Šafářová na trávě začala výhrou. Na Mallorce porazila patnáctiletou Kosťjukovou

19. 6. 2018, 12:44
Aktuality 35
WTA MALLORCA - Lucie Šafářová vstoupila do přípravy na Wimbledon vítězstvím. Na Mallorce česká tenistka porazila ve dvou setech patnáctiletou Ukrajinku Martu Kosťjukovou, která hrála na trávě teprve podruhé v kariéře. O první letošní čtvrtfinále si česká tenistka zahraje s Běloruskou Viktorií Azarenkovou.
Lucie Šafářová

Lucie Šafářová letos odehrála jen šest turnajů, neboť o tři měsíce sezony přišla kvůli vleklé nemoci. Nejdále se dostala do třetího kola na Australian Open, po zdravotní pauze udělala druhé kolo na antuce ve Štrasburku i na Roland Garros.


A vstup do turnaje jednatřicetiletá Češka zvládla i při své letošní premiéře na trávě, když si na Mallorce poradila s talentovanou Martou Kosťjukovou. Ukrajinku, která příští týden oslaví teprve 16. narozeniny a je už 136. hráčkou světa, přehrála 6-4 7-5.


První vzájemný souboj dnes trval hodinu a 38 minut. Sedmá nasazená Češka po dvou brejcích vedla pohodlně 4-1 a první set si pohlídala. Ve druhé sadě naopak sama musela dotahovat ztrátu servisu a zápas zlomila v dramatické koncovce jedenáctého gamu. Utkání proti páté juniorce světa pak zakončila čistou hrou.

O první čtvrtfinále od loňského září si Šafářová zahraje proti Viktorii Azarenkové. S Běloruskou prohrává ve vzájemné bilanci 1-6, ale jediný souboj za posledních sedm let v Dauhá 2015 vyhrála.

Bývalá světová jednička Azarenková vstoupila do wimbledonské přípravy dnešní vydřenou výhrou 6-7 6-3 7-5 nad Švýcarkou Stefanií Vögeleovou, byť se v závěru ocitla celkem dvakrát dva míčky od porážky.

Do druhého kola na Mallorce postoupily i nasazená jednička či obhájkyně titulu. Nejvýše nasazená Francouzka  Caroline Garciaová zdolala 7-6 1-6 6-4 Tchajwanku Su-Wei Hsieh a vedení ve vzájemné bilanci upravila na 3-0, zatímco loňská šampionka a předloňská finalistka Lotyška Anastasija Sevastovová si na čtvrtý pokus připsala premiérový skalp zkušené Rusky Světlany Kuzněcovové

• WTA INTERNATIONAL MALLORCA •
Španělsko, tráva, 250.000 dolarů
úterní výsledky (19. 06. 2018)
• Dvouhra - 1. kolo •
Šafářová (7-ČR) - Kosťjuková (Ukr.) 6-4 7-5
Garciaová (1-Fr.) - Su-Wei Hsieh (Tchaj-wan) 7-6(4) 1-6 6-4
Sevastovová (3-Lot.) - Kuzněcovová (Rus.) 6-3 6-3
Petersonová (Švéd.) - Collinsová (6-USA) 6-3 6-3
Azarenková (Běl.) - Vögeleová (Švýc.) 6-7(4) 6-3 7-5
Keninová (USA) - Kozlovová (Ukr.) 6-3 3-6 6-3
Lottnerová (Něm.) - Sasnovičová (Běl.) 6-4 6-0
Larssonová (Švéd.) - Cirsteaová (Rum.) 2-6 6-3 6-2
Tomljanovicová (Austr.) - Linetteová (Pol.) 6-3 6-4
Hercogová (Slovin.) - Kužmová (SR) 7-6(3) 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

35
Přidat komentář
Fandina
pěkně, chvíli jsem se dívala a byla to hezké podívání na hezký tenis a holčiny. :-)
Reagovat
Frick
že to Lucka zvládla. Ale s jejim osekanym kalendářem jeden zápas nemůže stačit. 30 bodů je nic.
Reagovat
Frick
Si zahrála zápas proti soupeřce, která ještě nebyla na světě, když Lucka už hrála ITF turnaje.
Reagovat
Dobry-den
jj, už je stará a měla by končyt
Reagovat
misa
Azarenková vydřela třetí set 7-5, tak to je v prdeli. Nad Lucií bude mít obrovskou psychologickou převahu.
Reagovat
tommr
na druhou stranu ale to, že Azarenka měla s relativně průměrnou hráčkou tolik práce nesvědčí zrovna o dobrý formě. Lucka nemusí být bez šance ...
Reagovat
misa
http://jyxo.info/uploads/40/402b561f0215d908202be5b5fc79a23d038cda90.jpg
Reagovat
kada.tom
Lucka dobře :-)
Reagovat
Pe3k
To si kuř, nechť to tam vyhrá celé!
Reagovat
Holahej
Lucko fandím, dopadlo to prima, vítězně, ale ten backhand je prostě slabina, to nastavení, technika, pak je příliš mnoho chyb ze všech pozic, nejistota, náhody na čáru, pod tlakem nemluvě, co ti trenéři dělali?, okoukej aspoň trochu Petru. Soupeřka ještě potřebuje zklidnit mysl?, je dobře sportovně, atleticky stavěná, na svůj věk fyzicky vyspělá a má potenciál do budoucna?.., tak uvidíme.
Reagovat
smazaný uživatel
Ten BH mi dela take starosti...
Ale par svetlych momentu tam bylo, takze snad se zatim utesit tim proflaklym, nemusi prset, hlavne kdyz kape.
No a hlavne, snad je zdrava, ten kapesnik me vystrasil vic nez to BH.
Reagovat
misa
Nemocná? Snad ne, třeba jen nějaká alergie.
Reagovat
smazaný uživatel
No jak u ni byl Rob, tak to nevypadalo nejak fajn...
...take doufam, ze to je jen nejaky prechod z klimatizace do horka. No ale jak Lucy ma uz kapesnik, toz uz hlasim 1.stupen pohotovosti.
Reagovat
misa
Je přihlášená i do čtyřhry, tak se uvidí.
Reagovat
misa
Co by na Petře v 31 letech mohla okoukat? O Lucčiném bekhendu se rozhodovalo už před mnoha lety. Loni jsem četl rozhovor s Lucií, ve kterém říkala, že do dvanácti let vůbec nehrála voleje, protože jí trenér (trenéři?) říkal, že je nebude potřebovat :(
Reagovat
Holahej
.?.to je nesmysl, hráči neustále trénují, celou kariéru platí trenéry, aby se zlepšovali, odstraňovali chyby, slabiny, zkoušeli a učili se nově věci, jinak by mohli vozit nebo si najímat jen sparing?.., samozřejmě mají svůj potenciál, talentovaným typům to jde lépe, vydřeným hůře?.Marie Š. o tom mluvila, neustále na sobě pracuje, aby se zlepšovala ve všech směrech?, teprve v posl. době se naučila a začala hrát kraťasy, Lucka se snaží o čop, ale bývá to jen v nouzi a víceméně nahrávka, ale aspoň něco. Petra je levačka, tak to vidí, ze svého pohledu, ale může se podívat na Noleho, ten se nastavuje na backhand zvlášť pečlivě, Lucce to chybí a podle mě ani necítí z jaké ho hraje nohy a nepřizpůsobuje se tomu ?a pak jen kroutí hlavou, Petra to naopak umí, také to bylo v jejich vzájemných zápasech H2H vidět a rozhodovalo to v PK prospěch, i když pohybově na tom byla Lucka lépe, ten handicap v technice a nastavení u backhandu, základního to úderu ji limituje v konkurenci a sráží výsledkově.
Reagovat
bella
+100
Reagovat
misa
A jak to změní v 31 letech? Vždyť plánuje odehrát do konce kariéry už jen pár singlových turnajů. Ve vzájemných zápasech rozhodovalo hlavně sebevědomí Kvitové.
Reagovat
Holahej
Nejdřív je základ, až pak nadstavba, tj. sebevědomí ??, ale ty asi víc sleduješ osobu, než sport a tenis jako takový?..
Reagovat
misa
Pár jejich vzájemných zápasů jsem viděl. Lucka si vypracovala i nadějné vedení, hrály se těsné koncovky. Ale pak třeba vyhodila forhend nebo nedala 1. servis, což rozhodlo. Třeba 1. set v semifinále byla lepší, což uznala i Petra. Pak ale v koncovce tiebreaku zkazila forhend a byl konec.

Jinak si myslíš, že hráčka v jejím věku může úplně přestav+ět nějaký úder? Steckley s Lucií na bekhendu hodně pracovali a z rozhovorů jsem pochopil jak i malý pokrok zabral hodně času a dřiny.
Reagovat
misa
*1. set v semifinále Wimbledonu 2014
Reagovat
Fandina
Změny se mohou dělat v každém věku, ale není důvod měnit to co funguje, ale změny jsou možné pořád, věk nerozhoduje. :-)
Reagovat
misa
Před startem letošní sezony jsem snil o tom, že by Lucka mohla v kariéře překonat i metu 400, ale nemoci ji zase zabrzdily. Tak už jenom sním o tom, že vyhraje každý následující zápas :) A aby se co nejdéle udržela ve dvouhře. A aby byla zdravá, samozřejmě.
Reagovat
smazaný uživatel
Snad to cislo jeste zvedne.
Zatim je dulezitejsi, ze ma vic pocet vyher, nez Federer pocet tydnu jako No.1:)
Reagovat
misa
:-))
Reagovat
tommr
velice cenná výhra nad vycházející hvězdičkou ... :)

Soupeřka v dalším kole už bude zřejmě nad síly současný Lucie, ale snad se o postup aspoň pořádně porve ...
Reagovat
misa
Ano, porve.
Reagovat
Krisboy
Tak soupeřka asi nebyla z nejtěžších, ale doufejme, že je to jen začátek větší jízdy :) Gratuluju Luci a hodně štěstí dále!
Reagovat
EllNino
soupeřka byla hodně nebezpečná, co si budem povídat :)
Reagovat
Krisboy
To věřím. A taky ještě bude. Ale přeci jenom - 15 let a teprve druhej zápas na trávě...
Reagovat
tommr
a ty chybějící zkušenosti byly hodně vidět ...
Reagovat
bella
U tebe je zase jasne videt naprosty nedostatek zdravyho usudku a empatie.
Reagovat
slacker
co bys chtela od nepracujicho cloveka na davkach?
Reagovat
EllNino
uvidíme, co další kolo proti skorokrajance Štefce nebo Viktorii :)
Reagovat
Krisboy
Jestli bude hrát se Štěpánkou, tak se možná po delší době podívám na zápas WTA :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist