Šafářová v Nottinghamu na finále nedosáhla, prohrála tříhodinovou bitvu Vekičovou

17. 6. 2017, 16:10
Aktuality 103
WTA NOTTINGHAM - Lucie Šafářová si v Nottinghamu své druhé finále na travnatém pažitu nezahraje. Pátá nasazená Češka prohrála téměř tříhodinovou semifinálovou bitvu s Chorvatkou Donnou Vekičovou 6-7 6-3 6-7. Vekičová si v Británii zahraje o svůj druhý titul s osmou hráčkou světa Johannou Kontaovou, jež si v semifinále poradila se Slovenkou Rybárikovou 6-2 7-5 a do finále postoupila již potřetí v letošní sezoně.
Lucie Šafářová

Lucie Šafářová, jež minulou neděli triumfovala ve čtyřhře na antukovém Roland Garros, zvládla rychlý přesun na trávu velmi dobře. V úterý v Nottinghamu ukončila měsíc a půl dlouhé čekání na singlovou výhru, ve druhém kole pak přežila dva mečboly proti Su-Wei Hsieh a včera po třetí třísetové výhře v řadě vybojovala své třetí semifinále v roce 2017.

V něm dnes pátou nasazenou Češku vyzvala 70. hráčka žebříčku WTA Donna Vekičová, jež v Nottinghamu ukončila letošní čekání na postup za druhé kolo. Šafářová, které momentálně patří v žebříčku WTA 44. příčka, vstoupila do utkání lépe, když v sedmé hře úvodní sady vzala Chorvatce podání. Brejk pak sice dokázala potvrdit, čímž si vytvořila náskok 5-3, v desáté hře ale nedokázala set dopodávat a nakonec ho ztratila ve zkrácené hře.

Ve druhém dějství Češka výborně podávala a nečelila jinému brejku. Sama Vekičovou za stavu 2-1 brejkla a náskok už si pohlídala. Druhý set získala za půl hodiny hry poměrem 6-3. V dramatickém závěru ještě dokázala zkušená česká tenistka zlikvidovat ztrátu 3-5 a dovést třetí set do tie-breaku, zkrácenou hru však stejně jako v první sadě prohrála.

Vekičová nastřílela v prvním vzájemném duelu Šafářové 16 es a připsala si deset dvojchyb, brněnská rodačka měla vyrovnanější bilanci 7/8. Pětinásobná deblová grandslamová šampionka letos hrála finále v únoru v Budapešti a titul nezískala. Navzdory semifinálové porážce si Šafářová v Nottinghamu zvedla sebevědomí před červencovým Wimbledonem. Na minulém grandslamu v Paříži vypadla už v prvním kole.

Vekičová, jež postoupila do finále turnaje WTA poprvé od září 2015, si v Nottinghamu zahraje o svůj druhý titul s domácí Britkou Kontaovou. Johanna Kontaová prožívá velice vydařenou sezonu. Aktuálně osmá hráčka světa letos ovládla prestižní turnaje v Sydney a v Miami a k tomu přidala čtvrtfinálovou účast na Australian Open a semifinále v Shenzhenu. Antuková část sezony se sice Britce nevydařila, když v šesti utkáních na antuce vyhrála jen dvě, s přechodem na trávu se však Kontaová znovu dostává do výborné formy.

Na domácím podniku v Nottinghamu tento týden potvrzuje bez větších problémů roli turnajové jedničky a bez ztráty setu došla až do finále, když v dnešním semifinálovém klání zvládla duel se Slovenkou Magdalenou Rybárikovou 6-2 7-5.

• WTA INTERNATIONAL NOTTINGHAM •
Velká Británie, tráva, 250.000 dolarů
sobotní výsledky (17. 06. 2017)
• Dvouhra - semifinále •
Kontaová (1-Brit.) - Rybáriková (SR) 6-2 7-5
Vekičová (Chorv.) - Šafářová (5-ČR) 7-6(5) 3-6 7-6(4)

Komentáře

103
Přidat komentář
603262
Prodám lístky na všechny zápasy za stejnou cenu jako při nákupu, tedy 6900. Sektor 402, řada 9 místo 19. Zájemci pište do zpráv.
Reagovat
Haitik
Kerber se taky z Birminghamu odhlásila..
Reagovat
tommr
asi to vzdala když viděla, že má v prvním kole Lucku ... :)
Reagovat
Torn
Proč? Bála se, že by byla Lucka horší než ona?:D
Reagovat
EllNino
ty tý Lucce nedáš pokoj ;)
Reagovat
misa
Mohla vzdát v průběhu zápasu :)
Reagovat
misa
Škoda, Lucka mohla poprvé v kariéře zdolat světovou jedničku. Teď má Lucka Cibulkovou, které se taky nedaří, takže šance na postup žije.
Reagovat
tommr
no Lucka si moc nepolepšila. A s tou hrou co ted předvádí je stejně bez šance proti jakékoli top-hráčce ...
Reagovat
EllNino
Cibule ale teď není top hráčka
Reagovat
tommr
je na tom zhruba stejně jako Kerberová. Sice ted nehraje nic moc, ale nemůžeš jí předem odepsat, protože ten potenciál na dobrej výkon tam pořád je. A Lucka s její současnou pomalou, nedůraznou a naivní hrou je ideální soupeřka na to, aby se na ní Cibule chytla ...
Reagovat
misa
Proti zhroucené Kerberové by měla slušné vyhlídky na úspěch, Cibulková bude horší.
Reagovat
misa
Jak jsem psal včera, potěšilo mě, že Lucie zvládla čtyři třísetové zápasy v řadě, takže se má od čeho odrazit. Ale potřebovala by někoho, kdo by jí pomohl s důvěrou ve vlastní hru. Hlava hraje v ženském tenisu zásadní roli.
Reagovat
tommr
vždyt vyhrává jeden GS za druhým a stejně jí to není nic platný ...
Reagovat
misa
Debl proti Hingisové a spol. je jiná soutěž.
Reagovat
misa
Myslím, že když je zdraví a chuť, tak se dá leccos zlepšit.
Reagovat
smazaný uživatel
to urcite plati u mladych hracek, ale Lucy neni dnesni, ma kopec zkusenosti a ve svem veku uz by si mela rozumet. A "odrazit" se od vlastnich pocitu a vyhodnoceni odehranych zapasu. Jestli se citi, pojede, pokud se neciti, nikdo ji nespasi. Trocha strategie by ale od veci fakt nebyla, ten druhy pohled vyrazne chybi.. ;-)
Reagovat
misa
Druhý pohled je potřebný u skoro všech tenistek jakéhokoliv věku :)
Reagovat
smazaný uživatel
ze si nenapise alespon neco na papirek.. :-))
Reagovat
tommr
momentálně holt asi nemá nikoho kdo by jí to napsal ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak vám ta "slabá Vekičová" pěkně zavřela hubu. Nevím, proč Donnu podceňujete, protože ona se na trávě umí hecnout. A že by Lucka vyhrála další zápas s odřenýma ušima, to už by bylo trochu moc... Škoda, že ve finále má Donna tak těžkou soupeřku, ale uvidíme (já teda nevím, jestli to uvidím, protože možná budu ještě na cestě)...

Ale je to pro mě slabá náplast na ten včerejší basket. Sakra slabá...
Reagovat
PetaM
Stále je to slabá Vekič, protože Lucka byla ještě slabší :D
Reagovat
kada.tom
tak jednou zaznamenale Vekic jiný úspěch než u Wawrinky nebo Kokkinakise v posteli :-D

a jo, basket skončil dřív než začal :-D :-D :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Ha ha ha, to je strašná prdel...
Reagovat
lars
Reagovat
Krisboy
Hysterka.
Reagovat
PetaM
Normální slepička ;)
Reagovat
Frick
1) Lucie Šafářová
(WTA 280 Nottingham SF, 110 b.)

O posledních dvou Wimblech se dalo říct, že na nich výsledek byl lepší hry (zejména o tom lonském) a v nyní Nottighamu na to navázala. První zápas proti Min se snad dal ještě omluvit rychlý přechodem na antuku, ovšem druhé kolo proti Hsieh bylo vskutku silnou kávičkou. S pomocí čínského boha srandy to ale Lucka nějak uhaluzila a šla dál. Proti Pironi tam ta šňůra osmi ztracených gemů vypadalo děsivě, nicméně předtím i potom to ČF už snad jakou takous úroveň mělo. Donna byla určitě dnes hratelná, bohužel první set nedopodáván a ztracen a po vyrovnání v druhé sadě nakonec Lucka nezvládla třetí dějství z důvodu trojice hloupých chyb v TB. Nedá se nic dělat, v finále by beztak její šance byly zřejmě zcela mizivé. Herně bylo její představení na tomto turnaji spíše špatné, výsledkově únosné, ale mysleme na to, že v posledních letech byla Lucka na trávě mimo Wimbl doslova jalová. Třeba v Birmu či Eastbourne nějaký ucházející výsledek ještě přidá.

ZNÁMKA: 2- (6/10)

2) Kristýna Plíšková
(WTA 280 Hertogenbosch R32, 1 b.)

Týna klasicky prohrála zápas i přes zisk úvodní sady. Malou omluvou budiž to, že se Anet v NL prezentuje slušnými výkony.

ZNÁMKA: 4 (3/10)

3) Denisa Allertová
(ITF 80 Barcelona R32, 1 b.)

Bohužel, Denča propadla. Pokud bylo na vině zranění, tak pardon.

ZNÁMKA: 4- (2/10)

4) Tereza Martincová
(WTA 280 Nottingham Q W + R32, 18 b.)

Snadnou kvaldou (p)Omalovánka prošla, na Tsvetvanu už ale bohužel vůbec neměla.

ZNÁMKA: 3- (4/10)
Reagovat
Frick
5) Tereza Smitková
(WTA 280 Hertogenbosch Q1, 1 b.)

Bohužel, pokračování mizérie.

ZNÁMKA: 4 (3/10)

6) Jesika Malečková
(ITF 50 Padová QF, 9 b.)

ČF na takto malém turnaji je prostě málo a vylučuje jakýkoliv vzestup.

ZNÁMKA: 3- (4/10)

7) Karolína Muchová
(WTA 280 Hertogenbosch Q2, 12 b.)

Pouze povinná výhra nad domácí juniorkou a dále vyřazení od Andrejky hrající jen tak pro radost. Nic moc.

ZNÁMKA: 3- (4/10)

Kvůli Petře a Andree se mi porfolio hodnocených hráček již příliš rozšiřovat nechce, nicméně samozřejmě gratulka k jejim úspěchům.
Reagovat
aligo
A zrovna ty který zazářily vynecháš, abys náhodou nemusel chválit :DD docela blbost
Reagovat
Frick
Prostě je nemám v portfoliu.

Plíšková Ka., Kvitová, Strýcová, Šafářová, Siniaková, Plíšková Kr., Vondroušová, Allertová, Martincová, Hradecká, Krejčíková, Smitková, Štefková, Bouzková, Muchová, Malečková a Zarycká (z důvodu mládí a talentovanosti)
Reagovat
vrabejka
Donna super :)
Už nějaký velký výsledek potřebovala :)
Reagovat
Frick
Předně bych Lucce vyčetl ten nedopodávaný první set, to skutečně volalo do nebe.

Druhý se povedl a v tom třetím Vekič dobře servírovala. Pros.rané vedení *40:0 je na 25 na holou, nicméně si myslím, že po případném prohraném returnu by Vekič svůj následující servis neztratila. Takže bych to viděl šul-nul.

Bohužel v koncovce TB 3. setu Lucka třikrát selhala.

Jediné "pozitivum" je to, že výhra by s velkou pravděpodobností byla cesta k dalšímu zhoršení už nyní nedobré finálové bilance.

Do budoucna doufám, že Lucka bude zkoušet INTy dále a na jednom už by třeba uhodilo.

Nabízí se Bastad nebo Washington, ale co by opravdu měla zkusit, je Quebec.
Reagovat
misa
Měla by o 70 bodů navíc, to jsou pro Lucku důležité body, protože po odepsání Wimbledonu na tom zase může být žebříčkově dost bídně. Záleží na tom, kde ji vezmou na turnaje. Pokud se nedostane na premiery, tak budou internationaly.
Reagovat
Frick
Sorry Míšo, ale to jsou kecy. Takže jako co? Přemejlšim o Quebecu... á, projdu cutem v Tokyu!!! Tak nic na Quebec kašlu a letim do Tokya vypadnout v prvním kole (třeba) s Wozniackou.

Kdyby se loni "kousla" hrála ještě Quebec, tak tam mohla klidně vyhrát. V hale. Ve slabý konkurenci.
Reagovat
tommr
je na tom momentálně už tak špatně, že nedokáže porazit ani tu nejslabší hráčku z první stovky ... :(
V Nottinghamu měla štěstí na los takže první tři kola s hráčkama z druhý a třetí stovky ještě nějak uhaluzila, ale proti trochu silnějším soupeřkám s tou její současnou pomalou, nedůraznou a místama vyloženě hloupou hrou plnou lacinejch chyb nemá žádnou šanci ... :(
Reagovat
historik
bohužel ty míčky na konci to bylo fakt hloupý:-( Potřebuje nějakého trenéra
Reagovat
Frick
Donina cesta do semi byla mnokráte snažší než Lucčina. Na to by bylo dobrý nezapomínat! A úroveň soupeřek byla obdobná.
Reagovat
smazaný uživatel
Předhled o formě tenistek z 1. stovky moc nemáš.
Jako žebříčkový odborník jsi přehlédl hráčku, která je o jedno místo nad Donnou.
Viktorija se v té stovce dost trápí...
Reagovat
Frick
No, i před tim dneškem byla Vekic v race někde na 58. místě.
Reagovat
misa
je už kondičně na docela dobré úrovni, bohužel jí chybí sebevědomí. Zápas mohla v poklidu vyhrát: nedopodávala první set, ve třetím ztratila servis ze stavu 40-0, hloupě odevzdala tb. rozhodujícího setu. Zaslouží si však uznání za celý poctivě odbojovaný turnaj. Trápení s hráčkami spíše horší úrovně ale nesvědčí o dobré formě. Do dalšího zápasu může jít uvolněná, těžko někdo čeká výhru.
Reagovat
smazaný uživatel
Minimálně částečný balanc za to nehorázné štěstí, co měla se Su-Wei.
Reagovat
smazaný uživatel
škoda.
Ale poslední 2 míčky teda darovaný...
Donna ani nevěděla, jak k výhře přišla.
Tak zvládnout třeba Angie, ale hlavně pohodu na Wimbledon.
Reagovat
misa
Poslední 3.
Reagovat
slacker
3atelet a nevi ze byly 3
Reagovat
smazaný uživatel
Šláčkeř neumí háčkovat (a čárkovat), ale umí počítat :-)
Reagovat
slacker
kdo ti vyrazil zuby ze sislas?
Reagovat
smazaný uživatel
Napis, az pozitivne zareagujes na nejaky tenisovy zapas, nebo na nejaky komentar, šláčkéřé :-)
S tommrem jste se hledali :-D
Reagovat
Mac
ale byl to peknej zapas... a jak vzdycky rika berdych- bylo to o par micich...
Reagovat
slacker
hmmm podelala konec a to tam nemaji jestraba aby mohla zvratit to skandalni rozhodnuti za 2:2, se prasilo od cary ale ne v te casti pro podani
Reagovat
Torn
Škoda no, bohužel další turnaj pro ní asi taky bude konečná, čeká jí sice Kerber bez šťávy, ale stejně.
Reagovat
misa
Třeba se i dostane do vedení, ale co pak?
Reagovat
Torn
Pak se složí, potom seslouží k Kerber...něco mi říká, že to bude zápas, která bude víc na dně...
Reagovat
historik
ach jo, že zrovna prohraješ s Vekič! Ach jo:-(
Reagovat
Torn
Taky jsem si říkal...prohrát s Konout ve finále by se vzít dalo, ale o Lucce mám trochu větší mínění, že by hráčky jako je Vekič dávat mohla :(
Reagovat
misa
Bez trenéra nemá šanci. Na konci se úplně složila.
Reagovat
dadaft
tak to by bylo. ((
Reagovat
Dobry-den
To se povedlo. 3 tutovky :D
Reagovat
Krisboy
Přesně. Tři dárky na závěr :(
Reagovat
misa
To je Lucka.
Reagovat
historik
bože lucko proč se nepodíváš, a hraješ tam, kde je soupeřka?
Reagovat
misa
Lucko, proč???
Reagovat
dadaft
teď proti slunku
Reagovat
Fandina
Doufám, že Šafinka TB dotahne. Šafi pojď!!!
Reagovat
Torn
Lucka jí brejkla....já jí snad přestanu předhazovat rozhovory, když to vyhraje. :D
Reagovat
misa
Další tb. třetího setu už nedá.
Reagovat
PetaM
Ty jsi fanoušek jak noha.
Reagovat
misa
Nedala...
Reagovat
historik
Stále a stále mě udivuje, jaký má Lucka nepřehled o hře, o pozici soupeřky
Reagovat
Mac
jo, a nakonec ji to stalo zapas...
Reagovat
com
jo prohrat si servis pri 40:0, fakt blbka
Reagovat
dadaft
ach jo.
vždyť ten gem byl ložený,,,,,,,,,,,,,,
Reagovat
EllNino
Lol .....
Reagovat
misa
Což takhle si najít mentálního kouče?
Reagovat
misa
hrozné, hrozné, hrozné...
Reagovat
Dobry-den
Zbytečné. Na čtyřhru ho nepotřebuje. A ve dvouhře už se blíží ke svojí derniéře.
Reagovat
Titan
Hrát na síti proti vítězce Roland Garros považuji za dramaturgický omyl...:-)
Reagovat
dadaft
zahráváš si Lucko zahráváš,,,,,,,,,,,
naštěstí zatím bez následků.
chce to jít do brejku. ))
Reagovat
misa
Lucka se nemůže dostat ani k brejkbolu.
Reagovat
Mac
dyt ta podava jak karlovic, uz 14 es, plistice by ji mohla zavidet...
musi se zakousnout pri svym podani a mozna na konci setu se vekic roztrese...
Reagovat
Mac
nemuzu si pomoct, ale zatim velice kvalitni uroven. spousta es, viteznejch uderu, celkem malo UE...v prvnim setu vekic 4 esa v TB, ve druhem safarka dopodavala, takze i mentalne na urovni...na to tu moc nejsme zvykli...
Reagovat
misa
Bez returnu to prostě nepůjde.
Reagovat
Dobry-den
Vekič je nějaká nevrlá. To se takhle chová vždycky?
Reagovat
Torn
Taky jsem si říkal, zda je tohle její standard. :D
Reagovat
bIbec
hot shot :-)
Reagovat
Torn
Jestli to dneska Lucka dá, tak jí asi Kontice zítra rozseká. :(
Reagovat
Jabadu
Nebýt mého včasného zásahu, mohla být zničena celá kniha Lucčiných hříchů!
:-)
Reagovat
Mac
neuveritelny, safarka dopodavala...
Reagovat
misa
si hraje na Kvěše...
Reagovat
misa
Dobře, tak síly ještě jsou a bude zase třetí set!
Reagovat
tommr
jestli Lucka tu Vekicovou ve třetím nedorazí tak už fakt nevím proti komu by na WTA turnajích chtěla hrát ...
Reagovat
misa
Zatím to nevypadá.
Reagovat
fujtajblick
úplně ji rozbrečel..
Reagovat
fujtajblick
že ji to pomohlo...
Reagovat
misa
Jděte s těma koučema někam :)
Reagovat
misa
Vekičová je nějaká zlomená. Dělat trenéra žen je těžká práce.
Reagovat
dadaft
ajaj, tenhle tajbrejk se nepovedl,,,,,,,,, ale doufám, že se Lucko nechystáš prohrát s někým jako Vekič, že ne?
Reagovat
misa
Tohle je už hráčka první stovky.
Reagovat
Dobry-den
Lucka je deblová specialistka. Proč by jako nemohla prohrát?
Reagovat
Fandina
Šafi není deblová specialistka. To je taková hráčka, která se soustřeďuje jen na debl, nic jiného nehraje. Šafi je výborná tenistka, která hraje dobře obojí, v deblu je momentálně druhá na světě.
Reagovat
misa
nechala slabé Vekičové první set. Těžko se vyhrává, když není schopná na trávě doservírovat... Čekal jsem, že si po třech výhrách bude víc věřit. Síly na obrat už asi nebudou.
Reagovat
zpilat
Hrozně mě štve, když ta rozhodčí říká game: myš šafářová!!! Proč to dělá!
Reagovat
horska.kraslice
Tak lepší je, kdyš říká game myš Vekič?
Reagovat
misa
O titul ji její finálová soupeřka těžko připraví.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist