Šafářová s Mattekovou-Sandsovou jsou ve čtvrtfinále Wimbledonu

9. 7. 2018, 15:28
Aktuality 29
Lucie Šafářová s Američankou Bethanií Mattekovou-Sandsovou dál drží naději na zkompletování kariérního grandslamu ve čtyřhře. Ve Wimbledonu, který jim ve sbírce jediný chybí, dnes odvrátily dva mečboly a ve třetím kole vyřadily druhý nasazený český pár Andrea Sestini Hlaváčková a Barbora Strýcová po výhře 2-6 7-6 6-4. O semifinále budou hrát také Kateřina Siniaková s Barborou Krejčíkovou a veteránka Květa Peschkeová s Američankou Melicharovou.

Lucie Šafářová s Bethanií Mattekovou-Sandsovou, které nyní po roce obnovily spolupráci, vyhrály dvakrát Australian Open i Roland Garros a jednou US Open. Na trávě v All England Clubu jsou ve čtvrtfinále stejně jako před třemi lety, ale dál se nedostaly.

V duelu s Andreou Sestini Hlaváčkovou a Barborou Strýcovou ztratily hladce první set. "Začaly jsme neskutečně, ale věděly, že to takhle nepůjde pořád," řekla Hlaváčková. Ve druhém už Šafářová s Mattekovou-Sandsovou vedly 5-1, přesto o zápas málem přišly.

V tie-breaku si turnajové dvojky vypracovaly dva mečboly, ale ani jednou neuspěly. "Při jednom jsem zahrála špatně a zkazila jsem balon, co jsem za zápas nezkazila. Na druhý netrefila první servis, po druhém naběhly na síť a agresivně mečbol uhrály. Za to je musím pochválit," řekla Sestini Hlaváčková se slzami v očích.

Ryze český pár v ní sice vedl 2-0, ale rychle bylo srovnáno a v deváté hře přišla o podání Strýcová. Šafářová vzápětí utkání čistou hrou uzavřela.

Sestini Hlaváčková přišla o možnost stát se po Wimbledonu světovou deblovou jedničkou. K tomu potřebovala turnaj vyhrát a spoléhat na zaváhání soupeřek. "Myslím na zápas, turnaj, nepočítám žebříček," řekla Sestini Hlaváčková a dodala: "Metou je vyhrát grandslam a vyhrát ho s Bárou, která ho ještě nemá. Jsem ale dost pokorná, nejsem typ, co hlásí, že jede pro titul. To mi nikdy nepomohlo."

'Team Bucie', jak se Šafářové s Mattekovou-Sandsovou přezdívá, nyní narazí na šestou nasazenou kanadsko-čínskou dvojici Gabriela Dabrowská a Yi-Fan Xu.

Ve čtvrtfinále jsou i Květa Peschkeová s Američankou Nicole Melicharovou po výhře nad belgicko-nizozemským párem Mertensová/Schuursová 7-6 6-4 a rovněž třetí nasazený pár Kateřina Siniaková a Barbora Krejčíková. Ty si dnes poradily 6-4 6-3 s česko-tchajwanskou dvojicí Lucie Hradecká a Su-Wei Hsieh a na grandslamech neprohály už devět zápasů v řadě.

V boji o semifinále budou vítězky French Open Krejčíková se Siniakovou favoritkami proti dvojici Mariaová/Watsonová.

• WIMBLEDON 2018 •
Londýn, Velká Británie, tráva, 34,000.000 liber
pondělní výsledky (09. 07. 2018)
• Čtyřhra žen - osmifinále •
Šafářová/Matteková-Sandsová (ČR/USA) - Sestini Hlaváčková/Strýcová (2-ČR) 2-6 7-6(7) 6-4
Krejčíková/Siniaková (3-ČR) - Hradecká/Su-Wei Hsieh (14-ČR/Tchaj-wan) 6-4 6-3
Peschkeová/Melicharová (12-ČR/USA) - Mertensová/Schuursová (8-Belg./Niz.) 7-6(4) 6-3
• Smíšená čtyřhra - 2. kolo •
Sestini Hlaváčková/Roger-Vasselin (6-ČR/Fr.) - Svitolinová/Mahut (Ukr./Fr.) 6-3 6-3
Hartová/Clarke (Brit.) - Peschkeová/Mirnyj (13-ČR/Běl.) 6-2 4-6 6-4
TenisPortal.cz, ČTK, Ondřej Jirásek, Luboš Zabloudil

Komentáře

29
Přidat komentář
Holahej
LOL...Trojitá oslavná objímačka @luciesafarova s @matteksands a ještě nějaké poklony na kurtu číslo 9, zatímco Barbora Strýcová mydlí raketou o svou tašku. Team Bucie vyřadil nasazené dvojky (BS + AHS) a je při svém comebacku ve čtvrtfinále Wimbledonu.....twitter.
Reagovat
letityfanousek
Ať dojdou daleko
Reagovat
tommr
zatím mají zápas pod kontrolou ... :)
Reagovat
tommr
tak jsem to asi zakřik a Katka má zase nějaký zdravotní problémy (nejspíš zase ty záda) ... :(
Reagovat
tommr
třetí pár s českou účastí ve čtvrtfinále! Dneska jasná výhra i když Katka měla zase nějaký zdravotní potíže. I přesto ale byla jasně nejlepší na kurtu ...
Pikantní na zápase bylo to, že proti ní hrála její lonská partačka Lucka Hradecká ...
Reagovat
peggy
Blahopreji k postupu.
Reagovat
tommr
do čtvrtfinále se dostal i další pár s českou účastí. Květa Peschke pořád dokazuje, že ještě nepatří do starýho železa ... :)
Reagovat
misa
rozhovor před zápasem:
https://sport.idnes.cz/tenis-wimbledon-2018-rozhovor-lucie-safarova-bethanie-mattekova-sandsova-1am-/tenis.aspx?c=A180709_413236_tenis_tof

Lucku otrávila ta poslední nemoc opravdu hodně a vrátila se asi jen kvůli Beth. S dvouhrou to vypadá bledě, jestli vůbec bude něco před US Open hrát... Snad Bethanie s Robem ještě Lucii ke dvouhře přemluví, vžďyť na trávě Lucka porazila Azarenku i Radwanskou, pořád by mohla něco uhrát, kdyby chtěla.
Reagovat
misa
+ s Makarovou hrála set a půl skvělý tenis, to samé s Kar. Plíškovou v Paříži.
Reagovat
PetaM
Volejte sláva a 3 dny se radujte! Díky za Beth ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Moc hezky rozhovor, diky.
Tenhle par opravdu imponuje.Jsou to proste jednicky:)
Je jasne, ze Lucy v singlu konci...takze uz jen drzet palce se zdravim Lucky i Betky, abychom je mohli jeste videt pristi rok.
Asi jedina zaruka, ze na tech kurtech Bucie bude.

Snad ziskaji na trave ten posledni GS, ktery chybi:)
Reagovat
Frick
Dej pokoj, už.
Reagovat
Frick
Skoro se zdá, že více než fyzicky jí ten jarní výpadek uštědřil rány na duši.

Hrát jen debla může 43 letá Peške.
Reagovat
misa
Možná došlo i na nějaké důrazné promluvení do duše od nějakého lékaře... Těch nemocí má za sebou Lucka už opravdu hodně. Nejlepší bude, když se připravíme na to, že v New Yorku odehraje Lucie poslední dvouhru v životě. Pro mě to zní hrozně, ale časem všechno přebolí a zůstanou krásné vzpomínky. Nakonec 31 je pro tenistku už dost.
Reagovat
Frick
Tak ˇat aspoň hraje ten singl nějak beznadějně.
Reagovat
misa
Proč? Chce se rozloučit výkony na své dřívější úrovni :)
Reagovat
misa
Tady ještě článek z toho nešťastného turnaje v Dubaji:
https://gulfnews.com/sport/tennis/safarova-banks-on-her-lucky-number-this-year-1.2175027

Tam měla Lucka ještě spoustu plánů, takže ta poslední nemoc ji zasáhla opravdu hodně.
Reagovat
Frick
Na druhou stranu - že nastydne v letadle - to se jí stane i když hrát tenis vůbec nebude.
Reagovat
Dobry-den
To je boží rozhovor. :-)

Ale bohužel to fakt vypadá, že se singlem je konec :-(
Reagovat
Frick
Ta poslední věta je bohužel taková nejednoznačná avšak spíše působí tak, jakoby hraní "jenom pár deblů" bylo jednou ze dvou variant z nichž ta druhá je úplný konec.

Škoda, že tam ještě nepadla doplňující otázka typu "Singl už hrát nebudete určitě?"

Třeba by řekla něco jako "Jak řikám, uvidíme. Nechci teď nic předjímat."

Ale asi nejvíce napoví program po US Open. Bude-li nějaký.
Reagovat
Frick
Nicméně pro mne je konec singlový kariéry koncem kariéry.

Pokud se na GS může prosadit debl složený z 43 leté penzistky a holky, co to v singlu dotáhla na "úžasný" 400. místy, tak můj respekt tahle disciplína mít nemůže.
Reagovat
PetaM
Já myslím, že té disciplíně je to úplně jedno :D
Reagovat
Frick
Ano. Ale její prestiž je bohužel oproti singlu zlomková.
Reagovat
Frick
Asi nejvíce to bolí si to číst, když si to člověk srovná s děním na kurtech. Člověk má radost, když vidí, jak Lucka celkem dobře chytá a pak se dočte, že stejně už nechce hrát. To prostě zklame, bo zkrátka čeká, že to i toho sportovce nabije pozitivní energií. A ono nic.
Reagovat
misa
Na začátku roku snila Lucie o postupu na žebříčku, možná i o nějakém titulu. Teď vidí, že jí tyhle mety už utekly a hrát v kvalifikaci nebo Taškentu ji neuspokojuje. Takže asi ztratila motivaci - nemůže se už poprat o ty nejvyšší mety.
Reagovat
d@ve
..tak a jedeme dáál.. :)
Reagovat
tommr
doufejme až k titulu, kterej jim jako jedinej chybí ... :)
Reagovat
d@ve
jj, to jsem měl na mysli... A pak samozřejmě ještě dál.. :)
Reagovat
misa
https://twitter.com/Karel_Knap/status/1016307905660932097
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist