Šafránek v Liberci své první challengerové finále opět nevybojoval. Kolář triumfoval ve čtyřhře

5. 8. 2017, 13:16
Aktuality 1
CHALLENGER LIBEREC - Václav Šafránek si na domácí antuce v Liberci zahrál po roce v semifinále challengeru, premiérové finále ale vybojovat znovu nedokázal. Třiadvacetiletého Čecha vyřadil Brazilec Guilhermo Clézar, který otočil nepříznivý vývoj zápasu a zahraje si o svůj třetí titul. Turnaj ve čtyřhře vyhráli domácí Zdeněk Kolář s Litevcem Grigelisem.
Václav Šafránek

Aktuálně 204. hráč světa Václav Šafránek na challengeru v Liberci vyrovnal svůj nejlepší výsledek kariéry, když si znovu po roce a podruhé v kariéře zahrál v semifinále challengeru. Své maximum však na severu Čech nepřekonal, v boji o své největší finále podlehl 6-1 2-6 3-6 Brazilci Guilhermu Clézarovi.

Vítěz tří letošní podniků Futures Šafránek vstoupil do souboje s přemožitelem Lukáše Rosola parádně a po 40 minutách vedl 6-1 a 2-0. Jenže pak prohrál osm míčků v řadě, postupně sedm her po sobě a bylo po náskoku.

Třiadvacetiletý český tenista se sice dokázal zkoncentrovat na rozhodující set a v úvodu šel do brejku na 2-1, ovšem do trháku se nedosta. Závěr utkání se mu nepovedl a turnaj pro něj po devadesátiminutovém semifinále skončil.

"V prvním setu mi vycházelo úplně všechno, ale soupeř si postupně na moji hru zvykl. Já začal více kazit a ve třetím setu přišly od stavu 3-3 chyby i zkažená podání. Ale jsem spokojený. Podařilo se mi obhájit loňské body," řekl spolupracovníkovi ČTK Šafránek, jenž se chystá na kvalifikaci grandslamového US Open.

Čtyřiadvacetiletý Clézar, kterému aktuálně patří 264. místo ve světovém žebříčku, si o svůj třetí challengerový titul zahraje se čtvrtým nasazeným Portugalcem Pedrem Sousou, Ten dnes snadno přehrál dvakrát 6-2 Španěla Laru Ricarda Ojedu.

Kolář má druhý deblový titul
Zdeněk Kolář si v severočeské metropoli došel pro druhý challengerový titul ve čtyřhře a opět ho dobyl s Litevcem Laurinasem Grigelisem, s nímž přitom odehrál teprve třetí společný turnaj.

Po květnovém triumfu v uzbeckém Samarkandu ovládli antuku v Liberci, když v dnešním finále porazili 6-3 6-4 polsko-nizozemskou dvojici Tomasz Bednarek a David Pel.

Dvacetiletý Kolář bude v létě i nadále pokračovat na antukových challengerech, neboť se rozhodl nebojovat v kvalifikaci US Open.

• CHALLENGER LIBEREC •
Česko, antuka, 43.000 dolarů
sobotní výsledky (05. 08. 2017)
• Dvouhra - semifinále •
Clezar (Braz.) - Šafránek (ČR) 1-6 6-2 6-3
P. Sousa (4-Portug.) - Ojeda (Šp.) 6-2 6-2
• Čtyřhra - finále •
Grigelis/Kolář (4-Lit./ČR) - Bednarek/Pel (3-Pol./Niz.) 6-3 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
sprchon
Tak to dám i sem, když už má teda článek. :)

Včera na mě naživo působil dobře, líbilo se mi, jak ukazoval podavačům, že chce ručník. :D Sympaťák a herně se mi taky líbí. Hraje aktivně a zároveň soustředěně, nebojí se ničeho, chodí na síť. Velký plus je, že nezdržuje mezi výměnami. Tak snad se jednou probojuje aspoň do stovky. :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist