Šafářová chce hrát do konce sezony, pak se rozhodne, co dál

29. 5. 2018, 12:56
Aktuality 68
Lucie Šafářová už nemusela na letošním French Open vůbec hrát. Během tříměsíční vynucené pauzy měla i myšlenky na konec kariéry, ale nechtěla se loučit jako marod.
Profily hráčů
Lucie Šafářová

Jednatřicetiletá Šafářová po únorovém turnaji v Dubaji zmizela ze scény. Léčila virózu, pak bakteriální infekci a k tomu se přidaly bolesti kloubů. Dny běžely a někdejší pátá hráčka dvouhry a deblová jednička měla černé myšlenky.

"Už jsem byla taková, že jsem ani nevěděla, jestli chci zase absolvovat návrat, protože to je složité," řekla brněnská rodačka. Dobře věděla, o čem mluví. Během kariéry mívala často vachrlaté zdraví a na okruh se vracela několikrát. A dostávat se po nemoci či zranění znovu do vrcholné formy je náročné. "Ale nakonec jsem se rozhodla, že to chci absolvovat. Postupem času motivace a chuť přišly," řekla po výhře v prvním kole antukového Roland Garros.

Převážila láska k tenisu, kterému se věnuje celý život. Na okruhu WTA se pohybuje šestnáct let. "Tenis mi chyběl a je těžké se rozloučit. Můj zdravotní stav se natolik zlepšil, že jsem mohla zase naplno trénovat, tak jsem toho chtěla využít. Ještě bych chtěla něco odehrát," řekla čtyřnásobná fedcupová vítězka. Bronzová olympijská medailistka ve čtyřhře z Ria de Janeiro 2016 nechtěla odcházet kvůli nemoci. "Takový scénář se mi nelíbil," prohlásila.

V útrobách stadionu Philippa Chatriera byla viditelně šťastná z toho, že je znovu v místě, kde si před třemi lety zahrála jediné grandslamové finále dvouhry a dvakrát slavila deblový titul. "Kdoví, jestli to bude moje poslední," nadhodila.

Šafářová na letošním French Open

Otázkou je, jak dlouho ještě vydrží cestovat po světě z turnaje na turnaj. Řekla si, že ještě tenhle rok a pak uvidí. "Třeba se to podaří, dostanu se do Singapuru (na Turnaj mistryň) a pak budu říkat: 'Tak ještě jeden rok dáme'. Nechci říkat nic, je to závislé na zdravotním stavu," řekla a rozesmála se nad poznámkou, že to vypadá na dalších pět let kariéry. "Nějaký turnaj ještě hrát budu," doplnila.

Motivací k návratu byla i americká kamarádka Bethanie Matteková-Sandsová, která znovu hraje po loňském zranění kolena ve Wimbledonu. "Jo, taky to v tom hrálo roli," řekla Šafářová. A stejně Češku povzbuzoval i její kanadský kouč Rob Steckley. "Pořád mi věří a říká, že na to mám," uvedla tenistka.

V Paříži hraje čtyřhru s Ruskou Světlanou Kuzněcovovou, s kterou se přihlásily za pět minut dvanáct. S Mattekovou-Sandsovou titul neobhajují, jelikož Šafářová nevěděla, kdy se vrátí, a Američanka se domluvila s Latishou Chan z Tchaj-wanu.

"Promluvíme si po French Open, jak se budu cítit, a nevím, jestli ona s ní bude chtít pokračovat. Určitě si spolu ale zahrajeme," řekla Šafářová o znovustvoření týmu Bucie (s Mattekovou-Sandsovou), který vyhrál pět grandslamových deblových titulů.

Jisté je, že Šafářová plánuje méně turnajů. Po French Open pojede jen na Mallorku a pak do Wimbledonu. A i před US Open asi odehraje jen jednu akci.

Nově sebou všude vozí psa Rockyho. Teriéra (biewer yorkshire), kterého si pořídila spontánně. "Byla jsem na výletě s rodinou, dva tam běhali a strašně se mi líbili. Na internetu na mě pak vyskočila štěňátka a druhý den jsem ho měla. Vstává v šest, ale jinak mi přináší strašně radosti a rozptýlení," usmála se Šafářová.

TenisPortal.cz, ČTK, Ondřej Jirásek

Komentáře

68
Přidat komentář
smazaný uživatel
U Pliskovcu...

Hrdlicka konci smazit na panvi fazole po bretansku.
"Tak ty moje milovana zirafko, uz je to hotove. Muzem zacist jist a behem toho udelame briefingovou strategickou pripravu na tu Safarovou"
Kaja napina usi, a pritom se za nema olizuje nebot fazolovka je jeji oblibena pochutina, hlavne s pekne propecenou klobaskou.
"Takze Kajo, jako vzdycky jsem prosel vsechny ty socialni site a tenisove servery." "Ta Safarova je na dne, ta uz ohlasila, ze konci karieru. Nemusis se trapit, to jelito te zitra ani nemuze ohrozit."
Kaja se na nej podiva a smutne zavzlyka...
"Ale Miso, ja mam fakt krizi, nevim jak servirovat, nemuzu behat, citim se nejak v depresi a nejradeji bych rozmlatila jeste tri empajry. Prosim te, vzdyt ta Krejcikova mne malem polozila, kdyby nezacla divocet, tak asi rupnu...ty jeji stopbally se mi zdaly celou noc..."
"Hele lasko, ta blbka Safarka ani nevi, co to stopball je, staci jak budes jen prehazovat"
"Krom toho na TP expert tommr pise, ze nema sanci, a jeji nejvernejsi fanousek misa doufa, ze Te aspon trosku potrapi, ale nedokaze si predstavit, zeby te porazila" "Je uplne mimo, a to jeji prohlaseni to jen potvrzuje"
"Miso, to ji opravdu nikdo neveri?"
"Je hotova, smitec, skoncila, proste"
"Myslis, ze se na ni chytnu"
"Mame stesti jak prase, bo tu nam nalosoval buh stesteny, bo na tehle se chytne kazda"
"A proc vyhrala ten prvni zapas? Ja ti nevim"
"Co nevis? Jak nevis? Nebul prosim te. Hrala proti nejake cerce nejakeho bafunare, to i ja bych zahral lip"
Na to se Kaja rozzarila a polibila sveho Misu..."jeste ze te mam, a tak vsechno peclive sledujes. Tak Safarka je jeste vic na dne nez ja..." jupiii, to asi dotahnem do tretiho kola, co? A zaplatime ten empejr...
Reagovat
smazaný uživatel
U Safarovcu...
Lucy s Betkou popojeji multak a prichazi Rob.
"Hele Robe. Ja ti nevim, fakt jsem to musela tem novinarum tak podat? Jsem z toho nejaka takova zmatena. Myslela jsem, ze tohle neni nej. napad,...takove prohlaseni..."
Rob si k nim prisedne. Napije se whisky s ledem...a vyznamne na Lucy koukne...
"Koukni my dear. Tohle je Canadian strategy, U know? My kdyz v hockey prohravame, tak sme vklidu a merime tem jelitum z druheho teamu hockejky..."
"To nechapu?"... Hlesne Lucy
No to mas tak, vzdycky musis ukazat face souperi, kterou potrebujes...a bud se Te boji, a nebo te podceni. Ted my potrebovat, aby Te underrejt, jako podcenili, U know?"
Lucy se na nej zadiva tema nevinnyma ocima a se zepta...
"Ty si opravu myslis, ze Kaja si bude myslet, ze jsem na dne a odevzdana?"
"Ne ta nemysli, ta je v krizi, ale Hrdlicka se toho chytne na beton, ten chytrolin bude delat vsechno proto, aby tu svoju babu uklidnil. Kdo by chtel mit neklidnou girl doma, he?"
"No ale co mi fans Robe? Oni budou smutni..."
"Hele dear, fans neziji Tvym zivotem, a ty nezijes jejich zivotem, "
a ze Ti neveri, to je jen dobre...bude aspon bigger radost, jak ji porazis..." Vsechno je ready, vic uz jsme udelat nemohli...

Betka se zacne smat a koukne Lucy...hele bud v klidu...kdo by veril, ze dneska porazim tu Johanu na antuce?:D))))

Rob dopiji svou whisku a zakonci svuj proslov... "Presne tak, je uplne jedno co si kdo mysli, hlavne aby si Hrdlicka myslel, ze ses na dne... Chtel jsem jeste natocit video, jak brecis, ale to si nechame az na 3. nebo 4. round."

"Remeber, nic jinyho nez vitezstvi neberem"
Prijeli jsem vyhrat RG, ne debatovat na co mame nebo ne..ja doufam, ze ted uz je to clear...dem sleep...
Reagovat
janek_da
:D
já laugh
Reagovat
gigin
A Ernesto si v klidu čte Dostojevského...
Reagovat
smazaný uživatel
:D)
predpokladam, ze cte jeho roman Hráč!:)
Reagovat
gigin
Jinak teda klobouček..
Reagovat
EllNino
:D :D Dokonalé
Reagovat
Frick
Jak to zaznělo v jednom slavném českém filmu - tolik práce a přitom taková blbost?

BTW: To je z mobilu, že je to bez diakritiky?
Reagovat
janek_da
Je to bez diakritiky, abys měl do čeho rýpat.
Reagovat
gigin
Podle mne to pise z Monaka. Zadne carky ani hacky. A ani dane. Anebo ma polsku klavesnicu.
Reagovat
gigin
Poruchanu.
Reagovat
smazaný uživatel
:D)
Reagovat
Frick
On je Polák?
Reagovat
gigin
Je.
Reagovat
janek_da
Přesněji Kašub.
Reagovat
smazaný uživatel
Dekuji bracho za upresneni.
Reagovat
smazaný uživatel
Závist, Fricku, závist.
Ty píšeš neskutečný bláboly a nikdo je neocení. Absolutně se nesnaž srovnávat s Vlčkem. To je Lucčin fanoušek, ty jsi její hater.
Reagovat
smazaný uživatel
Paráda!
Reagovat
Frick
...když to o něco víc přeženu.

Lucka se dala dohormady, člověk se po třech měsících těší, že jí zase uvidí hrát, že se třeba pokusí udělat někde body a místo toho z ní vyleze, že její plán je takovej, že jednou za měsíc si (pokud los bude, jako vždy, svinskej) nechá od někoho nasekat, přeičemž Internationaly už dámu nebavěj.
Reagovat
smazaný uživatel
:-DDDDD
Reagovat
Frick
Vyliž si...
Reagovat
blixa
Fricku, a až Lucka nechá tenisu, odkráčíš už někam do prdele a přestaneš prudit na TP ?
Reagovat
Hector21
pokus dobrej, ale to nevyjde starý brachu....:)
Reagovat
misa
Taky už se nemusela vracet vůbec... Když se jí bude dařit, tak třeba ještě bude pokračovat i příští rok. Do konce léta se ještě může hodně změnit.
Reagovat
Frick
Jenže ona dělá všechno pro to, aby se jí nedařilo!
Potřebuje do konce sezóny skoro 500 bodů, aby se udržela aspoň v TOP 100.
Stačí, aby schytala párkrát blbej los a poveze se.

Vona nechce bojovat, ona si chce zapinkovat na velkejch turnajích.

Tim mne strašně zklamává.
Reagovat
Frick
...ona už ani nemůže říct, že se vynasnaží udržet na nějakym místě. Portože by to není pravda.

Ty jsi snad taky čekal, že bude chít se dostat žebříčkem vzhůru nebo aspoň nepadat. Místo toho dělá všechno proto, aby se tak stalo.
Reagovat
misa
Čekal, ale je vidět, Lucka realisticky hodnotí svoje sportovní vyhlídky. Je jí 31 let, má pořád zdravotní problémy (možná z velkého zápasového vytížení). Na žebříčku jí už nezáleží, spíše chce ještě odehrát nějaké turnaje a důstojně se rozloučit.
Reagovat
EllNino
přesně tak :)
Reagovat
Frick
Tak ona to nechává otevřený. A právě proto by se měla aspoň trochu pokusit ještě něco uhrát.
Reagovat
VlS
A proč ty nejdeš něco někam uhrát? Třeba se jí už nechce, a má bejt?
Reagovat
smazaný uživatel
:-DDDD
Super!
Reagovat
turista
Proč končit? Venus Williams,Serena Williams, Federer, Nadal, Ferrer taky ještě neskončili. A jsou starší než Lucka.
Reagovat
Frick
A když tomu dám trochu serioznější podtext, tak třeba Suchoňce a Hantě bylo 34, Vinci 35.

Mandy je 1985 a vrátila se po těhu, Vera je dokoce 1984 a taky se vrátila.

BMS je taky 1985.
Reagovat
EllNino
A?
Reagovat
Frick
Neřikám, že Lucii nepřeješ, ale přijde mi, že tě vyloženě těší, že dělá přesně to, co jsem si já osobně nepřál.
Reagovat
blixa
Mám tím pádem Lucku čím dál raději :D
Reagovat
Empe
Tebe taky očividně těší dělat přesně to, co si půlka TP nepřeje. :D A co s tím zmůžem?
No?
Tak vidíš. :D
Reagovat
EllNino
Mně je úplně jedno, co si přeješ ty, a Lucce taky :)
Reagovat
VlS
Nemyslíš, že nejdůležitější je, co si přeje Lucka?
Reagovat
Frick
Třeba je pod vlivem emocí. Rob by prostě mel změnit trochu její rozpoležení. Měl by se v ní pořád pokusit vzbudit bojovnici.

Kdyby aspoň jela do toho Nottinghamu, chjo.
Reagovat
George_Renel
Rozpoležení.... On už není ženatý?
Reagovat
Frick
Však to není nemoc....
Reagovat
misa
Každý má jiné priority.
Reagovat
EllNino
Přesně tak :)
Reagovat
smazaný uživatel
Nejen tenisem člověk je živ. A Lucka je taky jen člověk :-)
Líbí se mi rozumná volba turnajů.
Ať se podaří nějaká šňůra vítězství :-)
Reagovat
Frick
S Lucčinym štěstím na losy sotva.
Reagovat
EllNino
tak si užívej poslední její turnaje a přestaň pindat, to ji nepřesvědčí, čím dřív se smíříš s tím, že jednou skončí, tím lépe pro tebe
Reagovat
Frick
Pokud nebudu počítat Štrasburk, tak slušnej (pokud neměla nasazení) los měla jen tady do prvního kola. Z pěti turnajů.
Reagovat
Dobry-den
To se dalo čekat :-(
Reagovat
d@ve
Ano,máš pravdu, hlavně neztrácet radost ze hry a především ze života.. ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Rob mel vzdycky netradicni napady...
V kazdem pripade,
s Lucy jedu az dokonce, pak poustim celou tu slovutnou WTA k vode:)
Reagovat
Frick
Spíš kdyby jí radši přesvědčil, ať se nebojí toho odehrát více.
Reagovat
janek_da
berutězaslovo
Reagovat
smazaný uživatel
vsechnojednoukonci
Reagovat
George_Renel
Není to úplně tak.
Ono všechno má svůj konec, ale jelítko a jitrnice dva. .-)
Reagovat
smazaný uživatel
:D)
tak hlavne to jelito me potesilo:)

opravuji.

vsechnojednoukonci jenomujelitanikdonevizajakyspravnykonectovzit.
Reagovat
Frick
Prakticky si tím sama odebírá šanci něco chít něco uhrát.

Nechce se "zkusit ještě rozhehrát". Chce to nějak doplácat. :-(

Odhlásit se může vždycky. No, tak by to stálo něco pokuty. By se přežilo.
Reagovat
Frick
Ještě ke všemu si musela vybrat tu stupidní Mallorcu místo mnohem slabějc obsazenýho Nottinghamu. To je šílený, fakt.
Reagovat
Frick
...v zásadě jde o takovou sněhovou kouli - Lucka potřebuje hrát - pokud bude hrát málo turnajů s hrozivym obsazenim, může toho málo odehrát - nebude fazóna - nebudou body - bude pád - bude scházet chuť ještě hrát.

V zásadě zase bude o to větší rukojmí losů :-(
Reagovat
Frick
V zásadě je to poražnecká mentalita. Ne úplná, to by pověsila raketu na hřebík, ale je tam ztráta motivace ještě něco dokázat.

Škoda, že se to tak strašně obrátilo oproti začátku sezony.
Reagovat
janek_da
te+d ještě zdiagnostikuj svoji mentalitu
Reagovat
PetaM
"No, tak by to stálo něco pokuty. By se přežilo."

Jo že, nejde o tvé peníze, tak by se to přežilo :D :D
Reagovat
Frick
Když si naplánuje jeden turnaj a vypadne v prvnim kole (bez nasazení je tahle možnost pravděpodobná), tak bude bez bodů, bez her ního rytmu. Když si naplánuje dva turnaje, tak bude mít opravnej pokus.

Když se na prvnim turnaji bude dařit, tak by si i na tu pokutu vydělala. Nebo by si nějakou tu bolístku našla.
Reagovat
Pe3k
Snad bude hrát i dále, jinak by mě celá wta vůbec nezajímala
Reagovat
janek_da
Ať porodí dítě a vrátí se. Lucka je ten typ, že by jí to hodně pomohlo :)
Reagovat
Frick
Kdyby byla byla o 3-5 let mladší...
Reagovat
Lasicka
Štěpánek by to zvládl :-)
Reagovat
misa
až do konce kariéry neumírá. Tak ať se daří :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist