Šafářová v Charlestonu vyřadila svou deblovou parťačku. Nejvýše nasazené hráčky dohrály

6. 4. 2017, 07:31
Aktuality 47
WTA CHARLESTON - Lucie Šafářová vyhrála souboj se svou deblovou parťačkou Bethanií Mattekovou-Sandsovou. Na antuce v Charlestonu česká tenistka zvítězila ve dvou setech a postoupila do osmifinále. V něm se utká poprvé s Němkou Laurou Siegemundovou, která přežila mečboly proti třetí nasazené Venus Williamsové. Skončily také turnajová jednička Madison Keysová a čtyřka Jelena Vesninová.
Lucie Šafářová

Lucie Šafářová v Charlestonu i na osmém turnaji v sezoně zvládla svůj úvodní zápas a na páté akci v řadě vyřadila minimálně dvě soupeřky. Po třísetové bitvě s Lepchenkovou zvládla i souboj s další domácí hráčkou Bethanií Mattekovou-Sandsovou.

Třicetiletá Češka porazila o dva roky starší Američanku, s níž už třetí sezonou tvoří velmi úspěšný pár ve čtyřhře, po setech 6-3 6-3 a vedení ve vzájemné bilanci zvýšila na 4-1.

Do zápasu Šafářová vstoupila výborně a vypracovala si čtyřgamový náskok. Pak sice ztratila poprvé své podání, ale další zaváhání už nepřipustila a po necelé hodině a půl proměnila čtvrtý mečbol.

"Raději ji mám na své půlce kurtu, ale dnes nás tenis postavil proti sobě. Nebyl to příjemný zápas, ale hrály jsme dobrý tenis a jsem ráda za vítězství! Zítra už zase bok po boku jako #teambucie!" napsala Šafářová na facebook. Čtyřnásobné grandslamové šampionky v Jižní Karolíně tvoří nejvýše nasazený pár, v prvním kole se ve čtvrtek utkají s dvojicí Halbauerová/Keninová.

Ještě předtím bude Šafářová usilovat o postup do čtvrtfinále dvouhry. Soupeřkou české finalistky z roku 2012 bude loňská čtvrtfinalistka Laura Siegemundová, s níž se brněnská rodačka dosud neutkala.

Devětadvacetiletá Němka se ve druhém kole postarala o vyřazení třetí nasazené Venus Williamsové, proti které ve třetím setu za stavu 4-5 odvrátila dva mečboly a nakonec po tříhodinovém boji zvítězila 6-4 6-7 7-5. Letos zaznamenala teprve třetí výhru a znovu po třísetové bitvě.



Zatímco šestatřicetiletá Američanka prohrála svůj první letošní zápas na antuce, 37. hráčka světa Siegemundová vylepšila svou bilanci s hráčkami Top 10 na 5-6. Na antuce má s hráčkami elitní desítky bilanci dokonce 4-1.

"Vůbec netuším, jak se mi povedlo vyhrát. Byl to velmi dobrý zápas, takový nahoru-dolů. Já se jen snažila neustále věřit své hře. A když jsem prohrávala, tak jsem věřila, že šanci ještě dostanu," komentovala Siegemundová.

"Tahle výhra mi dodá sebedůvěru, protože jsem letos zatím moc štěstí neměla. Spoustu podobných zápasů jsem prohrála a to pak o sobě začnete trochu pochybovat. Ale teď se na antuce cítím jistě a dokázala jsem si, že umím hrát dobrý tenis."

Siniaková do čtyřhry nastoupila
Český tenistkám se zatím daří i ve čtyřhře. Po Peschkeové, která startuje s Němkou Grönefeldovou, se do čtvrtfinále dostala také Andrea Hlaváčková, jež hraje na prvním společném turnaji s Indkou Saniou Mirzaovou, a čistě český pár Lucie Hradecká a Kateřina Siniaková.

Dvacetiletá Siniaková přitom v pondělí nedohrála utkání prvního kola ve dvouhře, když kvůli bolestem zad opuštěla kurt s pláčem. Po dvou dnech se však dala dohromady a s Hradeckou porazily 6-4 7-5 na poslední chvíli složené duo Darja Kasatkinová a Danka Koviničová. Ty nahradily Jelenu Jankovičovou s Andreou Petkovicovou, která se po vyřazení ze singlu omluvila kvůli zranění levého kolena.

Německá šampionka z roku 2014 Petkovicová ve dvouhře prohrála 3-6 4-6 s osmou nasazenou Lotyškou Anastasií Seastovovou a tak ani na sedmém letošním turnaji nedošla dál, než do druhého kola.

Favoritkám se nedařilo
Z kvarteta nejvýše nasazených hráček v Charlestonu nevyhrála ani jedna. Kromě Venus Williamsové v středu vypadly také jednička Madison Keysová a čtyřka Jelena Vesninová, Britka Kontaová se odhlásila ještě před startem turnaje kvůli zranění ramena a lehké nemoci.

Jelena Vesninová před necelými třemi týdny v Indian Wells slavila svůj životní triumf, po něm ale ještě nevyhrála. V Miami třicetiletá Ruska podlehla po zranění se vracející Chorvatce Tomljanovičové, včera v Charlestonu finalistka ze sezon 2011 a 2016 nestačila na Fanny Stollarovou.

Světová čtrnáctka Vesninová podlehla osmnáctileté Maďarce, která je až 282. hráčkou světa a na turnaji WTA startuje podruhé v kariéře, po boji dvakrát 6-7. Stollarová se o své první čtvrtfinále utká s o rok starší Lotyškou Jelenou Ostapenkovou.

Nejvýše nasazená a předloňská finalistka Madison Keysová, jež hrála na svém teprve třetím turnaji od prosincové operace zápěstí, v prvním letošním zápase na antuce neudržela vedení proti krajance Shelby Rogersové a prohrála 6-4 1-6 1-6.



Čtyřiadvacetiletá Rogersová se v Charlestonu, kde vyrůstala a na místním turnaji dělala sběračku míčků, dostala přes druhé kolo poprvé v kariéře. Až dosud měla na kontě jedinou výhru.

"Je to těžké vysvětlit. Hrála jsem tu tolik let po sobě, ale nebylo to pro mě snadné," řekla Rogersová se slzami v očích. "Cítím, že jsem se tady toho hodně naučila a před zdejším publikem vyrostla. Je to pro mě výjimečný pocit."

Dva odlišné zápasy má za sebou Irina Beguová. Zatímco v prvním kole neztratila ani game, druhou výhru vydřela až po třísetovém boji. Slovenku Kristínu Kučovou udolala 4-6 6-2 7-6 a poprvé v sezoně postoupila do 3. kola. O zopakování svých výsledků z předchozích dvou sezon si zahraje s šampionkou z roku 2010 Australankou Samanthou Stosurovou.

• WTA PREMIER CHARLESTON •
USA / Jižní Karolína, zelená antuka, 776.000 dolarů
středeční výsledky (05. 04. 2017)
• Dvouhra - 2. kolo •
Šafářová (15-ČR) - Matteková-Sandsová (USA) 6-3 6-3
Rogersová (USA) - Keysová (1-USA) 4-6 6-1 6-1
Siegemundová (Něm.) - V. Williamsová (3-USA) 6-4 6-7(3) 7-5
Stollárová (Maď.) - Vesninová (4-Rus.) 7-6(7) 7-6(3)
Bertensová (7-Niz.) - Bondarenková (Ukr.) 6-2 7-5
Sevastovová (8-Lot.) - Petkovicová (Něm.) 6-3 6-4
Gavrilovová (9-Austr.) - Riskeová (USA) 6-3 6-1
Beguová (10-Rum.) - Kučová (SR) 4-6 6-2 7-6(6)
Lučičová-Baroniová (11-Chorv.) - Barthelová (Něm.) 6-3 6-2
Kasatkinová (Rus.) - Puigová (Portor.) 6-0 6-7(3) 6-2
Rodionovová (Austr.) - Erraniová (It.) 6-2 6-2
Džabúrová (Tun.) - Linetteová (Pol.) 6-4 6-4
Ostapenková (Lot.) - Sakkariová (Řec.) 6-2 4-6 6-2
Ósakaová (Jap.) - Shuai Zhang (13-Čína) 6-4 6-4
• Čtyřhra - 1. kolo •
Hlaváčková/Mirzaová (2-ČR/Ind.) - Gavrilovová/Kasatkinová (Austr./Rus.) 1-6 6-3 10-3
Hradecká/Siniaková (4-ČR) - Koviničová/Kruničová (Č. Hora/Srb.) 6-4 7-5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

47
Přidat komentář
EllNino
Laura je tak unavená, že tam lítá jako čamrda ... do toho fouká a Lucka se vyhazuje, to bude zachvíli 6:2 6:2
Reagovat
misa
To je zase jednou absolutní zoufalství.
Reagovat
janek_da
no, já upozorňoval, že je dost utahaná. Ten vítr to ale ještě zohršil. No, jestli todle Lucka obrátí, tak dojde daleko.
Reagovat
Torn
Nemá někdo odkaz na tne zápas Lucky a Bettany? Bych rád viděl, jak probíhá mezi nima podání ruky po zápase. Jsem viděl dneska záznam Kasatkina - Gavriolova a opravdu pěkné kamarádské gesto na konci. :)
Reagovat
misa
Objetí.
Reagovat
smazaný uživatel
Mad se Shelby taky pěkná gratulace :-)
Ale D+D lepší.
Reagovat
smazaný uživatel
pred zapasem treba takto :D :D https://twitter.com/Tennis_With_Mia/status/849799208689434624
Reagovat
Torn
Tak super, první 4 nasazené hráčky má už pryč, třeba ještě nějaké odpadnou. :D Jako šanci na turnaji Lucka určitě má.
Reagovat
blixa
Nějak nechápu, jak mohla být Vesnina nasazena jako 4 a Caro jako 5 ? Dyk je mezi nima 900 bodů ???
Reagovat
tommr
nasazovalo se podle žebříčku, kterej byl v tý době k dispozici. Wozniacká se před Vesninovou dostala až po Miami ...
Reagovat
blixa
Jo ona vlastně Vesnina hodně škrtala ... ok. Mě přišlo 900 bodů nějak moc.
Reagovat
misa
Nasazovalo se podle žebříčku z 20. 3.
Reagovat
Fandina
Reagovat
Frick
Ten Premiér mi nyní přijde skutečně průchozí. Problém je objem zápasů. Z toho pohledu mi tam ten debl překáží.
Reagovat
misa
Zaměř se jenom na 3. kolo, kde bude Lucku hrát s hráčkou, která je na antuce hodně nebezpečná. V případném čtvrtfinále by ji pak asi čekala jedna z nejlepších antukářek na světě. Tam by Lucka musela odvést špičkový výkon, a ani ten loni v Paříži nestačil...
Reagovat
misa
Oprava: Sam by čekala až v semifinále :)
Reagovat
Frick
Rozhodně bych její účast v SF nebral jako nějakou tutovku. Navíc poslední roky se jí v Charlestonu moc nedaří.
Reagovat
tommr
pokud je Lucka zdravá tak jí debl nijak neškodí ale naopak pomáhá ...
Reagovat
PetaM
Zvládla to na RG 2015, zvládne to i teď ...
Reagovat
Frick
A ta "drobnost", že RG se hraje 14 dní a Charleston jen týden, ta ti asi uniká, že?

+ Lucka měla před RG 2015 11 dní volna a tady jen šest...
Reagovat
tommr
a tobě zase uniká "drobnej" rozdíl v síle konkurence ...
Reagovat
Frick
No, jenže tady Lucka zase nemá životní formu. Teda asi.
Reagovat
misa
Asi zcela jistě určitě ne :)
Reagovat
PetaM
Taky ale hrála jeden den singla a druhý den debla, takže hrála každý den :D Hrála 14 dnů v kuse a přesto dokázala perfektně zvládnout finále singla ve třech setech a pak ještě ve třech setech deblové finále :D
Reagovat
VlS
Fricku, 2012 Lucka hrála v Charlestonu finále singlu ( prohrála se Serenou) a vyhrála debla ( s Nasťou) , ve 2013 hrála SF singla (Serena) a vhrála debla s Kiki Mladenovič. V jeden den dokonce hrála 2 singly a debla ( tři výhry v ten den). Co furt kurňa řešíš, víš o tom stejný prd jako ny ostatní a možná i míň. Ona ví, co dělá. Po Fedcupu já volno až do Prahy.
Reagovat
Frick
Na druhou stranu - ve 30 už může regenerovat pomaleji než v 25 nebo 26... koneckonců se tak vyjadřovala v jednom interview, že jí je vzkazováno, jak po 30 to bude všechno "více cítit"
Reagovat
VlS
Ono mezi 26 a 30 ten rozdíl z věku až takovej není. Spíš naopak, vytrvalost s věkem roste, vytrácí se výbušnost, ale i to je individuální. A dám hlavu ba to, že si ví rady sama líp, než co jí ty můžeš vzkázat z gauče.
Reagovat
Frick
Ale jasně, no. Tady jde i třeba o to, zda toho debla nehraje i kvůli BMS - tj. že jí nechce nechat ve štychu.
Reagovat
Frick
Jinak v roce 2013 hrála jen ČF, navíc s volným R64, takže měla jen dvě singlové výhry.

V roce 2012, ale třeba už jí únava zabránila v tom, aby skore mělo důstojnější podobu než 6:0 6:1

...možná to bylo pro Lucku štěstí, že to byl "no-way" zápas. Kdyby měla někoho snesitelnějšího, tak by to třeba prohrála těsně a právě vinou únavy. Samozřejmě, tohle je už jen fabulace, uznávám.

Zajímavý, že je mi tu vyčítáno, když se podivuju nad (údajnou) únavou Káji, když během tří týdnů má odehrát 10 singlových zápasů (z toho jeden "polozápas") a teď je mi tu na druhou stranu vyčítánoo, že mám obavy z toho, zda by Lucka nedojela na vysílení, pokud by třeba během týdne musela odehrát (až) 6 singlů a 4 debly, z toho čtyři dny za sebou 1 S + 1 D....
Reagovat
VlS
Fricku, já jsem ten zápas viděl, nemusím se dohadovat, jak to asi mohlo bejt.
Reagovat
Frick
Takže únavou to nebylo a více jak jeden gem by Lucka neuhrála ani kdyby to byl první mač turnaje?

Tj. Serena hrála jako chlap?
Reagovat
EllNino
Lucka se podělala ve finále, nic víc nic míň :) viděs ten zápas nebo zase jen plácáš, protože jsi 90% zápasů neviděl a vaříš z čísel ?
Reagovat
smazaný uživatel
Vaří Kvitovka, Frick maximálně zvrací :-)
Reagovat
blixa
... a paní Květa vaří i v obranné třetině Švédů ...
Reagovat
Frick
Neviděl jsem ho. Tenis více sleduju až od r. 2014
Reagovat
smazaný uživatel
Více píce republice.
Reagovat
EllNino
tak proč komentuješ něco, cos neviděl ? :)
Reagovat
misa
Není náhoda, že Kar. Plíšková, Muguruza nebo Garcia v poslední době s deblem skončily, a to jsou o dost mladší než Lucie.
Reagovat
Fandina
Ale vždyť Šafi s Beth hrají toho debla pro radost a že se jim tak daří je jedině dobře. A i singla hrají podle mě pro radost a tak to má být, v jejich věku.
Reagovat
VlS
Mugu nevím, Garcia se naštvala na Kiki za blbý kecy. Pak hrála zrovna s Kájou, ale vypustily to. Lidi, co já vím, co zatím je? Vím jen, že holky o tom ví 100x víc než my dohromady a naše kecy tady jsou jim šumáček. Fanděte a nezkoušejte je na dálku koučovat. Mimo jiný, i tam se vydělávají peníze.
Reagovat
janek_da
Laura už to nevydrží fyzicky. Hrála 7,5 hodiny ve dvou dnech.
Reagovat
janek_da
opr: 6,5h

Ale i tak je to dost
Reagovat
misa
Letos ale odehrála pár zápasů.
Reagovat
janek_da
o to hůř. není zvyklá vůbec
Reagovat
Frick
Hrála i debla - celkem 7h 40m
Reagovat
Krisboy
Lucka v suchých šatičkách :) Viděl jsem jenom první game ale podle výsledku a průběhu hry to bylo celkem jednoznačné. Laura bude rozhodně těžší soupeřkou, ale Lucka není Venus a Lauru končí.
Reagovat
tommr
já bych Siegemundovou rozhodně nepodcenoval. Venus by byla pro Lucku schůdnější soupeřka ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist