Šarapovová formu nenajde ani v Miami. Kvůli zranění se odhlásila

16. 3. 2018, 19:22
Aktuality 25
Maria Šarapovová se kvůli obnovenému zranění předloktí levé ruky odhlásila z turnaje v Miami. Ani na floridském podniku, kde hrála v minulosti pětkrát ve finále, tak ruská hvězda neprolomí nepovedený průběh dosavadní sezony.
Profily hráčů
Maria Šarapovová

Maria Šarapovová se loni v dubnu vrátila na kurty po 15měsíčním trestu za doping, formu však hledá stále marně. A to i vinou častých zraněních. 

Loni na přelomu jara a léta pětinásobná grandslamové šampionka nehrála dva a půl měsíce kvůli problémům se stehenním svalem, před US Open ji pak limitovaly bolesti levého předloktí.

A právě zranění předloktí ji letos trápí znovu. Před měsícem kvůli němu odřekla start v Dubaji a dnes se vzdala účasti na prestižním turnaji v Miami, kde si v minulosti zahrála pětkrát ve finále.

"Je mi to moc líto, že se kvůli zranění předloktí musím odhlásit z jednoho z mých oblíbených turnajů. Dělám maximum pro to, abych se co nejdříve vrátila na tour," oznámila aktuálně 41. hráčka světa Šarapovová.

Minulý týden třicetiletá Ruska vypadla v prvním kole turnaje v Indian Wells a následně propustila svého dlouholetého kouče Svena Groenevelda. Bývalá světová jednička prohrála tři zápasy v řadě, což se jí stalo poprvé po 15 letech.

Nejlepším výsledkem Šarapovové v této sezoně je semifinálová účast v Shenzhenu, kde ji vyřadila Kateřina Siniaková. Další turnaje má naplánované až na antuku.

Kromě Šarapovové přijdou o letošní Miami Open také nemocná Češka Lucie Šafářová, Slovenka Dominika Cibulková či Číňanka Shuai Peng. Mužská dvouhra bude ochuzena o účast zraněných hvězd Rafaela Nadala, Andyho Murrayho, Stana Wawrinky, Dominica Thiema a Pabla Cuevase.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

25
Přidat komentář
raron
Máňa mně vůbec nechybí...
Reagovat
lars
Marfusa ji asi bude chtit. Cimz se uzavre jeji WC kruh na wta okruhu:)
Reagovat
lvicek
Trochu me mrzi, ze tu mame velky clanek o tom, jak Sharapka se odhlasila z Miami a jen na konci je zmineno, ze Lucka taky. Mnohem radsi bych mela clanek o tom, jak se Lucka odhlasila a Sharapku zminila na konci. A nebo, kdyz uz by to teda bylo fakt moc nutny, tak clanek o tom, jak vice zajimavych hracek se odhlasilo, napr. Safarova a Sharapova.
Reagovat
Tornes
S tímhle bych i souhlasil... Také považuji pro český portál za důležitější, nebo (minimálně!) stejně důležitou zprávu, že nebude hrát Lucka.
Reagovat
dunphy
RIP. Neznal jsem.
Reagovat
Krisboy
Ale jó, to je ta, co dělala Sereně asi dvacet let fackovacího panáka :)
Reagovat
Krisboy
A to ještě dopovala. Jak přestala, neudrží ani raketu :DD
Reagovat
Krisboy
Hoňty Is Back!!!
Reagovat
janek_da
a přišel zákon?
Reagovat
smazaný uživatel
Lepší to doléčit než s tím zase hrát a klempírovat. Ale i s tím zraněním odehrála Masha proti Ósace vyrovnanější zápas než třeba Plíšková...
Reagovat
kada.tom
no, zase o tolik ne :-)
navíc to vůbec nic nemění na tom, že bez dopingu je Sharapova ne poloviční, ne třetinová, možná desetinová ... ale docela se tomu divím, čekal bych, že tým kolem ní už za tu dobu vymyslel jiný způsob jak si pomoci :-) holt karma ..
Reagovat
Frick
Nerikal jsi, ze tady končíš?
Reagovat
blixa
Néé, on jen vtipkoval ;-)
Reagovat
George_Renel
Přišel si jen zaprovokovat a kopnout do Češky Plíškové. Přesně jak slíbil. .-)
Ale do mrtvol se nekope. Do diskusních ani do sportovních.
Reagovat
tommr
a Karolína proti ní zase odehrála lepší zápas než světová jednička Halepová ... :)
Reagovat
Grape
A jediný kdo tu Osace vzal set je Maria Sakkari. Ta tedy bude zřejmě lepší než Sharapova, Radwanska, Plísková i Halep. :D Když to berete takhle...
Reagovat
EllNino
nereagovat, proměnil se v trolla, říkal, že tu vždycky něco napíše a zase odejde, aby "nás" nasral :D ... a myslí si, jaký je to hrdina
Reagovat
PetaM
Nechápu, jak může někoho nasrat :D
Reagovat
lars
ten zapas 1.kola proti Marfuse byl pro Osaku asi jen "zahrivacim" kolem, na plny vykon hraje asi az od CF v IW :)
Reagovat
Haitik
"Pětinásobná grandslamová vítězka utrpěla třetí porážku za sebou, což se jí stalo poprvé po 15 letech." Asi spíš poprvé od roku 2015 né? :D

No, ale jak už jsem psal vedle, tak mě to strašně štve, ale trošku jsem to čekal.. Tak snad se stihne uzdravit a bude hrát ve Stuttgartu!
Ale to předloktí jí trápilo už v roce 2015 a i v roce 2016, možná mohla zkusit operaci..
Reagovat
smazaný uživatel
Som zvedava, v Stuttgarte obhajuje mrte bodov, moze vypadnut aj z top50. Podla mna uz pre nu nie je tenis priorita n1, ma noveho priatela, vobec nepostuje fotky z treningov, len galerie, selfies, atd. :(
Reagovat
Haitik
Tak ve Stuttgartu se jí vždy dařilo, tak uvidíme letos no.. A když by tam nějaké body ztratila, tak pak téměř nic neobhajuje až do USO.. Já si myslím, že tenis je u ní pořád priorita číslo jedna, kdyby ne, myslím, že zrovna ona by skončila..
Tak ono je těžké trénovat, když je neustále zraněná..
Teď jsem koukal na netu a od Wuhanu 2015, kdy skrečovala zápas s Bárou kvůli tomu předloktí, tak od té doby odstoupila ze 6 dalších turnajů právě kvůli zranění předloktí (Brisbane 2016, Stanford, Toronto, Cincinatti - všechno 2017, Dubaj a Miami - 2018)..
Reagovat
Fandin
Hlavně se asi nepodařilo najít adekvátní náhradu za meldonium. To bude primární důvod.
Reagovat
Torn
Tjn, tím určitě léčila předloktí. :D
Reagovat
Tornes
Tím léčila všechno přece :) je obecně známo, že meldonium je takřka zázračný prostředek, který nejenom že z průměrné tenistky udělá světovou jedničku a GS vítězku, ale také ji ochrání před všemi chorobami a zraněními, od chřipky přes zlomenou nohu či tebou zmíněné předloktí až po mor a choleru. A neměl bych zapomínat, že podle zatím nepotvrzených zpráv (a jiné bohužel nemáme, takže jim přece budeme věřit) má meldonium i prodloužit život minimálně o deset let, v případě správného dávkování až o patnáct.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist