Šampionka z Paříže Ostapenková v Soulu vybojovala druhou trofej

24. 9. 2017, 09:27
Aktuality 3
WTA SOUL - Jelena Ostapenková ve finále turnaje WTA International v jihokorejském Soulu potvrdila roli favoritky proti Brazilce Beathriz Haddadové Maiaové a získala svůj druhý titul. Ten první lotyšská tenistka slavila na letošním Roland Garros.
Jelena Ostapenková

Zatímco svým prvním triumfem, který zaznamenala 10. června dva dny po oslavě 20. narozenin letos na grandslamovém Roland Garros, Jelena Ostapenková šokovala, druhé turnajové vítězství se od talentované Lotyšky očekávalo. 

Světová desítka Ostapenková tento týden potvrdila pozici nasazené jedničky v Soulu, kde byla jednou ze tří hráček Top 50. A když její dvě největší konkurentky Kiki Bertensová a Kristýna Plíšková vypadly hned v prvním kole, měla cestu za titulem výrazně ulehčenou.

Na žádné z pěti překážek se Ostapenková nezastavila, byť dvakrát škobrtla. Včera proti Thajce Luksice Kumkhumové i dnes proti Beathriz Haddadové Maiaové však vývoj po prvním prohraném setu otočila. O rok mladší Brazilku hrající levou rukou ve finále zdolala 6-7 6-1 6-4.

V prvním setu Ostapenková neudržela vedení 3-1 a byť za stavu 4-5 přežila dva setboly, v tie-breaku stejně padla. V bleskové druhé sadě, která netrvala ani půl hodiny, si však vynutila rozhodující dějství. V něm sice třikrát přišla o výhodu brejku, ale v závěru získala osm fiftýnů v řadě a odpor 71. hráčky světa zlomila.


Ostapenková se nyní přesune na mnohem kvalitněji obsazený podnik WTA Premier 5 do čínského Wuhanu. V prvním kole má volný los a čeká na soupeřku ze souboje Barbory Strýcové s Ons Jabeurovou.

Jednadvacetiletá Haddadová Maiaová v Soulu hrála ve finále poprvé v kariéře, díky čemuž se posune na 58. místo světového žebříčku a vylepší tak své dosavadní maximum.

• WTA INTERNATIONAL SOUL •
Jižní Korea, tv. povrch, 250.000 dolarů
nedělní výsledky (24. 09. 2017)
• Dvouhra - finále •
Ostapenková (1-Lot.) - Haddadová Maiaová (Braz.) 6-7(5) 6-1 6-4
• Čtyřhra - finále •
Bertensová/Larssonová (1-Niz./Švéd.) - Kumkhumová/Plipuechová (Thaj.) 6-4 6-1
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
EllNino
Pěkné Penko :) ...
Reagovat
skott
v Koreji kdyby měli opravdu kvalitní hráčku, tak by tam mohl ženský tenis prodělat velký boom. Výborná atmosféra, téměř plné ochozy, které hru a každý úder skutečně prožívali. Jelena si diváky naprosto získala. Napínavé finále, s trochu kolísavou kvalitou, ale některé winnery Jeleny tradičně stáli za to. Možná kdyby hrála občas trochu víc takticky, mohl být výsledek jasnější, protože sama Haddad Maia jinak také dost riskuje a dělá chyby. Jen proti Jeleně to nevynikne a působí skoro pasivně.
Reagovat
skott
+ pěkné gesto od organizátorů, které si vzpomněli na ex-vítězku turnaje loučící se Kimiko Date!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist