Šafářová s Mattekovou dobyly i US Open a mají třetí grandslamový titul!

11. 9. 2016, 20:24
Aktuality 246
US OPEN - Lucie Šafářová a Bethanie Matteková-Sandsová proměnily šestý společný grandslam v již třetí triumf. Po loňském Melbourne a Paříži dobyly také letošní US Open, když ve finále otočily nepříznivě se vyvíjející souboj s nejvýše nasazenými Francouzkami Caroline Garciaovou a Kristinou Mladenovicovou.
Lucie Šafářová a Bethanie Matteková

Lucie ŠafářováBethanie Matteková-Sandsová před US Open prohrály i vinou různých zdravotních problémů čtyři zápasy v řadě, na společnou výhru čekaly více než čtyři měsíce. V New Yorku však znovu našly vítěznou formu, naopak své přemožitelky v šesti duelech nenašly.

Devětadvacetiletá Češka a o dva roky starší Američanka, které začaly spolupracovat na začátku loňského roku, si poradily i s favorizovanými páry. V semifinále vyřadily předloňské šampionky a čerstvé olympijské vítězky Rusky Makarovovou s Vesninovou a v dnešním finále zdolaly i nasazené jedničky a vítězky letošního Roland Garros Caroline Garciaovou s Kristinou Mladenovicovou.

Přitom finálový duel měly lépe rozehraný Francouzky. Ty vedly 6-2 a 5-4 a podávaly na vítězství v turnaji. Do té doby o servis nepřišly, ale dvaadvacetiletá Garciaová psychicky náročný moment neustála a podání neudržela. To Šafářovou s Mattekovou nakoplo a vývoj otočily. Rozhodující set rozhodly brejkem hned v prvním gamu, náskok už si pak pohlídaly a vyhrály 2-6 7-6 6-4. Soupeřkám oplatily porážku z letošního finále v Charlestonu.


"Nevěřím tomu co se stalo," řekla Šafářová, která před měsícem v Riu de Janeiro slavila s krajankou Barborou Strýcovou také zisk olympijského bronzu. "Pro mě je tohle hodně emotivní, obzvlášť po těch zdravotních problémech, které jsem letos měla. Tyhle výsledky jsou pro mě neuvěřitelné," uvedla Matteková, jež na olympiádě triumfovala ve smíšené čtyřhře s Jackem Sockem.

"Není to jednoduchý rok, proto je tenhle titul skvělý. Mám výtečnou parťačku, deblistku i singlistku, a to je základ úspěchu," řekla Šafářová při vyhlášení. "Tohle je nejlepší grandslam. Hrát na centrkurtu Arthura Ashe pod zataženou střechou, tak to je úžasný úspěch, kterého jsme dosáhly," dodala Američanka.

Šafářová s Mattekovou hrály na US Open společně poprvé a stejně jako loni při premiérách na Australian Open a French Open turnaj vyhrály. Polovinu z šesti společných grandslamových startů tak přetavily v tituly. Chybí jim pouze trofej z Wimbledonu, kde loni vypadly ve čtvrtfinále a letos v 1. kole.

Česko-americká dvojice vyhrála i dvanáctý letošní zápas na tvrdém povrchu. Na něm odehrály celkem pět turnajů a čtyři z nich ovládly (Australian Open 2015, Toronto 2015, Miami 2016, US Open 2016). Pouze loni v Indian Wells skončily v 1. kole. Celkem spolu získaly šest titulů.

Čtyřhra žen na US Open má českou vítězku znovu po třech letech. V roce 2013 triumfovaly Andrea Hlaváčková s Lucií Hradeckou.

Šafářová s Mattekovou v New Yorku výrazně zvýšily šanci, že si druhý rok po sobě zahrají na Turnaj mistryň, neboť se posunuly na sedmou postupovou pozici. Mezi osmičkou nejlepších zatím figurují také Hlaváčková s Hradeckou a Karolína Plíšková s Němkou Julií Görgesovou.

 

• US OPEN 2016 •
USA / New York, tv. povrch, 18.162.048 dolarů
nedělní výsledky žen (11. 09. 2016)
• Čtyřhra - finále •
Matteková/Šafářová (12-USA/ČR) - Garciaová/Mladenovicová (1-Fr.) 2-6 7-6(5) 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

246
Přidat komentář
Pavol
Blahozelam.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo tahle osmileta dama z Yonkersu;), ktera nosi prijmeni slavneho Skota je uz predikovana nejen tim na uspech...ale jak vidno hraje tenis proste vsude a za kazdych okolnosti...

Tak kdo vi, trebas za 12-15 let udela upset ve Wimbledonu, kdyz vyradi trojnasobnou vitezku a svetovou No.1 Marusku Bouzkovou a na USOpen porazi ve finale louci se legendu CiCi, a pohar ji bude predavat desetinasobna vitezka turnaje Pliskova;D)

http://a.espncdn.com/photo/2016/0911/usopen_iphone_026.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
Safarova y Mattek-Sands conquistan su tercer Grand Slam!:)

Lucy s Betkou na SPA tenisovem webu.
Ano souhlasim s kratkou myslenkou v clanku, ...holky prosly zkouskou ohnem;)

http://www.puntodebreak.com/2016/09/11/safarova-mattek-sands-conquistan-tercer-grand-s.lam

V slove slam je tecka, nebot v linku pochopitelne je toto slovo zakzane;D)))
Reagovat
bIbec
Bucie je Stan Wawrinka ženského deblu.
Reagovat
sprchon
Vyhráli spolu loni FO, letos USO... AO už taky všichni mají. Tak příští rok ať jim spolu vyjde ten Wimbledon, aby to bylo kompletní. :)
Reagovat
misa
Vyhráli i ve stejném pořadí: AO -> FO -> US.
Reagovat
sprchon
Jojo. No, cíl je jasně danej. ;)
Reagovat
misa
Nočně-ranní zhodnocení US Open:

Loni si protrpěla 1. kolo a zraněná ani nenastoupila do čtyřhry, takže letošní ročník byl úžasný jak ve dvouhře, tak čtyřhře. Z NY odjede zdravá, což je to nejdůležitější.

Dvouhra: V úvodním kole Lucka zdolala po dobrém výkonu nebezpečnou Gavrilovou, která ale nutno říct dost pomáhala chybami. Přesto se mi výkon Lucky líbil, malé zaváhání přišlo jen na konci zápasu. V druhém kole proti Halepové měla Lucka dost šancí, překvapivě jí fungoval return, ale pro změnu se vůbec nemohla spolehnout na servis a přišel konec. I tak si poprvé od turnaje v Praze připsala nějaké plusové body do žebříčku. Jen víc "plusových" turnajů.

Čtyřhra: Ta byla samozřejmě za 1* :) Spolu s Bethanií přežily skoro prohrané zápasy proti Julii s Karolínou ve 3. kole i finálový duel a radují se tak ze třetího gs. titulu. Lucka má v letošní nelehké sezoně opět velkou radost a taky vidí, že se jí snaha v tréninku vrací v podobě úspěchů. Za ty necelá dva roky s Beth se Lucka zlepšila i na síti, čehož může využít i ve dvouhře.

Konec dobrý, všechno dobré. Z New Yorku bude odjíždět nadšená.
Reagovat
FulnekUltras
se všemi předpoklady k dalšímu pozvolnému vzestupu ;)
Reagovat
Frick
Tak uvidíme. Je ale tedy fakt, že první velký letošní úspěch (titul z Miami) přiše uprostřed Lucčiných nezdarů v singlu. Všichni jsme si mysleli, jak už jí deblový titul z Miami musí nakopnout a že v Charlestonu už určitě vyhraje. Místo toho si jí dala Chirico namazala na chleba. Tedy úplně úspěchy v deblu nezaručí zlepšení v singlu. Ale snad bude dobře.

Očekávám Tokyo-Wuhan-Peking-volno-Moskva - DO MOSKVY PROSTĚ MUSÍ. Pokud by jí třeba chtěla odpískat z důvody lepší přípravy na TM v deblu, tak by mne to dost štvalo. Ale nemyslím si, že by to udělala.

ET bohužel neleží v intervalu reality. :-( Ačkoliv třeba po Rg se na to ještě pomýšlet dalo. Ale výsledky vyjma šťastného Wimbledonu byly velice slabé.
Reagovat
misa
ET je mimo. Bude pěkné, když Lucka zakončí rok v top 40.
Reagovat
tommr
teoretická šance na ET ještě pořád je, ale to by musela Lucka v Asii opravdu pořádně zabrat. Jako reálnější cíl se mi jeví aspoň návrat do první třicítky, aby byla Lucka na AO mezi nasazenými ...
V deblu to vypadá naopak velice nadějně a Lucka by si měla TM zajistit bez větších problémů ... :)
Reagovat
misa
Třicítka je hodně odvážný cíl. Nezapomeň, že Lucka odepisuje 370 bodů za loňský TM.
Reagovat
tommr
ale v Asii zase neobhajuje vůbec nic. Z těch tří turnajů který tam bude hrát snad něco vydoluje. A kdyby jí to náhodou nevyšlo tak může ještě vždycky zkusit turnaje v Evropě (Linec, Lucemburk nebo Moskvu) ...
Reagovat
Frick
https://www.facebook.com/AndrejBabis/?fref=ts
Reagovat
PetaM
Nemáš na mysli úvodní fotku?
Reagovat
Frick
No jasně, přesně tu.
Reagovat
brixner
že ho mám fakt na párku!
Jebu na něj!
Reagovat
brixner
Já nejsem žádný troll! Mám jen své názory, občas si z "vážných věcí" dělám zadinku, ale to mi pravidla nezakazují! Neberte to všechno tak vážně:-)

Bylo by asi zajímavé celý TP namrskat do jedné cimry, zamknout a naházet tam lístečky se jmény jako Petra, VVV, Endží, Masha, Genie, Kája, Dřevo atd atd a ke keždému jménu dopsat třeba "kráva"
Bylo by asi velmi poučné sledovat, kdo odtud vyleze živej! Takovej horor by nenatočil ani Spílberg, ale vidět by to mohl, pochcal by se smíchy:-))
Mě jebne:-))
Reagovat
a.magerova
"Neberte to všechno tak vážně:-)"

Stalo se už dávno, že tě neberu vážně.... :-P

Ale chápu, že je to určitá forma terapie, se vykecat/vypsat....
Reagovat
brixner
Miluji tě, Magerko!
Kolikátá jsi v žebříčku?
:-))
Reagovat
Fandina
:-)))
Reagovat
Frick
Budou hrát v Quebecu debla.

Vybojují první WTA titul po 3 letech?
Reagovat
PetaM
Ostuda, kdyby tohle nedaly.
Reagovat
smazaný uživatel
Holky, nemohl jsem vas sledovat, nebot jsem v podvecer hledal na kurtu ztraceny servis;) Ale myslel jsem na vas, a tak pochopitelne jsem ho nenasel;D) Ale vy jste se zase nasly a mate pekny TRETI GS, a z NY.!
Doufam, ze pristi rok to bude bez nejakych zdravotnich trablu, a pridate tech GS i nekolik;)
***
btw. Skoda ze tu maji holky pod clankem takovy maglajz...
...misto, abyste slavili, a psali o tenise, jak ten zapas probehl atd.
Tak resite zase krawiny, a nejlepe ty same a po 1000 dokola... :D)))
Se nemuzem divit, ze tady tomu mistnimu staresinovi brixnerovi z toho slusne jeblo...asi se do toho moc polozil, a neustal;)))
Reagovat
tommr
Road to Singapore - průběžnej žebříček k dnešnímu dni - po kompletně odehraném USO ...

1. Caroline Garcia/Kristina Mladenovic 6900 Qualified
2. Martina Hingis/Sania Mirza 6315 Qualified
3. Ekaterina Makarova/Elena Vesnina 4485 Qualified
-----------------------------------------------------
WTA Championships Qualification Cut = 4170
-----------------------------------------------------
4. Timea Babos/Yaroslava Shvedova 3785
5. Chan Yung-Jan/Chan Hao-ching 3540
6. Andrea Hlavackova/Lucie Hradecka 3392
7. Bethanie Mattek-Sands/Lucie Safarova 3326
8. Julia Goerges/Karolína Plíšková 3165
--------------------------------------------------------
9. Yifan Xu/Saisai Zheng 2670
10. Raquel Atawo/Abigail Spears 2525
...
17. Anna-Lena Groenefeld/Květa Peschke 1375
18. Martina Hingis/Coco Vandeweghe 1365
19. Sania Mirza/Bára Strýcová 1330
20. Bára Krejčíková/Katka Siniaková 1321
...

První 3 týmy už mají účast na TM jistou ...

Dalších 5 týmů včetně tří s českou účastí má k postupu velmi blízko. Ohrozit je můžou v podstatě už jen týmy na 9. a 10.místě, které už ale na poslední postupovou pozici ztrácí přes 500 bodů ...

Zajímavé týmy se sešly na 17.-20.místě. Na účast na TM už sice nemůžou reálně pomýšlet, ale mohly by se ještě probojovat na ET ...
Reagovat
Jam
Jak by to měli Mirza a Hingis s ET když budou na TM?
Reagovat
tommr
pravidla sice přesně neznám, ale nevidím žádnej důvod proč by si Hingisová a Mirza nemohly po TM střihnout i ET pokud se tam se svejma novejma partnerka stihnou kvalifikovat ... :)
Reagovat
Frick
Pochybuju, že je to možný. Navíc se tam tušim hraje o pár korun.
Reagovat
fretek
Lucka pomohla Američanům k získání aspoň toho jednoho titulu. Doufám, že to ocení (nejen dolarama)
Reagovat
tommr
průběžnej deblovej žebříček WTA k dnešnímu dni - po kompletně odehraném USO ...

1. Mirza 9730
2. Hingis 9725
3. Mladenovic 7015
4. Garcia 7080
5. Vesnina 5780
6. Mattek-Sands 5420
7. Chan, Y. 4810
8. Chan, H. 4810
9. Makarova 4711
10. Shvedova 4365
-----------------------------
11. Hlaváčková 4270
-----------------------------
12. Babos 4190
13. Hradecká 4140
14. Plíšková, Karolína 4125
15. Goerges 3925
16. Šafářová 3893
17. Niculescu 3815
18. Strýcová 3115
19. Vandeweghe 3107
20. Atawo 3055
21. Spears 3055
...
26. Krejčíková 2610
...
38. Siniaková 2033
...
60. Peschke 1385
...
80. Voráčová 1008
...
97. Kunčíková 739
98. Stuchlá 739
...

ČR má v první deblový dvacítce 5 hráček což je bezkonkurenčně nejvíc (druhé USA tam mají 3 hráčky).
V první stovce je ještě dalších 6 českých hráček.
Naší nejlepší deblistkou zůstává i nadále Andrea Hlaváčková ...
Reagovat
misa
Ale nemáme žádnou v desítce.
Reagovat
Frick
Ani Lahváčkovou?
Reagovat
Frick
Mňela bi pýd mýň pywa.
Reagovat
tommr
zato ty si nejspíš dneska trochu přebral. Říkám to nerad, ale stává se z tebe totální kretén ... :(
Reagovat
smazaný uživatel
Větší než Kvitovka :) Tommre že nejsem větší kreténka než Frick
Reagovat
Frick
Tommre, to byla legrace.

Ale třeba je říct, že Lahváčková je fakt povedený. Přijde mi to hrozně vtipný.
Reagovat
sprchon
Mně to vtipný nepřijde a to mám smysl pro skoro jakejkoliv humor. Možná kdyby to napsal někdo jinej. Ty nejsi k smíchu, ale spíš k pláči.
Reagovat
tommr
mě to teda vtipný nepříjde ani trochu, ale to je věc názoru. Mě jde hlavně o ty tvoje blbý kydy o Monaku se kterejma si už opravdu nesnesitelně otravnej ... :(
Reagovat
Frick
Najdi odvahu k tomu si říct třeba "Jo, bylo by férovější, kdyby měly bydliště psaný u nás (když po faktický stránce to tak je), ale udělal by to každej z nás, kdyby měl tu možnost, bo nikdo z nás neni světec."
Reagovat
smazaný uživatel
A proč se o to zajímáš? Já jsem Petrou posedlá totálně ale je mi jedno kde bydlí, proč se o to staráš? Proč se staráš o jejich životy? A že by bylo fér danit v Čechách, je fér že z našich daní platí výlety imigrantů? Je fér že velká částka z daní jde do kapes politiků je tohle fér?
Reagovat
FulnekUltras
tak tak...
Reagovat
tommr
já si tě asi budu muset taky dát do ignoru, protože ty si s těma kydama o Monaku otravnej jako veš ... :(
Reagovat
George_Renel
On nikdy nepochopí rozdíl mezi residence a home.
Reagovat
PetaM
Asi neumí anglicky. No v jeho věku se není čemu divit. Ten se na ZŠ učil ještě rusky.
Reagovat
sprchon
Vždyť mu není ani 30.
Reagovat
PetaM
To jako fakt? Ne ne.
Reagovat
sprchon
Ročník 1987.
Reagovat
PetaM
Tak to běž do píče :D
Reagovat
tommr
to bych mu ani nevyčítal, ale proč s tím proboha pořád otravuje? Vydává se za velkýho fanouška českých tenistek a přitom dělá všechno pro to, aby je co nejvíc zdiskreditoval ...
Reagovat
Frick
Právě proto, že jsem jejich fanoušek, tak mne trápí, že dělají něco, co považuju za amorální.
Reagovat
George_Renel
Ty, jako chceš posuzovat co je morální a co je amorální?
Jo podle tebe. Tak to jo. To bude směroplatné :-DDD
Reagovat
sprchon
Amorální? Jak zrovna ty tohle slovo vůbec můžeš napsat? Tady zůstává rozum stát.
Reagovat
Frick
A co by ta residence měla být podle tebe?

Jo, že má Jágr residence na Floridě, ale domov na Kladně, to je jasný, ale tenisti jsou o dost jiný případ.
Reagovat
George_Renel
No vidíš to, a to ještě JJ polovinu toho času za mořem na Floridě není.... To jsou věci, co? Ale to je nad tvoje chápání, tudíž s tebou končím, protože mi dochází, že tvé nevirtuální okolí tě ignoruje a tak se provokacemi snažíš komunikovat zde.
Reagovat
Frick
Rozhodně tam tráví ale více času než tenistky v Monaku. Navíc je to sídlo jeho zaměstnavatele.

Neodpověděl jsi mi na otázku, co tedy je ta residence. Pokud to není místo, kde by se dotyčná osoba (po odečtení času na tour) měla zdržovat, tak co to tedy je?
Reagovat
Frick
Pokud by měl tenis ligový formát, Lucka byla tenistkou TC Monaco Cats a hrála tu zápasy v Monacu, tu venku po Evropě a po sezoně by na měsíc jela do své domoviny v Brně, tak neřeknu ani popel na to, že je zle, že má residence v Monaku.

Ale tak to prostě není.
Reagovat
blixa
Ty seš skutečně neuvěřitelnej blbec. Neexistuje žádný místo, kde by měl tenista mimo tour trávit čas. Residence je sídlo a sídlo můžeš mít kde chceš. Nesouvisí ani s domovem, ani s nějakým stráveným časem, je to prostě sídlo, tedy nějaký byt, apartmán, dům, vila, prostě cokoliv kde se dá sídlit. Je neskutečný, že to po takové době diskuzí nemůžeš pochopit. Jenže ty to ve skutečnosti pochopit nechceš. Tebe neuvěřitelně sere jakékoliv svobodné jednání a rozhodování. Cokoliv takového by se podle tebe mělo zakázat pod drakonickými tresty, a svobodné nakládání se svými penězi, to ze všeho nejvíc. A za vším tím je to, že sám celej život žiješ ze sociálních dávek, howno děláš a hrozně tě sere, když někdo na ty tvoje dávky neplatí. Protože co kdyby se toho chytli ostatní a najednou by stát-dojná kráva neměl peníze a dávky by omezil nebo zrušil a ty bys, ó hrůzo nakonec musel pracovat ! Strašná představa, viď ?
Reagovat
Fandina
On to nikdy nepochopí. Myslím, že za to nemůže.
Reagovat
Frick
Ano v případě že neplatí základní logika, tj. že si residenci (kdesi v cizí zemi) nezřizuji za účelem se tam zdržovat, tak to potom ano
Reagovat
tommr
Lucka zaostává za BMS, protože nemá kvůli nemoci a s tím spojenejm komplikacím odehranej stejnej počet turnajů. To se ale brzo srovná ...
Reagovat
smazaný uživatel
https://cs.wikipedia.org/wiki/Troll_(internet)
Reagovat
smazaný uživatel
Do sedinky neřešte tu daně, nechte Fricka ať se o daních hádá sám se sebou nebo se naštvu a dostanu ban asi po 563.
Reagovat
sprchon
Udělej to, prosím. :)
Reagovat
Frick
Rozhodně mne přirovnávejte k Jiřímu. Já i on máme své pravdy. To není jako troll Brixner nebo Havlát s poruchou rozdvojené osobnosti.
Reagovat
smazaný uživatel
Ještě jednou nejsem troll jsem chytrá a voňavá květinka Verča Kvitovka-Targaryen jsem nejhezčí a nejchytřejší
Reagovat
sprchon
Lžeš.
Reagovat
smazaný uživatel
Já jako nejsem chytrá? Včera jsem byla na nehtech, mám je tak ostré že bych tě s nima zabila, Vietnamky je umí udělat, mám je modro-žluté takové třpitové vlnky jsou moc krásné
Reagovat
sprchon
Transvestito, měl by ses nechat léčit!
Reagovat
smazaný uživatel
Ty máš co říkat degene, já nejsem transka. Jmenuji se Verča a chodím na Plzeňskou Hotelovku takže si můžeš víš co
Reagovat
sprchon
Už to začíná? Doufal jsem, že mi napíšeš zprávu, jak jsem tady psal...
Reagovat
FulnekUltras
nerozumíš tomu
Reagovat
smazaný uživatel
A já jako své pravdy nemám? Urazil jsi mě Fricku víš o tom.
Reagovat
EllNino
https://www.facebook.com/petr.sulai?fref=ts
Reagovat
smazaný uživatel
No nic vy si užívejte nekonečná vlákna s Frickem já se jdu učit no dobře jdu se dívat na South park Dobrou ať vás Maruška kouše celou noc
Reagovat
sprchon
Už by to chtělo nějakej pořádnej výstup, po kterém by mohl následovat ban...
Reagovat
smazaný uživatel
Takový výstupy jako Frick? No ten za to ban nemá, to bych se musela překonávat no nevím dneska není nálada, třeba mě Cartman naladí kdo ví
Reagovat
sprchon
Určitě na to máš, už několikrát jsi to dokázal. ;) Ale dej mi kdyžtak vědět, až se to bude konat, abych věděl rovnou, že je zbytečný číst komentáře.
Reagovat
smazaný uživatel
Dokázala prosím oslovujte mne jako dámu, jako lady.
Reagovat
FulnekUltras
hamburger z hovna... ;)))
Reagovat
smazaný uživatel
nanuk ze zmrzlý krvavý vložky xD
Reagovat
blax
Chtěl bych vidět místního experta Fricka kdyby vydělával takové peníze jako ony, jestli by měl "residenci" v ČR.
Reagovat
Frick
Ne, jsem taky jen člověk se slabou vůlí. Proto volám, aby to bylo přísně sankcionované, aby bylo lehké odolat pokušení.
Reagovat
blixa
Důvod sankcí, vymaštěnče ?
Reagovat
Frick
Krácení daně.

Já bych to udělal jako v USA, kde je to vázaný občanstvim. Jak jednoduché.
Reagovat
blixa
Ty bys to udělal ? Ty seš majitel vesmíru nebo jak ? Obávám se že ČR nemá ani zdaleka dostačující úřednický aparát aby hlídali v zahraničí žijící Čechy ani vliv na to, aby jim je z ciziny vydávali. Nehledě na to, že výsledkem by byla prostě změna občanství bohatších lidí. Nejsme USA hlupáčku, kteří si takovou šílenost můžou dovolit. I když i jim se mnozí Američané přesouvají do Číny, což je vůbec netěší. Nicméně zatím jsme se ještě nezbláznili a tenisté žádné daně nekrátí, tak zalez deb.ile a šoupej nohama. A nebo nám konečně řekni, kolik si už zaplatil na daních a kolik si obdržel na sociálních dávkách, vyžírko.
Reagovat
blax
Jaké sankce proboha? To se vracíme někam do minulého režimu ne. Příště by si jim nespíš zakázal vycestovat na turnaje na západě, ne? Zkus si uvědomit jakou ony dělají ČR reklamu. Víš kolik lidí nás zná jenom díky sportovcům? A pak se třeba rozhodnou ČR navštívit.
Reagovat
Tornes
To zas počkat, sankce samy o sobě nemají nic společného s režimem. Ty musí fungovat všude (kromě anarchie). Otázkou ovšem je za co.
Reagovat
dunphy
Budete sledovat Quebec a Tokio? Komu přejete titul? :)
Reagovat
smazaný uživatel
Quebec - Georges
Tokio 1 - Doi
Reagovat
dunphy
Tyvado lidi, člověk se tu chce pro změnu zas jednou bavit o tenise když se tu všichni hádají a jediný kdo reaguje je troll. Děkuju pěkně :DD
Reagovat
smazaný uživatel
Jsi na TENISPORTÁLU jak tě proboha mohlo jen napadnout že se tu bude probírat tenis?
Reagovat
EllNino
Quebec - Broady
Tokyo - Wickmayer
Reagovat
dunphy
Yanina teď prý byla zraněná, tak už snad dobrý :/ nejvíc tam přeju jí anebo Alison :) a v Quebecu no...ehm...to radši nebudu říkat aby mě tu ještě nepřestali mít rádi za to komu fandím :D
Reagovat
EllNino
Genie :) taky by to mohla dát, potřebuje to, já ji docela můžu :)
Reagovat
dunphy
Držím jí pěsti, ale zároveň jsem smířen i s brzkým exitem, nemá zrovna lehký los :D
Reagovat
dunphy
Jinak ty fandíš Naomi? :) já ji nikdy moc neznal, jen jméno a paradoxně jsem ji poznal až po té slavné aféře v Aucklandu a od té doby vím, že ji rozhodně mezi své favority nezařadím :D
Reagovat
EllNino
Jo docela je mi sympatická, až na ten zkrat v Aucklandu :) má zajímavý údery, trochu atypická, já koukám hlavně na tu tenisovou stránku no :)
Reagovat
dunphy
Jo pravda, ten backhand je dosti zajímavý :) jinak v pohodě, to já jen tak se ptám, rozhodně ji kvůli tomu nijak nenávidím nebo tak, to já nikoho :D náhodou jsem se tomu celkem nasmál, bylo to v takovém super sestřihu :D
Reagovat
EllNino
:D nejlepší byl sestřih, kde to bylo stranově obrácené, tudíž byly obě levačky :D
Reagovat
dunphy
To byl on! :D taky koukáš na ta videa HollyGolightly078? :D
Reagovat
EllNino
jasný :) a ještě levácká Jelena :D
Reagovat
dunphy
Já při těch videích vždycky umírám smíchy, hlavně při takových těch jak tam tenistky mluví v rodných jazycích a pod tím je ten rádoby překlad :DD doufám, že brzo vyjde nějaké nové :D
Reagovat
EllNino
jojo Genie myslíš :D
Reagovat
sprchon
Hoďte sem nějakej odkaz. :D
Reagovat
Frick
Já překvapivě Češkám. Na Katku v Tokyu jsem celkem zvědav.
Reagovat
smazaný uživatel
Já třeba na národnost nečumim
Reagovat
sprchon
Moc "svých" hráček tam nemám, takže to asi moc sledovat nebudu.
V Quebecu bych přál nejvíc Julče a klidně i domácí Genii.
V Tokiu asi Katka, Kontaveit nebo Wickmayer.
Reagovat
smazaný uživatel
Quebec - Mirjana, Abanda
Tokio - Janka, Katka, Holoubek
Reagovat
brixner
Užívat si daňový veget v Monacu a zároveň vymoženosti své vlasti se jaksi neslučuje s dobrou morálkou! Tahle zem a společnost je vychovala, mělo by se to vracet, neříkám, že najednou, ale postupně! Občas podpořit třeba nějakou transparentní neziskovku nebo politickou stranu, postavit třeba v chudším regionu tenisový kurt, nakoupit pálky a míče...Možností je spousta. Jen to prostě chce chtít!
Reagovat
PetaM
Ale no tak :) Holky byly dost dlouho bez Mónaca, vrátily toho hodně. A stále tady platí daně ;)
Reagovat
VlS
Peto, only way nereagovat. Rozpoutat nesmyslnou debatu je jdinej cíl těchto provokací
Reagovat
Frick
Obávám se, že nikde neni (jako v žádný zemi západního sřihu) není zákon, že by člověk vydělávající velké částky (ze kterých odvádí i daně) měl po určité době nárok na doživotní daňové prázndniny, protože "už státu zaplatil dost".
Reagovat
PetaM
Správně. Zároveň ale neexistuje žádný zákon, který by toto zakazoval. A co není zakázáno, je povoleno.
Reagovat
Frick
A to je možná chyba. Případně to může být otázka vágního znění zákona.
Reagovat
PetaM
Chyba je, že poslanci mají za hov.no dělání takový plat. :)
Reagovat
Frick
Ok. Tak dostně poslanec 25.000

Kdo to pak půjde dělat?
Reagovat
PetaM
Slušní lidé?
Reagovat
blixa
To by museli být úplně šílení.
Reagovat
Frick
Možná kdyby se na to člověk zeptal dvou právníků, tak dostane tři navzájem odporující si odpovědi.
Reagovat
brixner
Jel bych hned, co, ty koště? :-))
Reagovat
brixner
že od doby, co Lucku vopustil Tom, jí to moc nejde! Tomáš na ní měl velice dobrý vliv, když byla s ním, hrála asi svůj nejlepší tenis, byla i kapku hubenější, měla lepší voleje...Dneska to uhaluzila, ale jen díky Beth, jináč jí to v poslední době fakt moc nejde...Nevím, čím to. Jako jó, dobrý, tuto a tamto, ale celkově tak nějak nevím, no.
Reagovat
dunphy
Nejlepší tenis hrála loni. Ty seš taky nějakej bohnickej pacoš?
Reagovat
brixner
Já myslím, že nehrála!
Reagovat
smazaný uživatel
min. na FO ano tam hrála úžasně, ve finále měla i na Serenu, ano za Tomáše vyhrála sem tam nějaký turnaj a hrála ČF na AO ale loni se dostala i na TM
Reagovat
brixner
To byla vyjímka, vzpomeňte třeba na Anu, uhaluzila sice RG, ale potom? Lucku mám rád, ale nepřeceňoval bych jí, Petra je přece jiný a vyšší level, né?
Reagovat
smazaný uživatel
Petra je o miliardu světelných let před Luckou, Lucku nepřeceňuju ale po včerejšku kdy byla Karolína ve finále GS my finále na GS už ani nepřijde ano jako úspěch....
Reagovat
Kytka
Nejlepší je Kája.
Reagovat
FulnekUltras
Momentálně ano... ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Není nejela na OH, zítra jí upálím
Reagovat
Kytka
No tak OH. GS je stejně nejvíc.
Reagovat
smazaný uživatel
Ukázala že je sobec a že jí je ČR u zadku
Reagovat
EllNino
nebyla jediná, Čecháčkovství není povinnost, je to čest, ale není povinná
Reagovat
FulnekUltras
v tomto případě spíš české vlastenectví...
Reagovat
Frick
Fed Cup hraje. To neni jako Korda.
Reagovat
FulnekUltras
zatím jo, ale zajímavé, jak se právě u ní hned vyrojily pochybnosti ;) - asi fakt Loundl... ;)
Reagovat
sprchon
Jo, je to jeden z nich. ;) mam ho v ignoru
Reagovat
VlS
Otázky:
co by asi tak mohla zhubnout?
https://www.facebook.com/safarovalucie/videos/1225311534200328/

Proč Kikina a Caroline měly snahu tlačit všechno na Beth, když Lucy hrála tak blbě?
Reagovat
brixner
No, nějak se mi zdá, že v oblasti břicha jí to nějak plandá víc, než dřív, ze stehen zmizely svaly...Tyhle "špíčky" dřív nemívala, dost jí to musí limitovat v pohybech. Nejspíš už trochu ojebává tréning s vědomím, že v deblu se už tolik trénovat nemusí, dost toho odehraje parťačka, takže...
Reagovat
VlS
Podíval ses na to video?
Reagovat
Frick
Je to troll.
Reagovat
tommr
Lucka dneska rozhodně nebyla horší než BMS - právě naopak!
Krásně se to dá demonstrovat třeba na servisu. V prvním setu z nějakýho záhadnýho důvodu začínala servírovat BMS a samozřejmě o servis hned přišla a pak už se to s našima vezlo. Od druhýho setu už začínala servírovat Lucka jako normálně a naše tak zachytily vstupy do obou závěrečných setů a zápas i díky tomu ještě dokázaly otočit ...
Reagovat
misa
https://media.sport.cz/images/top_foto1/0000008509990564/3q1jV5JGeKDOzv_1akDzbg/57d5aaa5ac0fcb76b2160100-224986.jpg?20160911210600
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to vypadá že Lucka bude asi deblová specialistka, v singlu no nevím jestli má ještě na Top 20, možná by i bylo lepší se více zaměřit na debla. No tak gratulace holky, ještě Wimbl a TM
Reagovat
sprchon
Singl je snad jen otazkou casu, nez se to zase vsechno srovna.
Reagovat
smazaný uživatel
no to nevím teda, zvlášť když Lucka nevypadá že by na to fyzicky měla, zvlášť když servis úplně odešel a možná by ji občas přehrála i Radwaňská nebo Errani, asi by to chtělo opravdového trenéra no
Reagovat
EllNino
prosímtě nemel blbosti jo ? Díky ...
Reagovat
smazaný uživatel
Já melu rohlíky
Reagovat
misa
Havlát má strach, že by Petra mohla časem v žebříčku spadnout i za Lucku :)
Reagovat
smazaný uživatel
Já a strach? Kvitovka se nikdy nebojí!!!!! Kvitovka je silná!!!!! Kvitovka je nejlepší!!!!!!
Reagovat
misa
S brixnerem se můžete hádat, kdo z vás je větší dement.
Reagovat
brixner
Ale no tak, ty ťuňťo!
Nadávám snad někomu??
U PC každý hrdina, že...
Reagovat
misa
má ze všech aktivních českých tenistek nejvíce grandslamů ze čtyřhry. Život občas přináší nečekané příběhy :) Díky, Beth.

Po skoro dvou měsících se tak domů vrací jako bronzová ol. medailista a deblová vítězka US Open! Je krásné vidět, jakou má radost. Nastartovat singlový vzestup bude těžší, ale pořád věřím.
Reagovat
Frick
Jako do Monaka?
Reagovat
blixa
Běž už do prdele, kreténe !
Reagovat
PetaM
Domů!!!!! Prosím tě, najdi si to ve slovníku. I když ... Silně pochybuji, že jen vzdáleně tušíš, co to je a kde to najít ...
Reagovat
Frick
Ano. Domů do Brna/Prostějova. A kdy si to i přečtu na webu WTA?
Reagovat
PetaM
Tam se o domově nic nepíše ...
Reagovat
George_Renel
Odkdy rozhoduje o tom kde je tenistův domov WTA?
Reagovat
Frick
WTA domov neurčuje, evdiduje ale místo, kde by hráčka měla majoritně přebývat v čase, kdy nejezdí po turnajích.
Reagovat
blixa
A na to si přišel jak, ty vymaštěnej blbečku ?
Reagovat
Frick
OK - Co je "residence"?
Reagovat
smazaný uživatel
To je v minecraftu, na serveru aby ti nemohli zbourat barák, já jí neuměla a vždycky mě vykradli hajzli
Reagovat
smazaný uživatel
v truhle jsem měla diamanty a oni mě okradli :( od tý doby minecraft nehraji, residenci jsem neuměla
Reagovat
smazaný uživatel
A není to snad jedno kde bydlí, myslíš že jsem se zatřelila když jsem zjistila že má Petra rezidenci v Monaku a i potom stejně dávala fotky jak je s rodinou ve Fulneku a jak trénuje v Prostějově i kdyby bydlela v Somálsku tak nám to snad může být úplně u prde.e je to jejich život a ony si můžou bydlet absolutně kde chtějí
Reagovat
dunphy
Ten pocit když má internetový troll rozumnější názor než opravdovský člověk :D
Reagovat
smazaný uživatel
Já nejsem troll jsem ctěná Kvitovka
Reagovat
EllNino
nepruď a užívej si titul Petře Šulai ;) máš pěknej facebookovej profil :)
Reagovat
EllNino
fakt pěknej :) všichni se podívejte :D
Reagovat
sprchon
Já už to znova vidět nechci. :D Ale v paměti mi utkvěla nějaká dojebaná klávesnice. :D Fakt super. :)
Reagovat
EllNino
https://www.facebook.com/petr.sulai?fref=ts
Reagovat
dunphy
Ten odkaz na jakousi tlamu tam, to je on? :D
Reagovat
EllNino
jestli mi bude ještě chvli s*át, tak fotku dodám :D za tu Taylor Townsend by si to zasloužil
Reagovat
Frick
A že sem nedáš svuj profil, když dáváš cizí.
Reagovat
EllNino
že to říkáš zrovna ty :D kterej sem hodí fotku Kvěše, ajko by se nechumelilo (ne že bych se tykváka zastával, jste jeden jako druhej)
Reagovat
Frick
Mimochodem, tobě jsem nic nepsal. Že jsem zde uvedl názor (korektně, podpořeno argumenty), který nesdílíš, tak to bys měl akceptovat.
Reagovat
EllNino
to je za všechny nastřádaný ho*na, pohár přetekl
Reagovat
sprchon
+1
Reagovat
Frick
Ok, já vim, že to nemá cenu.

Ale přesto. V klidu a bez emocí. Co by mělo být to, co se v angličtině nazývá slovem "residence", pokud jsem tenista, co většinu dní v roce létá po turnajích.

Pro mne: "Místo, kde se člověk snaží zdržovat v době, kdy nelétá na turnajích (příp. po dovolené nebo exhibicích)".

Pro vás je to tedy co?
Reagovat
smazaný uživatel
Já mám residenci na Špicberkách ale můžu tam letět jen jeden měsíc v roce protože jinak tam mrzne a jsou tam tří metrové závěje, takže pro mě to nic není, já jsem 356 dní v roce v Plzni (kromě pár dní v Praze a v Německu) ale ve své královské residenci nejsem, no víš Fricku letos uvažiju že si koupít ostrov na Fidži a napíšu si tam residence, víš mě je úplně u místa mezi nohama jestli mají residenci třeba v jádru slunce
Reagovat
George_Renel
Ale to je bydliště. Domov je něco jiného. Ale to blbeček tvého typu nikdy nepochopí.
Reagovat
Fandina
Je úplně jedno, kde člověk žije, je to jeho věc. Ale pro pořádek a účely zdanění má každý někde místo trvalého pobytu. Musí splňovat podmínky pro to a tím to končí. Žít může úplně jinde. Znám člověka, který má bydliště psané na Městském úřadě a žije úplně jinde.
Reagovat
dunphy
Divím se, že tě kvůli tvé dementní povaze a kecům ještě nikdo nezavraždil :D
Reagovat
PetaM
Proč si zkazit život někým takovým ...
Reagovat
sprchon
Je to nemocnej clovek, chudak.
Reagovat
VlS
Zas pokus vyvolat spoustu negativních reakcí? Jestli jsi masochista, jdi na zápas Sparta - Slavia, vlez do sparťanskýho sektoru, navlíkni si dres Slavie a začni nahlas rejt do Rosickýho. A to co přijde, to tě z provokování vyléčí, ale se štěstím to přežiješ ( možná)
Reagovat
sprchon
Postizeny lidi uz nikdo nemlati...
Reagovat
smazaný uživatel
a Černý už taky ne :(
Reagovat
poutnik
Ty jsi fakt idi ot a ani se to nesnažíš skrývat.
Reagovat
Frick
Řikám nepopulární názory.
Reagovat
Kytka
Hodně bych si přála, kdyby se zase chytila iá v singlu.
Reagovat
VlS
Ale ona nehraje špatně, holt smůla na los na USO.
Reagovat
smazaný uživatel
hej, aj ja mám radosť, moja najobľúbenejšia cz tenistka
Reagovat
sprchon
Udelej prosim neco s temi Slovenkami, specielne s AKS. Loni jsem na ni koukal moc rad. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Rada by som, ale sama neviem čo. :-) Tiež som jej fans, nejde mi do hlavy, čo sa s ňou deje. Veľmi neverím, že by šlo len o problém menom Kližan. V minulom roku jej to šlo a teraz nič.
Reagovat
smazaný uživatel
*fan
Reagovat
sprchon
Ja s ni videl nejakej video rozhovor, zkousela zmenit snad vsechno, trenera... Pritom herne se mi posledni dobou libi, jen nezvlada koncovky. A co mela s Klizanem?
Reagovat
smazaný uživatel
Vraj nejaká rýchla neúspešná láska. Neviem, nebola som pri tom.
Reagovat
sprchon
No tak snad se da brzo dokupy. Jak jsem psal, herne je to OK, mozna i lepsi nez loni. Jen ta hlava...
Reagovat
smazaný uživatel
No, loni se na AKS hezky dívalo. Jestli neuhraje něco v Asii, tak na AO bude ráda za kvalifikaci...
Reagovat
misa
Moje nejoblíbenější celosvětová tenistka :)
Reagovat
FulnekUltras
jak jsem dneska Šafinku viděl, nálada 1A... ;) ...a to je základ všeho... ;)
Reagovat
Kytka
Paráda, super, gratulace. Tak když se včera nezadařilo Káje, aspoň holky vyhrály. Tedy naše Lucka. Ale Betanii považuji taky trošku za naší. Mimochodem, nádherné podkolenky.
Reagovat
FulnekUltras
Lusy s Beth se taky k sobě pěkně měly... ;)
Reagovat
mikimaus321
A hlavně děkujeme Eurosportu za krásný přímý přenos
Reagovat
horska.kraslice
Jo...
Reagovat
Kytka
Taky se připojuji k díkům Eurosportu. Místo našich holek německý fotbal. Ti to tedy vymysleli.
Reagovat
vrabejka
Ten zápas ale byl super. 8 gólů.
Reagovat
Frick
Cwl, nevyhrát v zápase, když doma vedu 3:0
Reagovat
Kytka
Radši bych ty holky, já fotbal nemusím, kolektivní sporty vlastně skoro vůbec nesleduji.
Reagovat
horska.kraslice
Kdoví, která země to vysílala (stream měl v záhlaví logo "Eurosport 2 HD").
Reagovat
Frick
Je třeba říct, že Francouzky asi začali na konci 2. setu dost kazit. Těch houmranů kamsi, co tam měly...
Reagovat
tommr
ovšem na síti byly Francouzky celej zápas prakticky bezchybný a občas vybraly i nemožný ...
Reagovat
misa
To byl jejich problém.
Reagovat
PetaM
Hrajou agresivně a s tím se musí počítat. Všechny agresorky s tím musí počítat. Prakticky žádná nevydrží celý zápas nechybovat.
Reagovat
Kytka
Hlavně naše Petra je na to expert.
Reagovat
PetaM
Nejlepší z nejlepších! :D
Reagovat
tommr
ke kariérnímu GS jim chybí už jen titul z Wimbledonu ... :)
Dnešní zápas měl dost podobnej průběh jako včerejší singlový finále Karolíny: v prvním setu byly lepší soupeřky, ve druhým naše zlepšily hru a po zásluze vyrovnaly a ve třetím šly rychle do vedení 3:1. Tam naštěstí podoba skončila a naše holky se už o náskok připravit nenechaly ... :)
Reagovat
Fandina
Tak tak, naše holky jsou super!!!
Reagovat
Kytka
Přesně, tohle jsem si také říkala, příští rok ještě Wimbledon.
Reagovat
a.magerova
Kéž bych ten Tvůj úvod mohla napsat i po půlnoci... ;-)
Reagovat
sprchon
Nebojim se. :)
Reagovat
sprchon
Nepatrna podoba je tam ovsem jen ve skore. Ve hre vubec ne. :) No aspon ze dopadlo tohle.
Reagovat
tommr
tak singl a debl jsou dvě rozdílný disciplíny. Tam se herní podoba hledá jen těžko ... :)
Reagovat
sprchon
Ja mel na mysli treba to, jak to komu slo nebo neslo. Angie slapalo vsechno od zacatku do konce, Kaje to slapalo od 2. gamu az do stavu 3:1 ve tretim. V deblu Lucka s Beth hroznej prvni set a az do prulomu servisu Francouzek hraly Francouzky temer bezchybne. Pak se to lehce prehouplo na stranu Bucie a holky to dotahly. :) tedy v tomhle ohledu tam moc podobnost nevidim.
Reagovat
tommr
jj závěr zvládl tým Bucie mnohem líp než Karolína. Bylo prostě vidět, že holky už mají dva GS tituly a že se v takových klíčových chvílích nesesypou, ale naopak jejich výkon ještě stoupne. Karolína se to snad časem taky naučí ... :)
Reagovat
FulnekUltras
Tak doufám, že se k nim dnes titulově přidá i Wáwra... ;)
Reagovat
sprchon
Nemáte někdo stream na live ceremoniál? Na všech streamech mi to vypnuli nebo hodili reklamu...
Reagovat
smazaný uživatel
skukni ceremoniál Vuelty na Eurosport. :)
Reagovat
sprchon
Dik, ale nemam zadnej Eurosport ani nic jinyho, jen ČT. Na ceremonial teda kouknu pak na youtube. ;)
Reagovat
Kytka
Já jsem měla stream na seznamu těch streamů - přes vyhledávač v seznamu - tenis živě a byl tam přenos Eurosportu 2, anglické verze. Ceremoniál byl parádní.
Reagovat
sprchon
To jsem rad, ze to vim. :D Zitra kouknu. :)
Reagovat
r176
To byla zase jednou plácaná :-( ale i tak gratuluju vítězkám
Reagovat
tommr
to si asi neviděl semifinále našich proti Ruskám. Dnešní zápas byl oproti tomu strhující podívaná ... :)
Reagovat
r176
viděl jsem kousek a raději jsem to přepnul :-))))
Reagovat
vrabejka
Jsem to říkal :)
Reagovat
sprchon
Super! :)
Sice ne moc hezkej zápas, ale na to se hysterie neptá. :)
Reagovat
PetaM
Třetí finále GS = třetí titul. Paráda. Hezky vám to spolu šlape, i když ten první set ... Příšerný :D Ale na jeden set se naštěstí nehraje :D Takže gratulka dámy, už zbývá jen Wimblas ... ;)
Reagovat
horska.kraslice
Parááádaaa! Holky to zvládly!
Reagovat
kada.tom
Super!
Klepnout ve finále světové jedničky se počítá, navíc po krásném obratu!
Super úspěch, z Lucky se pomalu stává deblová specialistka :-)
Reagovat
kada.tom
sorry ... nasazené jedničky
Reagovat
tommr
no ony jsou už momentálně skutečně světový jedničky, protože Hingiska s Mirzou už spolu nehrajou ... :)
Reagovat
Frick
Di někam se specialistkou. Je to výtečná singlistka, co umí skvěle i debly a tak to ještě musí zůstat ještě aspoň dve sezony!
Reagovat
Fandina
Od poloviny druhého setu byly lepší. Gratulace veliká holky. Nádhera.
Reagovat
smazaný uživatel
úžasné dievčatá! gratulujem
Reagovat
Frick
No nejsou super? Jsou super. Tak a příští rok ještě tu travičku, ať to máme komplet, holky!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist