Šafránek se v Dauhá nekvalifikuje, Travagliovi podlehl v tie-breacích

30. 12. 2017, 14:29
Aktuality 0
ATP PUNE - Václav Šafránek zahájil sezonu startem v dvoukolové kvalifikaci turnaje ATP 250 v katarském Dauhá, solidní šanci dostat se do hlavní soutěže však nevyužije. Třiadvacetiletý Čech vypadl hned po prvním zápase, v němž podlehl dvakrát 6-7 Italu Stefanu Travagliovi.
Václav Šafránek

Václav Šafránek, který si hlavní soutěž zahrál zatím jen loni na US Open, na úvod sezony zkusil štěstí v kvalifikaci turnaje ATP 250 v Dauhá. K postupu do hlavní soutěže mu 'stačilo' vyhrát dva zápasy nad hráči druhé světové stovky, ztroskotal však hned na první překážce. 

Třiadvacetiletý Čech v Kataru nestačil na o tři roky staršího Itala Stafana Travagliu, kterému podlehl dvakrát 6-7. První set nenabídl jediný brejk, ve druhé sadě Šafránek prohospodařil vedení 4-0. Za stavu 5-5 nevyužil tři brejkboly a první akce sezony pro něj skončila. 

Jediným českým zástupcem v Dauhá tak bude Tomáš Berdych, který v posledních třech letech nechyběl v semifinále. Finalista z roku 2015 letos bude patřit k favoritům, neboť výše nasazenými než on budou jen Dominic Thiem  a Pablo Carreño-Busta, kteří se v posledních měsících trápili.

• ATP 250 PUNE •
Indie, tv. povrch, 561.345 dolarů
sobotní výsledky (30. 12. 2017)
• Kvalifikace - 1. kolo •
Travaglia (It.) - Šafránek (ČR) 7-6(6) 7-6(4)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist