Šarapovová hledá náhradu za meldonium

10. 10. 2016, 15:44
Aktuality 319
Maria Šarapovová se před svým návratem na kurty netají informací, že bude se svým lékařským týmem hledat náhradu za zakázané meldonium. Na kurty se může ruská tenistka vrátit 26. dubna 2017 a je připravena i na negativní reakce diváků.
Profily hráčů
Maria Šarapovová

Dopingová kauza Marie Šarapovové je celosvětově známá. Ruska sdělila médiím bez okolků informaci, že se chystá hledat náhradu za zakázané meldonium. Právě kvůli jeho užívání dostala nejprve dvouletý trest, poté uspěla s odvoláním a Sportovní arbitrážní soud jí trest zkrátil na 15 měsíců.

„Pokusím se společně se svým lékařským týmem najít legální náhradu,“ sdělila ruská tenistka v pořadu stanice Today. Šarapovová užívala lék Mildronate po dobu deseti let kvůli nedostatku hořčíku a raným známkám diabetu.

Pětinásobná grandslamová šampionka už dříve uznala svou chybu, nicméně se jí nelíbil postup Mezinárodní tenisové federace. „Svou chybu jsem uznala. Na druhou stranu ITF a další organizace měly povinnost mě informovat o náhlých změnách seznamu zakázaných látek. Zvlášť když došlo ke změně ze dne na den,“ svěřila se Ruska.

„Nikdo mě ale neinformoval, neobdržela jsem e-mail ani nic takového. Ostatní asociace a federace sportovce alespoň informovaly,“ dodala.

Právě s těmito argumenty uspěla Šarapovová u Sportovního arbitrážního soudu a dosáhla tak snížení trestu o devět měsíců. „Už se nemůžu dočkat, až zase budu hrát. Je mi jen 29 let a mám před sebou skvělou budoucnost,“ popisovala svá očekávání.

Ruska je připravená i na smíšené reakce tenisových fanoušků. „Pískot už jsem zažila. Jsem si jistá, že v budoucnu budu čelit pískotu z různých důvodů. Ale to je součástí každého sportu, právě to ho dělá vzrušujícím a něčím extra. A to miluji,“ dodala nebojácně.

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

319
Přidat komentář
FulnekUltras
Další trapné vystoupení našich kopáčů - hlavně že jsou všichni potetovaní jak šašci a barák s autem představují jejich postačující životní standart... ;)))))
Reagovat
Krisboy
Přestaňte se mi tady laskavě hádat. Buďte rádi, že je od tý krávy aspoň na chvilku pokoj. Děkuji.
Reagovat
blixa
Ako porúčate, pán velkomožný ! ;-)
Reagovat
misa
Vyzkoušej KCN a bude klid...
Reagovat
smazaný uživatel
Me opravdu tvuj opacny nazor nevadi;) Dokonce jsem proti myslence nekoho vodit jako decko za rucicku...nic se clovek nenauci, s tim s Tebou urcite souhlasim ,ale jen bych si to chtel upresnit...

Celkem i vazne.;) Myslis si, ze zasermovat pravidlama by mohlo stacit a pak nasledne je jen po lidech vyzadovat.? Nebo je to musi nekdo i naucit, aspon trochu nakopnout, aby vedeli vedome, co maji vlastne splnovat?
Dale by me zajimalo, jestli si myslis, ze kdyz clovek citi, ze nejake pravidlo neni vporadku, musi ho splnovat a dodrzovat, a proc...a pokud musi, tak jak se s tim ma popasovat.
Dalsi vec, ktera by me zajimala, jestli si myslis, ze vsechny pravidla, ktere clovek tvori, jsou spravna a spravedliva.
A co si myslis o chovani policisty, ktery te jen upozorni, ze jsi udelal chybu (svetla, blinkry) na silnici, ale pokutu ti neda, ikdyz PRAVO na to ma! (Se me stavalo bezne v ruznych statech, ale nebudu jmenovat, abych to nezatizil...;)

Zajima me to OBECNE, nejde me ted o tu kauzu Maria...proto oddeluji od me reakce na jeji rozhovor...

Chtel bych jen pochopit vice, co myslis tim vodenim za rucicku...;) jestli se vlastne shoduji spravne;)
Reagovat
VlS
Ptáš se Cheekyho, neodpovídám za něj, ale řeknu ti tohle:
K první otázce: To, že neznalost zákona neomlouvá je princip, kterej jako jedinej zajišťuje fungování jakékoliv společnosti. Nebo má snad stačit k beztrestnosti vraha říct, " pardon, já jsem nevěděl, že ho nesmím zabít" ( nebo já hsem nevěděl, že když mu ufiknu hlavu, tak že ten blb hned umře) . Pokud tohle uvedeš v pochybnost, zavedeš beztrestnost čehokoliv. Vycházet z předpokladu, že profesionální sportovec po deseti a více letech v branži nezná pravidla a je potřeba ho vodit za ruku - to myslíš fakt vážně? To bych čekal od Montyho, ale od tebe ne.
K otázce druhé: Žádný pravidlo není optimální, o každým je možný diskutovat, je zcela legitimní ho chtít změnit, nebo zrušit, ale bemůžu zpochybňovat jeho aplikaci, pokud bebylo změněno/ zrušeno. Pidle pravidla nesmím krást. Když půjdu krást, musím pičítat s tím, že mě zavřou a nemůžu pičítat s tím, že ně nezavřou jen proto, že si nyslín, že krádež ná být legální.
K otázce třetí - nevím, jestli to už je v účinnosti, nebo hestli to ná do ní teď běkdy vstoupit. Je sazebník pokut, kterej neposkytuje žádnou volnost ve stanovení vymše pokuty. Za nezapnutej pás je tolik a tolik a tečka. Žádná domluva, nic, prostě sazba pidle sazebníku, při pkacení se račte usmívat. Proč? Protože a) volnost hodnocení vytváří prostor ke korupci, b) automatizované systény ( mýtné brány, úseky s měřenou rychlostí a podobně žádnou volnost nepřipouští .
Reagovat
Fandina
Souhlas. Já jen k otázce, jestli jsou pravidla správná a spravedlivá. Samozřejmě by se každá společnost měla snažit vytvářej jen správná a spravedlivá pravidla. A každá má také jiné záměry, při tvorbě svých pravidel. Dám svůj příklad, kdy jsem já udělala chybu a pikala jsem za ni. Podle pravidel, které jsem neodržela. Ale nezdálo se mi to spravedlivé, protože každému bylo měřeno jiným metrem. Přesto ten zákon funguje a platí.
Zaplatila jsem sociální a zdravotní pojištění za sebe a za zaměstnance v jiném termínu, než bylo podle zákona. A když jsem si zlomila ruku, tak já, jako podnikatelka neměla nárok na nemocenskou a žádnou jsem nedostala, kdežto zaměstnanci ano. Nespravedlnost vůči podnikateli. U něj zaplacení mimo termín vadilo. Bohužel, nesplnila jsem podmínky zákona a nic nebrala. A poučila jsem se z toho, že mám dodržovat termíny.
Reagovat
Fandina
pykala
Reagovat
Rip.win
za demenci se pyká
Reagovat
Fandina
A také za dobrotu, zaměstnáváš druhé a žádná výhoda.
Reagovat
Fandina
Ale jinak samozřejmě souhlas. Kdybych dodržovala pravidla, dostanu nemocenskou.
Reagovat
Rip.win
tak je dodržuj
Reagovat
Fandina
Já je dodržuji. A co ty, ty je dodržuješ?
Reagovat
Krisboy
Pravidla jsou od toho, aby se porušovaly.
Reagovat
Fandina
Nebo tak. Když to není na újmu, nemá z toho člověk problém.
Reagovat
FulnekUltras
hlavně ta, která nás se.ou
Reagovat
Rip.win
snaž se
Reagovat
Fandina
budu a ty?
Reagovat
Rip.win
neptej se
Reagovat
smazaný uživatel
Na nic jsem se te neptal.
A presto nejsi schopen ustat ani takovou jednoduchou vec, vcetne toho, ze do toho tahas zase fanaticky Marii. A snazis se me jen urazit nejakou priblblou retorikou...s provnonanim k nejakemu prostackovi, ktery skrz Marii nevidi obcas na Svet...kolem sebe.

Ma cenu vubec na to reagovat...? Vyzadujes nize ode mne odpoved ANO/NE, ja ti ji dam a pokud sam ji vyzaduji od tebe, tak mlcis, nic, ignorace, mas me v...ma to cenu komentovat?

K Tve reakci...(jinak me to celkem prestava bavit)

Prvni otazku jsi evidentne nepochopil!!! Hlavne ze se hrnes s odpovedi...

Druha otazka, ok souhlasim! na druhou stranu... stejne se krade furt a dokonce jeste tzv. legitimne. Takze jsi vlastne do te druhe otazky vic nevnesl...nez to, co je tak nejak obecne znamo.

Treti otazka: jiste vypada to slibne, ale tak samo jak existuji lide kteri nedodrzuji pravidla, existuji lide kteri je zneuzivaji, nebot jsou temi, kteri maji pravo uzivat vuci jinym osobam, trebas ta policie...
myslim, ze je dobre, kdyz za tim pravidlem, obcas stoji i clovek a vedome...
...chapu nazory jinych, zeby chteli jasnou pokutu, trest za jakykoliv precin...ja to i repsektuji. Ale ze vseho nemuzu udelat mytne...nebo zavoru do garaze...

Neuhnu v tom, ze za pravidlem musi byt clovek vedome, nejen ten, kdo ho vydava, tvori, aby jini ho dodrzovali, ale i ti, co ho maji dodrzovat. A co vic hlavne ti, co ho tvori pro druhe lidi, a sami se nemusi dle toho chovat, tam TIM SPIS...jako stvorit pravidla pro partu nadsencu, kteri se budou bavit nejakou zabavou, trebas i sportem...a ja se toho ani neucastnim aktivne, jen kontroluji...tak potom bud je necemu naucim, vzhledem k tem pravidlum, nebo budu jen kontrolor...
Reagovat
VlS
Těžce neunášíš diskusi, co se děje?
Reagovat
smazaný uživatel
Jakou diskusi?
To neni diskuse tohle...
...pochazi z latinskeho discussio, aby se projednalo nejaky tema, predem domluvene s kym chci hovorit. Cilem neni shoda...pouze vyjadreni nazoru...ty se mnou nediskutujes, ty me rovnou poucujes...trochu rozdil jako...
Reagovat
VlS
Odpovědě jsem ti v 16:37 a je to hned pod tvou otázkou.
Reagovat
VlS
Ještě napisled - první otázku jsem nepochopil - tak mě ji prosím dej víc po lopatě. Říkáš, že do toho zas fanaticky tahán Marii? Kde jsi četl její jméno?
Reagovat
smazaný uživatel
pises:
Pokud tohle uvedeš v pochybnost, zavedeš beztrestnost čehokoliv. Vycházet z předpokladu, že profesionální sportovec po deseti a více letech v branži nezná pravidla a je potřeba ho vodit za ruku - to myslíš fakt vážně? To bych čekal od Montyho, ale od tebe ne.

Jeste rekni, ze nemyslis Marii...tak hlavne ze jsi z obliga, ze tam neni jeji jmeno...super...krom toho preci souhlasim s tim, ze taky nemam rad to tzv. vozeni za rucicku az do mrte...to by se clovek nic nenaucil...proto si to take chci s tim cheekem vyjasnit...ze...

Prvni dotaz:
Podle me jasne...

Mohu dat priklad polopaticky a pro Tebe specialne:

Jestli si myslis, ze staci napsat pravidlo, ze vrazda (kdyz ses ohnal tou vrazdou) je spatne a je za to trest atd., a cus, at se s tim lidi seznami a dodrzuji... nebo je treba i tem lidem trochu vysvetlit co je jako vrazda atd., nez se stanou obcany a budou muset ten zakon dodrzovat...aby se ji nedopousteli.
Reagovat
VlS
Tak schválně - prodělal jsi nějaký speciální školení, že nesmíš nikoho zabít? Já si nevzpomínám, že bych k tomu bějaký měl. Do náboženství jsem nechodil, ale asi obecně výchovou a tak dál od mala vím, že se lidi nemají zabíjet a tlouct.
Ale neprodělal jsem ani jiný školení ke spoustě jinejch pravidel - například daňová problematika - kde si člověk musí informace zajistit sám, protože prostě zodpovídá za placení daní. Podej tzv. kontrolní hlášení k DPH s chybou a dostaneš pokutu dokonce i tehdy, když na chybu sám přijdeš a upozorníš na ni. Dalších příkladů existují stovky a troufám si tvrdit, že to jinak nejde, protože by se ti každej začal vymlouvat, že nevěděl a nikdo mu neřekl.
Ale dobŕe končím s touhle diskusí i s jakoukoliv jinou s tebou.
Reagovat
smazaný uživatel
To nebyla podle me diskuse Vlsi...Tys me jen rekl, co si mam myslet a co ne...co je spravne, a co je spatne...ne podle tebe, ale obecne...ja nemam problem s tvym nazorem, pokud bys to predstavil jako svuj nazor.
Vychovou jsem pochopitelne nejakou prosel...kdybych neprosel...tak kdo vi...jak by to vypadalo. Tot za mne...mozna tys ji nepotreboval...ja jo, a jsem vdecny i za tu obcanskou nauku...tedy za tech 5%, jinak to byly zvasty, za rodice a nekolik ucitelu, co mne neco vysvetlili a nehodili me jen papir...s informacema...i tem co me hodili na tu pomyslnou hlubokou vodu....nemyslim si, zeby me to ubralo na nejake samostatnosti...ci odpovednosti za me chyby...ktere delam dodnes a budu delat az do smrti.

Tve rozhodnuti, ze koncis...mas na to pravo.
Reagovat
janek_da
Nevypadalo by to dobře, to mi věř. Jako kdybys neprošel výchovou.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak je fakt, ze asi nevim jakby to vypadalo;)
Ale zase me celkem unavuje dovysvetlovavat, ze nemam problem s uplatnovanim prav, ale s tim jak se obcas s nimi naklada...ale asi nemuzu mit ani ten problem, takze asi jsem prosel tou nedostatecnou vychovou...a dopadlo to spatne;)
Reagovat
Krisboy
Zabíjet asi ne, ale tlouct by se někteří měli. A fest.
Reagovat
FulnekUltras
výchovná funkce dlouhého, pružného a k zádům dobře přiléhajícího Bärendrecku se dnes, s teoretickým ;))) odstupem čtvrtstoletí, ukazuje v některých případech jako zcela nezastupitelná
Reagovat
janek_da
hlavně aby tvá chůze byla pevná minimálně stejně jako měna v 53.
Reagovat
FulnekUltras
stačí mi pevnost v celém následujícím socialistickém období potom
Reagovat
Pedronegro
no tvl docela čumím :)
Reagovat
smazaný uživatel
Takže buď Rabat nebo Praha...
https://twitter.com/JJlovesTennis/status/785832689542856705

Černošku, jednej!
Reagovat
Frick
Hm, já jí přeju ať skončí na loži nějakého zámožného a pohledného Marokánce.

BTW: Hašiš je taky zakázenej?
Reagovat
VlS
Jo, je. Škoda, když si představím, jak by mohlo být třeba s Dustinem Rastamanem veselo.....
Reagovat
Frick
Tak ten by si spíš dal džojntíka, ne?
Reagovat
VlS
A není to fuk?
Reagovat
FulnekUltras
Maroko je jinak taky moc pěkná země... ;)

https://www.youtube.com/watch?v=KmUdM3JbUnE
Reagovat
Haitik
Myslel jsem si, že pojede až do Madridu, ale tak super!!! Praha je zase o kousek blíž.. :D Tak uvidíme.. příští ročník by mohl být brutálně silné pole..
Reagovat
FulnekUltras
V zájmu USA je třeba cíleně likvidovat vše ruské - nebo aspoň k němu vzbuzovat ve veřejnosti nedůvěru -, ať se to děje jakkoliv. Pravda nemá nikoho zajímat a je zcela jedno, jestli pod americkým vlivem provede špinavou práci WADA, ČNB nebo kterýkoliv jiný poslušný lokaj.
Reagovat
Fandina
Tak proč ji nezlikvidovali, proč dostala jen patnáct měsíců a už zase bude hrát. Nějak to odflákli.
Reagovat
FulnekUltras
stačilo Rio - podobně jako u dalších ruských sportovců, především atletů...no však už ta špína rychle vyplouvá a věří jí čím dál míň lidí
Reagovat
Fandina
Máš dojem, že nedodržování pravidel je v pořádku?
Reagovat
FulnekUltras
čistě z pohledu tenisu - taky už asi bylo třeba "vytáhnout" nějakou opravdu velkou rybu, a vzhledem k současným poměrům ve světě, který tenis financuje, to Serena prostě být nemohla... ;)
Reagovat
Fandina
Takže vytahli Márii, která shodou okolností vystoupila na tiskovce a tam řekla, že emaily nečte. To nějak postrádá logiku.
Reagovat
FulnekUltras
viz i níže
Reagovat
Fandina
Na spiknutí nevěřím. A když tak ne na sportovní hvězdičce, která nemá žádnou moc.
Reagovat
FulnekUltras
pro veřejné mínění při obecném pohledu na Rusko může mít moc velkou, což si také iniciátoři kauzy předem velmi dobře uvědomovali
Reagovat
Fandina
A k čemu je Rusku dobré veřejné mínění? On je někdo volí, do nějakého orgánu? Navíc, Mária odmala žije v USA. Ruskou je jen na papíře.
Reagovat
FulnekUltras
Z toho, co píšu, je snad jasné ;))), že jde o veřejné mínění hlavně v us vazalských státech, jako je teď i ČR. Ať žije v USA jak dlouho (o čemž stejně vědí spíš jen pečlivější příznivci tenisu), je Maria obecně jednoznačně vnímána jako Ruska a dokonce jedna z největších ikon ruského sportu vůbec - to už jí nikdo neodpáře, a s tím se také při vyvolání kauzy samozřejmě počítalo.
Reagovat
Fandina
Jak jsem psala a k čemu je lidem veřejné mínění o Rusku, nevolí ho, je mu k ničemu. Navíc, coby donedávna vazal Ruska ho moc dobře zná.
Reagovat
FulnekUltras
protiruské a protilevicové nálady jedno jsou - poslední dobou naštěstí čím dál víc skomírající na úbytě, i s tím, jak si lidé postupně uvědomují, co to vazalství vlastně je
Reagovat
Fandina
Ten, kdo prožil socialismus a vazalství k Rusku, ví, co vazalství obnáší.
Reagovat
FulnekUltras
dnes už ano ;)))))
Reagovat
Fandina
Dnes nemá nikdo tanky a zbraně za zády a může si vyjet kam chce. Je to na jeho volbě.
Reagovat
FulnekUltras
pustá maloburžoazní teorie ;)))))
Reagovat
Fandina
realita podložená důkazy
Reagovat
FulnekUltras
cítila ses tehdy opravdu nějak osobně omezovaná? já ne
Reagovat
Fandina
Vždycky, když jsou v zemi tanky proto, aby zajistily pořádek, tak se každý musí cítit ohrožen, protože se něco děje. A ten stav není normální.
Reagovat
Fandina
A stejně tak se musí cítit lidi na Ukrajině, když se tam na ně navalily ruské tanky.
Reagovat
FulnekUltras
řekl bych, že po banderovských "revolučních" excesech řízených poslední léta cíleně ze západu se tam už lidi ruských tanků spíš nemohou dočkat ;)))
Reagovat
Fandina
Jsi úplně mimo.
Reagovat
FulnekUltras
ten stav trval několik týdnů
Reagovat
Fandina
Obsazení sovětskými vojsky trvalo 25 let. Tanky bly za zády pořád.
Reagovat
FulnekUltras
nijak jsem je necítil - dneska je to horší, protože USA na rozdíl od SSSR jsou skutečně schopny rozpoutat světovou válku
Reagovat
Fandina
USA jsou v pohodě. Ale s Ruskem máme špatné zkušenosti.
Reagovat
FulnekUltras
Já tedy ne. Možná tak někteří dřívější obyvatelé Mimoně. ;)
Rusko má momentálně špatné zkušenosti s USA, které se mu skrz ukrajinské neofašisty vlamují do předsíně a ještě jsou ve své roztahovačné bohorovnosti přesvědčeny, že si to Moskva má nechat líbit. Náš vazalský stát tomuto mocenskému tlaku USA na východ jen zbaběle přicmrndává.
Reagovat
Fandina
Jinak ano, cítila jsem se omezovaná. Když přijeli sověti a tank na mě mířil, tak mi to příjemné nebylo.
Reagovat
Fandina
až někdo bude bránit svoji moc tanky, tak se smát nebudeš
Reagovat
FulnekUltras
pokud po mě v tomto režimu bude někdo chtít, abych pro cizí mocenské ambice zaútočil kdekoliv ve světě, pošlu ho i s jeho pandury a pruhovanými fanglemi do prdele
Reagovat
Fandina
pokud nejsi profesionální voják tak tě nikdo o nic žádat nebude
Reagovat
FulnekUltras
stačila by jakákoliv mobilizace - přísahou jsem vázán pouze vůči momentálně neexistující ČSLA, a tím je řečeno vše
Reagovat
Fandina
A pro socialistické vojsko by si šel?
Reagovat
FulnekUltras
na obranu našeho území rozhodně
Reagovat
Fandina
Za socialismu se i útočilo. Maďarsko, Polsko. To bys také šel?
Reagovat
FulnekUltras
Bránit socialismus proti tomu, co tady máme dnes, zcela určitě.
Reagovat
smazaný uživatel
Tady je spousta fotek a videí z té exhibice v Las Vegas, které se Masha zúčastnila spolu s Eltonem Johnem, Navrátilovou, McEnroem, Roddickem ad. Sice to byl jenom exhibiční debl, ale z některých úderů je vidět, že tenis rozhodně nezapomněla... :)
https://twitter.com/MSharapovaWeb
Reagovat
smazaný uživatel
Když budete mít čas, tak si pusťte rozhovor s Mashou v pořadu Charlese Rose.. :D Doporučuji.. :-))

https://charlierose.com/videos/29196
Davam nahoru, kdyby nehodou nekdo prehledl...

***
Haitik
No, trochu jsem u toho usinal, to je fakt. Me to nejak nereklo nic noveho.
KROME JEDNE MYSLENKY - ktera me nejak probudila!
Uplne to mnou projelo, kdyz Marie se na konci zminila o tom, ze meldonium mela ve vzorcich 10let opakovane a vsichni to vedeli..., rekl bych, ze to je ten nejdulezitejsi problem, o kterem by mohl byt cely rozhovor...

10 let, OPAKUJI 10 let ITF, WTA, ITF, WADA atd...VSICHNI vedeli, ze to bere, nebot to pochopitelne mela v tech vzorcich, ktere dava nekolikrat behem roku, fuuurt dokola...behem roku skoro na kazdym turnaji, na GS pravidelne atd...

A ANI JEDNOMU nestala ani za JEDNO OSOBNI SLOVO! Napsat ji, hele tak koncis s tim meldoniem atd. Zadny osobni dopis, nic...proste nic...

Ikdyby to byla fetacka, blbka, mrhacka, tak furt je to clovek, ktery tam pro ne saskuje vic jak 10let...pokud se citi WTA jako velky zamestnavatel, tak zklamal na cele care, pokud se ITF citi jako velky ochrance tenisovych hodnot, tak propadli, jestli se WADA citi jako ochrance cistoty sportu, tak nejen propadli, ale sami jsou zhnili jak mafie...

A ted k navratu Marie:
Je asi uz skoro na 100% jiste, ze bude chtit dale jet ten svuj ultra-buch styl...kdyz hleda tu meldoniovou nahradu;) Takze jedina sance, aby se vratila ke hre z pocatku kariery je, ze ji nasypou na vsechny kurty antuku;D)
Reagovat
slacker
Kez by byli byli schnili jen tihle
Reagovat
Fandina
Jo jo, je to spiknutí. Deset let pro ně šaškovala a teď už o ni zájem nemají.
Reagovat
blixa
Ale to je přesně ono. WADA nejde o žádnej boj proti dopingu ale o to ulovit co nejvíce "hříšníků" a honit si tím svoje ego. Pro to udělá opravdu všechno. Seriozní organizace, které jde opravdu o čistotu sportu by se chovala jinak. Minimální slušností by bylo, pokud jde o zákaz léku 10 let legálně užívaného zveřejnění tohoto zákazu v médiích plus nějaké rozumné přechodné období, kdy na sportovce udělají tytyty, ale nebude to mít status dopingu. Jenže tohle chtít po WADA, to je jako chtít po ďáblovi aby se sprchoval svěcenou vodou. ITF zase hřeje dušička, že mohli omastit hráčku nenáviděné WTA. Proč se na vysrala WTA sama, to je těžký říct, ale lze předpokládat, že i tam může být vůči Marii spousta animozity a závisti, nebo jen prostá lenost, vždyť to nemáme v popisu práce. Ještě že CAS se zachoval rozumně, myslím že by zkrátil i víc ale zase má nějaký pud sebezáchovy na nechce se nechat sežrat.

Na druhé straně je velmi zábavné sledovat, jak se vyvalí vlny dříve potlačované nenávisti proti "padlé hvězdě", když konečně je ta "hůl" v ruce :D. V Čechách jsme na tohle úplní experti, taková Kateřina Neumannová by mohla vyprávět ...
Reagovat
George_Renel
Taková Neumanová vyprávět může. Je stejně hloupá jak ta Ruska. Těch 300 miliónů co prošustrovala jako bílý koník otce svého dítěte Jindry jsou dost velkým důvodem si to myslet.
Ono být sportovní celebritou neznamená být rizikovým manažerem.
Reagovat
blixa
Bože ty seš fakt totální imbecil !
Reagovat
slacker
voba jste
Reagovat
janek_da
všichni tři
Reagovat
slacker
ja mam imunitu
Reagovat
George_Renel
Jelikož zázemí celé akce znám z první ruky tak to co píšu je pravda.
A osobní invektivy si nech pro tvé okolí, nestojím o ně.
Reagovat
blixa
Opravdu ? Já ho znám možná i lépe než z první ruky, takže trvám na tom co jsem napsal. A pokud zázemí opravdu znáš a přesto jsi schopen napsat to co jsi napsal, tak seš ještě k tomu i pěkná svině ! Míněno ryze osobně.
Reagovat
George_Renel
Bavit se s tebou tímto způsobem je hluboce pod mou úroveň.
Hledej sobě rovné, já vím své.
Reagovat
blixa
Pokud víš své tak taky víš, jakej seš ubožák.
Reagovat
George_Renel
Spíš jsou shnilí jak ona. Všichni přečetli a věděli, že bude konec, jen ona jedna jediná, líná číst, nevěděla.
Reagovat
smazaný uživatel
"Všichni přečetli a věděli, že bude konec, jen ona jedna jediná, líná číst, nevěděla."

Co je to za blbost?
Reagovat
blixa
Nechceš si změnit nick na "Nenávidím tu mrchu Šarapovou" ? :D Nemusel bys pak už nic smolit k tématu, cokoliv bys napsal k čemukoli, hned bychom věděli :D
Reagovat
George_Renel
Já jen nenávidím blbost a podlost a podvody. A těch je dobrou představitelkou.
Reagovat
slacker
vsechny tri veci sedi na tebe
Reagovat
smazaný uživatel
No vsichni asi neeee;D) Kdyz je potom chytali jak muchy nad chlevskym hnojem, a nekteri se nam uzesne vymluvili na to, ze to brali v prosinci...jiste jednoduche, to umi kazdy trouba, kdyz zbytkove hodnoty mohou byt v tele buh vi jak dlouho- a nikdo ani vlastne nevi jak dlouho presne;D)))

Vsichni tam hlasaji nejake hodnoty, a v praxi mimo...uplne jedno jestli zpusobene ignoranci, lenosti, zhnilosti, nebo kalkulu...
Misto tech lidi tam muzou byt klidne automaty, a vyjde to na stejno. Pokud se vam to libi, prosim.
Mne se to nelibi.
Reagovat
janek_da
jj. Petra je nečetla, bo ta bere jenom vitamíny.
Reagovat
blixa
A na astma nebere nic ? Že jí to WADA vyřadila ještě neznamená, že zase nezařadí :D
Reagovat
Fandina
Petra měla výjimku o kterou si pořádala. To je rozdíl.
Reagovat
blixa
O tom nehovořím. Ano, měla výjimku, když ještě jí užívané preparáty byly na seznamu. Teď už nejsou, takže výjimku nemá. Takže by měla čist, kdyby WADA opět zešílela a preparáty zařadila. Jasné ? A dotisk tvé knihy nezařídíš ? Nikde není k dostání :(
Reagovat
Fandina
Třeba je ta její výjimka navždy. Nemusí jí obnovovat, tedy ani sledovat, jak to s ní je. Jinak to, že ty si myslíš, že vydávám knihy je tvůj problém. Zřejmě máš vlčí mhu.
Reagovat
blixa
Výjimky jsou vždy časově omezené a musí se prodlužovat. Na látku která není na seznamu žádná výjimka zaručeně není.
Počkej, tu knihu si nenapsala ty ? Ach ... trapně jsem se spletl, pardóón ..
Reagovat
Fandina
Třeba tu výjimku prodlužuje, co ty víš, jak to má, dělá. A má to ošetřené.
Ne ne, knihy nepíši, ale baví mě vysvětlovat druhým, jak je to s tvorbou pravidel a s kontrolou jejich dodržování. Mnozí si to pletou s kontrolou jejich tvorby. To bych možná mohla o tom něco napsat :-)))
Reagovat
blixa
Vysvětli mi, jak může prodlužovat výjimku na látku, která už není zakázaná ? Jak lze mít výjimku z něčeho, co není ? Do dalších vývodů ohledně kompetencí a pravidel se raději nepouštěj. Soustřeď se jen na tu jednoduchou otázku, jo ?
Reagovat
Fandina
Proč by někdo nežádal o výjimku pro jistotu. Když to jednou bylo potřeba, proč ne podruhé. Přemýšlej hlavou.
Reagovat
blixa
To dělám. Zkus to taky. Výjimka musí být, z principu věci samotné, z něčeho. Jinak to není výjimka. Jak lze mít výjimku z ničeho ? Co to je výjimka "pro jistotu". Z ČEHO je pak taková výjimka ? Zkus zapojit mozkové obvody a zkusit si odpovědět. Sem to psát ani nemusíš :D
Reagovat
Fandina
Předpokládám, že někdo z nějakého důvodu o výjimku požádal. Tedy někdo, kdo se o to stará. A dostal odpověď. Udělujeme vám tedy výjimku. A pokud tam byl termín, tak ten dotyčný znovu požádal o další výjimku, nebo nepožádal, když to nebylo potřeba. Nebo dostal odpověď o tom, že ta výjimka není třeba. Takže ten, kdo o výjimku žádal je v tom zběhlý, informovaný a ví, co se v tomhle směru děje.

Takže nejen, že neznáš co je to tvorba pravidel, ale ani si neumáš vysvětlit proč a jak se dávají výjimky a jejich žádosti.
Reagovat
blixa
Cože ?!!! Ne, to fakt nejde, nejde , nejde :D :D :D To je peklo ...
Reagovat
Fandina
Tak tak. Když někdo nechce, tak nepochopí :-))
Reagovat
janek_da
To říká ona. Tak asi na astma bere jenom vitaminy
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jiste...
...a plno hracu a hracek bere posveceny ASPRIN...
Vsichni maji kazdy den boleni hlavy, zubu, zad, nohou a menstruacni potize, tak hlavne chlapi...ze. Tam to riziko je obzvlast dnes vysoke...

Ne nechci byt ironicky.
Ja to vlastne i chapu.... byt skoro kazdy den na kurtu a slyset to obligatni fiftyyyn nulll...atd. Furt dokola.... Z toho by me taky bolela furt hlava;D)))
Jen by me zajimalo jak si to nekteri interpretuji, jako kdy zacina ten doping;D)))
Vezmu mast z marihuany, namazu si s tim nohy, zada bo mam bolesti, klidne jako profilaktiku...tak to je zakazane.
A Asprin jako muzu...Prirodu zakzat, chemii povolit;)
Petra ma pravdu, nej jsou ty vitaminy..., ale aby se jednou neprobudila a nebyla zakzana kopriva ;D)
Cist by to rozhodne mela;)
Reagovat
janek_da
Aby to s těmi Petřinými vitamíny nebylo jako v tom židovském vtipu.

Pane číšníku, já si dám tady tu rybu.
Ale to je vepřový řízek!?
Neptal jsem se vás, jak se ta ryba jmenuje.
Reagovat
smazaný uživatel
;D)))
Reagovat
smazaný uživatel
V tomhle máš pravdu a už jsem to tady psal včera v jedné reakci na VISe. Myslím, že se to netýká jenom Mashy, ale i spousty dalších sportovců pozitivně testovaných na meldonium...
"Očividně neproběhla od příslušných orgánů taková osvěta, která proběhnout měla (přičemž WADA a jednotlivé federace musely vědět, že je tahle látka užívaná, protože sportovce pravidelně testovaly). Tvrdit, že nějakých 200 sportovců (nebo kolik jich bylo do jara pozitivně testováno na meldonium) schválně užívalo látku i po jejím zákazu, to snad nikdo nemůže myslet vážně..."
Reagovat
cheeky
Jaká nedostatečná osvěta proboha? Dnešní generace furt čeká, že je někdo bude vodit za ručičku nebo co. Já bych jim neposílal ani maily. At se sami namáhají si to zjistit jestli je to furt legální, stejně jako se mohli namáhat si to shánět

Ale už vidím tu konverzaci.

"Čau Maru, tady Brenda z Wady, hele víš jak 10let sypeš ty lotyšský pilule, tak my je budem zakazovat. Prej je to nějaký svinstvo nebo co, nebo nějak neposlali výpalný, nevim, šéf neřek přesně. V každym případě to vod ledna bude za flastr, tak si dej bacha. My sice posílali mejla, ale vim, že jak to má víc písmenek než na dva odstavce, že to číst nebudeš, tak ti rači eště volám. Taky jasan, kdo by to čet si byzy, lítáš po turnajích a přes půl světa pro prášky tak nemáš čas číst ňáký cancy. Holka měj se a až budeš zase tady, stav se skočíme na kafčo, podrbem a tak. Páčko
Reagovat
smazaný uživatel
Jasně, sportovec je vlastně od toho, aby si hledal a pročítal seznamy WADA...
Reagovat
Fanda67
Možná je lepší chvilku číst, než potom 15 měsíců nehrát :-)
Reagovat
smazaný uživatel
No tak si Masha o rok prodlouží kariéru. Stejně těch 15 měsíců je v podstatě rok, protože asi ještě měsíc po té tiskovce byla Masha zraněná, takže by stejně nehrála a listopad-prosinec se tenis nehraje. Teda v listopadu jo, ale to už jsou turnaje, které by se jí netýkaly. Sezonu by případně končila Turnajem mistryň a to je poslední týden v říjnu...
Reagovat
Fanda67
No já bych spíš řekl že těch 15 měsíců jsou dva roky, protože než se rozehraje bude podzim, a to už sezona pomalu končí ...
Reagovat
cheeky
Hele, nekomol mi nick, já ti ho taky nekomolím. To je úroveň základní školy. Když jsi to udělal poprvý, tak jsem to přešel, ale teď tě musím upozornit, že to dost to snižuje tvojí úroveň. Někam zhruba na úroveň chování Queshe, když měl pocit, že mu lidi haní Petru.

Pokud má ten sportovec dost času si shánět prášky, měl by mít i dost času na to si přečíst seznam, jestli nejsou zakázaný. Cestou z Floridy na Sibiř pro novou dávku měla Marie času na 10 takových seznamů.
Reagovat
smazaný uživatel
No, na ten tvůj nick (bez závorky :D) můžeš být opravdu hrdý...

Na slovníku seznam.cz je krásná základní fráze, na tebe jako dělaná... :D
https://slovnik.seznam.cz/cz-en/?q=cheeky
Reagovat
cheeky
1. Ono to slovo má trošku víc významových odstínů, ale to ten, kdo potřebuje i na jeho základní význam slovník na seznamu, pohopitelně nemůže vědět.

2. I kdyby můj nick byl shitarsediarrhea, tak komolit ho jen proto, že mám odlišný názor, ukazuje na dětinskot/uraženou ješitnost/nedostatek jiných argumentů*

*nehodící se škrtněte.
Reagovat
smazaný uživatel
= drzý, dovolený, familiární, troufalý, opovážlivý, prostořeký, hubatý

Jedno lepší než druhý... :D
Reagovat
cheeky
Co je třeba na troufalosti špatného? Ostatně žádná z tebou vyjmenovaných vlastností není a priori negativní. Vždy záleží na kontextu. Jinak gratuluji, že jsi zjistil, že jsou i jiné slovníky než seznam. Další krok je podívat se do výkladových místo do překladových...

Jak jsem ale říkal nejde o moje jméno, ale o tvoje činy. Prostě jakmile někdo řekne o Marii něco, co se ti nelíbí, ztrácíš nadhled a soudnost. Komolením mého nicku ztrapňuješ sebe, ne mě.
Reagovat
smazaný uživatel
Já už mám dávno v notebooku slovník Verdict Free. Na tom seznamu mě jenom pobavila ta fráze... :D

Ono je těžké respektovat některé názory, když jejich autoři zase nerespektujou rozhodnutí CAS. Jó, kdyby ten trest Mashe nesnížili, to byste jim všichni tleskali. Ale bohužel pro vás, pravdu jsem měl já.
Reagovat
blixa
Jasně, píšeš to v nadsázce, ale ano, to by byla slušnost. Ocitli jsme se naprosto šíleném světě plném neskutečného množství zákonů, pravidel, nařízení, zákazů, že zvládnout všechno není v lidských silách, pokud nebude existovat jen jediná lidská profese - právník, a i ti většinou rozumí jen své specializaci, ne všemu. A ještě se k tomu stavíme totálně alibisticky, neznalost neomlouvá, vždyť to přece bylo tam a tam, výklad k tomu je tam a tam, jo vy tomu nerozumíte, no smůla, no :D Absolutně mizí normální lidská komunikace, jen se zaštítíme zákonem, nařízením , zákazem, přeci jsme po formální stránce všechno splnili a trhněte se nohou. Jak často se děje, že je nějaký lék po deseti letech legálního používání zakázán ? Asi často, že ? Opravdu to nestojí za trochu nadstandardní komunikace ? (A to odhlížím od toho, že zákaz není absolutně ničím relevantním podložen, jen dohady, spekulace, pseudoteorie). Nevím, ty seš asi mladej a seš s tím spokojenej, ale mě takovej svět docela děsí a jsem docela rád že už jsem starej a nebudu v něm strašit příliš dlouho.
Reagovat
Fandina
Poslali emaily o tom, že jsou změny. Každý, kdo něco děláme, tak máme povinnost zákony pravidla sledovat. Tak to prostě v životě chodí. Já teď ne, ale když jsem dělala účetnictví, tak tam bylo pořád něco nového a změny. Mohlo se mi to stokrát nelíbit, dotýkat, ale nic jsem s tím neudělala. To je přece každého zájem, aby to co dělá bylo v rámci pravidel. A když není, tak může zažádat o výjimku. Neznalost zákona neomlouvá.

A tak to bylo a je bude asi vždycky na světě. Někdo určuje pravidla, druhý je plní.
Reagovat
VlS
výtah z kodexu, myslím, že jakýkoliv komentář je nadbytečný. Jen otázka - četl jsi ten kodex?

1.2.3 Úlohou a odpovědností Sportovců je:
?být obeznámen se všemi platnými antidopingovými postupy a
pravidly přijatými v souladu s Kodexem a dodržovat je;
? být k dispozici pro Odběr Vzorků;
?vzít na sebe odpovědnost sohledem na zákaz dopingu za to, co Použije;
?informovat zdravotnický personál o svém závazku neužít Zakázané látky a Zakázané metody a vzít na sebe odpovědnost ujistit se, že žádná přijatá zdravotní péče neodporuje antidopingovým postupům a pravidlům přijatým v souladu s Kodexem.
Reagovat
smazaný uživatel
Me by celkem zajimalo, u vsech chytrych kritiku, ze neznalost prava neomlouva. Jestli dobre znaji sve obcanske povinnosti a procitaji si je peclive, hlavne pri kazde zmene;) Vcetne zmen smernic ve jejich firmach atd. A maji zmaklou dobre Ustavu atd...

Hele ja tu zadnou osvetu nezadam. Castecne souhlasim i s tim cheekym...vodit za rucicku...proc proboha...jako nemusime si psat srdceryvny maily...nevim ani proc...druhy extrem.

...ale sakra, pohunku tam maji plno v te WADE, kteri tem hracum, o kterych DOBRE vedeli, ze to berou, poslat jednu vetu, ze proste konci...
Pokud se tohle ztraci z naseho zivota, tyhle male jednoduche veci. Tak si myslim, ze to stoji za prd. A pochopitelne se potom i usmeju nad tim, ze nekdo hlasa, ze se bude starat o cistotu sportu atd. KECY, JEN KECY...A ZASE KECY...
Vsak ta Maria taky vic nakeca...ale nakonec preci WTA, ITF i WADA profituji take na hracich...nebo ne?
To si jako mame hazet navzajem klacky pod nohy, mavat normami a kodexy pred nosem a jeste se smat druhemu co neco zapomnel, nezna a kde nesplnil atd.???
Jak jsem rekl, me se to nelibi...TECKA.

Kdyz chci nekoho OSOBNE trestat, tak ho aspon upozornim proc a OSOBNE...pokud nepochopi...jasne...konci...

Proboha vrazdu nespachala...vzdyt tam fetuji vsichni Asprinem, a jinymi blbostmi...tak vo co jde...?
Reagovat
smazaný uživatel
Jo a jeste by me zajimalo, jestli ti lide, kteri hlasaji tak silne, ze neznalost prava neomlouva...a jsou schopni se s tim jeste bit do prsou...
...jestli jak jedou do druheho statu, byt na blbou dovolenou, korporatni skoleni, jestli se VUBBEC OBTEZUJI si zjistit povinnosti, predpisy, zakony atd., ktere CTI ten stat!!!

Pochopitelne na to temer vsichni kaslou...
Reagovat
Fandina
Pokud to nečtou, tak si potom nemohou stěžovat, když se něco stane a mají z toho nějakou újmu.
Reagovat
VlS
O5 neodpovídáš na otázku - četl jsi to?
Jinak - informace, že jí to našli měla a mohla mít pouze WADA. Pokud není látka zakázaná, nemůže WADA nikomu, ani ITF, ani WTA, ani šachovýmu svazu nic sdělovat ( ochrana osobních informací nastavená všude zákonem) a tudíž ani WTA, ani ITF nemohli mít informaci, že to bere někdo, kdo to nemá zapsané ve zdravotní dokumentaci a v podstatě to užívání tají ( což může, když to není zakázané). WADA informaci poslala v září, že to zakázané bude a potom koncem roku, že to zakázané je. Možná si to spousta lidí nepřečetla a spadla do toho. Řada lidí si to přečetla a vysadili to, a u některých se pak našlo reziduální množství, na které dostali pardon.
Reagovat
Fandina
Spouhlas. Nedovedu si představit, že všichni věděli, jaký kdo měl výsledek dopingové kontroly, co bere, na co má výjimku, pokud to sám neřekne.
Reagovat
George_Renel
Nemá cenu to řešit.
Hlavně jestli Ruska dostudovala ten Harvard. Nebo to byl Oxford?
Nebo obojí? :-b
Reagovat
Fanda67
To byl tuším jen třítýdenní kurz ....
Reagovat
smazaný uživatel
Ale to ja umim taky.
Tady je predpis, nesplnujes, jdi do hajzlu.

Necetl jsem si to cele, jen to, co jsi me tu dal...reaguji na ten rozhovor s Masenou....tecka.

Btw.
A Ty sis shledl ten jeji rozhovor, co ten Haitik tady daval?
...Na ktery reaguji a pisu, nebo sis ho neshledl???
Kdyz uz se me snazis usmernovat...
Reagovat
VlS
Viděl a nijak to můj názor nemění, ale v principu o Mašu vůbec nejde. ( Mimochodem jí mohli její právníci připravit daleko lepší scénář). Podívej, je úplně jasné, že se tenhle průšvih Marie nehodí do krámu vůbec nikomu, ani ITF, ani WTA, ani sponzorům a organizátorům turnajů. Prostě je ikona a s tím se pojí moc peněz pro všechny, kdo se tenisu nějak dotkne. Uklidili to tak, jak to uklidili, jen je teď bytečný bejt udivenej, nebo rozhořčenej, že nad tím někdo zvedá obočí, jako třeba Sam. Nemá smysl rozebírat, co všechno arbitráž zřejmě ba základě všeobecné politické dohody účastníků hodila do koše ( zvlášť kdyz i hlavní z povinnosti ochránce čistoty pan Bach dává najevo, jak ten antidoping škodí kšeftu. MOV je totiž už dost dlouho víc o penězích, než o sportu. Mě na tom štve jen to, že všichni dohromady dělají z lidí pitomce a tomu tleskat nebudu. Kdyby zůstala u svého prvního prohlášení, jsem pitomá a nevěděla jsem, tak bych neřekl nic ani kdyby jí to zkrátili na 6 měsíců. Vadí mi ty pohádky, výmysly a nesmysly okolo.
Reagovat
smazaný uživatel
Asi jsi to nevidel. Ona nema problem s trestem jako takovym...to rekla, uznala, ze byla jeji chyba...nesouhlasila hlavne s 4letym trestem...ani dvouletym...hlavne vzhledem k pohodovemu chovani k tem, kteri dostali jen napomenuti, (nebot jisteee, jim stacilo rict, ze to brali naposled v prosinci, celkem solidni blbost, jako jak to nekdo muze vubec dobre zjistit...?)
Ukazala causu Meldonia na priklade Asprinu. Zajimavy priklad...
...nikoho nezajima, jestli Asprin nekdo bere opravdu, protoze ho boli hlava, nebo jako podpurny prostredek...
Nenarika, ze dostala trest, jen se zamysli, jak to vsechno funguje...jako celkem nuda rozhovor, ale pozorneho posluchace musi aspon zarazit ten Asprin, nebo to, ze to bylo o ni znamo, ze brala meldonium...
dost divny...
...me zarazi ten solidni automaticky mechanismus, bez nejake reflexe...Iluze si nedelam, ze jak by se ji to netykalo, tak zeby se nam ta Marie zamyslela...to asi ani nahodou...
to je tak vsechno...
Reagovat
Fandina
Když vystoupila na tiskovce a řekla, že neví, že se to nemá brát, tak je potom složité jí žádný trest neuložit, už jenom za to nedodržování pravidel.
Reagovat
FulnekUltras
Výše trestu nakonec odpovídá hraničnosti Mašina provinění, resp. "provinění" - podstatné bylo využít kauzu v protiruské kampani nejen kolem LOH, a to příslušné převodní páky us zájmů splnily beze zbytku...účinek na veřejnost ovšem nebyl ani zdaleka tak velký a hlavně trvanlivý, jak iniciátoři očekávali, takže teď už je potřeba "shora" vymyslet zase něco nového, aby špína pokud možno co nejdéle ulpívala tam, kde to je pro příslušné kruhy žádoucí, tj. na "okupantech" Krymu...
Reagovat
Fandina
To jsou nesmysly. Realita je taková, že když přiznala chybu, tak trest přijít musel.
Reagovat
FulnekUltras
povrchní
Reagovat
FulnekUltras
pohled
Reagovat
Fandina
Já komentuji to co vidím. Realitu. Ne nesmyslné konstrukce a dohady bez důkazů.
Reagovat
FulnekUltras
Jediné, co v tenisu opravdu vidíme jako realitu, bývá obvykle hra live přímo na kurtu. Vše ostatní už se dá snadno manipulativně upravit podle potřeby konkrétního mediálního výstupu. V případě Marie krásně vidíme, co to s lidmi udělalo ve srovnání s jejich předchozím vztahem k ní - a jak kdo je schopen uvažovat v širších souvislostech.
Reagovat
Fandina
Já také komentuji jen to, jak se postavila k své chybě a k trestu.
Reagovat
A.R.R.
Fulneku, asi tak....jediné co my opravdu vidíme je hra na kurtu, co se děje před zápasem,po zápase, na tréninku, v soukromí si můžeme domýšlet jen z různých vyjádření samotných tenistů (otázka je, co je pravda, co je PR), vyjádření lidí, kteří se okolo tenisu motají a pak vyjádření lidí co o tom ví prd, ale tváří se jako světáci....

K samotné Marii, mě by ani nevadilo, že vzala něco co už bylo zakázané, ale právě ta její vyjádření, jak na té slavné tiskovce - já být na jejím místě řeknu našli mi látku, kterou jsem užívala na doporučení lékaře, nevěděla jsem, že je zakázaná. Víc bych k tomu neříkal, jelikož právě to vysvětlování jí asi uškodilo poměrně dost - u mě určitě. A tento článek - hledám náhradu za meldonium....to mě fakt dorazilo....Méně je někdy více....
Reagovat
FulnekUltras
a tak že se v tom zbytečně utápěla víc, než bylo zdrávo, je zřejmé - možná mohla říci leccos jinak; teď jsem jen zvědav, jestli si po návratu na soutěžní kurty uchová stejný řev a manýry jako dřív... ;)))
Reagovat
FulnekUltras
A klást v této souvislosti vinu a trest toporně do jedné dogmatické roviny bez ohledu na míru či důležitost porušeného pravidla/"pravidla" - vražda nebo silnější/preventivní energetický/pomocný prostředek, tank nebo kniha, všechno zboží je přece stejné ;) - zdá se mi být právě tak do skartační propasti mířící, jako celá dlouholetá knižní tvorba inženýra Klause. ;)))
Reagovat
Fandina
Pravidla jsou od toho, aby se dodržovala a ne od toho, aby se nevědělo, že jsou.
Reagovat
FulnekUltras
Faktem je, že kdyby se to týkalo Češky, diskuze vypadá podstatně jinak. Pro mě se u Marie do budoucna nemění vůbec nic - a jestli bude na kurtu i dál tak strašlivě řvát (??? ;), zdržovat atd., dám jí to zase sežrat, ale nic víc.
Reagovat
VlS
A proč by WADA měla individuálně někoho oslovovat, když všichni dostanou info o změnách? Co když na někoho zapomene? Systém je nastavenej pro všechny stejně. Musíme si uvědomit, jestli debatujeme o chování a jeho důsledcích v rámci systému, nebo jestli debatujeme o systému, ale pak do toho netahejme jedince, protože v tom jinak děláme bordel.
Souhlasíš s tím, že pravidla mají platit pro všechny stejně? To je otázka na odpověď ano/ne, není potřeba to rozpitvávat.
Reagovat
janek_da
No, já z banky taky dostávám emaily o změnách v sazebníku. Respektive napíšou do předmětu "Změny" a do přílohu frknou celý 10 stránkový dokument. A ty si najdi ty aktuální změny. To je na dvě věci, takové info.
Reagovat
Fandina
Pokud máš v malíčku, co bylo předtím, tak změny poznáš :-).
Ale vážně, pošlou ti celé znění, ale také se třeba k tomu shrnuje, co bylo změněno.
Reagovat
smazaný uživatel
Vsak o tom to cele je...bud budeme na sebe jako psi, jak automaty nebo trochu normalni...ale obavam se, ze tahle kauza a cela debata je silne zatizena OSOBOU MARIE...
Bohuzel...
Ale zase jsem rad, ze tu mame plno svatych a bezchybnych...Cesky Stat se ma o co oprit, ne ze ne;)
Reagovat
FulnekUltras
jj, osobou Marie a její národností
Reagovat
VlS
Ale to je nesmysl, že to je jen o Marii. Odpověz mi na otázku : co bys dělal s člověkem, kterej nikdy v minulosti neabsolvoval žádnej dopingovej test ( a je jich fůra) a tudíž ho neměl nikdo podle čeho upozornit, že to co dělal ( a nikdo o tom nevěděl ) už dělat nesmí?
Reagovat
smazaný uživatel
Ano...
takze mi odpovez TED TY...
... URACIL ses ten rozhovor shlednou, na ktery reaguji, a zamyslet se nad nim, nebo ne, a taky to rozpitvavat nemusis...
Reagovat
VlS
Už jsem ti odpivěděl výše, takže ještě jednou - viděl a nerozpitváván.
Reagovat
smazaný uživatel
Moc neverim, zes to videl nez jsi na mne reagoval, uplne stejne tak muzu rict, ze pochybuji, ze Marie nevedela, ze to bude zakazane, nez to zakazali...
Priste me to staci bez tech poucek kodexu sportovce, ktere my dva ani nedodrzujeme, nemame k nim ani zadny vztah, prd vime jestli bychom to vsechno cetli a zvladli...
napsat VLKU ZBYTECNE SE V TOM PITVAS... kasli na to...
to bych bral...ze ti jde o to, aby se na to vyprdl...a ty se v tom pitvat nechces;)
Uplne dostacujici...
Reagovat
Pedronegro
a nebylo to tak, že o tom jejím užívání meldonia nikdo oficiálně nevěděl, že ho neměla na seznamu léků, které bere? pak by ani neměli důvod jí extra upozorňovat, že bude zakázaný ...
Reagovat
Haitik
Mě se i líbilo, jak mluvila proč vůbec tu tiskovku udělala.. :-)) A pak mě zarazila, že by do dvou let ukončila kariéru, kdyby nebylo této pauzy.. :D Myslím, že jí to nakonec prodlouží kariéru a uvidíme, třeba ještě nakonec dá to Tokio 2020.. :D

K Marii - no, já doufám, že po té pauze bude hrát, tak jak hrála v roce 2015.. Nebála se dát kraťas, občas šla zakončit na síť.. Doufám, že se toho bude držet.. :D Jinak návrat přesně na antukovou část sezony? nemohlo to dopadnout líp :DD
Reagovat
SubOptikT
A ten Černoušek ji chce ještě zvát do Prahy ...
Reagovat
Frick
To víš, se s ní vyfotí a ukáže, jaký je VELKÝ PÁN, ač má 165 cm
Reagovat
George_Renel
Každý cirkus rád vystavuje medvěda. :-b
Reagovat
Fandina
:-)))
Reagovat
brixner
Taková ztráta času, tolik diskuzí o něčem, o čem všichni víte akorát tak kulový a to všechno kvůli obyčejné fetce s celulitidou na prdeli?? Celý život podvádí a fetuje a dopuje a řve jako blbá kráva a vy jí za to ještě obdivujete? Já jen doufám, že když už ta paní Spravedlnost má zlámané pracky, dostane tahle podvodnice pořádných pár klád od No name hráček a konečně se na to vysere a zmizí! Tenis si jejího odchodu nic moc nevšimne, tahle uměle vytvořená "ikona" svým odchodem tenis nepoloží, to buďte v klidu.
Reagovat
Pedronegro
no tak jsem to dočetl odshora až sem a až s tebou zcela souhlasím, monty je úplné pako, blixovi WADA něco udělala a VLK má záchvat vyhrát filosofickou debatu s VISem, ostatní jen pricmrndávají, a to kvůli té blbé náně, která si myslí, že po dementním výroku gerontů CAS je zcela bez chyby a na koni, ale mlýny melou ... jen tedy přeji úspěch všem jejím příštím soupeřkám :-)
Reagovat
FulnekUltras
tobě myslím taky Rusové něco strašného udělali... ;)))
Reagovat
Pedronegro
ani ne, jen to tady od války deformovali a pak nás okupovali, tedy nic, co by ti přišlo strašné, jinak ale nevím, proč je sem do toho taháš ... už zas spiklenecká teorie? :)
Reagovat
FulnekUltras
ono to mezi řádky výš docela vyplývá ;)
Reagovat
COMEON
http://www.wtatennis.com/news/article/5965073/title/vote-now-wta-newcomer-of-the-year

Osaka, Ostapenko, Chirico a Golubic.

Nehlasuje sa tento rok nejako skoro? Nebolo to po minulé roky posledný hrací týždeň alebo až po všetkych turnajoch?
Reagovat
dunphy
Tak on už nikdo na těch posledních pár turnajích asi žádný super průlomový výsledek, aby se to dalo počítat za celý rok, neudělá :)

Celkem mě mrzí, že nenominovali Darju Kasatkinu.
Reagovat
COMEON
bola nominovana minuly rok :/
Reagovat
smazaný uživatel
fakt podarí zohnať podobné chemikálie

Z farmakologických účinků meldonia stojí za zmínku jeho kardioprotektivní účinek (Liamina  et al., 2014; Nechaeva  et al., 2014; Smirnova  et al., 2014; Nechaeva a Zheltikova, 2015), který významným způsobem zlepšuje klinický stav pacientů v raném období po infarktu myokardu (Mikhin  et al., 2014; Statsenko et al., 2014). Má ale také neuroprotektivní účinek a schopnost zlepšovat kognitivní funkce u myší (Beitnere et al., 2014; Makrecka et al., 2014) a existuje předpoklad, že podobný účinek bude mít i u lidí.
     Schopnost meldonia působit jako adaptogen (Smirnova et al., 2014a,b) vedla k myšlence, použít je jako látku zlepšující fyzický a psychický výkon sportovců (Laskova a Uteshev, 1995; Petrova et al., 2013). Anti-ischemický lék zvyšoval vytrvalostní výkon sportovců, urychloval rehabilitaci po výkonu, chránil před stresem a posiloval aktivaci funkcí CNS

tak možno uhaluzí 1 (jeden) GS!

Pokiaľ ale pôjde do boja iba s tým, čo jej nadelila matka príroda /čiže bude hrať férovo/ na GS sa už nepozrie ani do semi.!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Nebudem sa tu rozpisovat/neskory cas,napisem len jedno:Maria je zena,k zenam sa slusny intel.muzi i kritici spravaju slusne.Nikomu nevstupujem do svedomia,mam svoje svedomie a to mi staci udrziavat ciste v dnesnej dobe.Vsetkym tennistom i priaznivcom tejto nadhernej hry zdravie a mnoho uzasnych zazitkov a radosti i ked v konciacej sa sezone.Pride dalsia...Krasne a stastne sa drzte,nech sa dari!
Reagovat
A.R.R.
Mášeno, Mášeno....kdybys raději nic neříkala....
Reagovat
smazaný uživatel
tak tak. To že hlásila všechno,co vzala do pusy a zrovna na meldonium "zapomínala" byla hezká pohádka
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, že tohle je velmi promyšlený tah, protože tím vlastně dokazuje, že ten "lék" - to je každého věc - potřebuje a musí najít náhradu.
Reagovat
Titan
Ehm... Promyšlený tah by to byl, kdyby její slova dávala smysl.
Kdyby ho totiž potřebovala, tak stačí požádat o výjimku...:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Preboha, šak už raz priznala, že mail dostala ale boli malé písmená.
Teraz tvrdí opak..

To je len piča
Reagovat
janek_da
Maria to hóvno rozmazává čím dál víc
Reagovat
VlS
I negativní reklama je reklama. A hity na stránkách naskakují. Existuje lepší téma?
Reagovat
rosm
Proboha dyk rikala, ze to brala jako prevenci???
Reagovat
Mayo
Roger Federer a Rafael Nadal mimo Top 4. Nonsens, tenis ide do 3,14če, no cemment.
Reagovat
PetaM
Pokud neumíš napsat Ludolfovo číslo celé, postrádá to tu správnou vážnost.
Reagovat
Mayo
ale hybaj volade
Reagovat
COMEON
volade :(((((
Reagovat
PetaM
Nemluvím vaší hatmatilkou, která je stvořená Bůh ví z jakého ho.vna.
Reagovat
smazaný uživatel
Hov.no ťa urobilo..
Reagovat
PetaM
Aspoň nemluvím jako gay.
Reagovat
COMEON
sam sa hanbím za Maya ako píše ale toto preháňaš
Reagovat
PetaM
Ale no tak, tebe se to netýká. Ty jsi super.
Reagovat
smazaný uživatel
Stačí, že ním si.
Reagovat
PetaM
To je hrůza, jak píšeš. Polovina slov je špatně a ta druhá polovina je absolutní hovadina. No, co čekat ...
Reagovat
aligo
3,1415926535 8979323846 2643383279 5028841971 6939937510 5820974944 5923078164 0628620899 8628034825 3421170679
8214808651 3282306647 0938446095 5058223172 5359408128 4811174502 8410270193 8521105559 6446229489 5493038196
4428810975 6659334461 2847564823 3786783165 2712019091 4564856692 3460348610 4543266482 1339360726 0249141273
7245870066 0631558817 4881520920 9628292540 9171536436 7892590360 0113305305 4882046652 1384146951 9415116094
3305727036 5759591953 0921861173 8193261179 3105118548 0744623799 6274956735 1885752724 8912279381 8301194912
9833673362 4406566430 8602139494 6395224737 1907021798 6094370277 0539217176 2931767523 8467481846 7669405132
0005681271 4526356082 7785771342 7577896091 7363717872 1468440901 2249534301 4654958537 1050792279 6892589235
4201995611 2129021960 8640344181 5981362977 4771309960 5187072113 4999999837 2978049951 0597317328 1609631859
5024459455 3469083026 4252230825 3344685035 2619311881 7101000313 7838752886 5875332083 8142061717 7669147303
5982534904 2875546873 1159562863 8823537875 9375195778 1857780532 1712268066 1300192787 6611195909 2164201989
Reagovat
PetaM
Myslím, že minimálně jednoho smajlíka si to zaslouží. Takhle to zní lépe.

:D
Reagovat
PetaM
Musím se opravit. Na konci jsi zapomněl napsat "če". Takže jsi sice dokázal, že Ludolfovo číslo aspoň z části znáš, ale bohužel jsi ho nezasadil do kontextu. Odebírám tímto smajlíka, ale ne celého. Zasloužíš si aspoň dvojtečku.

:
Reagovat
aligo
:D :D
Reagovat
PetaM
A pak, že je těžké mě pochopit ... :D
Reagovat
Kozoroh
Tenis byl před Federerem a Nadalem, bude i po nich!
Reagovat
Mayo
Len si daj Maruška niečo iné. Nejsi jediná (:
Reagovat
Haitik
Když budete mít čas, tak si pusťte rozhovor s Mashou v pořadu Charlese Rose.. :D Doporučuji.. :-))

https://charlierose.com/videos/29196
Reagovat
PetaM
Jsi skvělá Maruško. Nedívej se na ostatní, nikdy jsi to nedělala, a tak je to správně! Doufám, že najdeš, co hledáš a budeš zase nejlepší tenistkou. Jsi skvělá, miluji tě! Come on!
Reagovat
themimone
http://isport.blesk.cz/clanek/tenis/282763/milost-pro-sarapovovou-neverim-ji-u-hracek-skoncila-zuri-stosurova.html
Reagovat
Nola
Masha nemala na okruhu priatelky, ale superky, bola uplna profesionalka, jej pristup k tenisu sa mi paci, vyjadrenie Sam jej moze by ukradnute, detto Cibulky, Mladenovic
vase media zahajili hon na Mashu...
http://sport.idnes.cz/maria-sarapovova-meldonium-sponzori-doping-cas-f5u-/tenis.aspx?c=A161005_140329_tenis_bem
Reagovat
VlS
Proč naše média? Stanovisko tenistů ( nejen Sam) zveřejnil včera tennis.com.
Reagovat
smazaný uživatel
Myslíš tohle? To už ale bylo vydáno 6. října a moc se toho člověk nedozví...
http://www.tennis.com/pro-game/2016/10/maria-sharapova-players-react-suspension-meldonium-performance-enhancing-drugs/61612/

Já souhlasím s Nolou, že česká média (konkrétně isport a idnes) jsou rozhodně proti Mashe, ostatně jejich hlavní tenisoví redaktoři Jaroch a Knap se tím ani netají... Stačí si najít související články v tom odkazu, co poslal themimone. Jakmile se někdo ozval proti Mashe, okamžitě to napsali. Pokud jí ale někdo veřejně vyjádřil podporu, nenapsali o tom ani čárku.
Reagovat
themimone
Tak na idnesu se objevil i článek na její podporu, zase na druhou stranu, kromě Sereny a Caro se ji nějak zvlášť podpory nedostalo, ne? Naopak minimálně z mužské části to bylo prakticky jednohlasné...

To že se tím Knap či Jaroch netají, to úplně nevím, no nějaký postoj k tomu asi jako lidé píšící i názorové články (předpokládám) si udělat museli
Reagovat
smazaný uživatel
Jak už jsem 4. 10. psal Lunej, bylo celkem dost tenisových hvězd (Novak, Ana, Caro, Venus, Flavia, Světlana), co se jí zastaly. A to píšu fakt jenom ty nejznámější. Třeba z ruských hráček se jí podle mě nejvíc zastala Alla Kudryavtseva.
Reagovat
Haitik
Z chlapu se jí ještě hodně zastával Andy Roddick.. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, tak já myslel spíš ty aktivní (i když Flavia už taky není). :)
Reagovat
themimone
u Novaka jsem teda našel spíš diplomatickou verzi o tom že se k tomu dobře postavila, ale pokud to požila, tak za to musí nést následky. U Any jsem teda našel krátkou citaci o jejím zklamání z toho, že by lidi mohli pochybovat o její dobré kariéře, ale budiž no. Flavia byla taková napůl, trochu zapochybovala nad tím že zrovna Maria udělala chybu ale dejme tomu. Venus tam ti budu věřit a rusky se za ní asi postavili, tam se to asi i očekávalo
Reagovat
smazaný uživatel
A tvoje vyjádření je u p.dele každému
Reagovat
smazaný uživatel
A tvoje vyjádření je u p.dele každému
Reagovat
smazaný uživatel
Stosur nerespektuje objektivní verdikt CAS a stejně jako Kikina mluví za nějaké ostatní hráčky. Prostě takový výkřik do tmy.
Reagovat
themimone
tak já jsem tím ani nijak nechtěl tvrdit, že by měla/neměla Stosur pravdu. Spíš jsem si toho všimnul a podělil se o to. Jinak je ale poměrně zajímavé jak Australané v poslední době brojí proti všem dopingovým hříšníkům.
Reagovat
smazaný uživatel
Já si toho taky všimnul na Twitteru, ale ani jsem to tam nijak nekomentoval. Ale když jsi sem dal ten odkaz, tak jsem se taky podělil. :D
Reagovat
lars
Ty jsi taky " objektivni " :)
A jak velky uplatek dala Marfusa CAS ? vic nez 5 mil $ ? :)
Reagovat
smazaný uživatel
No jo, holt se ti verdikt CAS nehodí do krámu, tak byl podle tebe podplacený. Asi nějaká česká "logika". To je zajímavý, jak se tady několik lidí ohánělo dokumentem ITF, ale u CAS to nikdo nedělá...
Reagovat
VlS
Stosur říká jednu věc: to bude všem stačit zvednout ruce a říct, nevěděl jsem, že se to nesmí? To mě připadá jako zcela věcná otázka. Jinak prezentovat to, že Sam zuří je trochu přehnané.
Reagovat
smazaný uživatel
Je třeba si uvědomit jednu zásadní věc: Meldonium bylo v době pozitivního testu Mashy zakázáno asi 2-3 týdny. To si myslím, že hrálo dost významnou roli v konečném verdiktu. Kdyby se jednalo o látku zakázanou třeba 2-3 roky, dopadlo by to nejspíš úplně jinak...
Reagovat
VlS
Monty, to je úplně irelevantní. Každej sportovec ví, že se seznamy každý rok mění a každej ví, źe ( jak třeba ˇíká i Tomáš Berdych, jen sportovec bude podroben kontrole a jen on bude za vše zodpivědny'. Není povinností ITF ( IAAF, ..........) upozorňovat sportovce na změny, protože je pivinností spirtovce se seznámit bla bla bla. Tím je to zdůvodnění CAS podivnější a naprosto nestandardní - porovnej s řadou dalších rozhodnutí. Ale chápu, jde o příliš mnoho peněz i pro WTA, IMG, možná i ITF a rozhodnutí padlo, jak padlo. Nikdo bemůže zpochybnit jeho platnost a taky to nikdo nedělá. To ale neznamená, že se mu nemůže nikdo divit a nepovažovat ho za legitimní.
Reagovat
themimone
nemyslím si že je úplně irelevantní období porušení zákona/nařízení/zákazu. To že trest přijít musel, to je samozřejmě, ale i v normálním světě by soud přihlídl k tomu, že donedávna takový zákon/zákaz v platnosti nebyl a trest bys dostal na dolní hranici (zvlášť pokud bys uznal chybu a spolupracoval)
Reagovat
PetaM
Nám na přednáškách z práva vždy opakovali, že neznalost neomlouvá.
Reagovat
themimone
nikdo netvrdí že by neměla dostat trest(nechci mluvit za Montyho :)), ale že při novém zákonu/nařízení/zákazu se obvykle přihlíží k tomu že je to čerstvé jako k polehčující okolnosti, neříkám že by se nenašel případ kdy někdo dostal v prvním týdnu při pochybení flastr na horní hranici, ale určitě to bude spíš výjimka než pravidlo, zvlášť když se zpětně ukázalo že dotyčný nebyla zdaleka jediný kdo pochobil.
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem taky nikdy netvrdil, že by Masha neměla dostat žádný trest. Věděl jsem, že nějaký trest dostane, ale dost mi záleželo na jeho výši...
Reagovat
George_Renel
Taky nedostala 4 roky, ale jen dva....
Reagovat
themimone
teď moc nerozumím, to se nějak rozporuje s tím co jsem napsal? CAS to evidentně i tak považoval za tvrdé a ještě to snížil, ona Maria se toho cejchu stejně už nikdy nezbaví...
Reagovat
George_Renel
Vždyť říkám. Nedostala, jak ty říkáš flastr na horní hranici, dostala je půlku. Jako třeba nezletilá. Asi správně, neboť tak vystupuje.
Takže k okolnostem se přihlíželo.
A její dnešní prohlášení mi připadá jak točené volantem Limberského.
Reagovat
FulnekUltras
;)))
Reagovat
VlS
WADA informaci, že od ledna bude seznam změněn a jak distribuovala v září, tedy s předstihem. Když bude od 1.1. změněn limit rychlosti, tak holt dostaneš při překročení hned 1. 1. flastr. Co je na tom divnýho?
Reagovat
themimone
Pokud nenarazíš na echt sv**i, pravděpodobně se to obejde jen s domluvou nebo symbolickou pokutou, úvodní období zpravidla bývá benevolentnější a tresty se obvykle pohybují u spodní hranice, nikoliv že 1.1 dopadneš stejně jako 30.6. ....
Reagovat
VlS
No, tak to se tedy podívej sem:
http://www.antidoping.cz/dopingova_kontrola_pripady.php
Míň než 4 roky jsou poměrně velká výjimka a možná je víc doživotí, než snížení.
Reagovat
themimone
To jsou všechno případy kdy dotyčný vzal látku která byla donedávna povolená? Asi ne... Sharapovova vzala čerstvě zakázanou látku za což dostala trest, pravděpodobně ji hrozil trest mezi 1 až 4 roky, skupina úředníků zvolila trest na 2 roky, Maria se odvolala ke sportovní arbitráži k čemu měla právo a to rozhodlo, že odpovídající trest bude rok a čtvrt. Pro mě je rozhodnutí CAS prostě nejobjektivnější možné, jsou tam soudci kteří mají s dopingem zkušenosti větší, než kdokoliv jiný, dali si pořádně na čas než vynesli rozsudek a tak jejich rozhodnutí beru jako opodstatněné, kdyby rozhodli že si zaslouží 3 roky, budu to tak brát taky. Psát tady od klávesnice že si zaslouží tolik a tolik je prosté plácání do větru a jestli chceš zpochybňovat rozhodnutí soudu, tak prosím, do toho se ale zapojovat nebudu...
Reagovat
smazaný uživatel
To právě irelevantní není. Očividně neproběhla od příslušných orgánů taková osvěta, která proběhnout měla (přičemž WADA a jednotlivé federace musely vědět, že je tahle látka užívaná, protože sportovce pravidelně testovaly). Tvrdit, že nějakých 200 sportovců (nebo kolik jich bylo do jara pozitivně testováno na meldonium) schválně užívalo látku i po jejím zákazu, to snad nikdo nemůže myslet vážně... Absolutně neberu důvody, které uvádíš ty. Kdyby to záleželo na WTA a IMG, tak už Masha dávno hrála a nedostala by možná ani ten rok. Naopak ITF jí to chtěla "vosolit" na 4 roky... Rozhodnutí CAS je zcela legitimní jako každé jiné. Chytit za nos by se měly spíš WADA a ITF.
Reagovat
VlS
A proč jí ITF osolilo 2 roky, když chtělo 4? Ty už žvaníš tak blvě, že to už přestává bejt zábava. 4 roky jsou standardní sazba za použití zakázaných látek. ITF tuhle sazbu z důvodu uznání polehčujících okolností, že je to nove. a td snížila na půlku. Kde bereš to, že jí chtěli dát 4? Co by jim v tom zabránilo, kdyby to chtěli udělat?
Reagovat
smazaný uživatel
Tohle jsi nečetl?
https://www.facebook.com/sharapova/posts/10153477001037680

BTW: Z mého komentáře 8. 6. ve 22:00...
"Co je pro mě podstatné: ITF podle všeho usilovala o trest na 4 roky, tzn. nejvyšší možný trest a zároveň trest za úmyslné porušení antidopingových pravidel. Masha byla proti tomu a úmysl popřela. A teď to důležité: Tribunál dal za pravdu jí! To znamená, že Masha měla argumenty, které byly přijaty. Zároveň to dává i velkou naději pro jednání u CAS..."
http://www.tenisportal.cz/zpravy/tvrdy-trest-pro-sarapovovou-kvuli-dopingu-si-nezahraje-dva-roky-18488/
Reagovat
VlS
No, tak Marie je fakt věrohodnej zdroj. A o jakým tribunálu mluvíš? Nebyl to náhodou tribunál ITF?
Reagovat
smazaný uživatel
A co je pro tebe věrohodnej zdroj, isport a idnes? :D Masha to tam přesně popisuje. ITF žádala tribunál (jehož členy sama vybrala, takže objektivita jako prase) o trest na 4 roky, ale tribunál to přesto odmítl a dal jí dva roky.
Reagovat
VlS
tribunál ITF = ITF. Primárně trestají sportovní svazy. Ten tribunál ITF není něco nezávislého na ITF , ani to nemá být nezávislé, proboha přečti si ten kodex. Když nesouhlasi sportovec, že je to moc, nebo WADA, že je to málo, jde to k arbitráži CAS.
Čili řeči, že ITF chtěla a tribunál to změnil je nesmysl. Ano, možná někdo v ITF navrhoval standard - tedy 4 roky, protože to je standard, ale vlastní proces uvnitř ITF to změnil na 2. Už jsem ti to psal na začátku kauzy, že být to na mě, dostala by rok, ale zvenku se to dobře kecá, protože nevíš, jaký je to v kontextu k jinejm trestům, který dali jinejm lidem.
Reagovat
George_Renel
Bez nějakého podpůrného prostředku již asi není schopna vyhrávat.
Ale jinak, opět chytré vyhlášení jak noha. Začíná tím být proslulá.
Reagovat
smazaný uživatel
Možná by pomohly bonbony Sugarpova
Reagovat
Nola
iste :D vasa antipatia nabera na obratkach...ak by sa jednalo o cesku hracku, nasli by ste tisic dovodov na obhajobu...
Reagovat
FulnekUltras
aspoň se s tím už nijak nepáře - ne náhodou pak společně s Kongem investovaly do zápasů v bahně... ;)))
Reagovat
Krisboy
Ale je to fakt ještě větší kráva, než jsem si vždycky myslel.
Reagovat
cheeky
A co to takhle pro změnu zkusit čistě a bez šedozónových machinací, Maruš?

Jeden by řekl, že si teď dá pokoj, ale ona do sebe bude házet pilule furt. Asi má ten Vlk pravdu a ona je fakt závislá narkomanka.

Hmm, lékařský tým, před tím ho neměla, že musela jezdit k rodinnému lékaři do Ruska?

Nikdo mě ale neinformoval, neobdržela jsem e-mail ani nic takového".

Maruško, samas ale řekla, žes mail dostala a nečetla ho, protože měl závratných 1000 slov. Tak jak to teda je, kecalas před tím nebo teď?

Mařenko, to už tak bývá, že změny jsou ze dne na den. Nebo bys jako chtěla zakazovat meldonium postupně? Jak by to pak probíhalo? To mě moc zajímá.

Já ti tu skvělou budoucnost přeju, Marie, jen bacha, ať ti nerupne hercna, když to sebe od 19 cpeš léky na srdce jako lentilky.

To, že 10 let dostává na prdel od Sareny i nadopovaná je fakt sranda. Znamená to, že je meldonium buď na ho.vno nebo Serena bere něco lepšího, ale není tak blbá, aby se dala chytit, to musí být pro Marii frustrující.
Reagovat
kada.tom
až na tu poslední část se mi honilo hlavou skoro totéž :-)
Reagovat
Tornes
DO háje... Takže podle tebe Šarapová teď přiznala, že dopuje a hrdě hlásí, že dopovat bude dál? Ta je teda megachytrá, jen co je pravda.

Jestli to spíš nebude tak, že pro braní meldonia měla nějaké lékařské důvody, ať už jakékoli?

A než někoho začneš osočovat ze lhaní tak se nauč číst. Zde mluví o mejlu od ITF/WTA, mejl dostala od WADA.
Reagovat
cheeky
Legální doping je sice legální ale pořád doping. S chytrostí to nemá nic společnýho. Cejch dopingové hříšnice už jí zůstane tak jako tak. Takže teď nastupuje role ukrivděné hrdinky, která si hrdě stojí za svým.

Kdyby měla pro braní meldonia skutečný zdravotní důvod, tak si zažádá o výjimku a může ho vesele brát dát. Spousta sportovců má výjimku na jinak zakázané substance.

Číst se nauč ty "Na druhou stranu itf a DALŠÍ ORGANIZACE měly povinnost mě informovat.
Reagovat
Tornes
Tak si dočti o větu dál a možná ti to dojde. Marie mluví o sportovních asociacích - "Ostatní asociace a federace".

Legální doping - předpokládám, že máš na mysli že to je PED. Máš nějaký důkaz? Sem s ním. Nemáš? ...

Teď i kdyby měla stokrát dobrý zdravotní důvod brát meldonium tak jí ho nepovolí, protože tím by ze sebe udělali naprosté pitomce.
Reagovat
cheeky
Jo, ona nečetla dopis od WADA ale of itf by to určitě četla.

Důkaz? Ty stovky sportovců, co to brali. Nikdo nebude brát něco, co neúčinkuje. Jen doufám, že mi nebudeš tvrdit, že najednou mezi sportovci vypukla epidemie raných příznaků cukrovky, nedostatku hořšíku a srdečnních problémů, která se zbytku populace vyhnula.

A taky Maria, která sama řekla, že před důležitým zápasem zvedala dávky.

I když je tedy možné, že se během tenisových zápasů rapidně zvyšuje riziko vzniku cukrovky a hořčíkového deficitu. A ještě ne během všech, ale jenom během těch významných...tak milé děti večerníček skončil, hupky hupky do postýlek a zítra vás čeká další díl pohádky "Kterak zlá saň Wada nevinné princezně Marušce mnohá příkoří činila"
Reagovat
smazaný uživatel
hlavně už hlásila všechno,co brala ,ale meldonium ne.To byl hlavní důvod,proč jí napařili 2 roky
Reagovat
Tornes
Důkaz - to je snad důkaz? Viz moje konverzace níž s VISem. To je přesně ten "důkaz" na kterém to celé stojí a který je ve skutečnosti naprosto směšný. Dle tohoto "důkazu" je banán PED, o bezlepkové stravě ani nemluvě. A nezapomeň na rohlík.

Sportovci obecně svoje tělo musí řešit úplně jiným způsobem než zbytek populace. Například takovým astmatem trpí násobně více sportovců než normálních lidí, protože vrcholový sport podporuje podmínky jeho vzniku. Stejně tak choroby srdce a selhání srdce je mezi sportovci násobně častější než u běžné populace. Tudíž by bylo logické, kdyby sportovci dělali něco, čím by se mohli bránit.

A ve skutečnosti se riziko selhání srdce samozřejmě zvyšuje tím víc, čím větší je námaha. Tudíž například při tenisovém zápase. A u tenisového zápasu, který má být dle očekávání težší, bude námaha pravděpodobně větší => větší riziko a tedy logicky větší snaha se bránit. Velmi jednoduché, milý Watsone.

Ty tvrdíš, že to jako prevenci rozhodně brát nemohla, protože... ? Argument jsem nějak nenašel.
Reagovat
VlS
To je hodně tendenční argumentace.
Reagovat
Tornes
Která část přesně? Nebo myslíš všechno, co jsem napsal?

A jinak částečně tendenční to je, máš pravdu. Protože reaguji na tendenční argumenty cheekyho. Jak se říká, na hrubý pytel hrubá záplata.

Obecně u soudů platí in dubio pro reo. Tady většina z vás prosazuje opak a kdykoli má pochybnosti, přidá je k tíži obviněnému.
Reagovat
Haitik
Ale proč by si Maruš žádala o zdravotní výjimku, když to 10 let bylo legální? A to se dostáváme k tomu, co řekla a to, že to nevěděla, že to bude od roku 2016 nelegální
Reagovat
smazaný uživatel
A proč se nesvěřila svému týmu, když to bylo deset let legální?
Reagovat
Haitik
No někteří členové jejího týmu to nevěděli.. Yuri a Max.. Že věřila tomu špatnému člověku, tak to se stalo no..
Reagovat
smazaný uživatel
věděli to jen DVA členové. Nepřijde ti divný, že to žádnému doktorovi nenahlásila, ani při žádné zdravotní kontrole se nezmínila, že to bere?
Reagovat
cheeky
myslím teď, proč si o ní nepožádá místo hledání náhrady?
Reagovat
Haitik
Jo tak to nevím.. Třeba, když tě chytí, že to bereš nelegálně, tak už se na to zdravotní výjimka vzít nedá.. :D To nevím no..
Reagovat
aligo
Navrhuji kokain ;)
Reagovat
smazaný uživatel
ten je nelegální
Reagovat
aligo
Ale co když ji o tom nikdo přímo neinformoval? Emaili ona nečte
Reagovat
gigin
Já slivovicu.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak hlavně pozor, aby ten náhradní lék zase WADA nezakázala. Četl jsem článek, že místo zrušení dostala od MOV víc pravomocí, z toho teda odvázanej nejsem. Tresty už ale namísto jednotlivých federací bude vynášet CAS, což je naopak dobrá zpráva...
http://www.ceskatelevize.cz/sport/ostatni/342004-wada-dostala-vice-pravomoci-mela-by-dozorovat-testovani-sportovcu/

A co se týče toho případného pískotu a dalších nesouhlasných reakcí: Jsou lidi, které to naopak vyhecuje. Troufám si říct, že Masha patří mezi ně. :)
Reagovat
kada.tom
to by byla docela sranda, kdyby třeba na RG nebo Wch (pokud tam dostane WC) znova Rusku nachytali ... odhaduju, že pak už by jí nepomohla ani svěcená voda :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Řekl bych, že podruhé si na to Masha dá velký pozor. Každopádně pokud WADA zase bezdůvodně zakáže další lék (několik lékařských studií prokázalo, že meldonium nemá žádný vliv na sportovní výkon - viz rozhodnutí CAS), tak už to bude hodně k zamyšlení...
Reagovat
kada.tom
tak bezdůvodně to asi nebylo ... nic se neděje bezdůvodně :-)
ale souhlasím, teď už si Sharapova a její tým dá pozor (byť to se tak nějak předpokládalo i do ledna/března letošního roku)
Reagovat
smazaný uživatel
https://twitter.com/Qetusi92/status/783402670132490241
Reagovat
kada.tom
viz příspěvek níže (od: aligo)
Reagovat
smazaný uživatel
Viz reakce na aliga. :D
Reagovat
aligo
Nutno podotknout že většina studií o neskodnosti procházela buď z postkomunistických zemi a nebo byly v blízkém spojení s výrobcem, někdy i obojí...
Reagovat
smazaný uživatel
Dr. Don Catlin ani Dr. Ford Vox nejsou z postsovětských zemí, ale z USA. To samé profesor Michael Joyner z Mayo Clinic v Minnesotě, který řekl to samé.
Reagovat
kada.tom
aligo jasně psal o většině, nikoliv o všech studiích ... a to, že většina jich je různým způsobem pochybná, zpochybnit nelze :-)

ale je jasné, že ty si budeš mlít stále svou :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Já se opírám o zdroje, aligo a ty o nějakou svou "pravdu". Krom toho, ani studie z postsovětských zemí nemusí být nutně špatná. Ale chápu, že na politologii ti možná v tomto ohledu vymyli mozek...
Reagovat
kada.tom
nesváděj to na politologii :-D zrovna já patřím mezi ty, kteří se na postsovětský prostor a Rusko samotné nedívají skrz prsty :-)

je ale zároveň fakt, že je třeba se mít před tímto prostorem ještě nějakou dobu na pozoru a nepřijímat vše tamní za samozřejmé, což ale platí obecně :-)
Reagovat
FulnekUltras
a proto se musíme mít ještě víc na pozoru před antiruským proamerickým prostorem, jehož jsme momentálně nucenou součástí
Reagovat
kada.tom
tak určitě :-D
beru to tak, že to je tvůj osobní názor, avšak pak napiš v množsním čísle :-)
Reagovat
FulnekUltras
nejsem rozhodně sám
Reagovat
kada.tom
ale taky ne všichni sdílejí názor podobný tvému
Reagovat
FulnekUltras
99,9 % mě taky nikdy nebavilo... ;)
Reagovat
kada.tom
ani mě ne :-)
Reagovat
Tornes
Já souhlasím, že je třeba se mít o něco více na pozoru. Ovšem na druhou stranu, ukaž mi jedinou studii, která by tvrdila, že meldonium je PED. Já takovou ještě neviděl.
Reagovat
VlS
Viděl jsem dokument WADA, kde rozhodnutí zdůvodňují tím, že je stále větším počtem sportovců používáno s cílem zvýšit výkonnost. Wada neprohlásila, že skutečně výkonnost zvyšuje. Podle autora by měla zvyšovat vytrvalost a zlepšovat regeneraci. A můžeme se bavit do nekonečna, co všechno je výkonnost. Koks ani mariánka taky nezvyšují výkonnost, přesto na seznamu jsou. Zeptej se Martiny Hingis, jestli jí šňupec ( který ona nikdy nepřiznala) v něčem pomohl, nebo Rimši Gasqueta.
Reagovat
Tornes
A předpokládám, že ti sportovci to WADA asi řekli, že to berou pro zvýšení výkonnosti, že ano? Už vidím tu anketu: Napište, které lékařské prostředky využíváte a z jakého důvodu a jak tam ti sportovci vypisují - "meldonium - pro zvýšení výkonu".

Ta věta by se dala přeložit - "spousta sportovců to bere, my sice nevíme co to dělá, ale když jich to tolik bere, tak to musí být kvůli zvýšení výkonnosti." Prevence totiž neexistuje.

V podstatě jsi tímhle jen potvrdil, že banán by měl být PED a okamžitě zakázán.
Reagovat
VlS
A zvyšování vytrvalosti a zrychlování regenerace je, nebo není PED?
Zatím jedinej českej sportovec přiznal, že to bral za účelem zlepšení výkonnosti. Navštiv stránky Českého antidopingu ( dostal 4 roky)
Reagovat
Tornes
Nutno ovšem také podotknout, že studii ukazující na meldonium jako PED jsem neviděl ani jednu.
Reagovat
VlS
Mám pořád stejnou jednoduchou otázku - proč to kurňa ty lidi do sebe cpou, když to nemá žádnej účinek? Na to jsem odpověď pořád neslyšel. A znovu opakovaná cukrovka a teď navíc nedostatek hořčíku. Monty, nechceš jí pislat paletu Magnesie? Pro tenhle účel by ti ji producent dal zadara a určitě by zapkatil i přepravu.
Reagovat
smazaný uživatel
Už jsem ti odpovídal tady (např. 04.10.2016 18:02) a nějak mi uniká smysl, proč bych se s tebou měl na tohle téma dál bavit. Z mého pohledu ses v té diskusi totálně odkopal...
http://www.tenisportal.cz/zpravy/sarapovova-uspela-s-odvolanim-vratit-se-muze-uz-v-dubnu-19141/
Reagovat
VlS
No, odkopanej jsi ty, a už dávno. Znovu - proč to ti ludi berou? ( Nemyslím jen Marii)
Reagovat
Tornes
Třeba ze stejného důvodu jako většinou na oběd nejí vepřo-knedlo-zelo.

Jednoduchý důvod je prevence. A čistě teoreticky by to například mohlo být důvodem, proč jsem při zběžném projetí webu našel jen jednoho ruského sportovce, který umřel na selhání srdce (a o jiných jsem věděl i z hlavy o několika) (Ale nemám žádnou statistiku).

Může být spoustu důvodů, proč brát meldonium i když by to nebylo PED.
Respektive když parafrázuji tvůj dotaz, proč tolik sportovců jí banány, když to není PED? Je to snad důkaz, že banán je PED?
Reagovat
Tornes
A ještě k těm banánům - to je vlastně docela dobrej příměr, protože hlavní argument WADA byl právě ten, který uvádíš ty - když jich to bere tolik, tak to přece musí být PED. A ve své podstatě to byl argument, na jehož základě meldonium zakázali. Takže... příště banán?
Reagovat
VlS
Jsem 60+ a ptal jsem se doktora, jestli si mám koupit prostenal, na který je furt reklama. Řekl mi, že prevence nemoci, která nevznikla pomocí medikamentů je totální blmost a pomůže jen zisku farmaceutických firem. To je něco jiného, než zdravý způsob života. Ty bereš nějaký léky na něco preventivně? Pokud ne, proč ne?
Reagovat
smazaný uživatel
to KGB neprozradí
Reagovat
VlS
Jen jedna věc - pořád neodpivídáš na otázku, proč to berou. Normální pizitivní odpověď, ne hypotézu.
Reagovat
Tornes
Dobře, tak ty mi odpověz na otázku, proč tady píšu. Ne hypotézu, odpověď. A pravdivou.

Nemůžeš na to odpovědět stejně jako nemůžu já odpovědět na to proč to berou. Protože to samozřejmě nevíš. Nikdo nevidí jiný do hlav a do motivací. Vše co můžeme nabídnout je hypotéza. Že to berou pro zvýšení výkonu je hypotéza. Že to berou z jiného důvodu je hypotéza. Nic než hypotézu nikdy mít nebudeme, pouze se na základě faktů můžeme rozhodnout, kterou hypotézu považujeme za pravdivou či alespoň pravděpodobnější.

Viděl jsem několik studií, v nichž vyvraceli hypotézu č.1 (PED), neviděl jsem žádnou, ve které by vyvraceli hypotézu č.2 (něco jiného). Dokonce i v oficiálním odůvodnění je "no mysleli jsme si, že hypotéza č. 1 by možná mohla být pravdivá" a nic víc.
Reagovat
VlS
No, a Ruská armáda to nakupovala pro vojáky ve vysokohorským prostředí místo lentilek (mimochodem, na armádní zakázku to vzniklo) ? Ale je to opravdu irelevantní, fakt je, že je to na seznamu zakázanejch látek a tím to prostě končí. Stejně jako fůra dalších.
Reagovat
Tornes
No však prevence je zcela legitimní důvod i u armády. Když máš vyšší zátěž, tak víc než oceníš třeba snížení rizika selhání srdce řekněme o padesát procent, ne?

Ano, je to zakázaný. Momentálně tečka a špatně. Ale nebylo. V té době tečka a v pořádku.

Udělala chybu? Ano. Bylo to úmyslné? Za mě ne.

Neberu žádné léky preventivně (ani jinak), protože jako zdravý mladý muž momentálně nic nepotřebuji.
Reagovat
blixa
No konečně někdo, kdo má v hlavě mozek a ne nasráno nebo zatemněno nenávistí. To potěší ;-)
Reagovat
Lunej..
Jen proto,ze mam svuj nazor jiny nez ty mam v hlave nasrano?
Reagovat
blixa
Jsou tam dvě varianty, záleží co si vybereš :D
Reagovat
Lunej..
Marfusa je mi ukradena, jako nevinnou ji nepovazuju, takze mam mozek :P:)
Reagovat
blixa
Mě je Marfuša v podstatě taky ukradená, ale neskutečně mě sere WADA a její přístup k dopingu.
Reagovat
Fandina
Takže vlastně tvůj boj je boj proti tvůrci pravidel. Tak to je házení hrachu na stěnu. Nemáš šanci. Oni mají moc, ty se musíš podřídit, když chceš v té společnosti existovat.
Reagovat
FulnekUltras
no hlavně že se tomu říká "svoboda a demokracie" ;)))
Reagovat
Fandina
Tomu se říká tvorba pravidel. A ty se tvoří v každé společnosti. Záleží o jakou se jedná. U komunistů strana, v demokracii zvolený parlament. A svoboda s tím nemá nic společného.
Reagovat
slacker
tvorba pravidel = diktat jednech druhym
Reagovat
Fandina
souhlas, že bys nebyl tak hloupý, jak vypadáš?
Tvorba pravidel je přesně to co píšeš. Vymezování prostoru pro jedince, kde se může v té společnosti pohybovat v rámci pravidel.
Reagovat
slacker
a diktat druhych je neco cemu se skutecne svobodny clovek nemusi podvolovat.
Reagovat
Fandina
Nemusí dodržovat nic, ale pak se nemůže divit, že ho společnost vyloučí, když nectí její pravidla.
Reagovat
slacker
mam podobny nazor na tuyto "kauzu" jako bliza a stejne si myslim ze ma (blixa) v hlave nasrano modre.
Reagovat
kada.tom
Tak samozřejmě, že musí najít něco, co jí nahradí meldonium, aneb jedno nahradit druhým :-)
Reagovat
Krisboy
kdo hledá, najde.
Reagovat
Krisboy
Hoňty25 ti rád pomůže.
Reagovat
smazaný uživatel
Zalez do kanálu.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist