Šarapovová divokou kartu do kvalifikace French Open nedostala

16. 5. 2017, 19:15
Aktuality 229
Pořadatelé Roland Garros se rozhodli neudělit divokou kartu bývalé světové jedničce a dvojnásobné šampionce Marii Šarapovové, která se vrací po trestu za doping, ani do kvalifikace. Antukový grandslam tak bude bez ruské tenistky, která přitom byla podle sázkových kanceláří druhou největší favoritkou na titul.
Profily hráčů
Maria Šarapovová

Marii Šarapovové koncem dubna vypršel patnáctiměsíční trest za doping a okamžitě začala dostávat divoké karty. Body za semifinále ve Stuttgartu a druhé kolo v Madridu vyhouply třicetiletou Rusku na 211. msto světového žebříčku a jen těsně jí utekla start v kvalifikaci French Open.

Na antukový grandslam ještě mohla dostat divokou kartu, dnešní rozhodnutí Francouzské tenisové federace ale polední naděje spláchlo. Pořadatelé informovali na sociálních sítích, předseda Bernard Giudicelli ho ještě předtím sdělil Šarapovové osobně.

"Je to moje zodpovědnost, je to mé poslání chránit tenis a chránit jeho vysoký standard," řekl Giudicelli. "Trest je za ní a může vyrazit na cestu k dalším úspěchům. Ale zatímco máme divoké karty pro návraty po zranění, nemůžeme mít divoké karty pro návraty po dopingu," dodal.

Šarapovová je bývalou světovou jedničkou a pětinásobnou grandslamovou šampionkou. Dva tituly slavila v letech 2012 a 2014 právě na French Open, na kterém bude druhý rok po sobě chybět. Předtím startovala třináctkrát v řadě. 

Letos ji přitom sázkové kanceláře řadily mezi největší favoritky na celkové vítězství. Nepatrně nižší kurs měla jen Rumunka Simona Halepová, kterou Ruska před třemi lety porazila ve finále.

Neúčast na Roland Garros nebyla pro Šarapovovou jedinou špatnou zprávou dne. Večer se totiž zranila v průběhu utkání 2. kola turnaje v Římě, kde vzdala za stavu 4-6 6-3 a 2-1 kvůli poranění levého stehenního svalu Chorvatce Lučičové.

Postup do 2. kola klání v italské metropoli Šarapovové zajistil alespoň návrat do Top 200 a jistotu startu v kvalifikaci Wimbledonu. Na ten ještě může dostat divokou kartu.

Další akcí, na které se Šarapovová představí, by měl být v týdnu od 19. června travnatý turnaj WTA Premier v Birminghamu. Šampionka z let 2004 a 2005 před pár dny obdržela od pořadatelů divokou kartu.

• FRENCH OPEN 2017 •
udělené divoké karty
ŽENY - hlavní soutěž
Tessah Andrianjafitrimo
Fiona Ferro
Myrtille Georges
Amandine Hesse
  • Alizé Lim
  • Chloé Paquet
divoká karta australského tenisového svazu
divoká karta amerického tenisového svazu
ŽENY - kvalifikace
Audrey Albié
Manon Arcangioli
  • Yasmine Mansouri
  • Jessika Ponchet
  • Jade Suvrijn
  • Harmony Tan
MUŽI - hlavní soutěž
Julien Benneteau
  • Benjamin Bonzi
  • Mathias Bourgue
Quentin Halys
Laurent Lokoli
Alexandre Muller
divoká karta australského tenisového svazu
divoká karta amerického tenisového svazu
MUŽI - kvalifikace
Grégoire Barrère
Geoffrey Blancaneaux
Jonathan Eysseric
Maxime Hamou
  • Calvin Hémery
  • Constant Lestienne
  • Corentin Moutet
  • Gleb Sakharov
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

229
Přidat komentář
turista
No jo Masha je na 211. místě tak to chvíli potrvá než se dostane tam kam potřebuje. O tom žádná, že to dokáže. Ale tak hlasitě ječet by fakt při hře nemusela.
Reagovat
janek_da
Pan Simon asi četl tommra, protože neudělení WC považuje za penalizaci.
http://wtatenn.is/qWTJ25
Reagovat
blixa
No, "de jure" to penalizace samozřejmě není ale "de facto" zcela určitě je.
Reagovat
janek_da
Takže se má zavést protected ranking pro hráče v trestu?
Reagovat
blixa
To by vůbec nebylo od věci pro tresty kratší než 4 roky. Zvláště při současné nesmyslné antidopingové praxi.
Reagovat
janek_da
A ještě dát náhradu za ušlý zisk
Reagovat
blixa
Klidně, pokud se nejedená o skutečný doping ale jen o technické chyby. Ale to už to omíláme zase znova stokrát omleté.
Reagovat
Stan_Borowitz
Každý odhalený doping není přece nic jiného než "technická chyba". Stejně jako jsou kriminály plné výhradně nevinných, křivě odsouzených...
Reagovat
blixa
Každá odhalená technická chyba rozhodně není doping. A v kriminálech je nevině odsouzených docela dost.
Reagovat
janek_da
prej jich tam sedí okolo 99.9%
Reagovat
Stan_Borowitz
Občas i 101,5 %, když je úrodnej rok na technické chyby...
Reagovat
George_Renel
Ovšem neodsouzených zločinců chodí po svobodě rozhodně více. .-)
Reagovat
VlS
no, kdo na Marii , mimo ni samotné, vydělává? IMG ( Simon byl mnoho let ředitelem turnajů IMG v USA a je tedy jejich kůň a WTA. Tak se nedivím.
Reagovat
tmora
Nevite co se včera při zápase stalo? Viděl jsem vybojovany 2. set. Pak jsem si na chvíli odskočil a byl konec... v 2.setu jsem neviděl žádný náznaky zranění. To je pech..
Reagovat
Aussie
Názor cynikův..
Když už má mít Šarapová zranění, tak nejlépe na hlasivkách. To by této krásné hře prospělo nejvíc!
Reagovat
janek_da
Zrovna předevčírem jsem hrál s kámošem, co hodně fandí Šarapce. Tak mě napadlo, že mu budu z legrace řvát. Mu to celkem vadilo. a já si před ním pochvaloval, že jsem dostal dobrý rytmus. Nakonec na jeho žádost jsem s tím skončil. Pak u piva byl celkem rozpačitý, že řev u Šarapky mu nevadí a můj ano.
Zas ale je fakt, že ten náš zápas potom přitáhl pár zvědavců. To je asi ta mediální pozornost.
Reagovat
Aussie
Mediální pozornosti bude postupně ubývat s tím, jak hlasivky začnou stářím přirozeně slábnout a ze stejných důvodů se začne vytrácet i krása. K tomu poslednímu myslím ostatně už dochází...
Reagovat
sprchon
Neřekl bych, že janek stárne. Naopak, poslední dobou se mi zdá bejt ve formě.
Reagovat
janek_da
jj, hlavně ta krása ještě přibyla.
Reagovat
Aussie
Malá, hnědá, tváři divé
pod plachetkou osoba;
o berličce, hnáty křivé,
hlas - vichřice podoba!
Reagovat
VlS
A kdes stála ty, zlobo, ty?
Reagovat
blixa
Aussie, ty hřešíš na to, že seš zašitej někde na konci světa a nehrozí, že se s Janek_dou potkáš .. :D
Reagovat
Aussie
Mě chrání věk - my senióři v osmé dekádě života jsme tu hájeni.Takže si můžu rozdávat rozumy a dělat i jiné věci (na to jaké věci se ve vysokém věku dělat dají přijdete někteří z vás časem sami). Zatím jen malá ukázka, toho jak jsem se naboural do establishmenu české transalologie:

http://krkavec.vkoreis.com/
Reagovat
smazaný uživatel
pocetla jsem si a trochu ukrocim - pomerne necekane me zamrazila uvedena skutecnost, ze se Krkavec stal poslednim velkym ilustratorskym pocinem Doreho.. a i naskocily podivne asociace z uvedomeni si, ze je krkavec nasim nejvetsim PEVCEM. Jo a za me rovnez tri hvezdicky pro Nikdykrat! Uzasne, ne snad pro prilisnou poeticnost, ale (opet) pro tu osobitost.. :-))

Skoda, preskoda, ze ze sojky je pouha Krakonosova praskacka.. Pritom jsme krasne, pozorne a chytre strazkyne, umime klamat hlasem, predjimat problemy a delat si patricne zasoby, klast orechy na silnici, aby je rozlouskla projizdejici auta, jsme hrave, nemohu najit to video, kde si sojka udelala z vicka zavarovacky snowboard a klouzala se opakovane po strese.. dokonce poznala, ze lem vicka drhne a dokazala si ho zobakem obracet spravnou (hladkou) stranou na snih.. a basne nikde! :-)))
Reagovat
peggy
Je to smutne,ze Fancouzi nedali Marii moznost.Nyni je zranena,proste ma smulu a je hodne souperek,ktere ji to preji a to i nase a svuj prah nemaji take cisty.Snad se Maria uzdravi a bude bojovat v klidu bez extremnich vystupu na kurtech.
Reagovat
Pavol
Francúzi si myslia že pomôžu domácim hráčkam ako Mladenovičovej a podobným tiež francúzskam ale len potvrdili len svoju malosť. Ako vždy v histórii.
Reagovat
Pavol
Dúfam že sa dočkám toho že ich raz Mária pošle do paže.
Reagovat
Pedronegro
jj, jsou na ní oškliví a Kikina se jí smála, víckrát do tý Paříže nepojede ;)
Reagovat
FulnekUltras
stejně jako další poskoci EUSA na poli sportu - a u nás to jistě schválí "demokratický" kroužek antiruských pošuků, který ještě přes všechen sralbotkovský sliz zbyl ve výtahu kolem pana Pehe... ;)))

Což nic nemění na tom, že mi krajně nesportovní řev Marie na RG rozhodně chybět nebude.
Reagovat
smazaný uživatel
ty patříš minulosti,fulneku.
Reagovat
blixa
No .. vzhledem k tomu že dějiny běží po jakýchsi prapodivných spirálách se obávám, že doba podobných magorů zase někdy nastane ... a bude to zase stát miliony životů ...
Reagovat
FulnekUltras
pro začátek bude stačit, když se nejpozději v říjnu definitivně zbavíme Kalouska
Reagovat
turista
To bude těžký, protože tahle vládní krize je vítězstvím Kalouska, který je takový Richelieu české politiky, prostě šedá eminence. Těží s toho i Fiala, který se doslova klepe na křeslo premiéra po volbách.
Reagovat
FulnekUltras
Případným voličům ODS doporučuji následující video - hlavně pasáž od 2:10 dál. I ten příslovečný řeznický pes má lepší chování než nabubřelý fašizoidní kripl Stanjura, kterému už zřejmě od aféry jeho "kamaráda" Nečase notně otrnulo.

https://www.seznam.cz/zpravy/clanek/proc-se-babis-a-sobotka-pohadali-o-schillerovou-videozaznam-dava-odpoved-31435?seq-no=22&dop-ab-variant=&source=clanky-home
Reagovat
blixa
Video je silně tendenčně sestříháno, takže prakticky všichni účastníci tam vypadají jako idi.oti a o podstatě problému to nevypovídá nic. Kdybych zcela přesně nevěděl, o co vlastně jde tak se nic nedozvím. Stanjura je lehce arogantní (nedivím se mu), ale myslím, že voličům národních socialistů to asi vadit nebude ;-)
Reagovat
FulnekUltras
Stanjurův způsob dožadování se titulace "pane poslanče" vypovídá dostatečně jednak o malosti a zakomplexovanosti dotyčného novodobého aparátčíka, jednak - což je mnohem horší - o schopnosti zneužít z pozice domnělé síly jakousi dočasnou funkci prakticky k čemukoliv, počínaje trapným ponižováním oponentů až po krytí sebevětší mafiánské zlodějiny. Což je stoupencům ODS už od jejího založení jistě velmi blízké. Ve styku na dálku - včetně virtuálu - to běžný člověk většinou s nadhledem a opovržením přejde, nablízko ovšem nikdy nelze vyloučit odpovídající reakci, třeba i v podobě několika rychle za sebou jdoucích přesně vedených kopů.
Reagovat
blixa
Netuším co se děje panu Stanjurovi v makovici, ale v tomto případě jde o mafiánskou zlodějnu pana Babiše.
Reagovat
FulnekUltras
Mě mnohem víc zajímá rozkrytí a potrestání řádově nesrovnatelně větších a desítky let trvajících gigazlodějin ODS, jejich "podnikatelských" spojenců a všech dalších tzv. tradičních stran včetně ČSSD, které s modrými ptáky vždy jen účelově držely basu a teď už se jen zoufale snaží zachránit si kůži, postrkujíce před sebou Šíleného Hurvínka.
Reagovat
a.magerova
Tohle jsem fakt nečekala... ale je mi to opravdu jedno... ;-)
Reagovat
mrafe
Zastávám stejný názor, ale do kvaldy ji mohla dostat. Otázkou je jak vážné je to její zranění. Zdali by vůbec mohla hrát.
Reagovat
babolat.cz
nakonec dobře. dopingová hříšnice se málem stávala hvězdou, kam přišla. Pinkání s berdychem před koloseem, ostuda. Nakonec frantíci ukázali koule a marii wc neudělili. děkuji za fair play
Reagovat
vrabejka
Nastává období kdy vás víc překvapí Murrayho výhra než prohra ;D :D
Reagovat
HECIS
andy otočí
Reagovat
vrabejka
Tak ten byl dobrej :D :D
Reagovat
HECIS
toto není normalní nechapu co se mu stalo :O
Reagovat
vrabejka
Krásná oslava narozenin :D
Reagovat
Torn
Možná je to dnešní zranění i svým způsobem dobře, škoda, že organizátoři FO nepočkali, třeba by sama řekla, že se vyléčí. Jak už tu blyo řečeno, asi je to tím návratem, kdy si tělo zase zvyká. Ať to Maruš nechá být a zkusí až v červnu něco na trávě. Teď byl na ní nejen mediální tlak, ale taky všechno to kolem.
Reagovat
Kytka
No taky byla asi přešponovaná s tím čekáním, zda jí dají tu divokou kartu nebo ne. Psychické napětí se pak projeví i fyzicky.
Reagovat
mahycek
Ten Murray je zatím úplně dragickej.
Reagovat
smazaný uživatel
Ja to opravdu tak jednoznacne nevidim, co je jako spravne...asi jako Vls su urcite rad, ze to nebylo na me, to rozhodovani:) Podle me to bylo uz za hranou..., hodne tlaku, ze vsech stran...zpusebene nejen poradateli RG, ale i trochu Marii samotnou, take medii a fans...a bohuzel take i jinymi hrackami (coz se me moc nelibi ani nezamlouva, ale co uz...to uz je celkem takova "kultura" v tom WTA, ze ty holky se obcas dokazi na sebe tak nejak vystekavat - pripadu by se dalo uvest snad tuny...)
Takze asi uleva v tom, ze si muzu jen precist vysledek.

Za me, ...tak nejak celkove za tu dobu mam z te akce RG vs. Marie smisene pocity, asi jako v tom vtipu, kdy ma tchyne pada v mem aute do propasti...ale jeste to mam umocnene tim, ze nejsem si jisty, jestli mam mit radeji to auto nebo tchyni a kdo je kdo:D)

Jako uprimne, me by chybela na okruhu vic Karlicka nez Marie, asi 100x vic (no po dnesku asi tak 87x vic)
Pro jeji fans je to uzasna Marie, pro me z hlediska tenisu smutny pribeh - nemyslim meldonium, ale styl, ktery zacla davno vyznavat, takze pro me trochu zklamani proste, z te pozice ze tak nejak mam ten tenis rad, a nakonec nemusim ani nekumu spec. fandit, to si klidne mohu odpustit...ale asi sve misto nejake Marie v tenise ma.

Organizatori se rozhodli jak se rozhodli, podle me si klidne uz mohli v tehle situaci i hodit minci...takze vysledek beru, co jineho.

Sermovat spravedlnosti tu rozhodne nebudu, ani neminim...

V jedine co doufam, ze nezacne nejaka ostrakizace Sarapky, nebot to by asi nebylo uz ani o smisenych pocitech...(nemyslim v tom, ze ji budou davat warningy za prodlevu, ale tak nejak spolecensky, to uz je pak vetsinou hnus a bahno) A nakonec...je to jen sport a ma to byt zabava:)
Reagovat
A.R.R.
Karlička je zlatíčko :-)
Reagovat
smazaný uživatel
:-)
Reagovat
VlS
Ostrakizace se neboj, žádná nebude. Hlavně ať se da do poŕádku zdravotně, na trávu už jednu WC má, na Wimbl ji už nepotřebuje a má to ve svejch rukách, pokud bude její tělo souhlasit.
Už jsme tady přemleli všechno 3x a klidně se můžeme zhádat ještě 7x, ale mě to už neba. Nedostala trest smrti, prostě jen nedostala divokou kartu na jeden turnaj. Celej příběh. To, jestli měla projevit víc pokory a podobně, to jsou fikce. To rozhodnutí má úplně jiný konsekvence a rozhodně není nový a divil bych se, kdyby o něm Marie nevěděla už dávno, už před návratem na okruh u Porsháků.
Reagovat
Haitik
"To rozhodnutí má úplně jiný konsekvence a rozhodně není nový a divil bych se, kdyby o něm Marie nevěděla už dávno, už před návratem na okruh u Porsháků."
To myslíš asi to rozhodnutí o udělení WC že jo? :D

No jestli jo, tak si myslím, že Maria o tom opravdu nevěděla do dneška.. I ten prezident FFT říkal, že se snažil Mashe dovolat aby jí to řekl soukromě, ale nedovolal se.. :DD
Reagovat
VlS
Haitiku, pokud mám správný info, nitky sahají do MOV a hlavní osoby a obsazení tenisovej svaz Francie, jako organizátor musí vědět dost dlouho dopředu ( promo akce, tisk plakátů a td. ). Takový rozhodnutí jistě nenechá na poslední týden před začátkem. Proč by to dělal? Vždyť ta jednání určitě začala po rozhodnutí o zkrácení trestu na 15 měsíců. Nevěřím tomu, že se rozhodovalo až teď.
Reagovat
Haitik
To já nevím, proč by to dělal.. :D Možná máš pravdu ale no.. :D
Tak zveřejnil to dnes až, protože zveřejňovali všechny divošky.. :-) Ale jediný co já vím, tak se s Marii sešli už před IW a řešili spolu právě ty divošky.. Tak je opravdu možný, že to rozhodnutí bylo uděláno už dávno.. Ale opravdu si nemyslím, že by to Maria věděla už přede dneškem..
Reagovat
Stan_Borowitz
Já to člověče nevím, ale podle mne to bude souviset s tím Nastasem, protože v dnešním světě všechno souvisí se vším... asi jim došlo, že by bylo dost trapné být zásadoví v dosud nedořešené kauze pár neslušných nadávek, a naopak nebýt v dořešené kauze dopingu, když jsou navíc v čele té ligy proti dopingu, nebo jak se to jmenuje.

Takže Maria Meldonovna může ua neudělení karty poděkovat Nastasemu. Zase to Rumuni Rusům kazí...
Reagovat
Haitik
Že se Maruš radši neprovinila tím, že sázela na zápasy.. To by Francouzům problém asi nedělalo..

https://twitter.com/DaveJamesafp/status/864560379891986436
Reagovat
smazaný uživatel
Zrovna jsem to tady chtěl dát... Pokrytci z Francie II.
Reagovat
smazaný uživatel
Úkol na nejbližší dny je jasný: český dvojblok?
Swiss hop!
Reagovat
A.R.R.
Ty fandíš proti češkám? Zrááááádče :-D :-D :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Proti Lucce bych Timee nefandil :-)
Pořád se těším, kdy nastoupí x sobě.
Hlavně aby to bylo od čtvrtfinále dál.
Reagovat
A.R.R.
Však vím, jsem tě musel trochu popíchnout, však to dobře znám, také tu občas bývám osamocen ve svém fandění proti našim :-)
Reagovat
sprchon
Já teda málokdy fandím proti našim. Spíš jsem občas rozpolcenej a nevím, komu přát dřív. Třeba dneska v zápase Světly s Kačou. :)
Reagovat
A.R.R.
U mě je jasná jednička Aga, přesto vlak nejede. Ale u ostatních holek, když hrají proti našim, tak je to blbé, tam mi to trhá srdce na obě strany :-)
Reagovat
Kuzzie
Přesně..moje nejoblíbenější tenistka číslo 1 a 2 :)
Reagovat
sprchon
Kája zejtra končí. ;) A Timea s Barčou těžko říct. Připadá mi, že ani jedna nemá zrovna dobrou formu, pro mě netipovatelný a fandím oběma...
Reagovat
blixa
Zase to nepřeháněj, jeden tommr stačí :D
Reagovat
A.R.R.
čím víc proužků tím víc adidas :-D čím víc tommrů tím víc výhra :-D
Reagovat
sprchon
To vůbec není přehnaný. ;) Kája je v Římě na dovolený.
Reagovat
blixa
No je, no :D Když jsem viděl ty fotky s Hrdlou, hned mi bylo jasný že tenis je to poslední co ji zajímá :D
Reagovat
sprchon
Přesně. :D

Ale pak v Paříži už to snad vezme trochu vážněji. ;)
Reagovat
blixa
No jen aby ... :D
Reagovat
smazaný uživatel
Když čtu komentáře některých nicků tady v diskuzi, tak jí snad začnu i fandit.
Reagovat
Haitik
To je ale šílený, jak má Maria smůlu na zranění.. Já jen doufám, že to není to samé zranění, které měla na jaře 2015..
Reagovat
A.R.R.
To bude dobré, nejspíš se jen projevilo zápasové zatížení.
Reagovat
Haitik
Taky mě to napadlo no.. :-) Přece jenom 2 roky mimo je strašně dlouho..
Reagovat
horska.kraslice
I 15 měsíců.
Reagovat
Haitik
Skoro tedy.. Od Wimbledonu 2015 odehrála jen Wuhan, kde skrečla, TM (4 zápasy), FC (2 zápasy) a AO 2016 (5 zápasů).. Tak to už připočítávám k těm 15 měsícům, ten půlrok.. :D Protože to je strašně málo zápasů..
Reagovat
A.R.R.
Zápasy se prostě nedají natrénovat....
Reagovat
aligo
Odehrala tři ;) to ze na jednom vzdala neznamená že na něm nehrála, obzvláště když jeden zápas vyhrála...
Reagovat
smazaný uživatel
Asi reakce na mě. Odehrála tři, ale psal jsem POŘÁDNĚ odehrála...
Reagovat
aligo
Ale i tak tam byl vyhraný zápas coz se dá taky považovat za úspěch vzhledem k okolnostem
Reagovat
smazaný uživatel
Důležitá ta výhra určitě byla, protože si díky ní zajistila účast ve Wimbledonu (snad teda to zranění nebude tak vážné, aby o ní přišla)...
Reagovat
smazaný uživatel
Muset vzdát takhle rozehraný zápas, to je obrovská škoda. :( Takže Masha z původně plánovaných čtyř turnajů na antuce pořádně odehrála jenom dva. Nakonec by možná o to RG stejně přišla... :(
Reagovat
smazaný uživatel
Je mi jí hrozně líto, bylo vidět, že nemá daleko k slzám...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak dlouho se člověk těší na návrat svojí oblíbené tenistky a pak z toho má jenom trápení... :(
Reagovat
janek_da
Kurwa, buď rád že se vrátila a hraje. Ostatní není důležité. Psi štěkají a karavana táhne dál. Porážek ješět bude hafo a vítězství taky.
Reagovat
kada.tom
No, Sharapova na 16. květen 2017 nebude vzpomínat v nejlepším.
No, víme jak je to s těmi božími mlýny ...
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, víme. Proto ty jednou dopadneš hodně špatně...
Reagovat
vibbi
Ty to uz fakt prehanis ale.
Reagovat
janek_da
A kdy semelou tebe?
Reagovat
mrafe
Zapoměl jsi u těch božích mlýnů napsat, že se to týká květáka.
Reagovat
dunphy
Bye Felicia.
Reagovat
Haitik
Skreč.. :-((((( Dnešek už ani hůř dopadnout nemohl..
Reagovat
smazaný uživatel
Z toho výrazu vidím, že je to špatný... :(
Reagovat
Hector21
jo je, skreč
Reagovat
PetaM
Chudák Mirjana ...
Reagovat
kada.tom
proč?
Reagovat
PetaM
Protože je to strašně těžké namotivovat se proti někomu, kdo sotva chodí.
Reagovat
smazaný uživatel
Jako je to vidět, že s tím má taky problém. Hraje to všechno na Mashu. Kdyby ji rozběhala, tak je asi hotovo...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak už je. :(
Reagovat
patriks
jsou nejnamyšlenější národ v Evropě, ne-li na světě.
Reagovat
Mark976
Vůbec nejsem její fanoušek a ani ji nijak nemám rád. Spíš mi vyhovuje, když prohravá. Ale jako dvojnásobná vítězka a bývalá jednička by jako jedna z prvních, spíš jako první, měla mít šanci na divokou kartu......to jsou fakt ti frantíci zabedněnci. Absolutně nesouhlasím hlavně i s ohledem na to, co po návratu předvádí - je se svou hrou minimálně na úrovni top20
Reagovat
PetaM
Dostala by WC, kdyby se vracela po nemoci :) Rychlostí blesku :)
Reagovat
VlS
To by měla chráněnej ranking
Reagovat
Haitik
Hm, Maruš něco je.. :-(((
Reagovat
smazaný uživatel
Co?! :( Teď vidím 1:0, 40-40 a nehraje se...
Reagovat
Haitik
Maruš MTO
Reagovat
kada.tom
se začíná projevovat nedostatek meldonia ..
Reagovat
smazaný uživatel
Shnij v pekle, sráči.
Reagovat
kada.tom
s takovýmhle slovníkem daleko nedojdeš ... vůbec, máš problém s agresivitou, tyhle tvoje výpady jsou čirá šílenost
Reagovat
smazaný uživatel
Ty s provokacema taky ne...
Reagovat
kada.tom
to nejsou provokace, to jsou reálné úvahy ..
Reagovat
smazaný uživatel
To jsou hovna, nic jinýho psát neumíš. Jenom někoho hejtovat a někomu se vysmívat, demente politologickej...
Reagovat
kada.tom
když myslíš ...
Reagovat
Haitik
Tohle tomu návratu opravdu chybělo.. Myslím, že se ozval sval.. Už v polovině druhého setu si myslím..
Reagovat
aligo
Teď se teprve projeví to zápasové zatížení po dlouhé době
Reagovat
jranda
Nekoukatelný a hlavně neposlouchatelný tenis maximálně o dvou až třech výměnách. Trapná úroveň, závislá na tom jestli jedna nebo druhá hráčka se trefí do kurtu a přes síť. Fuj!! Vypínám to!
Reagovat
dunphy
Hrozně moc ti děkujeme, žes nám to dal vědět! Hezký večer!
Reagovat
A.R.R.
no jo, pinkálistky marodí, tak se musí koukat na ranařky :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Vypadl všem nebo jenom mně?
Reagovat
sprchon
Všem vším.
Reagovat
sprchon
Už jede.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak první krok by byl...
Reagovat
Haitik
Maruš dneska zatím funguje parádně servis! :-))
A jde se do 3. setu.. :-) Stejně jak v Madridu, Maria svojí úroveň pozvedla, kdežto Mirjany hra šla dolů.. Tak snad to bude stejné i v tom třetím setu..
Reagovat
smazaný uživatel
Nástup do 3. setu impozantní... :)
Reagovat
Kozoroh
Holt s trestem přicházejí i následky. V případě Mášeny byly sice eliminovány WC, pořadatelé RG je však dnešním rozhodnutím připomenuli a to je správné. Promotéři RG tak nemají potřebu lézt Mášeně do zadku.
Reagovat
janek_da
Bych si moc nedělal iluze. To je boj prohnilý proti prohnilým. A nakonec z toho vzejde něco dobrého i pro tenis.
Reagovat
Meceon
aspon si odpočine a pak vyhraje wimbledon:)))
Reagovat
tommr
sice podle očekávání s Kuznou prohrála, ale dneska se nemá za co stydět. První set sice nezvládla, ale ve druhým se výrazně zlepšila a byla favoritce naprosto vyrovnanou soupeřkou. Za stavu 5:4 měla dokonce dva setboly jejichž neproměnění jí bohužel stálo celej zápas ...
Reagovat
dunphy
Přišel jsem si přečíst všechny ty nasrané reakce a hádky, co se tu již začínají rojit. Opět nejsem zklamán. :D
Reagovat
A.R.R.
Tady nebudeš nikdy zklamán, vždy se najde někdo kdo nepřekvapí :-D
Reagovat
Kozoroh
Správné rozhodnutí pořadatelů RG. Dali tím ostatním turnajům najevo, že divoké karty nepatří do rukou potrestaným hráčkám za doping.
Reagovat
smazaný uživatel
Skóre 1. setu stejné jako v Madridu, tak snad bude stejná otočka... Ale tahle soupeřka Mashe fakt nesedí. Taky je teď u Mashy bohužel takový kolorit, že si hned na začátku zápasu prohraje servis...
Reagovat
Haitik
Na Mashe jde vidět, že to oznámení o divoké kartě ví.. Snad zabere!
Reagovat
Herbert_Hoover
Tím spíše by se měla snažit ukázat, o co všichni přichází :)
Reagovat
aape
třeba zesílit zvuk?
Reagovat
Herbert_Hoover
:)) To je jistě pádný důvod, proč ji nemít na RG :D Ale dá se od toho lehce pomoci. ;) Třeba vypnout zvuk.
Reagovat
tmora
No neznam hracku komu hra Lucic sedi... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Když jí to padá, tak je to těžký. Ale říkal jsem si, že v Římě je pomalejší povrch než v Madridu, což by jí nemuselo úplně svědčit..
Reagovat
aligo
všechna čest pinďourům, vlastně frantíkům :D
Reagovat
smazaný uživatel
https://twitter.com/BenRothenberg/status/864542816923418624

Ale spíš to jenom potvrzuje, že neudělení divoké karty na RG je práce ITF...
Reagovat
smazaný uživatel
k tomu fakt snad ani není co dodat...
Reagovat
themimone
Dva různé turnaje, dva různí majitelé, různí lidé co o tom rozhodují. Nic to nedokazuje, na jedné straně máš obrovský turnaj který bude sledován tak či tak a nemusí brát ohledy na případnou finanční ztrátu, na účetní pásce si toho ani nevšimnou. Na druhé straně máš turnaj, kde už případná absence takové hráčky může dělat propad o jednotky procent
Reagovat
smazaný uživatel
V obou případech byla silně zainteresovaná francouzská tenisová federace...
Reagovat
aligo
však to je správně, by byly sami prosti svému dopingovému boji...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak v jednom případě jsou a ve druhým nejsou...
Reagovat
themimone
Tak bezesporu byla FFT zainteresována v turnaji, který vlastní a o který se jako správný majitel musí starat aby byl co nejzdravější a ideálně generoval zisk. Pak tu máš GS u kterého to jak moc byla FFT zainteresována a jak má silnou pozici můžeme jenom spekulovat, bohužel pro Sharapovou z finančního hlediska není pro FO nijak zvlášť zajímavá na rozdíl od menších turnajů a tak musela doufat v něčí zájem ji tam dostat z tenisového hlediska a to se nestalo...
Reagovat
Kozoroh
Pokrytci by byli, kdyby ji WC dali. Jak by to pak bylo s jejich bojem proti dopingu???
Reagovat
Hector21
brejkni Světlíku, už se na to nemůžu dívat.. :(
Reagovat
Hector21
noooooo, díky bohu za to
Reagovat
sprchon
Hezky Světla. ;) Katka hrála v prvním setu hrozně, ale pak se neskutečně zvedla a hrál se moc hezkej tenis. Světla měla co dělat a nakonec si to uhrála...
Reagovat
blixa
Kurňa to je pech. Ten nevyužitej setball, chjo ...
Reagovat
Hector21
byly dva a Káča hrála místy neskutečně..

rozhodla zkušenost a ty dva úžasné winnery Světlíka ;)
Reagovat
blixa
No jo, jojo.
Reagovat
kada.tom
už je to dobrý, výhra je na světě :-)
Reagovat
Hector21
jo, už je to dobrý ...;)
Reagovat
Nola
kada.tom je v siedmom nebi, vcera Fedex, dnes Masha....

trochu nepochopitelne rozhodnutie, nie od Fedexa, ale od usporiadatelov
Reagovat
kada.tom
jojo, nebudou tam tihle dva zaclánět :-)
Reagovat
sprchon
Jedou bomby teď. :) Hlavně i Katka už se rozjela...
Reagovat
tommr
škoda toho promarněnýho setbolu co měla Katka ... :(
Reagovat
blixa
To teda. Ten jí možná stál zápas ...
Reagovat
Frick
Hlavně, že Jirka dostal milošt. :o)
Reagovat
gigin
Můžeš mu napsat na jiri.kajinek@volny.cz
Reagovat
vibbi
To me trochu stve. Ale jen proto, ze by mela hrat ve Wimbledonu, kde by mela zacit i Petra...
Reagovat
r176
A hned je dnešní den mnohem hezčí :-)))))
Reagovat
peggy
Z jedne strany spravne,ale mohla prekvapit a ozivit.Nebude Serena,Petra bude to chude.Budeme se divat na ty co mlati raketami,vztekaji se atd.Maria tam patri.Jsou to proste Francouzi.
Reagovat
smazaný uživatel
Kdyby Masha neměla neomezený počet divokých karet a měla jen 3 (nebo kolik) možnosti, tak by ji určitě dostala a Francouzi by byli šťastný, že na jejím comebacku můžou takhle vydělat a nehráli si na poslední spravedlivé. Tím, že jí WC nedají si taky říkají o pozornost, akorát z druhé strany. Pochybuju, že kterákoliv z divokých karet, která byla rozdaná, pomůže některé z tenistek, jim nějak významně pomůže v jejich kariéře.
Reagovat
kada.tom
Wow!!! Organizátoři RG mají ale odvahu. Nedal WC Šarapovové, která to tam dvakrát vyhrála je na jednu stranu možná drzost, nicméně to jejich odůvodnění je naprosto pochopitelné a naprosto správné!

Divoké karty mají turnaje dávat nadějím, hráčům a hráčkám po nemoci či zranění nebo nějakým bojovníkům, legendám ... rozhodně ne těm, kteří se vracejí po dopingovém trestu.

Všechna čest Francouzům, že nepodlehli tlaku a dokonce nedali Rusce WC ani do kvalifikace. Jsem rád, že když ve Stuttgartu, Madridu a Římě podlehli byznysu a médiím, udrželi si alespoň v Paříži svoji tvář a když tak podporují antidoping, neplivli si sami sobě do tváří :-)
Reagovat
sprchon
To je poprvé, cos napsal něco rozumnýho. ;)
Reagovat
Torn
Tvář? Jakou? Že to je nejhůře organizovaný GS, každoročně jsou tam problémy s průběhem atd.? Ne, je to typická francouzská vlastnost, kteoru je pokrytectví.
Reagovat
kada.tom
samozřejmě myšlena tvář po stránce dopingu a boji proti němu ... to, že to je nejhůře organizovaný GS je věc, bohužel, pravdivá, ale s bojem proti dopingu nikterak nesouvisí
Reagovat
Kozoroh
Pleteš dvě nesouvisející věci dohromady.
Reagovat
smazaný uživatel
https://twitter.com/Mary_DiazB/status/864532619723026432
Reagovat
janek_da
JInak, já si Mášu taky celkem přál na FO. Ale asi fakt na to šla zhurta těmi divoškami na tři turnaje za sebou. Kdyby sehrála trochu pokory ...
Reagovat
tommr
Sharapka si svůj trest odpykala a jakýkoli další postihy navíc jen ukazujou na ubohost těch co je udělujou a hrajou si přitom na jediný spravedlivý ...
Jak znám frantíky tak hlavním důvodem bylo stejně jen odstranění největší konkurentky Mladenovicový v její cestě za titulem ...
Reagovat
janek_da
Co to je za "postih" neudělit divokou kartu? To je přece výsada ji dostat.
Reagovat
tommr
nechytej za slovíčka. Každýmu je jasný, že to byl trest, kterej si vynutila ta část tenisový veřejnosti, která Sharapku nemusí nebo se jí bojí ...
Reagovat
janek_da
Bych řekl, že tohle je zrovna celkem důležité chytání za slovíčka. Zaměň si ve větě místo "další postihy" napsal "nedání výsady" zní hodně jinak a srandovně.
Ale stejně to není důležité.
Reagovat
Kytka
To není postih. Divoká karta má být pro rekonvalescenty po dlouhodobé nepřítomnosti kvůli zranění a pro mladé naděje.
Reagovat
blixa
A to si sebrala kde ? WC byla odjakživa hlavně komerční záležitost.
Reagovat
Kytka
No mně ten její řev rozhodně chybět nebude. Aspoň se ušetří uši diváků.
Reagovat
Herbert_Hoover
Nějaké příklady? :)
Reagovat
janek_da
Třeba Šarapka ve Stuttgartu a Madridu :D
Reagovat
Herbert_Hoover
:)))
Reagovat
blixa
To ti to mám dohledávat ? Dohledej si sám :D WC jsou hodně pro domácí hráčky, na ty můžou lidi přijít a pak pro TOP hráčky které se z nějakého důvodu nepřihlásily a nakonec mají volno nebo pro bývalé TOP hráčky které mají známý ksycht. Vždycky jde hlavně o prachy.
Reagovat
Herbert_Hoover
No já když něco plácnu, tak si to nějak vyargumentuju. Jinak je to jako prd do Šumavy, se to míjí účinkem. :) Ok, takže žádné příklady.
Já vím, pro koho jsou divoké karty nebo spíše komu se obvykle dávají, ale vyloženou komerci jsem v mnoha z nich necítil. Šarapka je tak specifický případ, že to snad nejde zaškatulkovat. Nebo máme takové případy, kdy dostala hráčka WC po odpykání dopingového trestu? Ty se v těch WC vyznáš, takže? :)
Imho no-name domácí hráčka asi nebude sloužit vyloženě jako reklamní tahák. Ale já jsem za, z mého pohledu větší smysl než dát kartu dopingové hříšnici.
Reagovat
blixa
Marie je úplně stejnej případ jako hráčka vracející se po zranění nebo mateřské pauze. Z komerčního hlediska. Takže nevím, co je na tom nezařaditelného. Pro mě není Marie žádnou dopingovou hříšnicí ale obětí absurdního systému nastaveného WADA, který dělá "dopingové" případy z pouhých technických chyb. Jo kdyby se cpala anaboliky nebo EPO, tak ani nepípnu. 4 roky a nazdar. Ale ne tohle. Tohle je prostě sviňárna. A je úplně jedno že jde zrovna o Marii. Nejsem její fanda.
A k WC, nevím proč bych ti měl dohledávat tak absolutní samozřejmost, že WC je komerční záležitost. Je, byla a bude. Teprve až dojdou komerční možnosti, přihazujou se tenisové naděje a pod.
Reagovat
Herbert_Hoover
Tak to není Marie třeba pro tebe, ale značná část veřejnosti ji tak může vnímat a oficiálně prostě neprošla dopingovým testem. Ta pachuť tam je. A byla to jen a pouze její chyba, tak nevím, proč ji litovat. Ona si to nepohlídala, popřípadě měla kolem sebe neschopné lidi.
No, vzhledem k tomu, že už několik let dostávají na RG WC domácí hráčky (ať už mladé nebo ty starší), popřípadě nadějné hráčky jiných národností, tak jsem byl lačný po nějakém tom "jiném" příkladu. Nevadí. :) Samozřejmě povinen nejsi. ;)
Reagovat
Pedronegro
blixovi došly i jeho pseudoargumenty, a protože takový příklad asi není, tak to ve své zášti všelijak překrucuje a mlží, typické;)
Reagovat
zpilat
Já v tom žádný další postih nevidím, nemá postavení na turnaj ani kvalifikaci, tak nehraje. Dát ji WC by bylo naopak zvýhodnění.
Reagovat
A.R.R.
Ono by se především mělo zavést pravidlo pro tuto situaci, tedy vrací-li se hráč po trestu za doping. Aby bylo měřeno všem stejným metrem. Ano Mária je skvělá tenistka, ale podle pravidel dopovala, neřeším zda-li úmyslně nebo ne, ale nález tam byl....Tahle šaškárna vznikla právě kvůli tomu, že není žádné pravidlo. Ona jako vyvolená dostává WC a hráčka méně zvučného jména pak musí začínat od nuly...
Reagovat
smazaný uživatel
To se mi snad zdá... Prej "vyvolená" a "hráčka méně zvučného jména". A jak to zvučné jméno asi Masha získala, co? Tím, že vyhrávala turnaje a stala se tenisovou hvězdou. Že někdo za celou kariéru nevyhraje ani setinu toho, co vyhrála Masha, to je problém těch ostatních hráček...
Reagovat
A.R.R.
Monty to se ti může zdát....tohle se může stát i mladé nadějné tenistce, která je dejme tomu na konci TOP 100, lékař jí něco předepíše, ona si to vezme, drapnou jí a dostane stopku na dva roky. Za ty dva roky co by mohla hrát by se třeba dostala do TOP 10 a to jméno by si také udělala a mohla by být tou vyvolenou. Zatím co takto by byla brána za hráčku no name co dopovala. Prostě pravidlo pro všechny stejné a hotovo.
Reagovat
janek_da
A už je tu jeden konstruktivní návrh. Zavést antidopingové kontroly jenom hráčkám s karierním grandslamem.
Reagovat
smazaný uživatel
Mohla by, byla by... Kdo na to má, ten se do špičky dostane i přes překážky (u Mashy třeba operace ramena). Masha se tam dostala, v letech 2012-2014 se stala na RG legendou (dva tituly a třikrát za sebou finále). Žádný doping u toho nebrala, meldonium bylo povolené... A teď když jí tam pořadatelé můžou po roční odmlce zase mít, tak jí naserou. Ale uškodili v první řadě sami sobě...
Reagovat
A.R.R.
Hele, já tu nebojuji proti Máše, ale jsem proto, aby v takovém případě bylo jasné pravidlo, stejně jako je u delší nemoci chráněný ranking. Neubírám Máše její tenisové kvality, ale je to hodně o marketingu. Pokud ne, tak nechápu proč do Říma nedostala WC Schiavone, také GS vítězka, domácí hráčka, která hraje poslední sezonu...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to je čistě věcí pořadatelů. Masha vyhrála Řím třikrát, Schiavone nikdy...
Reagovat
A.R.R.
Ano je to věc čistě pořadatelů, proto Máša nedostala WC na RG i když ho vyhrála :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jasně, ale zároveň je to neúcta...
Reagovat
A.R.R.
jestli je to neúcta záleží na úhlu pohledu. Pro mě jako pro fandu Francesky je neúcta, že nedostala WC do Říma, pro tebe je neúcta, že Máša nedostala WC na RG...

Ale jak jsem psal zpočátku, pokud by existovalo pravidlo, vracíš se po dopingu nemáš nárok na nic, začni s tím co máš. Nebo jiná varianta např. máš nárok na tři WC, ať se jmenuješ Máša, Aga, Petra, Luksila, tak bychom se tu nemuseli dohadovat. Bylo by na hráčkách kde by si požádali o WC a na pořadatelích zda-li by jí oné hráčce udělili...
Reagovat
smazaný uživatel
Jenže ono neexistuje. Existuje akorát pravidlo, že vítězka GS/TM může dostat neomezený počet divokých karet a že se to ostatním hráčkám nelíbí, to je fakt jenom jejich problém...
Reagovat
A.R.R.
Neexistuje, bohužel. To byla ta má původní myšlenka, kvůli které ses do mě opřel. Jak už jsem psal já tu nebojuji proti Máše. Jsem pro rovné podmínky hráček zvučných jmen i těch hráček no name.
Reagovat
VlS
Ano, má právo přijmout, ale pořadatel nemá povinnost udělit, čili ani vítězka GS nemá na divokou kartu právo.
Reagovat
Pedronegro
prej neúcta :), to je fakt nemocnej magor :)
Reagovat
mrafe
monty nám začíná kvešovatět
Reagovat
vibbi
Vsak ona vyhravala treba prave proto, ze dopovala. Aha, ze?
Reagovat
tommr
to jsi trochu vedle. Meldonium bylo legální až do konce roku 2015 takže nic z toho co kdy Sharapova vyhrála nebylo díky dopingu ...
Reagovat
smazaný uživatel
Někomu to můžeš napsat stokrát a stejně si bude mlít svoje hovna...
Reagovat
smazaný uživatel
Tady je to jak u blbu. Ano, v te dobe to nebyl doping. Jednalo se o vyuzivani systemu, kdy Maria brala neco, co ji pomahalo vyhravat dlouhe zapasy. Neco, co ji ted evidentne chybi.
Reagovat
Herbert_Hoover
Nebyl to doping ale byla to tam samá látka..takže de facto sice nedopovala, ale to, že užívala látku, která byla později zakázána, není zrovna něco, čím se dá chlubit...samozřejmě ji za to nelze vinit. Nebrala to ve špatném úmyslu (teda snad) :)
Reagovat
janek_da
Bych řekl "de jure" to nebyl doping "de facto" ano. Tím myslím z pohledu WADA.
Reagovat
Pedronegro
a to je podstata věci, ať si monty a CAS říkají, co chtějí
Reagovat
Torn
To není o zvučnosti jména. Je to prost ěo pravidlech, kdo vyhrává TM a GS, ten má nárok :)
Reagovat
Kozoroh
Jaký postihy? Kdyby se k Mashe přistupovalo normálně, tak dnes hraje turnaj ITF a ne Řím. Divoká karta není samozřejmost, jak si někteří mysleli.
Reagovat
Serpens
Palec nahoru.
Reagovat
A.R.R.
Tak to mě docela překvapilo, myslel jsem že Frantíci podlehnou mediálnímu nátlaku.
Reagovat
janek_da
No, právě bych řekl, že i podlehli. Ale z druhé strany.
Reagovat
A.R.R.
Každá mince má dvě strany :-)
Reagovat
VlS
Chtěl bych mít prachy za ten koňak, co u toho rozhodovaní vylunkali:-). Uši otlačenýod telefonu, hlavy jak včelín - fuj, to su rád, že to nebylo na mě.
Reagovat
George_Renel
Slušný facan Stuttgartu, Madridu a Římu.....
Myslím, že se Rusce nevyplatily WC hned do hlavních soutěží. Proto byla kritika tak hlasitá a tlak na Francouze vykonal své. Kdyby cupitala přes WC do kvalifikací, možná by byl verdikt jiný.
Reagovat
janek_da
hmm, něco na tom je.
Reagovat
Herbert_Hoover
Facan hlavně i grandslamovému kolegovi z Londýna. :)
Reagovat
zpilat
Za co, tam se do kvalifikace dostala kvůli žebříčkovému umístění - už je v druhé stovce. Zakázat start jí tam nemůžou :-)
Reagovat
Herbert_Hoover
Tam jsou nějaký jiný podmínky do kvaldy než v RG? Jako Wimblas je jiný a vím, že si tvoří sem tam individuální nasazení, ale Šarapku jsem zrovna nezkoumal v tomto. ;)
Reagovat
EllNino
no na RG se nestihla kvalifikovat, na Wimbledon se cut uzavíral déle, tak tam má minimálně kvalifikaci jistou
Reagovat
Herbert_Hoover
Viz. o příspěvek níž :)
Reagovat
Herbert_Hoover
Ajo, už mi to došlo, dřívější uzávěrka. :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist