Šafářová letošní sezonu zabalila. O budoucnosti se nezmínila

16. 9. 2018, 18:28
Aktuality 30
Lucie Šafářová ukončila po turnaji v Québecu sezonu. Bývalá finalistka Roland Garros oznámila brzký konec svého tenisového roku na sociálních sítích. Jestli bude v kariéře pokračovat. jednatřicetiletá hráčka neuvedla.
Profily hráčů
Lucie Šafářová

"Sezona 2018 pro mě končí trochu brzy. Nebyl to lehký rok s vleklými zdravotními problémy, přesto jsem si užila hodně zábavy. Budu mít hodně vzpomínek z kurtu i mimo něj. Nejoblíbenější částí byl návrat týmu Bucie," napsala Šafářová. S Američankou Bethanií Mattekovou-Sandsovou, s níž vyhrála pět grandslamů ve čtyřhře, se letos představila ve Wimbledonu po více než roce.

Šafářová letos vynechala od dubna tři měsíce a pak omezovala program. Po Wimbledonu hrála jen v Montrealu, na US Open a v Québecu. V roce 2018 odehrála pouze jedenáct turnajů s bilancí 12 výher a 11 porážek.

Na závěr svého oznámení na sociálních sítích Šafářová poděkovala fanouškům za podporu. O svém dalším působení na tenisové scéně se nezmínila.

V Paříži, Wimbledonu i na US Open ale naznačovala, že přemýšlí o konci kariéry. Rozhodnutá nebyla a pokračování nechávala otevřené.

"Nechci říkat nic, je to závislé na zdravotním stavu," řekla na antukovém Roland Garros a po výhře v 1. kole v New Yorku brněnská rodačka dodala: "Bude dost záležet na mém žebříčku (dvouhry)." Bývalá pátá hráčka světa je aktuálně na 91. místě a zítra vypadne z Top 100.

Předčasně ukončila sezonu i v minulém roce, a to kvůli zánětu šlachy v levém zápěstí. Letos léčila virózu, pak bakteriální infekci a k tomu bolesti kloubů.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

30
Přidat komentář
smazaný uživatel
Lucka Š. už také není žádná mladice. Aby se za čas nedivila až bude výměna za mladší masíčko.
Reagovat
Frick
Teď ma jiný starosti - musí Marmeládě ukrást děcka!
Reagovat
ivecka
Co tady hledáš, když pouštíš z pusy takový nechutný věci?
Reagovat
blixa
U dementa Fricka klasické přehoupnutí z platonické lásky do haterské nenávisti. Nesplnila jeho cíle a požadavky :D
Reagovat
Frick
Myslel jsem, že si natolik inteligentní, abys poznal moje nekorektní ironizování na margo očekávané dikce článků na téma Pleky - Marmeláda - Lucka
Reagovat
misa
Možná časem pochopíš, že život není jen tenis, zejména pro ženu, která za chvíli oslaví 32. narozeniny a od dětství nezná skoro nic jiného než trénink, stres z výsledků a únavné cestování. Chybí i mně, nezbývá ale nic jiného než se smířit s jejím rozhodnutím.
Reagovat
Krisboy
Důležité je to slovíčko "možná". Podle mě totiž úchylnej kretén frick nepochopí nikdy nic.
Reagovat
misa
Jsem rád, že se vyjádřila, navíc česky, což už dlouho na sítích neudělala :) Má teď čas na rozmyšlenou, může si užít volno a navštívit nějaké zámořské hokeje :) Ale za pár hodin vypadne ze singlové stovky, to je dost mrzuté. Ve čtyřhře ještě solidní žebříček má, tak možná zvolí jako rozlučku pár posledních turnajů s Bethanií.

Byl to hodně složitý rok, na začátku ještě velké ambice, které ukončila další vleklá nemoc. Už loni dostala Lucie na jaře spálu a sezonu rovněž ukončila po Quebeku kvůli zánětu šlachy v zápěstí. Pohár trpělivosti asi přetekl, do toho se zamilovala a tenis už pro ni přestal být tak důležitý. Uvidíme, s čím do konce letošního roku přijde, třeba ještě všechna chuť nevyprchala a potřebuje si jen urovnat myšlenky...
Reagovat
misa
P.S. Lucie zapomněla na turnaje v Evropě (Linec, Lucemburk), tam by jí zdravotní riziko tolik nehrozilo. Ale chápu, když je zamilovaná, nechce se jí lítat tisíce kilometrů daleko. Když hraje ONA, tak taky nechci zmeškat přenos jejího zápasu :-))
Reagovat
mahycek
Trajdalka Lucie Vondráčková.... Takový lhářky bych....
Reagovat
a.magerova
Bere Ti kšefty, že tak zuříš... :-P
Reagovat
misa
Je to umělkyně, nevím co jiného od ní čekáš.
Reagovat
blixa
Umělkyně ???!!!!!!!!!!!! :-o :-o :-o No do hajzlu ....
Reagovat
misa
"umělkyně" :)
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
milik254
Lááska umí víc
Reagovat
Jan
Musí mít čas i na Plekance. V příští sezóně se vrať :)
Reagovat
com
to uz bude cekat mimi :D
Reagovat
misa
http://www.tenisovysvet.cz/article/detail/7501--kvuli-zdravi-pauza-safarova-predcasne-ukoncila-sezonu

Stejný článek, ale s jedním doplňkem:
"Původní plán sice počítal s účastí na závěrečných turnajích v Evropě, ale Šafářová se nakonec rozhodla dát svému tělu delší odpočinek."
Tenisový svět vlastní Česká sportovní, takže by měli vědět věci přímo od Lucky. Samozřejmě si může v téhle pauze uvědomit, že jí vrcholový tenis už nechybí a celou kariéru uzavřít.
Reagovat
a.magerova
No... měla by se snažit co nejdřív sundat růžové brýle a pryč od chlapa s nevyřešenou minulostí... a tady se ta minulost bude řešit asi hodně dlouho a velmi tvrdě... stejně TO nevezme konec, protože jsou tu děti...
Reagovat
misa
Láska je občas slepá.
Reagovat
a.magerova
Taková ta PRAVÁ, vždycky.... ;-)

Ovšem podle toho, jak se TO (přípravy na rozvod) vyvíjí... nemá a nebude TO mít Lucka Š. vůbec jednoduché... :-/
Reagovat
misa
Chtěl jsem pro ni někoho lepšího, resp. někoho nezatíženého minulým vztahem. Vždyť se s ním Lucka ani nemůže ukázat na veřejnosti, bojí se, jak to bude vypadat, když přijde fandit na její zápas. A všechen ten negativní ohlas v médiích se jí určitě dotýká.
Reagovat
a.magerova
A doma (jakože s ním doma) to taky nebude mít jednoduchý... Plekanec přijde domů buď unavený z hokeje nebo nasraný z rozvodu... a to ani nemluvím o tom, až budou mít kluky třeba na prázdniny či Vánoce... no... nezávidím jí ani trochu...
Reagovat
misa
Když máš Federera, tak proč bys měla závidět Plekance? :)

Jinak souhlas. Naštěstí je Lucie finančně nezávislá, může kdykoliv odejít. Snad není tak bláznivě zamilovaná, aby přistoupila na něco, co jí bude výrazně znepřijemňovat život.
Reagovat
a.magerova
Pravda... i když... 4 děti, taky žádné terno... ;-)

Myslím, že je Lucka zamilovaná fest, jinak by asi těžko šla na tak horkou půdu.

------------------------------------------
Poznámka pod čarou:

Ono... mít doma jakéhokoli chlapa je někdy na palicu... furt aby člověk (teda baba) chválila a chválila... a HLAVNĚ nezatěžovat nějakými požadavky... v příštím Životě se chci narodit jako furt hýčkanej chlap... :-P
Reagovat
misa
Přijímat lásku Lucie Šafářové musí být krásné :)
Reagovat
hippos
myylis, ze kouri az do konce?
Reagovat
Frick
Tohle je prase (nebo hroch?). Ne já.
Reagovat
misa
Takovýma se tady už nikdo nezabývá .)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist