Šarapovová chce před Wimbledonem odpočívat. Z Birminghamu se odhlásila

14. 6. 2018, 10:18
Aktuality 12
Maria Šarapovová se rozhodla před nejslavnějším turnajem světa, který v roce 2004 tehdy jako sedmnáctiletá vyhrála, dopřát svému tělu odpočinek. Jednatřicetiletá Ruska druhým rokem po sobě zrušila start v Birminghamu, kde se měla stejně jako loni představit na divokou kartu.
Profily hráčů

V květnu loňského roku Šarapovová uzavřela s pořadateli smlouvu na dva roky, pokud jí udělí divokou kartu. V obou letech se však organizátorům omluvila. Loni nemohla startovat kvůli svalovému zranění, letos dává přednost odpočinku.

Šarapovová se naposledy na trávě představila před třemi lety ve Wimbledonu, kdy prohrála semifinálový souboj se Serenou Williamsovou. Letos si dělá zálusk na druhou wimbledonskou trofej, a proto chce být maximálně odpočatá, aby zvládla případnou sedmizápasovou porci na posvátném pažitu, kde v roce 2004 triumfovala jako sedmnáctiletá.

"Na Birmingham mám velmi hezké vzpomínky, takže mě mrzí, že letos nemůžu hrát," uvedla vítězka turnaje z let 2004 a 2005. V Birminghamu startovala sedmkrát a vždy došla minimálně do semifinále, čtyřikrát si zahrála finále. "Musím dopřát tělu odpočinek a zůstat zdravá. Bylo to těžké, ale takové situace si občas obtížná rozhodnutí žádají," dodala Ruska.

Birmingham vynechá také Madison Keysová. Předloňská šampionka se omluvila pro zranění břišního svalu.

Na britské trávě budou startovat minimálně tři české zástupkyně - loňská vítězka Petra Kvitová, česká jednička Karolína Plíšková a bývalá finalistka Barbora Strýcová. Divokou kartu přijala Jelina Svitolinová. Nasazenou jedničkou by měla být Garbiñe Muguruzaová.

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

12
Přidat komentář
Alexandria
Maria!Be healthy,concetentrate,I realize it do not make mistakes,pay and win every page,you really need it now
Reagovat
slacker
at zije Sion
Reagovat
dunphy
Tyjo, aby pak nebyla koncetentrátovaná až moc.
Reagovat
peggy
Je dobre,ze Maria si da pauzu je to na ni hlavne napor na nervy.Ona to zvlane je k sobe tvrda.A preji ji do ry vykon na Wimbledonu.
Reagovat
Jabadu
"Pozor na peří a žádnej alkohol!"
:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Z hlediska hlas(ivko)ové kultury by MaSha měla odpočívat radši i první dva týdny v červenci :-)
Reagovat
Fandina
Pro každou něco jiného.

https://www.tyden.cz/rubriky/sport/tenis/video-vitezka-french-open-prozila-perne-chvilky-fanousci-i-piskali_484267.html
Reagovat
dunphy
Ale exhibošku si před Wimblem zahraje, to už unavená nebude.
Reagovat
Semi
To je dost, že jim to začíná po vzoru Federera a Nadala docházet. Proč se honit, když to jde i s pauzou? Odpočívání favoritů se mi zamlouvá i z jiného důvodu. Zvyšuje se tak šance, že vítězové turnajů budou různí a ne pořád ti stejní. I pohled na žebříčky by nebyl tak nudný. Raději sleduji ten Race live ranking. Ten není za zásluhy. Mimochodem - Kvitová je podle něj třetí....
Reagovat
George_Renel
Že by špatný timing detoxikace? .-)
Reagovat
Krisboy
Vždyť odpočívala skoro dva roky a už je zase unavená? To asi dělá v přípravě něco špatně. Nebo ve výživě..?
Reagovat
Pesek12
Je to podobné jako u Sereny, nevydrží tak dlouho hrát před Wimbledonem.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist