Šarapovová dostala divokou kartu na US Open

15. 8. 2017, 18:56
Aktuality 18
Maria Šarapovová dostala od organizátorů US Open volnou kartu k účasti v hlavní soutěži. Bývalá vítězka turnaje by si tak mohla zahrát poprvé od loňského Australian Open na grandslamu. V New Yorku ruská tenistka startovala naposledy v roce 2014.
Profily hráčů
Maria Šarapovová

Bývalá světová jednička potřebuje k účasti v hlavní soutěži turnajů pozvání pořadatelů, neboť jí aktuálně patří až 148. místo v žebříčku. Není však jisté, zda Šarapovová volnou kartu na US Open využije, neboť má zraněnou ruku.

"Díky, US Open. Je to něco mimořádného. Mám z toho husí kůži," napsala Šarapovová na twitteru v reakci na volnou kartu.

Třicetiletá Šarapovová se v dubnu vrátila k tenisu po patnáctiměsíčním trestu za užívání zakázaného meldonia. Na grandslamovém Roland Garros nestartovala kvůli tomu, že jí organizátoři coby dopingové hříšnici odmítli udělit volnou kartu.

To však není případ US Open. "Její trest v rámci antidopingového programu byl ukončen, a proto není žádný důvod řešit to při našem výběrovém procesu," uvedla v prohlášení Americká tenisová asociace USTA. "Navíc Šarapovová dobrovolně promluví k mladým tenistům na našem národním kampusu o důležitosti tenisového antidopingového programu a osobní odpovědnosti, kterou každý hráč musí mít," dodala.

Pětinásobná grandslamová vítězka byla připravena absolvovat kvalifikaci na Wimbledon, kvůli zranění nohy však nakonec vynechala celou sezonu na trávě. Vrátila se až na konci července ve Stanfordu, kde vyhrála jeden zápas, ale k dalšímu už nenastoupila vinou zranění ruky. Kvůli němu se také následně ohlásila z turnajů v Torontu a Cincinnati.

Grandslamové US Open, které Šarapovová vyhrála v roce 2006, začíná v New Yorku za necelé dva týdny.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

18
Přidat komentář
peggy
To Marii moc preji at puknou vztekem Ty tenistky co ji nenavidi,hlavne jedna Ceska.
Reagovat
slacker
je to hnus davat karty prominentum ktery je pak splachnou do hajlzu
Reagovat
Torn
Ty WC mají organizátoři k dispozici pro své vlastní "účely", pokud se odhlásí, stejně jako se může odhlásit kdokoliv jiný kdo WC, tak do hry se pak dostávají často hráčí z kvalifikace. Děláš, jakoby snad o to její místo někdo přišel. Pokud hráč odstoupí před začátkem turnaje, mají šanci jiní. Spláchnout by ses mohl ty. :D
Reagovat
slacker
delam protoze nemam rad protezovane jedince a prominenty,

ty bys mohl zase chcipnout
Reagovat
aligo
Dejme divokou kartu někomu kdo je zraněný, místo toho abychom ji dali někomu kdo je zdravý...
Reagovat
Torn
To by potom Petra nesměla nic dostat, stejně tak Azarenka, protože porod je svým způsobem taky zátěž pro tělo, to je zase blábol lvl 2000.
Reagovat
Jam
Petra žádné WC nedostává, chyběla jen půl roku a v žebříčku je na 14. místě.
Reagovat
janek_da
těhotenství je normálně klasifikováno jako "nemoc", tak proč by Vika nemohla dostávat WC kvůli nemoci?

https://cs.wikipedia.org/wiki/Mezin%C3%A1rodn%C3%AD_klasifikace_nemoc%C3%AD
Kategorie MKN-10
Reagovat
aligo
tady to zas někdo nepochopil... Sharapka je zraněná teď a ani neví jestli bude hrát... je to stejně jako by teď na USO WC dali Lauře Sigemund...
Reagovat
sprchon
Laura je na tom podstatně hůř. Kdo ví, jestli se vůbec vrátí.
Reagovat
aligo
Ano, přirovnání jsem záměrně zveličil...
Reagovat
EllNino
měla by se vrátit v lednu :)
Reagovat
bIbec
hlavně teda ty UE

https://pbs.twimg.com/media/DHSaZXtWsAAAOsr.jpg:large
Reagovat
sprchon
To je peklo ta Anči. :)
Reagovat
Haitik
Super zpráva! Tak snad bude hrát, hlavní je zdraví! Ale to by jí třeba odmítla, kdyby věděla, že zranění doléčit nestihne.. To je pozitivní, že jí vzala! :D První GS od AO 2016!! :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Samozřejmě za to jsem rád, ale slavit zatím nebudu. Hlavní je, aby Masha byla zdravá a mohla tam vůbec hrát. Snad tomu všechno podřídila a vynechala turnaje, aby opravdu byla fit na ten největší. Sice nebude mít prakticky žádnou přípravu (v kvalifikaci by se aspoň rozehrála), ale co se dá dělat. Jak říkám, v první řadě musí být zdravá a teprve pak se může řešit los a další věci. Jinak se mi jenom potvrdilo, že na mimoevropské GS nemá ITF takové páky...
Reagovat
Haitik
Tak ona už Maria několikrát ukázala, že na velké akce se dokáže připravit výborně, téměř bez přípravy, bez herní praxe.. :D
Reagovat
tmora
Takové finále Masaha vs Kája - to bych se vůbec nezlobil.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist