Šafářová ve Wimbledonu končí. Znovu nestačila na Švedovovou

4. 7. 2016, 15:52
Aktuality 180
Soutěž žen ve Wimbledonu pokračuje po dnešku bez českých hráček. Lucie Šafářová nestačila ani ve čtvrtém vzájemném utkání na Kazašku Švedovovou, které v dnešním osmifinálovém souboji podlehla 2-6 4-6.
Lucie Šafářová

Osmadvacátá nasazená Lucie Šafářová se dnes od začátku ocitla pod palbou agresivně hrající Jaroslavy Švedovové. Hned v první hře odvracela česká tenistka čtyři brejkboly, ale podání si ještě udržela. Při tvrdém servisu soupeřky se ale skoro nehrálo a Češka neměla v utkání ani jednu šanci na brejk.

O rychlé hře Švedovové svědčí i to, že před čtyřmi lety zatím jako jediná na grandslamech získala tzv. zlatý set. Ve třetím kole Wimbledonu v roce 2012 vyhrála nad Sarou Erraniovou všech čtyřiadvacet míčů prvního setu v řadě.

V úvodním setu přišla Šafářová o podání dvakrát, zkoušela přitlačit, ale nepomohlo ani fandění legend v hledišti, vítěze Wimbledonu Jana Kodeše a později Heleny Sukové. Na úvod druhého setu předloňská semifinalistka turnaje Šafářová po dvojchybě odevzdala servis a duel prohrála za hodinu a dvacet minut.

Proti moskevské rodačce Švedovové se Šafářové nedaří. S bývalou světovou pětadvacítkou prohrála počtvrté, letos podruhé, a dosud jí vzala jen set.

"Musím říct, že prostě byla lepší. Sedlo jí to. Výborně servírovala. Snažila jsem se čekat na nějakou příležitost, ale nedala mi ji. Výborně returnovala především moje druhé podání. Pořád jsem tahala za kratší konec," řekla Šafářová.

Především je ráda, že po zdravotních problémech z druhé půlky loňské a ze začátku letošní sezony je v zcela pořádku. "Cítím se dobře a jsem zdravá, což je nejdůležitější, a myslím, že už jsem zpátky. Že jsem zase ta stará já," usmála se loňská finalistka Roland Garros a s nadějí hleděla k druhé půlce letošního roku.

Po vleklých zdravotních problémech, kvůli kterým vstoupila do této sezony se zpožděním, se v březnu v Americe cítila unavenější, proto pak začala jako většina tenistů s bezlepkovou dietou. "Mám teď víc energie. Brala jsem spoustu léků, potřebovala jsem je vyplavit z těla," vysvětlila svůj krok.

Změnu pocítila už cestou za titulem na antukovém turnaji WTA na pražské Spartě. "Zvládla jsem tam několik dlouhých zápasů a strava mi hodně pomohla," doplnila Šafářová.

Z dřívějších dobrot musela vynechat například koláčky, které si dopřávala za odměnu. A musí se obejít třeba bez omáček. "Skoro do všeho se přidává máslo nebo smetana. ale dá se to zvládnout. Mému výkonu to pomáhá," řekla.

V Londýně ještě zůstává, nastoupí s Radkem Štěpánkem do smíšené čtyřhry. "Bude to zajímavá zkušenost a trochu zábava. Radek je showman a myslím, že si to užijeme," těšila se Šafářová na zápasy s daviscupovým vítězem.


Cibulková vyřadila turnajovou trojku Radwaňskou
Zatímco v souboji mezi Lucií Šafářovou a Švedovovou diváci žádné drama neviděli, zápas mezi třetí nasazenou Agnieszkou Radwaňskou a Dominikou Cibulkovou nabídl pořádně napínavou podívanou.

Slovenská tenistka má sice s Radwaňskou zápornou bilanci, v posledních dvou utkáních ji ale porazila a navíc před Wimbledonem nabrala na travnatých dvorcích formu, když  ovládla turnaj v Eastbourne. Sebevědomě odstartovala i dnešní zápas, v němž ji k zisku úvodního setu stačil jediný brjek.

V další sadě šla agresivně hrající Cibulková natřikrát do vedení, avšak Polka si pokaždé dokázala vzít podání zpátky. Za stavu 5-4 měla slovenská tenistka první mečbol, jenže její soupeřka se ubránila, srovnala a ziskem dalších dvou gamů vývoj setu otočila.

Cibulková sice promarnila velkou šanci, ovšem v rozhodující sadě se dokázala zkoncentrovat a dál bojovat o své první wimbledonské čtvrtfinále od roku 2011. A do něj se nakonec dostala navzdory tradičně velmi bojovnému výkonu Radwaňské. Ta si za stavu 3-4 vzala zpět ztracený servis, při dalších dvou podáních odvrátila osm brejkbolů a za stavu 6-5 měla dokonce mečbol. Odvážně hrající Cibulková ho ale smazala vítězným forhendem, Polku brejkla a měla další šanci zápas dopodávat.

Ani to nebyl konec utkání - Radwaňská znovu srovnala, avšak další brejk Cibulkové už byl rozhodující. Cibulková po třech hodinách proměnila svůj třetí mečbol a v Londýně si s Ruskou Jelenou Vesninovou zahraje o své první semifinále.

"Zápas byl nesmírně fyzicky náročný, protože ona nedá jediný fiftýn zadarmo. Všechno jsem si musela uhrát, což strašně vysiluje a je náročné i na psychiku. Myslím, že nakonec rozhodly moje vítězné míče," řekla Cibulková, která měla 56 vítězných úderů, zatímco Polka skoro o dvacet méně.

Pokud by finalistka Australian Open 2014 postupovala londýnským turnajem ještě dál, bude muset vyřešit zásadní termínovou kolizi. Na sobotu 9. července, kdy se hraje finále ženské dvouhry, má totiž naplánovanou svatbu s Michalem Navarou.

Cibulková by neměla problém svatbu kvůli finále odsunout. "Nic lepšího by se mi nemohlo stát. Klidně bych svatbu měla o týden později a o to více si ji užila," řekla bratislavská rodačka, které se o tom dokonce zdálo. "Že už je svatební sobota, ale pak jsem se probudila, uvědomila si, že jsem ve Wimbledonu a jdu hrát," dodala s tím, že už v případě postupu do semifinále svatbu posune.

Radwaňská došla v předchozích čtyřech letech ve Wimbledonu třikrát minimálně do semifinále, v roce 2012 prohrála až ve finále. V utkání s Cibulkovou nejprve v druhé sadě odvrátila mečbol, ve třetím setu pak sama jeden nevyužila.

"Byl to skvělý zápas a s přibývajícím časem lepší a lepší," řekla Radwaňská. "Samozřejmě jsem zklamaná, po třech hodinách boje jsem vyčerpaná a naštvaná, že jsem prohrála, ale co s tím můžu dělat. Jsem poražená, to je vše," dodala. Nyní má s Cibulkovou bilanci 7:6, tři poslední zápasy s ní ale prohrála.

Z nejvýše nasazené trojice tak v turnaji zbyla už jen obhájkyně titulu Serena Williamsová. Už dříve vypadla španělská dvojka Garbiňe Muguruzaová. Radwaňská byla na pokraji vyřazení také v druhém kole, kdy proti Aně Konjuhové z Chorvatska musela odvrátit tři mečboly.

Výsledky - Wimbledon - ženy (tráva, dotace 28,1 milionu liber):
Dvouhra - osmifinále:
Švedovová (Kaz.) - Šafářová (28-ČR) 6:2, 6:4
S. Williamsová (1-USA) - Kuzněcovová (13-Rus.) 7:5, 6:0
Cibulková (19-SR) - A. Radwaňská (3-Pol.) 6:3, 5:7, 9:7
Kerberová (4-Něm.) - Doiová (Jap.) 6:3, 6:1
Halepová (5-Rum.) - Keysová (9-USA) 6:7 (5:7), 6:4, 6:3
V. Williamsová (8-USA) - Suárezová (12-Šp.) 7:6 (7:3), 6:4
Pavljučenkovová (21-Rus.) - Vandewegheová (27-USA) 6:3, 6:3
Vesninová - Makarovová (obě Rus.) 5:7, 6:1, 9:7
Čtyřhra - 2. kolo:
Strýcová/Krajiceková (ČR/Niz.) - Duqueová-Marinová/Puigová (Kol./Portor.) 7:6 (8:6), 6:4
Čtyřhra - 3. kolo:
Kar. Plíšková/Görgesová (8-ČR/Něm.) - Broadyová/Watsonová (Brit.) 7:6 (7:5), 6:7 (0:7), 6:3
Grönefeldová/Peschkeová (Něm./ČR) - Jankovičová/Kruničová (Srb.) 6:4, 6:4
Juniorky:
Dvouhra - 1. kolo:
Kaňková (ČR) - Lommerová (USA) 6:2, 6:1
Danilovičová (10-Srb.) - Kilnarová (ČR) 7:5, 2:6, 6:3
pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

180
Přidat komentář
Frick
Osobně jsem doufal, že se Lucka bude s každým kolem zlepšovat, to se ale v zásadě nestalo.

Taky jste doufali, že si třeba Lucka z tý haluze s BMS vezme jako velký a půjde herně nahoru nebo jste naopak byli smíření s tim, že nemá dobrou formu a těch "pár dní" na tom těžko něco změní?
Reagovat
Herbert_Hoover
Fakt dost jsem věřil Jarce, nebylo mnoho důvodů Lucce věřit, podle mě už dosáhla maxima a teď následuje sešup z pozic. Byť z velké části, bohužel, kvůli zranění.
Reagovat
Herbert_Hoover
zranění/nemoci
Reagovat
Frick
Píšeš to jako kdyby jí vyřadila 20 letá holka, co letí žebříčkem nahoru.

Ve skutečnosti jsou stejně starý.

BTW: Bejt fanouškem Jarky, tak bych snad i cítil vedle radosti i poněkud rozčarování ve stylu "Co děláš na konci TOP 100, když hraješ tak suprově?"
Reagovat
Herbert_Hoover
Dvacetiletá holka sice Jarka není, ale žebříčkem nahoru skutečně letí. :)
Píšu to jako, že ji vyřadila hráčka, která se prezentuje v Londýně velmi dobře a již počtvrté ji porazila. Vážně nebylo mnoho důvodů k optimismu kolem Lucčina výkonu. :) Naopak.
Reagovat
Frick
To zase zní jako kdyby nyní (= posledních několik měsíců) prožívala zlaté časy. A to taky není pravda.

Na trávě hrála pendrek. Dokonce i Hantuchová si s ní vytřela pr.....

http://www.tenisportal.cz/hrac/shvedova/

Člověk neechápe, co to do ní v tom Wimbledonu vjelo.
Reagovat
EllNino
spíš ty to nechápeš
Reagovat
Herbert_Hoover
Nyní je nyní. V tenisové terminologii se tento termín může významově nafouknout na jeden turnaj, jinak je nyní právě teď. Rozhodně se však nyní nerovná několika měsícům. Pokud by to bylo posledních několik měsíců, pak napíšu posledních několik měsíců. To ty si ten časový horizont modifikuješ sám pro sebe. Pravdou prostě je, že v Londýně zahrála asi tak tisíckrát lépe než Lucka a proto hraje s Venus ona a ne Lucka a proto možná půjde i přes Venus. :))
Reagovat
EllNino
přesně :)
Reagovat
Frick
"žebříčkem nahoru skutečně letí" to si člověk může vyložit skutečně s různou časovou délkou.

Hele, zkrátka neni úplně standartní, aby hráčku, co od ledna hraje pendrek, zrazu "osvítil duch svatý" a najednou řádila jak černá ruka.

Ale asi není na místě žehrat na Jarku. Nebyla by Jarka, byla Sabina nebo Svitolina a ty by značně nepřesvědčivá Lucka asi nedala taky.

Prostě tráva nestála za nic a 240 bodů je zlatých.
Reagovat
EllNino
vzpomeň si na Tamiru Paszek, která měla do Eastbourne bilanci 2:11 a pak Eastbourne vyhrála a zahrála si čtvrtfinále Wimblu
Reagovat
Herbert_Hoover
No však letí. Byla 96. před turnajem nebo kolikátá, momentálně je v live rankingu padesátá tuším. Takže stoupá vzhůru. Standardní to právě u žen docela je, kouzelnice okamžiku, zvlášť u těch druhého-třetího sledu. Není to rozhodně natolik výjimečné, abych se tomu divil víc než tomu, že vyšlo slunce (v nadsázce). Byl-li by to Jarčin úplně prvotní větší úspěch, bylo by to více k úžasu, ale není + tři předchozí skalpy Lucky.
Poslední tři věty, zejména pak ta úplně poslední, už ti vyrýsovaly konečně smířlivou objektivní tvář.
Reagovat
Frick
Já už to snad i psal - Lucka by měla šanci, kdyby Jarčino kouzlo přestalo působit a kdyby něco už začala hrát.

Bilance 0:3 byla sice jasná, na druhou stranu - Cinci 2012 už je docela dávno, IW 2016 se zase nedá počítat z důvodu Lucčinýho těžkýho návratu, takže jedinej relevantní zápas je už jen R128 na AO 2015. A tam to bylo velice těsný. Čili si nemyslim, že by třeba zrovna vz. zápasy byly nějakym skutečně relevantnim ukazatelem, proč by měla Lucka prohrát.
Reagovat
Herbert_Hoover
Simon porazil poprvý Berdycha v roce 2006 no a porazil ho i v roce 2016. Mezitím samozřejmě ještě pětkrát, stejně jako Berdych jeho, ale rozhodně to je hráč, který mu dělá velké problémy. Stejně tak Petra porazila Lucku pokaždý, i v jejích lepších obdobích a ve svých horších obdobích. H2H s Jarkou nebyla tak dramatická, aby z ní měla Lucka takový komplex, ale určitě nebyla náhodná. Navíc, to že někdo na někoho nenašel recept před čtyřmi lety, neznamená, že na něho najde recept o čtyři roky později, jelikož hra zůstává v zásadě dost podobná. Když se k tomu připočte šedivé období Lucky a třpytivý Wimbledon Jarky (v porovnání s jejími předešlými výsledky), není mnoho důvodů věřit Lucce. Ale chápu, radikální fanda možná některé věci nevidí úplně tak zřetelně. Měl jsem to sem tam podobně s Roddickem nebo s Rafou.
Reagovat
Frick
Dva relevantní zápasy mezi kterejma bylo 2,5 roku. Tam myslím prvek náhody sílu mít rozhodně může.

Kdyby Lucka hrála ve Wimblu spolehlivě (a třeba Jarka měla štěstíčko), rozhodně bych neviděl jejich vz. bilanci jako vážný důvod toho, proč Lucka neměla vyhrát.

Lucka ale bohužel nehrála a Jarka se blbě "nevyspala" (což se u hráčky, která zrazu vyletí, určitě stát může) jako třeba dneska Cibuľa z E55...
Reagovat
Rudolfek
Zarazil mě rozdíl v přístupu k utkání Cibule a těch našich hvězd.
2.
Opět 14 dní poslouchám to neposlouchtelné přechylování ženských jmen. Když chce někdo skoňovat, tak proč ne. Ale líp by se mi poslouchalo 2. pád Kuzněcové, Makarové, Šarapové i Muguruzové. Muguruzaová je hnus !!!
U nás taky neříkáme Novotnýová, atd.
Reagovat
sprchon
To bys mohl rovnou říct i Cibulkovové, protože to není český. :D
Ano, je to hnus.
Reagovat
Herbert_Hoover
Mně přijde jako větší hnus ty příklady, které jsi uvedl. Makarové? Kuzněcové? Co to jako má být?

Někdy je to fakt psycho, u asijských jmen hlavně, avšak u mnoha dalších je větším hnusem zkrácenina. Má to své opodstatnění, tak to tak prostě je. Co naplat, spisovný jazyk je někdy divný, ale jindy je divný ten nespisovný.
Reagovat
Herbert_Hoover
Cibulkovové by být nemohlo, jelikož neexistuje mužská obdoba jména ve tvaru Cibulkov. Tedy ne slovenská. Kdežto Šarapov, Makarov, Kuzněcov... :)
Reagovat
Herbert_Hoover
Docela mě zaráží, jak se to pořád řeší, přitom je to logické. Se skloňováním českých/slovenských jmen se to nedá srovnávat.
Reagovat
darek.vrana
Taky nechápu, jak to tady někteří pořád řeší a ještě se tváří, že je blbec ten, kdo to používá správně. Stejně tak se vysmívají třeba tvaru Kukuškin, když jeho oficiální jméno je přece Kukushkin apod.
Reagovat
FulnekUltras
český přepis sh je š - přípona ová v češtině logicky následuje za jménem fotra - co je na tom probůh pořád tak divného????? ;)

ta už skoro 27tiletá anglikanizace našeho jazykového prostředí má bohužel zejména u mladší generace opravdu děsivé dopady... ;)
Reagovat
kada.tom
http://www.wimbledon.com/en_GB/scores/schedule/schedule16.html

naprosto logický rozpis - šlágr Halep s Kerber a pak Serena na centrkurtu, zbylá dvě QF na jedničce :-)
Reagovat
Pavol
To by malo Cibulkovej pomoct. Vsadzam na Cikulku.
Reagovat
Pavol
Cibulku.
Reagovat
smazaný uživatel
Po té šňůře zranění a nemocí je tohle dobrej výsledek. Daleko víc zklamaly ostatní holky.
Reagovat
FulnekUltras
ruský kat Káťa byl letos holt neúprosný - a Japonečka klasicky běhavá
Reagovat
tommr
si neúspěch v singlu vynahrazuje aspoň úspěšným tažením v deblu spolu s Goergesovou. Dneska vyřadily britskej pár Broady/Watson a postoupily už do čtvrtfinále ... :)
V deblovým žebříčku se už Karolína posunula před Lucku Šafářovou a pomalu se blíží k první desítce ... :)
Reagovat
misa
Karolína si dojde v Riu pro deblové zlato.
Reagovat
tommr
vzhledem k výkonům Lucky z poslední doby se začínám přiklánět k názoru, že toho debla na OH by měla asi přece jenom s Karolínou hrát spíš Bára ...
Reagovat
misa
Na změnu je už pozdě. Možná je asi jen v případě zranění.
Reagovat
blixa
Ale ale, není to tak dlouho kdy jste mě kvůli "žebříčkovému postavení" s Fandinou málem umlátili ... :D
Reagovat
tommr
ale to žebříčkový postavení se už od tý doby zásadně změnilo: Lucka jde zdá se nezadržitelně dolů a Karolína naopak nahoru ...
Reagovat
historik
no jestli chce hrát Lucka i mixa...není toho na 1 osobu příliš? Navíc si myslím, že Bára s Kájou se pro debla skvěle doplňují - jak herně, tak povahově. trochu jako mužská obdoba Berdych-Štěpánek. A další aspekt: něco už spolu odehrály.
Reagovat
blixa
Tohle ale naši bafuňáři nechtějí slyšet ... :-(
Reagovat
smazaný uživatel
Bára s Kájou toho před uzavřením nominace moc neodehrály - přesně dva zápasy.
Reagovat
historik
jj není to moc. Ale Kája s Luckou pokud vím vůbec nic.
Reagovat
misa
Loni jeden zápas v Dubaji.
Reagovat
historik
hm tak to mi uniklo, ale stejně bych byl radši pro variantu B+K
Reagovat
blixa
A byl bys tak benevolentní a prozradil nám, kolik toho odehrály Lucka s Kájou ? :D
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně o jeden zápas míň. ;-)
Reagovat
blixa
A kolik toho spolu vyhrály ?
Reagovat
misa
Kolik toho výhraly Lucie s Mattekovou před Australian Open 2015?
Reagovat
blixa
Jasně, takže když zasedne komise "oborníků", tak myslíš že je nejlepším výstupem dát dohromady dvojici, která spolu nikdy nehrála ?
Reagovat
smazaný uživatel
Většinou bývá nejlepší nemotat se do věcí, do kterých nevidíme.
Reagovat
smazaný uživatel
třeba do lajnových? :-D
Reagovat
blixa
Jirko, tuhle myšlenku fixuj, drž se jí a nikam neuhýbej !!! Tvůj živost bude mnohem šťastnější !! ;-)
Reagovat
darek.vrana
Tak se prosím nemotej do tenisu;).
Reagovat
kada.tom
Karol jde do QF ve čtyřhře :-)
Reagovat
FulnekUltras
Šafi ji i tak v letošním Wimblu překročila z našich holek nejvíc. Gratulace na Slovensko - odpratať antitenistku ;) se dnes cení. No a k anglosaským manýrům se střechou poté, co se dnes slovutný Kong poroučel k zemi, se už ani nebudu vyjadřovat.

Čeká nás velký mač Berdi s Jirkou - tak si ho užijme...
Reagovat
PetaM
Supeeeeer! Jelen to nakonec zvládl, super!!! :) Krásný zápas, se super koncem :) Ani ve ČF nejsi bez šance :) Pošli Domču na svatbu :) No ale ať vyhraje ta lepší :)
Reagovat
kada.tom
Elena v QF, docela zajímavé překvapení v rámci celého turnaje :-)
No, snad v něm stopne Cibulkovou ...
Reagovat
smazaný uživatel
Bez šance.
Reagovat
Dobry-den
Tak aspoň trocha radosti dneskA :-)
Reagovat
tommr
spíš to vrhá další stín na výkony našich holek. Makarova opravdu není žádná nepřemožitelna supermanka, aby s ní jak Petra tak Bára musely tak snadno vypadnout ... :(
Reagovat
FulnekUltras
vnitrostátní duely mají svá specifika - což známe i od nás... ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Ale nevrhá.
Reagovat
FulnekUltras
v zápase dvou kámošek, které se výborně znají z debla, je možné vše
Reagovat
smazaný uživatel
Asi tak.
Reagovat
smazaný uživatel
To zase byla "tutovka". Na tenis se fakt nedá sázet...
Reagovat
PetaM
Poooooooooooojď Eleno!!!! Doservíruj!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
před nimi se hrají dva zápasy, a jak na potvoru:
6:3, 5:7, 9:7
7:5, 1:6, 7:7 ... stále se hraje

Pokud to mezi nimi nebude jednoznačné, tak to dneska nejspíš nedohrají. Aby se vůbec dostali na kurt.
Reagovat
smazaný uživatel
mezitím Bernie v 5. setu s Pouillem odvrací brejkboly, takže soupeř Jirky/Toma bude mít za sebou taky šichtu, ale odehráno už dnes, což Tomáš ani Jirka jisté rozhodně nemají.
Reagovat
smazaný uživatel
Berdych vyhraje rychle ve třech, Veselý se z něj podělá.
Reagovat
tommr
pokud už má Tomáš vyhrát tak at je to rychlý a bezbolestný ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
http://kves.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=533940
Reagovat
misa
V singlu bez Češek. Báru si v top 10 neumím představit, Karolína neumí na grandslamech a ty dvě další by potřebovaly vyhrát US Open a ještě něco navíc :)
Reagovat
PetaM
Tak tak, budeme rádi, když na TM budou Háčka .... I když i Kája s Julčou nejsou bez šance ... A samozřejmě Lucka s Beth ... No ale ty se musí zvednout :)
Reagovat
smazaný uživatel
Výhra na US Open by znamenala takřka jistotu postupu, ale nezbytně nutná není.
Reagovat
smazaný uživatel
Petra vyhraje US Open a bude 9. a na TM se dostane na divokou kartu místo 8. Báry, která jí za to pak zmlátí, Petra bude zraněná, Bára distancovaná a na TM pojede 41. Lucka, protože hráčky na 10.-40. místě už budou mít naplánovanou dovolenou.
Reagovat
misa
Kotoule, my tady řešíme závažné věci :)
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud budou hrát tenistky na TM jako dneska Dominika s Agnieszkou, pak bude mít ČT pěknou reklamu.
Reagovat
misa
V ranních hodinách říjnových všedních dnů budou mít přenosy minimální sledovanost.
Reagovat
smazaný uživatel
podzimní prázdniny ;)
Reagovat
misa
Byly doby, kdy jsem měl program prázdnin taky pečlivě nastudovaný :)
Reagovat
smazaný uživatel
Fanoušci se rádi podívají.
Občas jsi upnutý na jednu modlu podobně jako iqe.
Tenis není jen o Lucce a Petře.
Čeští fanoušci si určitě užijí FC :-)
Reagovat
misa
Nevím, jak z mé poznámky plyne, že jsem upnutý na jednu modlu. Tenis má u nás mnohem méně příznivců než fotbal nebo hokej, takže turnaj bez našich tenistek bude logicky zajímat mnohem méně lidí než s nimi.
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak.
Reagovat
FulnekUltras
V operativnosti získávání a zařazování přímých přenosů nebo aspoň záznamů ze sportovních událostí, kde se našim aktuálně daří, je současná ČT sto let za opicemi a tisíc let za Československou televizí z husákovské éry. Ota Černý se spokojeně rozvalí v ušáku na Kavkách, Míra Bosák žoviálně zašveholí - a kdo je tady víc???
Reagovat
smazaný uživatel
Ota Černý se už pár let rozvaluje tak možná na Kladně v Kongu.
Reagovat
FulnekUltras
nějak teď už Kavky pramálo sleduju... ;)
Reagovat
FulnekUltras
a když se jednou za čas podívám, je tam obvykle pár nových mladých xichtů se stejně zpuchřelým výstupem, jaký míval Ota... ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Karlička out, veliké zklamání. Kdo teď dojde do finále, snad Venus.
Reagovat
FulnekUltras
finále SW - VW by bylo pro ostatní mladší hráčky dost smutnou vizitkou...
Reagovat
kada.tom
Zdolala Karla a je v QF :-)
Naprostá paráda, snad přidá ještě dvě výhry a setká se se Serenou ve finále :-)
Reagovat
Frick
Pokud Yarka udrží level, tak to bude mít velice těžké.
Reagovat
kada.tom
neudrží, při vší úctě k Lucce je Venus naprosto jinej kalibr :-)
Reagovat
Frick
Ale no tak. Venus měla snadnej los, i tak musela 2x tvrdě bojovat.

No a Carla? Kdyby se Denča nepodělala, tak končí ve druhym.
Reagovat
Frick
Jesika bude hrát 100k v Budapešti, Terka S. s Karolínou M. pak 50k ve Versmoldu, kde je nasazenou no. 1 Anna Karenina.
Reagovat
Krisboy
Venus vypadá, jako by měla na hlavě ho.vno :))))
Reagovat
historik
doufám, že se tam Makarova s Vesninou nebudou tahat ještě kdovíjak dlouho. Už chci naše kluky
Reagovat
misa
http://sport.idnes.cz/lucie-safarova-rozhovor-po-osmifinale-dho-/tenis.aspx?c=A160704_175309_tenis_tp

Nevím, jak "nová" strava pomáhá Lucii k výkonu. Že by překypovala silou a energíí mi vůbec nepřipadá. Aby pak za dva měsíce nevyšel článek o tom, jaká chyba to byla :)
Reagovat
Frick
Tak vyhýbání se laktoze novinka není. Ten lepek jo. Tuším ale, že prospěšnost vyhýbání se lepiku u osob nez celiakie je minimálně diskutabilní.
Reagovat
smazaný uživatel
K té celiakii bych dodal ještě alergii na lepek, jinak souhlas.
Reagovat
FulnekUltras
tyhle stravovací novoty jsou k hovnu
Reagovat
smazaný uživatel
Módní vlna, nic víc..
Reagovat
misa
Radek Štěpánek jednou zkoušel nějakou dietu, a pak se zesláblý rychle vrátil k původnímu jídlu. Lucka se za nějaký čas taky vrátí.
Reagovat
FulnekUltras
člověk je všežravec - dlouhodobě o vodě a ptačím zobu zákonitě skomírá...
Reagovat
historik
no nejsem odborník, ale že by byla plná energie to se rozhodně říct nedá.
Reagovat
Frick
Zas kdyby na tom byla špatně, tak ty dlouhý zápasy nedá.
Reagovat
Dobry-den
jj, ten rozhovor je z její strany celkem úlet, tím mě dost zklamala :-(
Reagovat
Frick
Ale já fakt myslim, že spíše než o fyzičce to bylo o tom, že Lucka byla na trávě trochu mimo herně.

Musejí se s Robem pořádně připravit na hardy.
Reagovat
misa
Na hardech se definitivně ukáže, jak na tom Lucka je. Prvním krokem bude vyhrát první letošní zápas na tomto povrchu.
Reagovat
misa
Plná energie byla Lucka loni v Paříži. Tam předváděla neuvěřitelně agresivní a přitom přesný tenis, zvládala i debl. Se současností se to nedá vůbec srovnat. Byl bych nerad, kdyby si Lucie něco nalhávala.
Reagovat
Mayo
Kks prvý set vyrovnaný a o chvíľu kuknem a 6-0 uff riadne ju spláchla
Reagovat
kada.tom
ve 2. setu to byla neskutečná palba, Světlana neměla nárok
Reagovat
kada.tom
V 1. setu to nebyl nic moc tenis, Serena šla brzy do vedení, ale svýma nepochopitelnýma vedení hned ztratila, aby nakonec dovolila jít Světlaně do vedení 5-4, navíc hned při využití breakballu Světlany Serena hodně nepříjemně uklouzla po trávě, na kterou už spadlo několik kapek přicházející přeháňky. No ... ještě se hrála jedna hra, kterou Serena vyhrála a dokázala srovnat na 5-5. Pak se přerušilo, nakonec se zatíhla střecha.

A po střechou se odehrál galakoncert světové jedničky, který přinesl 8 her v řadě, Serena suverénně vkročila do zakončení 1. setu a ve 2. setu neměla Světlana už nejmenší šanci, Serena zpřesnila hru a soupeřku rozstřílela málo vídaným způsobem. Kanár byl pro Světlanu asi docela krutý, ale ve vývoji setu zasloužený.

V QF čeká Serenu Nasťa, se kterou má H2H 5-0, na trávě se ještě nepotkaly, jediný set ztratila Serena s Nasťou na RG v roce 2010. Naposledy se potkaly v Římě před rokem, kde Serena Nasťu smázla. Serena bude velkou favoritkou, ale Nasťa se zdá být ve formě, takže bude třeba, aby Serena soupeřku nepodcenila.
Reagovat
Frick
Zatímco bývalého pana prezidetna uvidíme na Challengeru až za tři týdny, ten současný tak učinil již nyní.

http://1gr.cz/fotky/idnes/16/071/org/MV646259_134636_4199582.jpg
Reagovat
Frick
Na antuce od Prahy se jí z 11 zápasů skutečně nepovedl jen ten s Doiovou v Římě. V Praze titul přes dva velice dobrý skalpy, v Madridu bohužel zdraví zradilo, v Řimě zmiňovaná Doika a v Paříži sice jen třetí kolo, ale Sam byla v Paříži velice dobrá a prohra to byla skutečně těsná.

No a tráva je zkrátka specifickej povrch. A pokud se budeme řídit "vyjímka potvrzuje pravidlo" (= Wimbl 2014), tak zjistíme, že Lucka na ní vlastně moc neumí.
Reagovat
Frick
Pokud nebudem počítat předlonský Wimbledon, tak má Lucka na trávě 21:23....
Reagovat
misa
Hm, teď tři týdny bez singlové Lucky a pak Kanada, kde pokud nedostane do 1. kola nasazenou, tak její zápas třeba ani nebudou vysílat :(
Reagovat
Frick
Loni jsme dokonce čekali 5 neděl...
Reagovat
Frick
Taky z ní nedělejma nepřemožitelnou gigatnku. Stupidních proher tam taky měla hodně....
Reagovat
smazaný uživatel
To je fakt radost na tenhle turnaj sázet. Člověk ani neví, kdy to dohrajou...
Reagovat
Davor1
Tak na neho nesázej, keď s tým máš problém. Aspoň ušetríš tých horibilných 50 kaček.
Reagovat
smazaný uživatel
Já sázím většinou za dvě kila.
Reagovat
FulnekUltras
tolik žrádla vyhodit oknem... ;)
Reagovat
Frick
Zajíci se počítají po honu - jak na tom skutečně je, uvidíme až před startem JTB PO 2017....
Reagovat
peggy
Jo Lucinko,kdo umi,umi.Masa neni a Rusky vas vytrikaly,dobry!
Reagovat
misa
Jdi vykouřit Putinovi.
Reagovat
George_Renel
Masa je dost, tady nejsi v Rusku. :-)
Reagovat
Frick
:-D
Reagovat
misa
:)
Reagovat
Krisboy
Zajímalo by mě, proč žiješ v ČR, když Čechy (kromě Radka) a českou povahu nemáš ráda?
Reagovat
Krisboy
a mimochodem - "vytrikaly" v češtině nic neznamená.
Reagovat
bIbec
co se děje na zápasu Sereny? Proč se nehraje?
Reagovat
smazaný uživatel
pry vlhkej trávník, takže se bude zatahovat střecha
Reagovat
bIbec
aha, díky.
Reagovat
lars
A jinde neni vlhky kurt ?
Reagovat
smazaný uživatel
jinde není střecha
Reagovat
FulnekUltras
a nehraje tam serenka ;)
Reagovat
misa
ve dvouhře je u konce. Díky nebesům za obhájené body, los rozhodně pomohl! Za bojovnost v prvních třech kolech si Lucka zaslouží jedničku. Tenisově ale vůbec nepřesvědčila. Servisem si nepomohla, ztrácet na trávě gemy ze stavu 40:00 se prostě nesmí... Return bez komentáře, každý si mohl udělat obrázek... Plno zbytečných chyb. Lucka se skoro pořád trápila. Věřím, že její fanoušci taky.

Žebříček po Wimbledonu bude mít mezi 28. a 30. místem, race je ovšem horší: nyní je 48. Žádná tragédie. Horší je, že Lucie už dlouho neporazila dobrou hráčku. Jejích pět posledních výher je nad hráčkami: Djatčenko, Golubič, Mattek-Sands, Crawford, Čepelová, spíše tedy tenistky druhé stovky...

Tréninky s Robem jí můžou opět povzbudit, ale mám obavy, že na úplnou špičku už nemá sílu, rychlost.
Reagovat
Frick
Ale tak musíš uznat, že Jarčin servis byl dnes skutečně velmi kvalitní. Bohužel včetně třeba chvíle, kdy byla jiskra naděje - jak Lucka vedla 30:15* a následně jí Jarka nedala šanci :-(
Reagovat
d@ve
A taky ten BH return byl pro Lucku asi frustrující. Jarka nejspíš začíná být pro Lucku noční můrou. :(
Reagovat
misa
Byl. Ale Lucka je na returnu úplně marná. S tím, co v současnosti předvádí, se nedá proti hráčkám z padesátky uspět. Poslední hráčka, kterou Lucka z top 50 porazila, byla Coco na antuce v Madridu. To je dva měsíce zpět.
Reagovat
Frick
Kurzy na výhry od R128 do R32

Lucka (BMS, Crawford, Čepelová) 1,33 - 1,18 - 1,36 = 2,13
Jarka (Görges, Svitolina, Lisicki) 2,26 - 2,61 - 3,19 = 18,81

Čas trávený na kurtu
Lucka 172 - 74 - 165 = 411
Jarka 104 - 118 - 80 = 302

Ono fakt není do řešit. Jarka porazila mnohem snadněji tři jasně lepší tenistky.

Jediná šance pro Lucka by byla ta, kdyby Jarka odešla a Lucka by se vzpamatovala. To se nestalo.
Reagovat
Frick
Gratulu všem sázkařům, co to viděli a vsadili na Jarku.
Reagovat
Frick
Jediná, která zahrála asi maximum svejch možností, byla Katka. Jinak všechny pod. Bohužel.
Reagovat
smazaný uživatel
A víš, že mi to vůbec nevadí? :) Já se aspoň můžu utěšovat tím, že mi ty nejlepší oblíbenkyně nehrajou, ale čím se můžou utěšovat fanoušci českých tenistek, to teda nevím. Letos ani jedno čtvrtfinále GS a nemyslím si, že by to na US Open nějak vytrhly. To je docela ústup z pozic... Ještě je ale olympiáda, to je fakt.
Reagovat
PetaM
Utěšuju se tím, že žádná naše hráčka nefetuje a nelže :D
Reagovat
smazaný uživatel
Už jsem ti řekl, co jsi a opakovat to nebudu, protože by to zase smazali...
Reagovat
PetaM
Aspoň je vidět, jak krásně se umíš vyjadřovat ;)
Reagovat
smazaný uživatel
A ty zase umíš jenom provokovat, přitom o celé té záležitosti víš ho*no. Prostě jenom říkáš, co se ti hodí (tj. že Masha je feťačka a podvodnice). Přečti si třeba tohle, i když u tebe je to asi zbytečný...

Forbes reported that anesthesiology professor Michael Joyner, at the Mayo Clinic in Rochester, Minnesota, who studies how humans respond to physical and mental stress during exercise and other activities, told them that "Evidence is lacking for many compounds believed to enhance athletic performance. Its use has a sort of urban legend element and there is not much out there that is clearly that effective. I would be shocked if this stuff [meldonium] had an effect greater than caffeine or creatine (a natural substance that, when taken as a supplement, is thought to enhance muscle mass).?[77] Ford Vox, a U.S.-based physician specializing in rehabilitation medicine and a journalist reported "there's not much scientific support for its use as an athletic enhancer".[78]
Reagovat
lars
ceske tenis. maji letos 2 wta singl tituly a, 3 finale na p10 , par deblovych titulu
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to má Vika víc titulů... :D
Reagovat
misa
Marfuška má zase 2 roky :)
Reagovat
smazaný uživatel
Starej se o svou Prcinku. Pardon, Lucinku. :D
Reagovat
misa
Lucinka je nejkrásnější tenistka na světě :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, pro pár lidí na TP. :D
Reagovat
misa
Koblížek Lucinka je nejkrásnější. A že to tak vidí jen pár lidí? Aspoň se umí dívat a nepodléhají nějakým reklamním celebritám :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jasně. Já jdu radši pryč, už mám zase monitor celej od cukru...
Reagovat
misa
http://www.jpeg.cz/images/2016/07/04/qxvLX.jpg
Reagovat
Dobry-den
Petra s Luckou taky uhrály maximum jejich současných možností...
Reagovat
misa
Fed Cup hrajou skvěle, ale na velkých turnajích bohužel české tenistky nepředstavují nebezpečí.
Reagovat
Frick
Skvěle....? Z 8 zápasů 3 nečekané až šokující prohry.
Reagovat
misa
V týmové soutěži se počítají postupy.
Reagovat
lars
Stefkova
Reagovat
Frick
Kvaldu nepčítám.

Jinak tedy ano - Bára překvapila.
Reagovat
smazaný uživatel
kdyby se věnovala tenisu a ne psaní blogu na FB,možná by stihla i trenink,už mám těch našich hráček plný zuby!
Reagovat
mikimaus321
ony se nakazili od našich fotbalistů jestli se tomu dá říkat fotbalisté,žádná bojovnost
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace Lucce k 4. kolu.
Reagovat
Frick
Připomnělo mi to zápas s Pen Shuai v OF na US Open 2014, kde taky Lucka byla na returnu bez šance a ten jeden servis si ztratit dokázala.
http://www.vysledky.cz/zapas/nkf2YvA4/#prubeh-zapasu;1

:-(

Samozřejmě, že ztráta toho prvního gemu ve druhym setu byla na 25 na holou, ale jestli by Lucka získala hypotetický tiebreak, jestli by pak v hypotetickym třetim setu nějak šťastně urvala Jarčino podání a všechny svoje si udržela..... to už jsou dost divoký teorie.

Největším pozitivem tohoto turnaje je to, že Lucka má z něj slušných 240 bodů a že se nevzdávala, byť samozřejmě bylo velkou chybou, že to nechávala do takovýchto stavů vůbec dopracovat. No a samozřejmě Beth s Jankou velice pomohly, Jarka už ne.

Ona celá ta travnatá sezona prostě stála ze vyližp.rdel. V zásadě se jí povedl jen jeden zápas ze šesti. Jinak 3 hladké porážky a 2 superšťastné útěky hrobníkovi z lopaty.

Budou mít s Robem na čem pracovat. Docela jsem zvědav na výběr turnajů. Tipuju, že budou tři: Rogers Cup - LOH - Cinci. Obávám se, že New Haven bude obětováno :-/

Na závěr něco trochu pozitivního - Lucka "něco" hraje pouhých 11 týdnů, přičemž v sezoně už byl rozehrán 27. týden. A v těchto 11 týdnech, což je vlastně čtvrt sezony, vybojovala už 775 bodů na pěti turnajích. Ok, vyřaďme 60 bodů ze Říma a jsme na čísle 715. To je po vynásobení čtyřmi 2860, což by nyní stačilo na 11. místo...
Reagovat
misa
Skoro každé Lucčino podání bylo na hraně ztráty, takže by zápas rozhodně nevyhrála.
Reagovat
Frick
V druhym setu uhrála Jarka na Luccčinym sevisu vyjma prvního gemu už jen pět fiftýnů. Vedla 0:15* nebo prohrávala *40:30....

V tom je ta tragičnost toho prvního gemu. :-(
Reagovat
misa
tb. by stejně projela, takže to už nemusíme řešit :) Ale prohrát servis na trávě ze stavu 40:0 je špatné.
Reagovat
Frick
To nevíš. Bez prvního gemu Yarka vyhrála na svym servisu 20:7 (2,85:1) a Lucka 16:5 (3,2:1)... rozhodně to tedy nebylo o tom, že by Lucka o svý servisi tvrdě bojovala přes shody a Yarka dávala čistý hry jak na běžícím páse - pokud bys tedy chtěl brát suverénější zisky svých servisů jako předpoklad k výhře v TB...
Reagovat
misa
Bohužel to byl zápas, kde jsem už po pár prvních gemech vůbec nevěřil v úspěch. Stejně jako letos v Miami se stejnou soupeřkou. Lucie se pořád bránila a chybovala.
Reagovat
Frick
První set jsem neviděl. Od stavu *1:0 ve druhym na servisu už byla jistý.

A v tom je to nejsmutnější a stupidní ztráta servisu na úvod ten set v zásadě znehodnotila.

Jako když ve fotbale dá defenzivně laděnej favorit rychlýho gola a pak si už jen důsledně hlídá výhru 1:0....
Reagovat
tommr
nevím co se snažíš tak vehementně dokázat, ale argumentuješ podobně jako iqe překroucenejma nebo z kontextu vytrženejma faktama. Lucka dneska neměla ani náznak nějaký šance a Shvedova celej zápas bezpečně kontrolovala. Na začátku vždycky sebrala Lucce podání a pak už si jen hlídala svůj servis na kterým byla naprosto suverénní (nebo taky můžeme říct, že Lucka byla na returnu naprosto nemohoucí což vyjde nastejno) ...
Reagovat
Frick
Kdyby si Lucka na začátku udržela servis, tak TB, kde by to bylo otevřené, by byl plně logickým vyústěním.
Reagovat
Frick
s čím na tomhle nesouhlasíš?
Reagovat
misa
Jaroslava by pravděpodobně v některém gemu ještě přitlačila a brejk získala. Zápas plně kontrolovala.
Reagovat
Frick
To už jsou spekulace. Nemohla spoléhat na to, že si všechny servisy uhraje a že tedy může na zisk dalšího servisu Lucky dlabat.
Reagovat
misa
Při returnech Lucie ses zřejmě nedíval. Nedivím se, koho by ta hrůza bavila...
Reagovat
Frick
Ano, to jsou returny. Ty nemusí být k dovedení setu do TB potřeba.
Reagovat
tommr
čirý spekulace jsou hlavně ty tvoje úvahy. Jak už psal misa kdyby Shvedova Lucku nebrejkla hned v první hře tak by hrála v dalších hrách na returnu podstatně agresívněji a brejk by dřív nebo později stejně získala. Lucka byla dneska na servisu příliš nejistá na to, aby dokázala set dovést až do TB ...
Reagovat
Frick
Faktem je to, že v dalších hrách Lucčin servis nebyl ohrožen ani BB a dokonce ani stavem 30:30/40:40. Ty můžeš spekulovat o zvýšený agresivitě, já bych mohl kontrovat tim, že se zvýšenou agresivitou by u Jarky přibývaly chyby. Nebo lze i spekukovat o tom, že by se jako druhá podávající dostávala pod tlak a třeba i ten jeden servis uválčila.

Rozhodně by ziskání prvního gemu druhého setu Lucce zápas nevyhrálo, ale skore na dalších Lucčiných servisech nevypovídalo o tom, že ztráta servisu by byla u Lucky jen otázkou času.
Reagovat
Frick
Nebo jinak - proč tedy agresivně = tj. riskantně nehrála? Náskok brejk měla, tak jí nic nebránilo hrát na přijmu trochu vabank.
Reagovat
tommr
to je běžná taktika - hráčka vedoucí o brejk šetří na returnu síly na svoje vlastní podání, protože jí k výhře stačí neztratit servis ...
Reagovat
smazaný uživatel
škoda, Lucka! Moja najobľúbenejšia a najsympatickejšia česká tenistka.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist