Šafářová v Riu přemohla střevní potíže. Nevím, co už mám jíst, posteskla si

7. 8. 2016, 10:36
Aktuality 63
Lucii Šafářovou vystrašily před vstupem do olympijského turnaje střevní potíže. Zastihly ji v noci a ráno, ale zdravotní problém překonala a v Riu de Janeiro se prodrala do 2. kola. V tom narazí na Belgičanku Kirsten Flipkensovou, která Češce "překazila" dvojboj s Venus Williamsovou z USA.
Lucie Šafářová (© twitter L.Š.)

Levou rukou hrající Šafářová otočila v 1. kole v Olympijském parku duel s Karin Knappovou a Italku porazila 4-6 6-1 6-1. "Výhra na olympiádě je krásná. Říkala jsem si, že do toho musím dát všechno, a jsem ráda," řekla.

V noci a ráno přitom světové osmadvacítce do smíchu úplně nebylo. Měla žaludeční problémy a necítila se dobře. "Takže jsem si říkala, že je všecko proti mě. Ale naštěstí se to stabilizovalo, je to dobrý a zvládla jsem to ustát," líčila tenistka s úlevou.

Nevěděla, proč má střevní potíže. "Asi jsem něco špatného snědla, ale naštěstí se to nějak stabilizovalo a bude to jen taková čtyřiadvacetihodinová záležitost. Už jím jenom brambory a kuře a nevím, co bych mohla jíst jiného. Snad jen zabalené tyčinky," řekla brněnská rodačka, jež drží bezlepkou dietu a vyhýbá se i stravě s mléčnou bílkovinou. Ujistila, že nešlo o nervovou záležitost. "Tohle bylo horší," řekla.

Loňské finalistce Roland Garros pomohli i čeští fanoušci u dvorce číslo pět na konci areálu. Fandit přišli také Barbora Strýcová či Radek Štěpánek. "Na kurtu jsem se trochu trápila a fanoušci mě vyburcovali, abych ze sebe vydala co nejvíc."


O osmifinále se utká s Flipkensovou
Po utkání se dozvěděla, že může hrát 2. kolo s Venus Williamsovou. "To mě může čekat program Williams," podotkla s úsměvem česká tenistka, jež nastoupí s Barborou Strýcovou v nedělní čtyřhře proti sesterskému páru Sereně a Venus Williamsových.

Jenže proti byla 62. hráčka světa Flipkensová, která bývalou světovou jedničku Venus Williamsovou po boji vyřadila. Šafářová má s Belgičankou bilanci 2-1 a naposledy ji porazila předloni v Dubaji. "Je to obranářka a hodně mění rytmus hry," řekla devětadvacetiletá Šafářové o příští soupeřce.

Herně se Šafářová, která se letos na dvorce dostala kvůli infekční viróze později, cítí poslední dobou dobře. Před cestou na olympiádu se připravovala po kratší odmlce znovu se svým kanadským trenérem Robem Steckleym. "Výborně jsme potrénovali. Doufám, že herní pohoda přijde, když párkrát vyhraju," přála si.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

63
Přidat komentář
smazaný uživatel
Kvitana prvy set s bravurou!Takmer "pridelila"T.Babos kanara.Kvitani to dnes ide hladko.KVITANA naozaj s prehladom a bez pochyb to da!
Reagovat
smazaný uživatel
Je ve 2. kole! :) Jenom škoda, že to nebylo nikde k vidění. Co si tak pamatuju, z Londýna jsem viděl skoro všechny zápasy a v Riu je těch streamů strašně málo...
Reagovat
Frick
To víš. Nejdřív rozfrncaj miliardy dolarů a teď budou ukazovat, jak jsou strašně šetrný a tak neosaděj kamerama pár dvorců navíc bo by to stálo pár tisíc dolarů.
Reagovat
mkubis17
dyť by stačila jedna blbá statická kamera na kurt, škoda mluvit
Reagovat
vrabejka
Angie využila 2 brejkboly z milionu a má první set :D
Reagovat
kada.tom
Dobrý, hlavně postoupit ve 2. setech. Ale prověrka vynikající, Serena je tam jak hadr na holi:-)
Reagovat
FulnekUltras
skřet neohroženě...
Reagovat
Lunej..
Má svoje jméno, trapný nicku.
Reagovat
horska.kraslice
Pro mě je to takový trpaslíček Šmudlík.
Reagovat
brixner
Lusy se nám posrala?
No to se pak blbě hraje, žáno :-)
Reagovat
vrabejka
Uff Angie už se zvedá :)
Reagovat
brixner
Já když příjdu domů kapku pozdě, můj papoušek huláká něco jako "Chasle" a "Nesemi" Prstem ukážu na kuchyňskou linku, kde je pánev a zelený Brix zmlkne a pochopí vážnost situace! A když příjdu včas, řve něco jako "Bhrik", on to "iks" prostě nedá a nedá:-) Moje bývalá žena na tom byla s výslovností naopak excelentně, kuraw ta mi vždycky dala :-) To se nedalo! Teď se to dá! Asi je to o prioritách :-)))
Reagovat
kada.tom
Serena zabojovala na returnu a má set! Paráda!
Navíc bude začínat servisem set č. 2 :-)
Reagovat
aligo
Snad budou tři sety :P
Reagovat
kada.tom
Gavrilova hraje úžasně, Serena občas nestíhá, hrají obě pěkně, Australanka srdnatě bojuje, teď Serena nedopodávala set ..
Reagovat
Lunej..
A Serena je naštvaná:) Darju nemusím, ale co předvedla klobouk dolů.
Reagovat
kada.tom
na sebe :-) ta chyba u sítě po takový výměně naštve, no :-D
Reagovat
aligo
Neuvěřitelná Daria!!!!!!
Reagovat
mkubis17
neskutečná výměna Daria teď, běhá neskutečně :-)
Reagovat
kada.tom
Serena s Dashou na ČT2 :-)
Reagovat
tommr
a už se ví jestli budou dávat i Petru nebo Lucku popř. debly s našima? :)
Reagovat
tommr
když jednou výjímečně neprší tak zase řádí vítr. Jsem zvědavej jak si s tím větrem poradí naše holky. Obávám se, že jak Petře tak Lucce to dneska ve větru moc nepůjde a míčky jim v něm budou lítat až na tribuny ... :(
Reagovat
misa
Ano počasí je letos špatné: výrazně ovlivnilo French Open, zdrželo program Wimbledonu a řady dalších turnajů, třeba Gstaadu. V Praze sněžilo.
Reagovat
horska.kraslice
Jojo, a dokonce se přestěhovalo i za móře. Neskutečné :-(
Reagovat
vrabejka
Tak pojd Dašo pokus se o zázrak.
Reagovat
kada.tom
už hrají i Ferrer s Istominem, tak třeba se začne hrát všude
Reagovat
kada.tom
vypadá to tak :-)
Reagovat
Neor
Ahoj, ví se, proč se dnes hraje, resp hrálo jenom na centrkurtu? Díky.
Reagovat
a.magerova
Prý vítr veliký.
Reagovat
smazaný uživatel
Vítr.
Reagovat
kada.tom
ano, ví - je to kvůli silnému větru, který dělá neplechu nejen na kurtech (i na jezeře a ve vodním kanálu) - centrální kurt je přeci jen více zakrytější, takže ten vítr tam tak nefučí
Reagovat
kada.tom
Reagovat
horska.kraslice
Vraťme se k Lucce. Možná už to tady bylo, ale každopádně docela zajímavé audio - časosběrný dokument jednoho roku před olympiádou.
http://www.rozhlas.cz/radiozurnal/olympijskyrok/_zprava/olympijsky-rok-lucie-safarove-byl-ve-znameni-prekonavani-vazne-nemoci--1637278
Reagovat
misa
Je to krásné :)
Reagovat
misa
A jednotlivé příběhy sportovců vyšly i knižně.

http://www.radioteka.cz/detail/CRo_adm_117031/Vaclav-Cibula,-Herbert-Slavik-Olympijsky-rok?gclid=CKeLxfDOr84CFUMo0wodexwB_g
Reagovat
a.magerova
Někdy mám pocit, že i někteří zdejší nickové mají rostoucí neschopnost komunikovat se svými blízkými osobami.... a proto zde na TP prudí a prudí a to bezplatně... :-/

Zas na druhé straně... co kdyby tuto službu poskytoval člověk neznající japonštinu, to by jen pokyvoval a klient by měl jistotu, že může mluvit zcela svobodně... asi popřemýšlím o podnikatelském záměru.... :-)))

https://www.novinky.cz/koktejl/411123-japonci-vyuzivaji-sluzeb-placeneho-naslouchace.html
Reagovat
smazaný uživatel
Od všech těch věděkých výmyslu zase zpátky k těm nejpřirozenějším věcem, asi taky popřemýšlím o podnikatelském záměru :-D Takanobua Nišimota se od těch lidí asi hodně naučí, zároveň věřím, že musel mít nesčetněkrát chuť ty "ztroskotance" proliskat :-) já bych teda měl.
Reagovat
a.magerova
Dnes maj mnozí tisíc přátel na FB.... a v reálu ani jednoho... :-/

Taky prázdniny a venku žádný zvýšený pohyb dětí.... není nad dobu, kdy bylo "mít zaracha" největší trest trestů... ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
No jo, zrovna včera mi na hodech jedna osmnáctiletá holka brečela, že nemá žádné kamarády a nikdy nenajde lásku. Na fb několik stovek přátel. Opilá, strhávala na sebe všechnu pozornost. Až mi jí bylo líto, ale s takovou si vážně kamaráda nenajde :-)

Zdá se mi, že někteří lidi prostě neumějí být sami a potřebují se k někomu upnout, viz populární hudba :-D sám bych teda nechtěl být s někým, kdo mě potřebuje. Asi proto moc nemusím psy :-D A rád vzpomínám na dobu, kdy jsme s partou kluků lítali po venku a nic neřešili. Dneska už stále v mladším a mladším věku děti řeší životní problémy, nejlíp online :-D
Reagovat
blixa
A děti mít nehodláš ? Ty by tě také potřebovaly ... ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ale, bavím se o rovnocenných vztazích mezi dvěma dospělými nebo dospělým a psem :-D
Reagovat
blixa
Vztah člověka a psa rozhodně není "rovnocenný". To by byl tak přibližně vztah člověka a vlka. Pes je díky domestikaci v podstatě celoživotně "infantilní", je to tedy velmi podobné jako dospělý a dítě. Kdyby ten vztah byl rovnocenný, bylo by to docela peklo a v podstatě by běžný člověk vůbec nemohl psy mít či chovat.
Reagovat
a.magerova
Mně minule známý objasňoval, proč má raději svého psa než manželku i když i tu má rád... prostě, když doma řekne, že přijde večer a nakonec přijde až nad ránem, tak pes ho vždy radostně vítá, narozdíl od manželky, která buď v lepším případě spí nebo v horším je nasra.á... takže tak, můj ženský mozek to nějak nechtěl pobrat i když logiku věci chápu... :-))
Reagovat
blixa
Myslím, že pán jen vtipkuje :D ;-)
Reagovat
a.magerova
Právěže nevtipkoval, pokaždé z flámu psovi nese nějaký pamlsek a manželce nikoli... :-/
Reagovat
blixa
:D :D :D To je jen zkušenost. Manželka by pamlsek neocenila ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Teda, blixo, to jsem tak nějak tušil i bez tebe :D Dospělý-dospělý máme jasno, pak souhlasím, že když se mi nelíbí dospělý-pes, nemělo by se mi logicky líbit ani dospělý-dítě.

Ještě abych uvedl na pravou míru ty psy... rád pejska podrbu, projdu se s ním, ale sám bych si ho nejspíš nepořídil, protože si nemůžu jen tak říct, teď na psa nemám pár dní náladu, nebudu se s ním vídat (což v případě člověka udělat lze a on mezi tím nebude štěkat steskem).

O to víc jsem si teď naběhnul s tím dítětem, ale - dítě tě dlouhá léta potřebuje, ano, ale pipláš ho k tomu, aby tě jednoho dne nepotřebovalo, má to perspektivu. Kdežto pes... V tom vidím ten rozdíl. Jen opakuji, nemám nic proti, když si někdo pořídí psa.
Reagovat
blixa
Ano, jak tě tak čtu, souhlasím s tebou, nepořizuj si psa ;-)
Reagovat
a.magerova
Teda to video je celé super, ale dávám až konec o přátelích...
https://www.youtube.com/watch?v=22gUYhzG3iI&feature=youtu.be&t=5m13s
Reagovat
misa
Letos už prodělala otravu v Madridu, teď další problémy v Riu... Pořád věřím tomu, že se vrátí ke stravě, kterou měla během minulých výborných sezon. Tehdy zvládla třeba pařížské finále singlu a titul v deblu. Až do konce tohoto antukového maratónu plná energie a síly.

"Už jím jenom brambory a kuře a nevím, co bych mohla jíst jiného. Snad jen zabalené tyčinky." Smutné a zbytečné... Ale někde jsem četl, že mezi její špatné vlastnosti patří tvrdohlavost, takže na změnu si ještě počkáme :)
Reagovat
EllNino
nevidíme do toho, nemůžeme soudit :)
Reagovat
tommr
i za normálních okolností a když je ve formě jakou včera předvedla proti Venus tak je to jedna z nejtěžších soupeřek na okruhu. Moc velký šance Lucce nedávám. Skoro bych byl radši kdyby mohla hrát proti utahaný Venus ... :(
Co se stravy týče tak těžko radit, ale zdá se, že se Lucce ty diety moc neprospívají a měla by se vrátit k normální vyvážený stravě ... :)
Reagovat
misa
Proti utahané Venus bude hrát dnes a souhlasím s tím, že by to pro Lucii byla lepší soupeřka než Flipkens. Navíc by se zápas určitě hrál na televizním kurtu. S jídlem taky souhlas.
Reagovat
FulnekUltras
Není nad to se normálně nažrat a být v klidu... ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Už vidím Djokovice, jak si dává brambory a kuře :-D Ať si každý sportovec jí, co chce, dobře. Jen podotknu, že kromě Djokovice třeba i sestry Williamsovy od jisté doby na stravu hodně dbají - a zní to neskutečně, ale Venus je ve svých 36 letech šestá na světě, Serena v 35 letech první.
Reagovat
a.magerova
Tak Serena dbá i na jídelníček svého psa, sama to jeho žrádlo zkoušela... :-)))

No, ale i brambory způsobují alergii, takže bych spíš preferovala rýži či bezlepkové těstoviny.... navíc takhle jednostranná strava je důvodem toho, že pak si člověk vezme cosi jiného a odnaučená střeva se bouří... :-/
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem věděl, že někdo se s tou psí konzervou ozve :-)))
Reagovat
a.magerova
Tak to není nic proti ničemu.... stejně jsou konzervy pro psy a kočky kvalitnější než ty pro lidi, takže je vše OK... ;-)
Reagovat
blixa
Nooooo ... jak které, jak které. Většina toho, co koupíš ve zveráči za nějaký levnější peníz je příšernej šunt, zlatý granule. Jsou i kvalitní, ale ty jsou pekelně drahý.
Reagovat
a.magerova
Tak Serena asi na dolar nehleděla, když kupovala papání pro svého mazlíčka... :-)))

Tak samo, nejsme tak bohatí, abychom kupovali levné věci... psa nemáme, žijeme v paneláku.... ale.... když se tak rozhlížím po našem baráku, sídlišti, městě, tak tu máme neurekom psů, někteří maj v paneláku i dva či tři a žádné malé rasy.... si taky říkám, že si tím psem lidi kompenzují nějakou chybějící lásku lidí.... :-/
Reagovat
blixa
No, nevím no, nemyslím že by Serena nějak šetřila, ale zase kde nakupuje, nejspíš v běžném supermarketu kde koupíš jako něco lepšího nějakej ten "Whiskas" level, což je bohužel taky sajrajt. Proč mají lidi psy, toť téma pro vědecké práce, důvodů je mnoho. Neschopnost dobře komunikovat s jinými lidmi je samozřejmě také možnost.
Reagovat
a.magerova
Tak já být Serena, tak asi využiju nějaké dodávkové služby vyhlášené psí konzervárny-vývařovny... :-)))

Jedna moje známá si s jedním mužem pořídila psa, s druhým dítě... no a teď má psa, dítě a muže ani jednoho... na psa jí nikdo alimenty neplatí a na dítě jen sem tam, když se taťkovi zachce...

http://www.mojestarosti.cz/poradna/images/mconsult/images/1346852135_++++.png
Reagovat
blixa
Možná lepší mít psa a dítě než dva chlapy ;-) :D Pes tě bezmezně miluje, dítě většinou také, u chlapů věc nejistá ;-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist