Šarapovová bude studovat ekonomii na Harvardu

28. 6. 2016, 09:06
Aktuality 62
Ruská tenistka Maria Šarapovová, která si odpykává dvouletý trest za doping, bude studovat ekonomii na jedné z nejprestižnějších univerzit na světě Harvardu. Oznámila to na svém facebookovém profilu, kde zveřejnila fotografii školy v Bostonu.
Profily hráčů
Maria Šarapovová

"Nemůžu se dočkat, až začnu studovat," napsala k fotce devětadvacetiletá tenistka, která byla s ročním příjmem okolo 30 milionů dolarů několik let nejlépe vydělávající sportovkyní světa. V březnu se stala první známou osobností, která oznámila, že měla pozitivní test na meldonium.

Ačkoli se bývalá světová jednička a vítězka pěti grandslamů hájila tím, že brala meldonium z lékařských důvodů deset let a nevěděla o tom, že Světová antidopingová agentura WADA lék od začátku letošního roku zařadila na seznam nedovolených prostředků, Mezinárodní tenisová federace ITF ji začátkem června potrestala dvouletým zákazem startu.

Šarapovová, která po oznámení pozitivního testu přišla o tři z hlavních sponzorů, se proti trestu odvolala k Sportovnímu arbitrážnímu soudu (CAS). Ten by měl vynést verdikt do 18. července.

pva, ČTK

Komentáře

62
Přidat komentář
baggik
Chce si spočítat, jestli se jí ten doping vyplatil.
Reagovat
Herbert_Hoover
Ono je třeba oživit vzpomínky a sice, že Mária už taky nejeden kotrmelec v kariéře zvládla, zvládla ladně přeskočit nejednu zátarasu...podobně jako Serena. Jsou to šampionky a ty se jen tak nevzdávají. Vsadím boty na to, že se Mária na kurty vrátí a nebude fackovacím panákem.
Reagovat
Frick
Snad jí to studium nezničí kolena.
Reagovat
misa
U bývalé tenistky je to už stejně jedno...
Reagovat
Haitik
Asi mi uniklo, že Maria ukončila kariéru teda..
Reagovat
misa
Formálně ne, prakticky ano. Kam by se po dvou letech bez zápasu ve skoro jednatřiceti vracela?
Reagovat
Herbert_Hoover
Jen počkej, kolik hektolitrů entuziasmu se jí vlije do žil, pokud v té době již nebude hrát Serena nebo bude její forma natolik chladná, že by stálo za to se vrátit :)
Reagovat
rib
...klid, je to jenom dva týdny letního kurzu... tomu snad nikdo ani vysokoškolské studium neříká, s výjimkou Márii a novinářů, kteří zapomněli na to, že se od nich čeká investigativní kritický přístup nikoliv tupé uvěření čemukoliv, kdo někdo movitý či mocný zahlásí, ach jo
Reagovat
blixa
Pokud CAS nezmění "rozsudek" ITF tak bych řekl že asi ukončila.
Reagovat
rib
No, tak jsem se koukla na net - jak se dostat na Harvard Business School v 8 krocích. Zdá se, že Maria to měla už dlouho dobře promyšlené, protože je třeba hlavně dbát na přípravu a udělat poměrně těžký test. Tuším, že Maria využila naplno své hodiny mimo kurt, aby studovala jako divá. Ostatní body bych viděla celkem v pohodě - máš mít dobrý osobní marketing a podpůrný systém (to bych hodnotila excellent), pak máš napsat srdcervoucí esej o své motivaci ke studiu (někdo v týmu za PR se najde,kdo to na excellent umí napsat, což?). Navíc Maria odpovídá jejich definici - "jsme jiní lidé s jiným způsobem myšlení". Tož co dodat?
Reagovat
Herbert_Hoover
Snad jen to, že Maria Harvard studovat nebude. Místo osmi kroků, jak se dostat na Harvard je třeba si zjistit více informací předně o této kauze. :)) Nicméně hned poté jsem se na přijímačky na Harvard taky podíval, zajímalo mě, v čem tkví hlavní rozdíly mezi naším a jejich studiem, co obnáší přijímací řízení atd. :) Nicméně Maria opravdu studentkou Harvardu nebude, lidi bděte a googlete! :)
Reagovat
rib
palec nahoru :-)
Reagovat
George_Renel
V tom případě si ty informace měl nejdříve sehnat autor článku pva....
Reagovat
Herbert_Hoover
Měl, nicméně to bylo šito asi dost horkou jehlou :) Na spoustě zahraničních stránkách je celá kauza vysvětlena a já bych se pídil po informacích předně v zahraničí než u nás a až pak dělal ukvapené názory ve smyslu "Šarapovová si koupila diplom" nebo bědování nad tím, že tady se nedostanu skoro ani na VŠB a tam si může sportovkyně zaplatit studium na jedné z nejprestižnějších škol...imho ne jen tak nějaká sportovkyně a ne jen sportovkyně ale to je druhá věc.
Reagovat
Herbert_Hoover
*ukvapené závěry
Reagovat
rib
a ještě drobnost - poté, co jsem googlila, tak je jasné, že nebude, aspoň zatím, ale udělala si už velké PR, ve kterém to vypadá, že užuž bude téměř akademikem :-) A ono to je jen na dva týdny nějakého letního kurzu, no jo, blondýnka (já jsem teda taky, ale mám víc než dva týdny na vysoké :-))))
Reagovat
misa
Proč věnovat tolik pozornosti dnes už bývalé tenistce, která si skoro celou kariéru něčím pomáhala?
Reagovat
Herbert_Hoover
Však jasně, proč studovat bakaláře na Harvardu, když účelně poslouží i dvoutýdenní zaplacený kurz? :) Myslím si, že někteří už stejně budou žít v tom, že Mária studovala na Harvardu, tak co, navíc o sobě dala vědět trošku v lepším světle než jsme byli poslední měsíce zvyklí :) Všechno má svůj důvod, ale k plnotučnému studiu na Harvardu má mnohem mnohem mnohem dál než k návratu na kurty. :)
Reagovat
rib
jj, taktak
Reagovat
Kuzzie
Ja sledovala Gilmorky,takze to vim uplne presne :D
Reagovat
smazaný uživatel
Existuje tam i sportovní stipendium na tenis? Jako že by Maria mohla hrát za Harvard na NCAA turnajích?
Reagovat
Herbert_Hoover
Hele asi ne, během dvoutýdenního kurzu toho moc nenahraje.. :) ještě k tomu se zabývat nějakým tím studiem ekonomie..
Reagovat
smazaný uživatel
Renel, maličký ubožáku,
Máša tobě podobné má na háku,
každému jasné je: atentát provedla,
ze závisti, nemohoucnosti Říše zla.

Černošská primitivní obluda,
steroidy, anaboliky nacpaná,
blanko šek dostala na vše mžikem,
za původ z Říše zla za Atlantikem.
Reagovat
r176
To bude zase tady onanistů až ji vyfotí ve školní uniformě :-)))))Tady pokud si ji nepopletou ostatní studenti s věšákem na hadry :-)))))Prostě je to další zoufalej pokud jak zaujmout :-(
Reagovat
r176
pokus
Reagovat
brixner
Tak na tohle nemám absolutně žádný názor!
A pokud bych ho náhodou měl, zásadně s ním nebudu souhlasit!
To je ale blbý, co?
:-)
Reagovat
peggy
Studovat je Marie dobry napad,ale hloupa neni.Verim,ze Ji odvolani vyjde!Kdyz nektera tenistka dostane za dopink jen 1/2roku tak vsem stejne.K tenisu se stejne vrati,verim ji.Dnes Wimbledon bez Marie a Rafy to neni ono,vim,ze jednou odejdou.
Reagovat
smazaný uživatel
ale toto?

Posledné kopy zhasínajúcej " ? "
Reagovat
Herbert_Hoover
I tak by se to dalo nazvat takhle z voleje. Plané poplachy nasáklé závistí od některých pidi mužíků co do úspěchu a společenského kreditu všude kolem, nicméně Mária v létě absolvuje dvoutýdenní program na Harvardu, který bude zahrnovat dva kurzy. Možná získá nějaký certifikát, ale rozhodně nebude mít titul z Harvardu jako někteří nositelé Nobelových cen atd. :))
Reagovat
smazaný uživatel
Snad si dají pozor na to, aby nepodváděla.
Reagovat
FulnekUltras
tak na škole, kde se podvod prakticky studuje... ;)))
Reagovat
Haitik
Já si teda myslím, že ekonomii na Harvardu studovat nebude.. :D
Myslím, že tam je jen kvůli nějakému programu, který je na 5 dní.. :-) Nějaký strategický management nebo co to bylo.. Ale jako studentka teda, jí to fakt sekne, jak píše monty už.. :D Když koukám na ty videa na její apce, tak zní strašně spokojená a vypadá, že jí to fakt baví.. :-)
Reagovat
George_Renel
a pak dokáže i nastudovat tak složitý mail, jako je seznam zakázaných látek. Možná pak i dokáže pochopit, že ten podpůrný prostředek, kterým si oproti jiným deset let vylepšovala výkonnost, opravdu, ale opravdu není na prevenci a již vůbec ne na cukrovku. .-b.
Reagovat
blixa
To už snad není ani trapný. To musí bejt hodně hluboká frustrace, která tě nutí pořád psát takový blekoty. Proč jsem si myslel že seš normální ? Nemohl jsem se více splést ...
Reagovat
George_Renel
Já frustrace, blekoty - pobavils.
Já tedy na rozdíl od tebe v žádných nekonečných nudlích neblekotám. :-)
Reagovat
makro99
tak je pravda, že zvláště začátek tady toho komentáře je trošku laciný...
Reagovat
George_Renel
její tiskovka a výmluvy byly daleko lacinější...
Reagovat
makro99
...:)
ale ty většinou aspiruješ na to psát komentáře s určitou hodnotou, ne?
Reagovat
Fandina
Byla v tom jistá nadsázka, ale mělo to něco do sebe. I tak se dá dívat na to, co se vlastně Márii v této záležitosti přihodilo a jak to může vypadat.
Reagovat
George_Renel
Já zase myslel, že patříš mezi ty, kteří tu nadsázku pochopí. :-)
Reagovat
makro99
tak že si myslíš, že je negramotná sem si úplně nemyslel...:)
ale tak dá se na web zpráva, že sportovní superstar po závažným morálním problému nastupuje na prestižní univerzitu, tak se dá čekat, že se spousta prvoplánových reakcí spíše od těch nesložitých :) jedinců vyrojí... a tadle mi, omlouvám se, přišla blízko těch lacinějších...
Reagovat
George_Renel
Kdyby sem nenapsal tu slohovou práci její nejzaslepenější a nejnestoudnější obdivovatel, ani bych nic nepsal. Ale musel jsem tu úroveň trochu vyvážit. .-)
Reagovat
makro99
telenovely v Timesech nerecenzují ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Jako studentce jí to nepochybně taky sluší. :) Ale když už někdo napíše takový článek, tak by bylo dobré zjistit, o jaký typ studia se jedná, jestli to bude studovat třeba dálkově (předpokládám, že jo) atp. Určitě by to hodně lidí zajímalo a taky by se možná předešlo některým trapným komentářům v diskusi...

K tenisu: Stejně pořád doufám, že v lednu 2017 bude zpátky. Ale i kdyby to zůstalo na leden 2018, tak prostě nesmí skončit. Ona si nezaslouží takhle končit a nezaslouží si to ani její fanoušci po tom všem... Fakt je mi na blití z toho, jak z pětinásobné grandslamové vítězky a největší tenisové ikony poslední dekády (promiň Sereno, ale popularita je popularita) dokáže někdo udělat podvodnici. Nepovoleně (podle dopingové listiny) si pomohla na jednom turnaji, kde stejně uhrála jenom čtvrtfinále. Všechny svoje tituly získala právem. A jestli mi chce někdo tvrdit, že je získala díky meldoniu, tak pro něj mám jednu statistiku: Bez meldonia porazila Serenu dvakrát, s meldoniem ani jednou. Pokud vám to nestačí, tak se podívejte, jak Masha hrála v letech 2004-2005 a pak něco mluvte... Ale nejlepší opravdu bude, když se Masha vrátí a ještě něco velkého vyhraje. To by hodně lidem sklaplo.

PS: Jestli se tady se mnou chcete dohadovat, tak máte smůlu.
Reagovat
smazaný uživatel
kde se s tebou můžem dohadovat?
Reagovat
aligo
Taky doufám že ještě něco vyhraje i třeba Madrid by stačil, poslední dobou když ještě hrála se mi začala zase zamlouvat, ale ty dva roky jsou podle mě adekvátní....
Reagovat
LukasH
Ja nejsem Mariin hater, v zenskym tenisu chybi osobnost jako ona a nezpochybnuju jeji tenisovej um. Jenze ty z ni delas malou chudinku, kterou vsichni oznacuji za podvodnici. Ano, hvezda jejiho formatu s timhle musi pocitat, pokud se ji neco takovyho stane. A jak jsem psal driv, kolem toho pripadu je takovych nesrovnalosti...uz ta tiskovka a jeji kvak o prevenci cukrovky. Vlastne nebylo vysvetleno, proc to brala tak dlouho, proc to tedy nemela oficialne schvaleny jako vyjimku atd., atd. Ty o tom pises, jak kdybys s ni zil v jedny domacnosti.
Reagovat
smazaný uživatel
Suhlas,Maria ma intelekt a uroven,pekne prazniny vsetkym zelam
Reagovat
tmora
Naprostý souhlas, bez Mashy to sice taky jde, ale upřímně na její zápasy jsem se nejvíc těšil.

Pro ty kdo řeší jak se dostala na Harvard, jednoduše jako na jakýkoliv MBA. Maria prodava do vice nez 60 zemi sveta + obrovska reklama pro skolu. That?s it!
Reagovat
misa
Za vše si může sama a vrcholem bylo vyjádření jejího manažera, který loni nejel na dovolenou, kde prý každý rok studoval seznam zakázaných látek. Opravdoví profesionálové!
Reagovat
smazaný uživatel
To sú vskutku unikátne myslienkové pochody...

Monty začal zostra tou najvacsou tenisovou ikonou dekády, ale svoj prejav následne dokázal este vystupnovat, za co mu Ja ako fanusik gradácie urcite vzdávam hold..

Cize vázeni, poculi ste, citali ste. S Meldoniom Sharapka Serenu aj tak neporazila, bez neho vsak áno, dokonca sa s nim dostala len do QF v Austrálii, takže ja naozaj nerozumiem celej tejto triviálnej kauzičke..Vela kriku pre nič..

A este sa s nami nebude ani dohadovat, predpokladam, ze svoje rozhodnutie o rebrickoch nezmenil, takze sme totálne nahratí..:/
Reagovat
makro99
mě by zajímalo, jestli sem nakukuje, nebo jestli si vypnul wifinu, aby to vydržel :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak čím si bude pomáhat tentokrát :D
Reagovat
Vojtaakk
Tam nejsou přijímačky?
Reagovat
smazaný uživatel
Taky přemýšlím, jak se po letech tenisu dostane na ekonomii na Harvardu :D
Reagovat
Pe3k
To je hnus, má prachy tak může všechno. Řvát a podvádět v tenisu a z fleku se dostane na Harvard. Člověk je tady rád, jak se dostane na VŠB...
Reagovat
blixa
Tak je i podnikatelka, ne ?
Reagovat
smazaný uživatel
to jo... navíc v Americe se k takovým mimoškolním aktivitám jako je třeba vyhrát pár grandslamů dost přihlíží. Ale stejně by mě zajímala ta oficiální cesta z profi tenisu na Harvard.
Reagovat
darek.vrana
Přesně to mě napadlo. Jedna z nejprestižnějších univerzit a Šarapová tam bude studovat ekonomii? Co to má jako být??
Reagovat
blixa
Že i ta "prestižní" univerzita musí z něčeho žít ;-) Nehledě na to že tam mají různé typy studia.
Reagovat
misa
Za peníze může získat titul každý :)
Reagovat
blixa
To asi ne, to leda tak v Plzni :D, ale tady o titul určitě nepůjde. Takovou dobu tam určitě nestráví. To bude nějaký, třeba roční program, co já vím.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist