/watch?v=XOdl9PcZ5rw&app=desktop

Nejlepší fóry píše sám život. :-D
Reagovat
Frick
Miami, Charleston, Fed Cup?, Stuttgart?, Praha, Madrid, Řím?, RG

Pokud plánuje hrát před Prahou, bylo by fajn, kdyby se nehnala do Stuttgartu a zkusila Istanbul. Tam by mohla být rychlejší antuka, ne?

No a samozřejmě by bylo fajn nechat plavat Řím. Pomalá antuka na konci případné tůry (Stutgart???) - Praha - Madrid - Řím. Odpočinek by jí mohl prospět a věřím, že kdyby "naskočila" na RG rozheraná z Norimberka, tak by to mohlo sednout. Nevíte, jak je v Norimberku rychlá antuka? No ale když tam hrála v roce 2013, tak udělala SF...

http://www.tenisportal.cz/hrac/safarova/?annual=2013
Reagovat
VlS
Fricku, přihlášky jsou dávno a dávno poslaný, uklidni se.
Reagovat
Frick
Jsou, ale informace, kde bude Lucka hrát v týdnu Stutgartu, Říma či Norimberka, není.
Reagovat
tommr
proč by měla vynechávat Řím pokud na něj bude mít ranking? Dej si nějakej studenej obklad a neotravuj s těma tvejma nesmyslnejma spekulacema ...
Reagovat
Frick
Protože by to pro ní mohlo být více efketivní.

Stejně jako bylo efektivní hrát v Pešti místo Dubaje.
Reagovat
misa
Na Stuttgart asi nemá žebříček. Taky musí někdy odpočívat.
Reagovat
misa
Díval do archivu WTA a zjišťuji, že loni byla poslední přímo přijatá hráčka ve Stuttgartu na 49. místě, v roce 2015 na 46. a v roce 2014 na 28. místě (shodou okolnosti to byla Šafářová). Tak uvidíme, ale spíš počítám s tím, že pokud bude nominovaná na FC, tak další týden přijde na řadu odpočinek.
Reagovat
VlS
nebyl Lucčin den. V 1. se vyházela a ve druhým už byla prostě Venuše lepší, když přišla šanče, tak ji Lucka neomylně vyhodila. No nic, ať se daří v deblu.
Reagovat
historik
jdi se zahrabat! Ze stavu 6:1 5:2 nevím jestli je to k smíchu nebo k pláči
Reagovat
lars
Tom si chtel asi prodlouzit trenink a nejak to neukociroval :))
Reagovat
misa
Lucko, zapomeň na dnešek, vyhrejte s Beth debl a v Miami začíná zase nový turnaj. První dvě kola dobrá, dnes trápení a výkon jako slaboučký bezlepkový koblížek :)
Reagovat
FulnekUltras
jj, čekal jsem to aspoň číselně lepší a hlavně začátek po půlnoci - člověk si pracovně sotva prdne a už je po zápase ;)
Reagovat
Frick
Nezapomínat a poučit se z chyb!
Reagovat
misa
Vždyť jí nešlo vůbec nic, asi se necítila vůbec dobře.
Reagovat
EllNino
není jí 15 let, co si má říct jako ? ... prostě prohrála, o nic nejde, v jejím věku, takových proher už zažila ... a co víc, podcenuješ Venus, uplně totálně
Reagovat
Frick
Jestli ten debl má pozitivní nebo spíš negativní vliv singl.

Zejtra třeba zase vyhrajou, srandičky úsměvy, všechno v pohodě a že v singlu zahrála jak ponocná se zkrátka už řešit nebude...
Reagovat
Frick
*v singlu
Reagovat
EllNino
kdyby neměla debl, už by podle mě ani nehrála ...
Reagovat
misa
Podle mě by ještě chtěla zkusit návrat i bez deblu. Vždyť jí loni bylo jen 29.
Reagovat
VlS
A v únoru 2002 jí bylo jen 15, ale teď v únoru ji bylo 30. To s tím loňskem a 29 mi trochu uniká :-).
Ale debly jsou fajn, je v nich úplně na špici, vydělat si tím taky vydělá, tak proč je nehrát? Je lepší mít titul z deblu, než žádnej.
Reagovat
misa
EllNino psal, že bez deblu by asi už nehrála. To asi myslí po loňské protrápené sezoně, kdy jí bylo 29 let.
Reagovat
Frick
Dobře. Tak mi najdi nějaký náznak, který by tuto fabulaci potvrzoval.
Reagovat
VlS
No, tak důležitý je, jestli tam ten náznak vidí Lucka, nemyslíš? Třeba 11 místo ve finančním rankingu je podle mě hóóódně dobrej náznak.
Reagovat
d@ve
Kdyby jí nebyl ku prospěchu, tak by jí to Rob pravděpodobně tehdy rozmluvil a nebyla by nejspíš ani ve finále FO.. ;)
Reagovat
horska.kraslice
+1
Reagovat
Frick
Nechat si nasekat od důchodkyně se zafačovanou rukou. Trochu mi to připomnělo zápas proti Peng v Taipei.

No, čtvrtina sezony pryč, Lucka bude asi zapisovat 70 + 110 + 180 + 65 = 425 bodů.

Kdyby to udržela, tak by měla na konci sezony 1700, což má dnes 26. Kiki Mladenović...

No, je na tom vidět, jak je důležité si dobře vybírat turnaje. Kdyby třeba neudělala "něco jinak", tak by tam mohlo být místo 110+180 třeba 80+60.... (za R16 z Dohá v z kvaldy a R32 v Dubaji). Tj. o celých 150 bodů méně.

Takže Lucko, nadále chytře vybírat! :o)
Reagovat
misa
Na nějaký velký návrat zatím Lucčiny body nestačí... Hlavně, že ještě pořád dokáže vyhrávat zápasy. Letos mi dělá radost, každý její singl kromě toho dnešního byl buď jasně v její prospěch nebo napínavý až do konce. Plus titul z AO a světová dvojka ve čtyřhře.
Reagovat
misa
A nejvíc je, že se dokázala uzdravit, vrátit k profitenisu. Byly dny, kdy jsem už nevěřil.
Reagovat
EllNino
dneska zmar, nešlo nic ... velká škoda :/ Po skvělém 2. kole bohužel přišlo na naše holky kruté vystřízlivění a vypadá to, že si 4. kolo zahraje jenom Kája, protože Katce moc nevěřím
Reagovat
VlS
Ono nejde až tak o tu Katku, jako Caro vypadá že hraje hodně dobře. taky by mě to překvapilo.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist