Šafářová: Jsem teď víc nad věcí. Užívám si, že můžu hrát

2. 9. 2017, 22:30
Aktuality 11
Lucie Šafářová hraje devětačtyřicátý grandslamový turnaj. Ve třiceti letech je světovou deblovou jedničkou a pořád i skvělou singlistkou, což dokazuje na US Open, kde dnes postoupila do osmifinále a vyrovnala své newyorské maximum.
Profily hráčů
Lucie Šafářová

Ve třetím kole se ostře pustila do Kurumi Naraové a Japonku přehrála 6-3 6-2. V útrobách stadionu Arthura Ashe pak vypadala spokojeně. "Tenis vnímám jinak než dřív. Jsem tak trochu nad věcí. Užívám si, že můžu hrát. Baví mě to," řekla.

Ve Flushing Meadows hraje dvouhru podvanácté v kariéře a premiéru si odbyla před dvanácti lety. "Myslím si, že jsem klidnější. Na prvních US Open jsem bývala hodně nervózní. Zkušenosti pomáhají," přemítala brněnská rodačka.

Pohled na tenis se u Šafářové změnil nejen s přibývajícími léty, ale i faktem, že bývala často zraněná či nemocná. Vážné problémy ji trápily na konci životní sezony 2015 a ovlivnily i celý loňský rok. "Zdravotní problémy a všechno, co jsem zažila, k tomu přispěly," přikývla bronzová olympijská medailistka ze čtyřhry z Ria.

"A už jsem spoustu věcí dosáhla. I to člověku dodá klid," doplnila fakt, že není v podobných 'vodách' na grandslamu poprvé. Na antukovém Roland Garros si předloni zahrála dokonce finále, byla i v semifinále Wimbledonu 2014, má doma sedm vavřínů z turnajů WTA a v žebříčku singlu se vyšplhala až na páté místo.

Nyní teoreticky může na US Open přidat další úspěch. "Ženský tenis je fakt vyrovnaný, což je úžasné. Skoro každý zápas se dá vyhrát i prohrát. Beru to krok po kroku. Další zápas bude těžký," řekla trochu obecněji a jedním dechem odvážněji dodala: "Cíle mám samozřejmě vysoko. Ten sen tam je. Jdu si za ním."

V dalším kole narazí na hodně razantně hrající Američankou Coco Vandewegheovou. "Je to jedno. Nejvíc záleží na mně," nedělala si starosti Šafářová, jež ve čtvrtfinále teoreticky může svést souboj dvou současných světových jedniček s krajankou Karolínou Plíškovou.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

11
Přidat komentář
VlS
To je přístup holky, která už ví, co všechno " za tím " je. Přeju Lucce, aby si to užila co to jde.
Reagovat
Frick
Docela zajímavý, že se holky utkaly prvně teprva před 2 roky a 2 měsíci a od té doby spolu svedly ještě další tři bitvy.

Vz. skore vypovídá o tom, že by to mohly být vyronané sety - z 9 dosavadních sad 3x TB, 1x 7:5 a 3x 6:4. Dva sety pak skončily jednoznačně 6:1 a oba získala Lucka. Z toho jeden z nich byl ten třetí v IW.

Špatně to nevypadá, leč víme, jak Kokoska umí hrát.
Reagovat
misa
Stručný přehled, co už v tenise dokázala:

Dvouhra
- 7 WTA titulů
- finále French Open
- semifinále Wimbledonu
- nejvýše 5. místo v žebříčku
- účast na Turnaji mistryň
- 353 výher v hlavních soutěžích GS + WTA + OH + FC
- z toho 26 výher nad hráčkami top 10

Čtyřhra
- 15 WTA titulů
- z toho 5 grandslamů
- světová jednička
- bronzová medaile z OH
- 2x účast na Turnaji mistryň

Dále se podílela na čtyřech Fed Cupech, vyhrála tři finálové dvouhry před domácím publikem (celkem si připsala 13 fedcupových výher).

Z tohoto výčtu je vidět, že si Lucka už splnila spoustů snů a je moc dobře, že ji tenis pořád baví a má motivaci k další práci.
Reagovat
Torn
Reálně by si ale zasloužila těch titulů určitě víc.
Reagovat
Frick
Myslim, že si jich zasloužila přesně tolik, kolik jich má.

V těch prohraných finále čast "něco" chybělo. Bohužel.
Reagovat
tommr
pokud by se Lucce podařilo probojovat se do singlovýho čtvrtfinále USO tak by se dostala do vybraný společnosti hráček který získaly kariérní čtvrtfinálovej GS tzn. dostaly se aspoň jednou do čtvrtfinále na všech GS. Mezi aktivníma hráčkama je jich jen 11 a z našich se to zatím podařilo jen Petře Kvitový ... :)
Reagovat
misa
To by bylo hezké :)
Reagovat
tommr
lepší příležitost než letos už asi Lucka mít nebude. Vandeweghe je hratelná ... :)
Reagovat
Fandina
Dík za ten přehled, který si udělal. Hezky se na ty úspěchy dívá.
Reagovat
Frick
2:58 se tahala s Agou, Lucka stihla oba zápasy shodně za 1:11, tj celkem 2:22 a Kokosku ještě čeká mix. Ten by mohl bejt tak na tu hodku, takže Lucka by dnes mohla strávit na kurtě o cca 90 minut kratší čas.

Může to pomoci? I vzhledem k tomu, že Koskoska vpravdě není proutek?
Reagovat
tommr
myslím, že to neuškodí, ale ani moc nepomůže. Do pondělí se Vandeweghe stihne dát do kupy ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist