Šafářová v Montrealu utekla Gavrilovové 'z lopaty', Plíšková porazila Siniakovou

6. 8. 2018, 21:01
Aktuality 49
WTA MONTREAL - Lucie Šafářová v Montrealu navázala na úspěšně zvládnutou kvalifikaci, s Australankou Darjou Gavrilovovou však měla namále. V rozhodujícím setu česká tenistka prohrávala 2-5 a při podání soupeřky čelila mečbolu, ale dokázala ho odvrátit a udržela naději obhájit na Rogers Cupu čtvrtfinále z loňského Toronta. Stejně jako Karolína Plíšková, která si poradila s Kateřinou Siniakovou.
Lucie Šafářová (@ j48tennis.net)

Lucie Šafářová se v Montrealu vrací na kurtu měsíc po vyřazení z Wimbledonu. V kvalifikaci podniku s dotací takřka tři miliony dolarů potvrdila dvakrát roli favoritky, byť se v obou utkáních proti papírově slabším soupeřkám nečekaně nadřela.

A vydřené vítězství jednatřicetiletá Češka zaznamenala i na úvod hlavní soutěže, když po více než dvou a půl hodinách boje udolala 4-6 6-4 7-5 Australanku Darju Gavrilovovou. Ta přitom měla několikrát velmi blízko k vítězství, jednou ji od postupu dělil jediný míček, ale i vinou 17 dvojchyb zápas ztratila. 

Šafářová, jež během utkání ztratila osmkrát servis a sama využila polovinu z osmnácti brejkbolů, prohrávala 4-6 a 2-4. Pak ovšem získala čtyři gamy v řadě a vynutila si třetí sadu. V té česká tenistka prohrávala dokonce 2-5 s mankem dvou brejků a čelila mečbolu, ale z kritické situace se znovu vyhrabala a ziskem pěti her v řadě duel úspěšně ukončila.

Vedení ve vzájemné bilanci Šafářová zvýšila na 5-2. Naopak se svou příští soupeřkou světovou desítkou Němkou Julií Görgesovou prohrává 2-3

Karolína Plíšková svůj první zápas po měsíční pauze, během níž se mimo jiné vdala za svého manažera Michala Hrdličku, zvládla za hodinu a půl. Kateřinu Siniakovou přehrála dvakrát 6-4.

Úvodní sadu světová devítka Plíšková získala čistou hrou při podání Siniakové. V druhém setu přišla Plíšková o vedení 4-1 a soupeřka srovnala, poslední dva gamy ale patřily favoritce. V desáté hře Siniaková nabídla Plíškové dvojchybami dva mečboly za sebou a při druhém zápas ukončila bekhendem do autu.


Dobře rozehraný zápas nedotáhla do vítězného konce Barbora Strýcová. Proti Magdaléně Rybárikové sice za stavu 6-3 a 5-4 podávala na vítězství, ale servis neudržela, v tie-breaku se za stavů 5-5 a 6-6 nedokázala dostat k ečbolu a nakonec po více než dvou a půl hodinách boje prohrála 6-3 6-7 2-6.

Dvaatřicetiletá Strýcová tak se Slovenkou prohrála i druhý letošní souboj poté, co na ni nestačila v červnu v semifinále travnatého turnaje v Birminghamu. Ve vzájemné bilanci tak česká hráčka vede už jen 4-3.

Zbylé dvě Češky do soutěže vstoupí až v následujících dvou dnech. Kvalifikantka Barbora Krejčíková v úterý narazí na Shuai Zhang, osmá nasazená Petra Kvitová se ve středu již v utkání druhého kola utká s Anett Kontaveitovou, které může oplatit vyřazení z letošního Roland Garros. V celkové bilanci s Estonkou, která dnes otočila zápas proti Rusce Jekatěrině Makarovové, vede 2-1.

• WTA PREMIER 5 MONTREAL •
Kanada, tv. povrch, 2.820.000 dolarů
pondělní výsledky (06. 08. 2018)
• Dvouhra - 1. kolo •
Kar. Plíšková (9-ČR) - Siniaková (ČR) 6-4 6-4
Šafářová (ČR) - Gavrilovová (Austr.) 4-6 6-4 7-5
Rybáriková (SR) - Strýcová (ČR) 3-6 7-6(6) 6-2
Görgesová (10-Něm.) - Babosová (Maď.) 3-6 7-6(3) 6-4
V. Williamsová (13-USA) - Dolehideová (USA) 7-5 6-1
Sevastovová (Lot.) - Kruničová (Srb.) 6-1 6-0
Kontaveitová (Est.) - Makarovová (Rus.) 4-6 6-3 6-1
Curenková (Ukr.) - Boulterová (Brit.) 6-4 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

49
Přidat komentář
tommr
jako první nasazená končí Ostapenko. Vzhledem k soupeřce to ale není žádný překvapení ...
Reagovat
vendulkabendulka
Radek Štěpánek oznamuje termín rozlučky. Bude 18. 10. v O2 areně a přijede i Djokovič
https://twitter.com/MiroslavHarnoch/status/1026787155237068800
Reagovat
SwissMaestro
Co se týče mužského tenisu...je smutné sledovat jak nedůstojnou sezónu/rozlučku prožívá David Ferrer. Přál bych mu ještě jeden, poslední run na nějakém z turnajů, ale už moc nevěřím, že toho je schopen. Možná v DC,ale.....
Reagovat
mayday
To je hodně smutný. David byl vždy můj nejoblíbenější hráč, ten pád je hodně krutej.
Reagovat
freeteepek
Asi ho dohnalo kouření a nestačí s dechem.
Reagovat
ttopi
Sohnal ho věk. Jen to dokazuje, jak je Federer výjimečný. Jiní v jeho věku paběrkují.
Reagovat
SwissMaestro
To je částečně pravda. Na druhou stranu, zrovna u Ferrera jsem s tím jeho stylem nečekal ke konci žádné zázraky. U něj styl změnit prakticky nelze a teď jak už nevybehava všechno jako dříve...přichází pokles. Bohužel větší než sem čekal.
Reagovat
peggy
Pani Strycova se obcas chovat na kurtu neumi,ale nyni zajiste je myslenkami u sveho noveho pritele a ne na tenisu.
Reagovat
Frick
http://forum24.cz/cesi-by-se-meli-konecne-vzpamatovat-smrt-dvou-vietnamskych-deti-je-desive-vysvedceni/

Mne to přijde dost šílené využívání/zneužívání tragédie pro to, ukázat, jací jsou Češi odporní. Na základě nepodloženýc spekulací.

I takovej Tuna, ktetej je spíše doleva a rozhodně nemusí Zemana nebo Okamuru se vůči těmto moresům vymezil

https://www.facebook.com/jan.tuna.5/posts/10211767524564906

Osobní názor - myslim si, že šlo o jasný pochybení těch rodičů, dá se možná i přemýšlet o tom, zda Vietnamci třeba i nemají menší respekt k nebezpečím z vody (i když my Češi jsme taky často málo opatrní), a Vietnamská národnost mohla uškodit v tom, že zkrátka matka nemuměla česky, což pochopitelně byl problém.

Pokud dítě zmizí pod hladinu, tak za jak dlouho je konec? Tři minuty?
Reagovat
blixa
Co kdybys šel konečně pracovat, ty líná prasečí vyžírko a přestal se vrtat v neštěstí druhých ?
Reagovat
ttopi
Je to silný OT.

Mně osobně na tom nejvíc vadí ten hon. I bych věřil, že to personál zpočátku bagatelizoval. Ale nejdůležitější otázkou je, jak dlouho od "topení se" kluků je začla hledat samotná matka. Mám takové podezření, že již v tu dobu mohlo být pozdě. Pak je vše, co se stalo potom, irelevantní. Respektive nelze pak někoho soudit z nějaké souvislosti s onou smrtí. Je známo, že mozku stačí fakt málo, aby odumřel. A celkově jsou ty výpovědi takové zmatené. Nadává se, že lidi neodešli z vody a zároveň se nadává, že když se lidem na pláži řeklo, že se někdo ztratil, tak leželi dál. Přitom se po všech chtělo, aby šli z vody. Tak je asi měli hledat v písku, nebo na nebi.

Bohužel, hlavní vina je na matkách. Zrovna včera jsem četl článek, kde upozorňovali proti kruhům a všelijakým rukávkům pro neplavce. V těchto vedrech tyto věci mohou snadno prasknout, nebo ucházet a snadno se z nich pak vyklouzne.
Reagovat
VlS
Fricku, zeptám se - máš děti? A necháš sedmiletý dítě, který neumí ( moc) plavat ve vodě samotný? Já tedy rozhodně ne. A nikdo normální a zodpovědnej ne. Kde chce kdo hledat viníky?
A když se utopí český blonďatý dítě ( a každej rok se pár případů stane), tak za to může taky rasizmus? No, jsou Češi (Nemci, Britove, Angolane,? Somalci .........) , kteří rasisti nejsou a jsou i takoví co jsou, A o s tenisem to má jakou souvislost?
Reagovat
Frick
Mohla by dělat i reklamu na tampony nebo prostě nejde inzerovat to, co si člověk dává do pohlavního otvoru?
Reagovat
Frick
130 + 30 + 70 + 60 + 130 + 90 (+ 10) = 520

Na TOP 100 na konci roku by Lucka potřebovala asi 130-150 bodů, na MD na AO i o fous méně (samozřejmě tu záleží na počet PR a odhlášek).

Co třeba takhle

1) volno
2) Hobart S
3) AO SD
4) AO? SD/volno
5) volno
6) volno
7) volno
8) Budapešť S
9) volno
10) volno
11) volno
12) Miami SD
13) Miami? SD/volno
14) Charleston SD
15) volno
16) volno
17) volno
18) Praha S
19) Madrid S?D
20) volno
21) Strasbourg S
22) FO SD
23) FO? SD?/volno

9 turnajů, 11-14 týdnů volna. Tři údobí (únor, březen, duben), kdy by tři týdny měla bez turnajů. To by snad tělo zvládnout mohlo.
Reagovat
Frick
Samozřejmě myslím sezonu 2019, S = singl, D = debl
Reagovat
Frick
Jinak samozřejmě by bylo super, kdyby jela na Tokyo. Znamenalo by to totiž, že by odehrála (resp. načala) na profitůře NEUVĚŘITELNÝCH ** sezon.
Reagovat
Dobry-den
Bára končí a já z toho mám celkem i radost. Její chování je totiž fakt nesnesitelné.

Vůbec nechápu, jak jsem jí dřív mohl fandit. Ta ženská má snad periodu 4 týdny v měsíci. A čím starší, tím je to horší...

Gratulka, Magdo ;-)
Reagovat
mayday
Včera zas dělala nějakej cirkus? Já to nechápu dlouhodobě, jak to někdo může považovat za roztomilé nebo jak to nazvat. Už je dost stará na to, aby se chovala trošku rozumně. Na její zápasy už jsem se přestal dívat.
Reagovat
EllNino
tak jak to Lucka krásně otočila, tak to Bára ukázkově zazdila :/ ....
Reagovat
Patik
ženský tenis..(facepalm)..no pome Magda ..tak už ju teda doraz.
Reagovat
EllNino
Bára si to prohrává jen a jen svou hlavou, frustrací.... mělo to bejt 6:3 6:4 :/ místo toho kravne, opět a zase
Reagovat
tommr
měla Rybku na lopatě, ale nejdřív nedokázala dopodávat zápas a vzápětí ztratila dobře rozehranej TB. Jde se do třetího ... :(
Reagovat
com
..kdyby se porad nevztekala a nevalela po zemi :D ..mohla mit vyhru ve dvou setech
Reagovat
tommr
a ve třetím už je úplně mimo ... :(
Reagovat
com
Siniakove posledni dve prohry jsou od Pliskove Kr. a Pliskove Ka :D ..dneska si to stejne projela sama, nabidnou na 2 MB dve dvojchyby :D
Reagovat
smazaný uživatel
Tak snad se Pliskove Ka povede podobně jako Pliskove Kr po vítězství nad Katkou v Olomouci. :-DDD
Reagovat
EllNino
*v Moskvě
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, v Moskvě.
Reagovat
com
jeste budes potrebovat kapesnicek, az za dve kole sejme Kvitovou :D
Reagovat
EllNino
spíš Kontaveit :D
Reagovat
EllNino
ikdyž spíš to vidim na zápas Bertens Kontaveit ve 3. kole
Reagovat
smazaný uživatel
To by ale znamenalo sympatickou tenistku ve čtvrtfinále :-)
Reagovat
bIbec
z téhle čtveřice ani není možný, že tam bude nesympatická tenistka .-)
Reagovat
tommr
Katka prostě nad českou hráčkou nedokáže vyhrát. Má to podobný jako Petra jen obráceně ... :)
Reagovat
EllNino
Vidět Lucku, Nasťu a Petru se smát po vyhraném zápase je prostě nej :) .... Lepší už byla jen Jarmilka, a ta se teď často usmívá na fotkách s mimi :)
Reagovat
misa
Lucka se občas směje i po těch prohraných :)
Reagovat
d@ve
Raduji se chlapi s vámi.. :))
Reagovat
d@ve
Ale musím po pravdě říct, že jsem rád, že jsem to neviděl a ušetřil si nervy.. :D
Reagovat
horska.kraslice
Tak, já se taky raduji :-), ale musím podotknout, že jsem žádné nervy neměla. Výhru Lucie jsem totiž vůbec nečekala, takže u mne pouze příjemné překvapení z toho, jak se v závěru zlepšila.
Reagovat
tommr
Lucka hrála pořád to samý, ale Gavrilova se v závěru úplně sesypala ...
Reagovat
d@ve
https://pbs.twimg.com/media/Dj4zFgSXcAAXPyb.jpg
Reagovat
misa
si dnes připsala 365. singlovou výhru v hlavních soutěžích GS + WTA (jsou započítány i výhry na olympiádách a ve Fed Cupu.) Teď má na každý den nepřestupného roku jedno vítězství :)

V zápase se dlouho trápila, ale nevzdala se ani za skoro beznadějné situaci.
Reagovat
tommr
oficiální statistiky WTA ovšem uvádí o něco vyšší číslo: 444 výher (bez zápasů v Montrealu). Snad bude hrát Lucka dostatečně dlouho, aby překročila hranici 500 výher ...
Reagovat
misa
Protože tam započítávají i kvalifikace a turnaje okruhu ITF.
Reagovat
Frick
Vyhrát se servisem "Isner na hardu" umí každej ňouma. Ale vyhrát se servisem "Koukalová na mokrý antuce", TO JE UMĚNÍ!
Reagovat
smazaný uživatel
1) Hnusnej vítr.
2) Kamery (díky za ně) pro cvičené Kvešovo oko, takže ty parádní míčky v posledních gemech jsem zaregistroval až po změně skóre.
3) Lucie nikam neutíkala - viz titulek. Ale pořád lepší, než kdyby byl titulek Gavrilovová utekla z mečbolů :-)
4) Lucko, pojď! Větru a losu navzdory - další kolo Julie.
Reagovat
misa
Bylo tam i pár sporných míčků, chtělo by to jestřába na všech kurtech. Jestli je to na takových zastrčených vůbec technicky možné.
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, ale líbilo se mi, že když se vztekala Darja, tak si pak dupla i Lucka. Ale sudí respekt - objektivní.
Spíš mě štvalo, že jsem pořádně neviděl ty rozhodující míčky - třeba v závěru ten vykouzlený na síti.
Reagovat
Frick
A přes jakou platformu jsi to sledoval? Já Tipsport, takže skutečně nic moc. Zato jsem ale nesledoval nic Pyráckího :o)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist