Santoro si zahraje na Australian Open. Kvůli rekordu

8. 1. 2010, 10:13
Aktuality 4
Sedmatřicetiletý francouzský tenista Fabrice Santoro sice v minulém roce ukončil kariéru, ale při nadcházejícím Australian Open se na kurty na skok vrátí. Rodák z Tahiti se rozhodl zaokrouhlit svou rekordní bilanci startů na grandslamových turnajích na 70.
Profily hráčů
Fabrice Santoro

Důvodem, proč chce Santoro v Melbourne hrát, není snaha o grandslamový úspěch. Francouz se chce zapsat do historických knih jako jediný tenista, který si na grandslamovémt turnaji objevil ve čtyřech dekádách.

"Chci se stát prvním hráčem, který si zahrál na grandslamech v rozmezí čtyř desetiletí," uvedl pro L'Equipe vítěz šesti turnajů ve dvouhře a 24 ve čtyřhře.

"Na mém rozhodnutí skončit se jinak nic nemění," upozornil ale Santoro. "Je to jen hodně osobní věc. Rozhodně nejde o žádný comeback," dodal.

Do profesionálního tenistu vstoupil Santoro v roce 1989 a sbohem mu dal loni v listopadu, kdy se rozloučil na Masters v Paříži. Na Australian Open může hrát, protože stále figuruje na 68. místě světového žebříčku.

Poprvé si Santoro na grandslamovém turnaji zahrál v roce 1989, tehdy se zúčastnil Roland Garros, kde v prvním kole prohrál s Američanem Davidem Wheatonem. Nejlepšího výsledku na turnajích velké čtyřky dosáhl před čtyřmi lety, kdy se na Australian Open dostal do čtvrtfinále. Větší úspěchy měl ve čtyřhře - v Melbourne získal po boku Michaela Llodry tituly v letech 2003 a 2004.

"Tenis je můj život, moje vášeň. Moje rozhodnutí skončit neznamená, že jsem strčil rakety do skříně," dodává Santoro. "A budu dál hrát exhibiční zápasy a čtyřhry, když budu cítit, že na to ještě budu mít."

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
To je pěkne,jen tak naskok si vyinkasovat 20000 USD, připravit někoho o WC a pak se tim vychloubat, měl by zalezt a nedělat takove traparny...
Reagovat
smazaný uživatel
jdeš tam zrobit akorát ostudu jen abys měl rekord
Reagovat
smazaný uživatel
Ráda ho ještě na chvíli uvidím. Bylo vidět,že si zápasy opravdu uživá. Ne tak jeho soupeři, které často uváděl v zoufalství svou perfektní defenzivní hrou od baslajny.Hodně štěstí i při exhibicích, Bude určitě oživením. Jeho styl hry bude naprosto v tomto sedět.
Reagovat
smazaný uživatel
Myslel jsem že už nikdy nepocítím bolest krční páteře z nevěřícného kroucení hlavou nad jeho obouručním forhandem, ale jinak hodně štěstí na AO, Fabrice :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist