Šafářová s Mattekovou jsou ve finále French Open, Hradecká se Siniakovou v semifinále neuspěly

9. 6. 2017, 17:38
Aktuality 23
FRENCH OPEN - Lucie Šafářová je na French Open ve finále čtyřhry. S Američankou Bethanií Mattekovou-Sandsovou porazily v pařížském semifinále dosud suverénní tchajwansko-švýcarský pár Yung Jan Chan a Martina Hingisová a budou usilovat o třetí grandslamový titul za sebou. Ve finále narazí na přemožitelky českého páru Hradecká Siniaková Australanky Ashleigh Bartyovou a Casey DellAcquaovou.
Bethanie Matteková a Lucie Šafářová

Lucie Šafářová v Paříži vypadla v prvním kole, náladu si však spravuje ve čtyřhře s Bethanií Mattekovou-Sandsovou. Dnes v semifinále porazily rénní tchajwansko-švýcarský pár Yung Jan Chan a Martina Hingisová hladce 6-4 6-2 a oplatily jim porážku z letošního Indian Wells.

Semifinále pro sebe rozhodly nečekaně hladce, třetí nasazené soupeřky totiž v Paříži dosud neztratily ani set a prohrály jen deset gamů. Šafářová byla oporou a jako jediná v duelu neztratila podání. Její spoluhráčce se to v prvním setu přihodilo dvakrát, česko-americké dvojici se ale povedl o brejk víc a Šafářová ukončila sadu esem. V druhém setu získal nejvýše nasazený tým od stavu 0:1 pět her v řadě a tentokrát při podání Američanky proměnil po hodině a čtvrt první mečbol.

"Možná to skóre vypadá jednoduše, protože jsme vyhrály ve dvou setech, ale pořád jsme se tahaly," uvedla Šafářová. "V prvním setu byla jedna zřejmě rozhodující výměna, kdy jsme měly odehraných asi padesát míčů. Tam se to zlomilo. Potom jsme je brejkly a já jsem si podržela servis. Do druhého setu nás to nakoplo a byly jsme lepší," dodala.

Šafářová s Mattekovou-Sandsovou budou usilovat o pátý společný titul z turnajů velké čtyřky a třetí v řadě. V roce 2015 ovládly vedle Roland Garros také Australian Open, kde se radovaly i letos. Jejich triumfu v Melbourne předcházel titul na US Open.

Turnajové jedničky se v nedělním finále utkají s nenasazenou dvojicí Ashleigh Bartyová a Casey Dellacquaová. Australanky zastavily v cestě do finále Lucii Hradeckou a Kateřinu Siniakovou po třísetovém vítězství 7-5 4-6 6-3.

"Ty Australanky jsou výborný deblový pár. Casey je taky levačka, takže to bude hodně těžké utkání. Hrají hodně deblově, dobře se hýbou na síti. Mají dost pestrou hru," řekla Šafářová.

Šesté nasazené Siniaková s Hradeckou sice jako první na turnaji dokázaly Australankám sebrat set, ale hned v úvodu rozhodující sady Siniaková neudržela podání, soupeřky se pak ujaly vedení 3-0 a už je nepustily.

Za stavu 1-4 se Hradecká musela na kurtu nechat ošetřit, ale ani po kratší pauze se Češkám nepodařilo vrátit do zápasu. Jediný nenasazený tým v semifinále si později vypracoval tři mečboly a napotřetí zápas ukončil.

"Za posledních sedm let jsem tady hrála šestkrát semifinále a vyhrály jsme jen jednou. Potřebovala bych nehrát na kurtu Suzanne Lenglenové. Doufám, že až tady udělají další kurt, šoupne se to tam. Na Suzanne jsem ještě nevyhrála semifinále. Když jsme v roce 2011 (s Andreou Hlaváčkovou) vyhrály, hrály jsme semifinále na Chatrieru. Říkala jsem si, že bychom to letos mohly prolomit," litovala Hradecká.

Siniaková i v loni vypadla v Paříži v semifinále, tehdy po boku Barbory Krejčíkové. "Finále by bylo fajn, ale jsem ráda, že jsme to dotáhly do semifinále. Bylo to velmi těžké. Cením si, že po boku Lucky jsem došla tak daleko. Doufám, že se dočkáme i finále. A nejen ho," řekla Siniaková.

Dvaatřicetiletá Dellacquaová má na kontě dokonce šest prohraných grandslamových finále, dvakrát zůstala těsně pod vrcholem i na Roland Garros, kde v roce 2015 s Jaroslavou Švedovovou z Kazachstánu podlehly Šafářové s Mattekovou-Sandsovou. Na French Open ale vyhrála v roce 2011 smíšenou čtyřhru s Američanem Scottem Lipským.

• FRENCH OPEN 2017•
Francie / Paříž, antuka, 12.780.000 dolarů
páteční výsledky (09. 06 2017)
• Čtyřhra - semifinále •
Šafářová/Matteková-Sandsová (1-ČR/USA) - Yung Jan Chan/Hingisová (3-Tchaj-wan/Švýc.) 6-4 6-2
Bartyová/Dellacquaová (Austr.) - Hradecká/Siniaková (6-ČR) 7-5 4-6 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

23
Přidat komentář
tommr
jedna z nejdelších a nejlepších výměn co jsem kdy viděl:
https://www.youtube.com/watch?v=nvRCuOk16-E
Reagovat
Kytka
Super, tak snad to vyjde.
Reagovat
VlS
Lucka odvedla pěknej výkon, Beth taky. Věřím v titul - 5. GS v deblu.
Reagovat
sprchon
Teď byla ve Všechnopárty u Šípa. Opět nezklamala, sranda od začátku do konce. :D :)
Reagovat
a.magerova
Super, dík, kouknu na to... :-))
Reagovat
blixa
S Gábi je vždycky sranda ;-) Ale u Honzy Dědka to bylo zatím bezkonkurenční :D
Reagovat
Frick
Už tam byla před pár lety. Zatímco u Krause nikdy. Dobře dělá, Kraus je pitchus.
Reagovat
Frick
Konečně jsem se podíval. Hele sorry jako, ale když člověk poslouchá třeba tu Kristýnu (Kolocovou) a pak tu Gábinu, tek ehm, ehm... je to dost jiný.
Reagovat
a.magerova
Reagovat
Frick
http://sport.idnes.cz/cesky-utok-na-pozici-svetove-jednicky-dxk-/tenis.aspx?c=A170608_211114_tenis_ten

Tak ta Novotná - měla tenkrát na to se stát no. 1? Spíš asi ne, co?
Reagovat
Frick
1) Karolína Plíšková
(GS 2000 RG SF, 780 b.)

O rovných 500 bodů překonala svoje dosavadní antukové maximum z předlonské vítězné Prahy. Grandslamové SF je určitě úspěchem, který se navíc před turnajem moc nečekal, ale přišel. Na druhou stranu - pětice soupeřek, které jí stály v cestě do SF, to skutečně bylo na úrovni Internationalu. I tak to rozhodně byla trnitá cesta a zejména první čtyři zápasy byly hodně ubojované. Po konečně už vcelku povededeném ČF s Garcií přišla zkouška s velkým "Z", bohužel (zase) neúspěšná. Soupeřka určitě velice složitá, leč ne neporazitelná a neudělat v rozhodujících chvílích nějaké ty trochu zbytečné chybky, tak ten úspěch přjít mohl. Jsou názory, že pro další turnaje na trávě a hardech byla Paříž příslibem, leč je třeba si říct, že v Melbourne, IW i Miami, kde Káje měl hrát povrch mnohem více do karet než tu pod Eiffelem, Káje taky vždy "něco" chybělo. Tak abychom nezjistili, že to "něco" bude chybět i ve Wimblu nebo New Yorku.

ZNÁMKA: 2 (7/10)

2) Denisa Allertová
(ITF Marseille 140 QF, 25 b.)

Denisa se po měsíci vrátila na kurty a nelze zrovna říct, že by zazářila. Tak aspoň něco, no...

ZNÁMKA: 3 (5/10)

3) Tereza Martincová
(ITF 140 Surbiton R16, 13 b.)

Po vyhraném prvním kole přišel maratónský a žel neúspšný mač, jenž musel zabolet na těle i na duši.

ZNÁMKA: 3 (5/10)

4) Marie Bouzková
(ITF 50 Figureira Da Foz R32, 1 b.)

Co tam ta Maruna vyváděla...?

ZNÁMKA: 5 (1/10)

5) Karolína Muchová
(ITF 140 Surbiton Q W + QF, 31 b.)

Karolína se na trávě uvedla slušně, pět výher v řadě, to se počítá. Škoda, že v ČF jí už "došlo", ale i tak. Dobrých 31 bodů pro ni.

ZNÁMKA: 2 (7/10)

6) Jesika Malečková
(ITF 80 Brescia R32, 1 b.)

Jesulda bohužel pokračuje v letošních slabých výsledcích.

ZNÁMKA: 4 (3/10)

7) Anastasia Zarycká
(ITF 50 Staré Splavy QF, 9 b.)

v prvních dvou kolech potvrzovala úlohu favoritky, na AKS to už ale nestačilo.

ZNÁMKA: 2- (6/10)
Reagovat
tommr
dneska vyhrál prestižní zápas s zatím vedoucím týmem letošní Race a postoupil do finále. Na GS jsou už hodně dlouho neporažený. Jejich vítězná šnůra čítá jestli se nepletu už 17 zápasů a ve finále snad přidají další ... :)
Reagovat
misa
16 zápasů, 2. kolo v Austrálii se kvůli odstoupení soupeřek nehrálo.
Reagovat
tommr
tak snad ta 17.výhra příjde ve finále FO. Australanky jsou rozhodně k poražení ... :)
Reagovat
Kozoroh
Pokud Bucie uspěje ve finále, ve Wimbledonu bude útočit na nekalendářní GS. Tuto šňůru naposledy předvedly Williamsky v sezónách 2009-10. Vůbec nejdelší šňůru v historii čtyřhry pak dosáhly Navrátilová se Shriverovou, které vyhr?ly 8 majorů za sebou v letech 1983-85!
Reagovat
tommr
a ani případnej kalendářní GS by pak nebyl úplně nereálnej ... :)
Reagovat
misa
v dalším finále. Super! Lucka se svým servisem a hrou od základní čáry je pro deblové specialistky velký problém. Prostě se tam ukazuje, jak takové hráčky odvykly setkání se širší singlovou špičkou. Bethanie je pak na síti nepřekonatelná.
Reagovat
EllNino
Lucka vypadá zase svěží, to je moc dobře :) velký rozdíl oproti prvnímu kolu singla
Reagovat
misa
Škoda nemoci, věřím, že by i na letošní antuce měla slušné výsledky.
Reagovat
Enterprise
Až moc bylo vidět jak se Martině nechce do přestřelek s Luckou od základní čáry a snaží se tomu vyhnout.
Reagovat
tommr
Lucka dneska střídala geniální údery s lacinejma chybama. BMS se mi dneska zdála o chlup lepší ... :)
Reagovat
d@ve
Super výsledek, Lucka si finálem zpravila chuť a aspoň trochu zahnala splín se singlu. :)
Reagovat
d@ve
Ať mi "někdo" neříká, že ten debl je k ničemu... ;)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist