Šarapovová: Měla jsem pozitivní test na meldonium

7. 3. 2016, 21:00
Aktuality 832
Maria Šarapovová na mimořádné tiskové konferenci v Los Angeles oznámila, že měla pozitivní test na doping. Konkrétně na meldonium, které se na seznamu zakázaných látek objevilo teprve 1. ledna 2016. Ruská tenistka prohlásila, že tímto způsobem s tenisem skončit nechce a věří, že se na kurty znovu vrátí. O výši trestu ITF zatím jedná.
Profily hráčů
Maria Šarapovová

Světová sedmička Maria Šarapovová včera svolala mimořádnou tiskovou konferenci a spekulovalo se, co chce světu oznámit. Operace, konec kariéry, těhotenství či další tenisový prejekt? Nic z toho, pravý důvod očekával asi jen málokdo.

Osmadvacetiletá Ruska, vítězka pěti grandslamů a bývalá světová jednička, prý měla pozitivní test na doping. Konkrétně na látku meldonium, kterou dlouhodobě užívala, ale na začátku letošního roku se objevila na černé listině.

O závažném prohřešku se rodačka ze Sibiře dozvěděla teprve před pár dny v dopise od mezinárodní tenisové federace (ITF). Vzorek odevzdala 26. ledna po porážce ve čtvrtfinále Australian Open se Serenou Williamsovou. Od té doby kvůli zranění předloktí nehrála.

"Meldonium beru od roku 2006 kvůli nedostatku hořčíku a nepravidelnému srdečnímu tepu. A také jako prevenci proti cukrovce, kterou v rodině máme. Brala jsem ho pořád, protože jsem díky němu byla zdravá. WADA (World Anti-Doping Agency, pozn.) látku umístila na seznam zakázaných teprve letos v lednu," vysvětlovala své provinění Šarapovová se slzami v očích.

Chybu však bere pouze na sebe, upravený seznam látek totiž obdržela na konci prosince, ale nezkontrolovala ho.

"Udělala jsem obrovskou chybu. Dne 27. prosince jsem dostala dopis od WADA... se změnami pro rok 2016... a já se na ten seznam nepodívala. Zklamala jsem fanoušky, moc se jim omlouvám," sypala si popel na hlavu Šarapovová, která před novináře přišla v černém oblečení a zdržela se jen pár minut.

Příchod Šarapovové v čase 43:10:


Na meldonium už letos bylo pozitivně testováno i několik další sportovců z východu Evropy. Přistiženi byli ruská krasobruslařka Jekatěrina Bobrovová, ruský cyklista Eduard Vorganov či ukrajinští biatlonisté Olga Abramovová a Artěm Tyščenko.

Šarapovová: Chci znovu hrát
Jak dlouho bude Šarapovová pykat, zatím není jasné. ITF o délce trestu jedná. Tenistka analýzu vzorku B požadovat nebude, tenisová federace jí prozatím zastavila činnost od 12. března.

Podle ruských zdrojů může za užití meldonia následovat až čtyřletý zákaz činnosti, "Je to pro mě všechno nové, budu spolupracovat s ITF," slíbila Šarapovová, jež zároveň dodala, že po vypršení trestu se chce vrátit. 

"Nechci ukončit kariéru tímto způsobem. Kdybych chtěla oznámit konec, nedělala bych to takovým způsobem - v hotelu v Los Angeles s ošklivým kobercem," pobavila publikum.

"Moc doufám, že budu mít další šanci si ještě zahrát tuhle hru," přeje si Šarapovová. "Ještě nevím, kdy se vrátím na kurty. Vše záleží na tom, jak dlouho se potáhne proces s mezinárodní tenisovou federací. Vím, že teď musím přijmout následky." 

Kariéru Šarapovové poznamenala častá zranění. V roce 2008 podstoupila operaci pravého ramena a skoro rok nehrála. Od loňského Wimbledonu se objevila jen na čtyřech akcích, neboť nejprve laborovala se zraněním nohy a od letošního Australian Open nehrála kvůli problémům s předloktím.

Šarapovová vyhrála svůj první grandslam už ve svých 17 letech, když v roce 2004 dobyla Wimbledon. O rok později se stala světovou jedničkou. V sezoně 2006 vyhrála také US Open, v roce 2008 triumfovala na Australian Open a v roce 2012 zkompletovala sbírku grandslamovýh trofejí na Roland Garros, které předloni vyhrála podruhé.

Ve sbírce má celkem 35 trofejí na okruhu WTA. V roce 2004 vyhrála také Turnaj mistryň a před čtyřmi lety v Londýně vybojovala olympijské stříbro.

Šarapovová je i díky příjmům z reklam už několik let nejbohatší sportovkyní světa, která si jen tenisem vydělala přes 36 milionů dolarů. Proslavila se také vlastní značkou bonbonů Sugarpova.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

832
Přidat komentář
smazaný uživatel
Tady lze vidět, ze ackoli nas spojuje přehnané fandeni Petre, nemela bych tady s kolegou dole co říct. Typicky hloupe reci Slusneho Cecha s absolvovanou Vysokou skolou zivota.
Reagovat
FulnekUltras
Kanál Maryško? ;)
Reagovat
FulnekUltras
Už jen tento samotný titulek, kterým od včerejška prakticky všechna euroatlantická média včetně českých vydatně bombasticky krmí svůj "občanský" kanónfutr, naprosto dostatečně dokládá, O CO a hlavně KOMU v této kauze především JDE.
Reagovat
Fandina
Nelíbí se ti pravda? Že to dělali? Vadí ti ten fakt?
Reagovat
FulnekUltras
Vůbec se mi nelíbí ZÁMĚRNÉ SPOJOVÁNÍ těchto dvou věcí právě teď a s "plnou parádou" - to je snad z příspěvku jasné.
Reagovat
Fandina
Mně se zase nelíbí lidi, kteří za vším vidí spiknutí.
Reagovat
FulnekUltras
Ono to je vidět ne za něčím, ale přímo. ;)
Reagovat
Fandina
Já mám ráda lidi, kteří vidí a popisují věci jasné, ne spekulanty, ty kteří mluví o věcech nepodleožených, dohadách, tak jak si to představují, že to je, ale být může úplně jinak.
Reagovat
FulnekUltras
Ten záměrně zavádějící titulek výše není spekulace, ale bohužel současná mediální realita.
Reagovat
Fandina
To samozřejmě. Kdysi jsem absolvovala mediální školení. Titulek, úvod a závěr je prostor, jak nasměrovat čitatele kam chceš.
Reagovat
FulnekUltras
Doufám, že Maria možná ještě - stejně jako ruští atleti ;) - Rio stihne a třeba tam i něco uhraje.
Reagovat
Fandina
Tak to není opět moje starost. Jak jsem psala, já to neovlivním, já jen komentuji věci, jak to vidím. Samozřejmě, že příjemné to nikomu z nich není. Brát něco, co je na seznamu zakázaného je chyba.
Reagovat
FulnekUltras
Ti hňupové už nevědí co by i skrz OH. Před dvěma lety načasovali k ZOH převrat na Ukrajině, před Riem zas alespoň špiní Rusko cestou "dopingovou". V uvozovkách proto, že o boji s reálným dopingem nemůže být v daném případě ve srovnání s některými jinými ani řeči.
Reagovat
George_Renel
A ještě poslali komáry do Brazílie :-)))))
Reagovat
FulnekUltras
Mandelinka se tam prý neosvědčila. ;)))
Reagovat
smazaný uživatel
Obvykle proti tobě nic nemám, ale tohle už je slušná paranoia..
Reagovat
FulnekUltras
Píšu tady o dopingu už docela dlouho - Maša mi k němu pasuje jen tak "v mezích běžné normy". Zato jiné velké ryby si zatím v klidu lebedí dole u dna.
Reagovat
FulnekUltras
spíš jedna velryba... ;)
Reagovat
themimone
O.o
Reagovat
smazaný uživatel
Zlobíš mě, že furt dáváš góly, ale stejně Klotenu nepomůžeš... :D
http://www.livesport.cz/zapas/8naVR0ah/#prehled-zapasu
http://www.livesport.cz/zapas/r5VC9JqO/#prehled-zapasu
Reagovat
Frick
Vidíš, Blixo? To neni po nějakym náckovi, ale podle mym oblíbenym hokejistovi.

Real: Je to zkratka jednoho mého starého nickname, kterou mi (mimoděk) vymyslel Lubor Mach, (aspoň svého času) největší český Simpsonolog.
Reagovat
blixa
Já jsem o tvém nicku nikdy nespekuloval, ani jsem mu nepřisuzoval fašistický původ. Na tobě mě serou úplně jiné věci :D
Reagovat
gigin
To jsem byl já a Vuk.
Reagovat
Frick
Ok, tak to se Blixovi omlouvám.
Reagovat
smazaný uživatel
To jsem si spravil chuť. :) V pátek na Královce to dorazíme! Kdo nemáte co dělat, tak určitě přijďte. Hraje se od 19 hodin, vstupenek je dost. :D

Tady je svět ještě v pořádku...
Reagovat
VlS
Tynda i Katka hladce do MD
Reagovat
Frick
Tak třeba se zase začne více dařit. Tohle je dobrý přílslib.

Byť samozřejmě - na los si obě nemohly stežovat.
Reagovat
EllNino
každopádně 9 holek v hlavní soutěži je dobrý počet :)
Reagovat
Frick
10%
Reagovat
smazaný uživatel
Četl jsem, že při konání dopingové kontroly každý sportovec musí uvést, co v danou chvíli užívá. Pokud je to tak, tak je mi záhadou, že se na Mariin přestupek přišlo ne hned přečtením formuláře, ale až provedením krevního testu -a zatím všechno ukazuje, že na to přišli až díky testu. To by totiž znamenalo, že to Marie zapomněla uvést. To máme hned dvě opomenutí najednou. Což je přinejmenším zvláštní a je to každopádně přitěžující okolnost.
Reagovat
Aussie
Mně to vrtá hlavou také.
Potom je tu i tento zajímavý článek:

http://www.sport.cz/ostatni/tenis/clanek/756682-doping-sarapovove-pouzivali-soveti-v-afghanistanu-vyrobce-nechape-jak-dlouho-ho-brala.html#hp-sez
Reagovat
smazaný uživatel
Pěkně. :) Ještě Katka E. by mohla zabrat...
Reagovat
smazaný uživatel
Zabrala. :)
Reagovat
sprchon
https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/f8/3e/13/f83e13fc005394433a6a76a793f11042.jpg

Výtečně. :)
Reagovat
sprchon
Reagovat
smazaný uživatel
:)
Reagovat
Frick
https://pbs.twimg.com/media/CdDG53iXEAAhbbe.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
Jako dobrý, ale tvoje Meidlonium mě pobavilo mnohem víc... :D
Reagovat
VlS
kvalda IW v důležitosti až za aférkou MŠ a oslavami MDŽ :-((
Reagovat
smazaný uživatel
A čtvrtfinále Euroligy v basketu... :D
Reagovat
smazaný uživatel
ja se obejdu i bez TP, sleduju si Harryho na livku.. :-)
Reagovat
VlS
:-))
Reagovat
smazaný uživatel
yeeees! Come on! ;-)
Reagovat
Fandina
je zasnoubený, tak třeba chytne druhou mízu

06.03.2016 15:02Harrison se zasnoubil se sestrou McHaleové

Třiadvacetiletý Američan Ryan Harrison oznámil, že se zasnoubil s bývalou tenistkou Lauren McHaleovu, starší sestrou 61. hráčky světa Christiny McHaleové. "Jsem nadšený, že zbytek života strávím s touto dívkou," napsal Harrison na Twitter.
Reagovat
smazaný uživatel
super, takove zivotem jeste nezatizene... ale ve triadvaceti snad stale jede na prvni mizu.. :-))
Reagovat
Fandina
to je fakt, ten příměr se mi nepovedl, tak nový impulz v tenise
Reagovat
smazaný uživatel
22:00, pripominam dnes losovani do skupin;)))
Zustalo jedno volne misto...tak jen kdyby nekdo chtel.
Psat do vzkazu...
Reagovat
smazaný uživatel
Zatím Katka i Kristýna dobře.
Reagovat
Frick
16:1 na gemy :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Konečně jdu dneska dělat něco pořádnýho... USK PRAHA!!! #PřivezteMečbol
http://www.ceskatelevize.cz/sport/micove-sporty/basketbal/328597-zive-usk-hraje-uvodni-zapas-ctvrtfinale-proti-italskemu-schiu/
Reagovat
lars
ty ted nebudes "tlacit" Katku ?
Reagovat
smazaný uživatel
Budu, Elhotovou. :D
Reagovat
George_Renel
Biatlon zítra kvůli hrozící mlze již ve 13 hod, přenos o půl hodiny dříve.
Reagovat
sprchon
Dík za info. :) Já tuhle změnu uvítám, trefí se mi to tak do volna ve škole.
Reagovat
VlS
Hmm, mě do porady :-((
Reagovat
Frick
Morálně mnohem lepší než daňové odklony. Pro mne ano.
Reagovat
smazaný uživatel
:DDD

Prosím tě, radši mi řekni, jak se těšíš na Univerzitu Slavia s Bárou Votíkovou? :)
Reagovat
Frick
Snad bude zase záznam.
Reagovat
smazaný uživatel
To doufám. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak tys byl vždycky mimoň, takže žádné překvapení. :-))
Reagovat
kada.tom
Letos tam budou uvedeni Justine Henin a Marat Safin :-)
Reagovat
Kozoroh
Helena Suková opět nic :-(
Reagovat
Kozoroh
Na letošní tenisovou sezónu budou dost možná tenisoví historici a fanoušci vzpomínat jako na "rok skandálů". Těsně před AO vypukla sázkařská aféra, dnes tu máme dopingovou kauzu kolem jedné z největších hvězd současného tenisu - Šarapovovové. Užila látku , která je zakázaná od letošního ledna. Je velmi zarážející, že e-mail agentury WADA přehlédla. Na to, že je prezentováná jako super-profesionálka je toto od ní školácká chyba.
Jinak bych chtěl touto cestou reagovat na komenty dole od Stana Borowitze, Vlka a dalších, kteří za nejlepší řešení boje s dopigem považují zrušení tohoto boje a legalizování dopování. Pánové, tímto byste čerta vyhnali ďáblem. Bylo by to stejně zvrácené, jako legalizovat korupci v politice. K oběma jevům dochází, to se prostě popřít nedá, ale bojovat proti těmto špatnostem se musí. Legalizovat dopování je jednoduché řešení a jednoduchá řešení nejsou vždy na místě.
Reagovat
FulnekUltras
Nakonec i tu domácí prostituci je třeba provozovat tak nějak s rozumem. ;)
Reagovat
turista
Peníze, které utratí WADA za nesmyslnou buzeraci sportovců by bylo třeba přesměrovat na léčbu malignit. Tam chybějí.
Reagovat
FulnekUltras
Na tento a podobné účely bych ty prachy neváhal dokonce ani odklonit.
Reagovat
Stan_Borowitz
Podle mne mícháš hrušky s jabkama, profesionální sportovci neovlivňují nakládání s věřejnými prostředky. Jestli vyhraje nadopovaný nebo nenadopovaný tenista zápas je něco úplně jiného, než když o miliardové veřejné zakázce rozhoduje uplacený vs. čistý politik nebo úředník.

Profesionální sport je soukromý podnik, sportovci si dopingem ničí akorát svoje vlastní tělo. Jak říkám, jsou to dospělí lidi, ať se rozhodnou sami, ale ať to přiznají. Pokud by se jasně vědělo, kolik má v sobě kdo jakého svinstva, měli bychom všechny informace a každý by se mohl rozhodnout, koho podpořit (a to i finančně). Já bych třeba sponzoroval ty, kteří by ty nálezy měli co nejnižší, i kdyby byli na 150. místě. A myslím si, že nejsem sám.
Reagovat
tmora
Maria je bojovnice jako málo která jiná hráčka - a to dělá z tenisu super zážitek. Téměř všechny její zápasy jsou řežba od začátku do konce. Říkejte si co chcete , ale koupený lístek na Máriu jsou dobře investovaný peníze..žádná nudná pinkálistka... #IStandWithMaria
Reagovat
smazaný uživatel
Jojo, o ruských sportovcích je známo, že jsou to všichni srdcaři... :-) #meldonium
Reagovat
smazaný uživatel
Počkaj si až keď sa vráti a bude hrať čistá. To už rezbu neuvidíš..
Reagovat
slacker
Pockejte az zakazou oxid vodny
Reagovat
smazaný uživatel
A co teprv dihydrogen monoxid :-p
Reagovat
smazaný uživatel
A co teprve H2O! To bude průšvih!
Reagovat
BooOoo
hhhhhhhhh moooc ftipny...
Reagovat
BooOoo
hhhhhhhhh moooc ftipny...
Reagovat
smazaný uživatel
https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xlt1/v/t1.0-9/12670768_958510074231563_7892533617824169537_n.jpg?oh=7ddfffdaa48618fc8dddda8d1ab88a80&oe=575FFDE7&__gda__=1469536758_90c2a97744fd74a762285494cde7c7f2
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.myjsmetenis.cz/zajimavosti/1075-kyrgios-po-daviscupovem-vikendu-vyostril-vztahy-s-tomicem
Reagovat
gigin
Zlatý Kokki.
Reagovat
patriks
Tady píšou o tomto léku http://ona.idnes.cz/jak-pusobi-meldonium-0rr-/zdravi.aspx?c=A160308_135537_zdravi_pet

Asi to těžko mohlo zvyšovat výkon.
Reagovat
themimone
2015 study revealed that 724 of 4,316 Russian athletes tested were found to have meldonium in their system.

v Rusku evidentně mají sportovci problémy se srdcem...
Reagovat
smazaný uživatel
Kdyby to nemělo kýžený efekt, asi by to nebylo tak rozšířené.
Reagovat
Tornes
Je třeba velký rozdíl mezi zvýšeným výkonem (dle sportovce žádaný, avšak také zakázaný) a celkovým zvýšeným zdravím (dle sportovce žádaný a celkově nezakázaný)...
Reagovat
smazaný uživatel
To ano. Ovšem podle toho článku to pozitivní vliv na její zdraví moc mít nemohlo.
Reagovat
LukasH
Dobrý, nevidím do toho. Ale meldonium jako prevence cukrovky? To mi připadá jako velkej nesmysl.
Reagovat
smazaný uživatel
On to taky nesmysl je. Celé to vypadá jako narychlo vymyšlená báchorka.
Reagovat
slacker
Tohle vypzda zase jako narychlo zplacany komentar
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud vím, tak Masha nezmínila jenom cukrovku. Fakt mi to připadá tak, že by měla asi ještě mít vystudovanou medicínu, aby věděla, co jí doktor předepisuje... Úplně nejvíc mě na tom sere, že teď se bude až do 23. března spekulovat, házet na Mashu špína a bude do toho kecat kdekdo. Což už se taky děje.
Reagovat
smazaný uživatel
Máša hlavně nezmínila nic, na co by se ten lék hodil.
Reagovat
smazaný uživatel
Srdeční tep zmínila taky.
Reagovat
LukasH
Neočerňuju jí. Určitě jí kvůli něčemu ten lék dali. Jestli zbytečně nebo ne, to nevím. Zmínil jsem jen tu cukrovku. Jinak si myslím, jak už tu bylo řečeno, že kdyby brala schválně podpůrný látky, hodně pečlivě by si hlídala, co je zakázaný a co ne. Takhle to asi začala brát dávno a ze setrvačnosti až dodnes a všichni na to tak nějak zapomněli.
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud to mohli přehlédnout i u léku, který doteď brala legálně kvůli zdraví, stejně dobře to mohli přehlédnout i v případě dopingu, a to klidně i z totožného důvodu. Neříkám, že to tak bylo, jen že tohle není důkaz o nevině.
Reagovat
LukasH
jenže až do loňska to doping nebyl, takže je to vlastně jedno.
Reagovat
smazaný uživatel
Proti tomu nic nemám.
Reagovat
Tornes
Krásný příspěvek do debaty od BBC:

http://www.bbc.com/sport/tennis/35754677
Reagovat
Nancy_z
Hezky napsáno.
Reagovat
Nola
svatuskari, ktori tu odsudzujete Mashu, pozor, aby ste v buducnosti nemuseli obhajovat prave toho svojho favorita....
zaujimavostou isto je, skutocnost,, ze v poslednej dobe vacsinou ti prichytení pochadzaju z tzv. vychodnej Europy...Cilic, Troicki /sice mu doping nedokazali, ale cinnosti zakazali/ Marus.... v Amarike a zapadnej Europe su vsetci cisti ako lalie :D
Reagovat
brixner
A co uděláš, až se něco provalí...co já vím...na Novaka? Předhodíš nějaké jiné "oběti" zo západnej Európy či Ameriky? Západ-východ-západ-východ...Jestli jde o doping, je to jednoduše podvod a ten zaslouží tvrdý trest!! Tím se totiž obelhává i taková nejminiaturnější součástečka celého soukolí, jakou jsi Ty-obyčejný divák!
Reagovat
Nola
nepochopil si podstatu mojho prispevku...ja iba poukazujem na skutocnost, ze ti obetni barankovia pochadzaju z vychodneho bloku...a tentokrat si dovolili siahnut na velku hviezdu, aby nespustili lavinu obvineni a nakoniec sa neprevalili aj ine kauzy, zraneni sportovci lieciaci si nejake boliestky, tenisti pomaly v tenisovom dochodku behajuci po kurte ako srny....
Reagovat
FulnekUltras
ovšem poslední dobou už jen párkrát do roka - hlavně při GS ;)))))
Reagovat
smazaný uživatel
Ptákovina. "Západních" sportovců taky chytli dost.
Reagovat
lars
a koho chytli ze" zapadu" v posled. 3 letech
Reagovat
brixner
...dědovo páskem přes achillovky! A pořádně! Já Ti dám!
...a sebrat šňůru od nojbugu! Sakramenská děvčico!
A..a...a...
...teď vážně: Nejspíš příjdou na řadu různé, až konspirační teorie na téma - kdo co věděl či ne, kdo co měl vědět či ne, kdo co přečetl a nepřečetl, kdo co opomenul nebo patřičně neuspíšil, kdo měl ubrat na plynu a spousta a spousta jiných, v domnění, že velmi ovlivňujících, kliček. Jo, přesně takhle to bude, tohle se asi nedá jen tak zamést pod kobereček a mávnout rukou! V sázce je příliš a to nejen Mariina kariéra! Nejstrašnější na tom je ale jedna věc: Zainteresovaných "subjektů" je do toho namočeno až moc a příjde na řadu "mytí rukou", viz. akce NIKE a spol. Ať už je vina kdekoli, na konci bude pošpiněno vždy jen a jen jedno jméno-Maria! Jo, nefandím jí, ale přesto jako její "nefanoušek" píši-je mi jí líto...Všechno je to totiž jen špinavý byznys!
Brix
Reagovat
misa
Už před půl rokem ministerstvo informovalo všechny sportovní organizace, že meldonium bude zakázané. A ty měly informaci předat sportovcům. "Trenéři, lékaři, fyzioterapeuti a pracovníci svazu za to musejí nést zodpovědnost," upozornil Mutko na to, že u Šarapovové selhal také její realizační tým.

http://sport.idnes.cz/sarapovova-doping-rusky-ministr-sportu-mutko-meldonium-pes-/tenis.aspx?c=A160308_151005_tenis_bem
Reagovat
rib
Jsem ráda, že si někdo všiml faktu, že žádný přípravek se na seznam nedostane přes noc. Selhal Mariin tým, ale hlavně ona sama - nebo se pletu, že je už dávno svéprávná plnoletá?
Reagovat
lars
má pozitivní účinek na vytrvalostní výkon sportovců. Zlepšuje regeneraci, chrání před stresem a aktivuje CNS funkce.
mozna proto byla psych. silna ve vypjatich situacich v tenis. zapasu
Reagovat
smazaný uživatel
Nemůžu si pomoct, ale čím víc toho o tom všem vyplouvá na povrch, tím větší mám dojem, že ta historka s prevencí diabetu a léčbou nedostatku hořčíku je narychlo vymyšlená báchorka pro veřejnost.
Reagovat
janek_da
No jinak by Karlička nemohla hrát, to je jas
Reagovat
smazaný uživatel
az ted jsem si vsimla, janecku.. :-))) Pro me spesl snad, nikdy nejsem schopna precist CSN, zafixovane si Karlicku zasadne ctu jako CNS..
Reagovat
smazaný uživatel
http://sport.idnes.cz/tenis-doping-sarapovove-081-/tenis.aspx?c=A160308_151429_tenis_rou

Jestli už to sem někdo dával, tak sorry..
Reagovat
smazaný uživatel
http://sport.idnes.cz/doping-rusko-c99-/sporty.aspx?c=A160308_165203_sporty_rou
Reagovat
smazaný uživatel
téda, jestli já to taky nezačnu zobat...
Reagovat
brixner
jako zobou sojky? Ty dělají zob, zoby zob:-)) Ale to ostatní čamráci taky, no...Tak si zazobej a poreferuj, i do klávesnice se zobe-jako já ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
je už určite spravená aj so všetkými pečiatkami a dátumami.
Reagovat
mayday
OT - Jak dnes vidíte kvaldu v IW? Přemýšlím o Naře a Osace, ale těch zápasů je tam dost.
Reagovat
sprchon
Na ty Japonky není kurz a moc je neznám...
Já mám Wozniack - 1. set za 2.58
Ale hlavně doufám, že to Tynda dá. :)
Reagovat
sprchon
*Wozniak
Reagovat
mayday
Ten kurz moc není, to máš pravdu, ale hlavně Nara se mi zdá dobrá do akovky, přece jen tu Cepedo by asi měla lupnout. Zápasů je tam dost, ale nějak si nemůžu furt vybrat dva tři. Pro tu Wozniak mluví co, že smetla včera Konjuh?
Reagovat
sprchon
Taky tam udělala v roce 2014 OF, povrch by jí měl docela sedět, v žebříčku byla výš než Kiki a ta docela často prohrává první set, teď už pětkrát za sebou.
Reagovat
smazaný uživatel
S.Zheng, Siegmund, je to na mě asi až moc velká loterie.
Reagovat
sprchon
Parmentier už by mohla mít dost, ale za ten kurz bych se do Zheng nepouštěl... Jak říkáš, docela loterie. :D
Reagovat
smazaný uživatel
tak tak, ale ta Wozniak nemusí být špatnej nápad, možná zkusím set.
Reagovat
seshitec
samozřejmě že to brala vědomě, min. její doktor bohužel chybička se vloudila. A je jedno jestli si nepřečetli zakázaný látky před sezonou, což silně pochybuju oni musejí mít vše nastudováno do puntíku nebo to špatně přikryli jinejma látkama. Prostě doping.
Mimochodem takových nevinných už tady bylo a to ona ví tak se aspoň přiznala, ale to ji neomlouvá.
To měla radeji říct že si šnupla to bych ji odpustil :)))
Reagovat
smazaný uživatel
Nevinných jsou plný šatlavy.. ;-)
Reagovat
Frick
Hm, jak koukám na tvé jméno.... nefandíme tomu jednomu klubu?
Reagovat
seshitec
Fricku samozřejmě:)
Reagovat
Haitik
https://pbs.twimg.com/media/CdBv1YaWEAAvXue.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
Palec hore!
Reagovat
tmora
Spolupráce? https://twitter.com/WTA/status/707166483894239232
Reagovat
smazaný uživatel
Že by? Osobně bych byla docela ráda. Mohlo by to být dobré. Pozitivní impulz.
Reagovat
smazaný uživatel
potom by Lucka Šafářová musela spolupracovat s Jennifer Annninston...
Reagovat
smazaný uživatel
*Aniston, protože její superwoman je zase ona :-)
Reagovat
sprchon
No a ještě zbývá Aga. :D To by to dopadlo...
Reagovat
smazaný uživatel
Aspoň by na tom kurtu něco zazpívala... :D
Reagovat
sprchon
Kdepak, to je jen k MDŽ.
Reagovat
Frick
Pokud je to takovej zázrak, tak nebylo by to zakázaný mnohem, mnohem dříve?

Přísný dopingový kontroly přeci nejsou záležitostí posledního roku, ale spíše tak 25 let...

To jen k tomu, jak strašně jí to mohlo pomáhat.
Reagovat
George_Renel
Jenže ono se to již několik let zkoumá právě kvůli výkonnosti ruských sportovců. 3 roky zpátky pak velmi detailně.
Co se týče výkonnosti - v klíčových momentech stačí když je podpora o 3% oproti soupeři a je to. Že ten lék upravuje s zlepšuje výkonnost bylo dnes psáno již bezpočtukrát.
Reagovat
smazaný uživatel
Jde o to, že je to lék, který se používá v málo východních zemích. Prostě se o něm " nevědělo". Netestoval se. Si přestav, že by testovali na úplně všechno. Je to problém, jak jsem psala. Chytrolíni ve všech zemích jsou, byli a budou. Vždy najdou něco, co oficiálně není zakázáno, a jde zneužít.
Reagovat
Haitik
V 16:30 budou mít tiskovku Caro a Serena.. Prý se budou vyjadřovat k Marii.. :-)
To by bylo hustý, kdyby taky řekly, že to braly.. :DD
Reagovat
smazaný uživatel
To by bylo fákt hustý, kdyby měly taky ichs ( ischemickou chorobu srdce)! Nebo snad málo hořčíku či by byly ohroženy diabetem ?
Reagovat
tmora
zdroj?
Reagovat
Haitik
Jestli chcete někdo sledovat..

http://live.reuters.com/Event/Reuters_Live_Video/240022999

Ty tiskovky online nějakou jedou.. :DD
Reagovat
marekv
Obrovský příjmy a nemůže mít nějakého sekretáře, který se bude staret o různé věci okolo, například prostudování seznamu zakázaných látek ? Nota bebe v době, kdy tyto seznamy bobtnají a bobtnají ?
Reagovat
Frick
Takže pápá placko ze štafety? :-(
Reagovat
Frick
https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1686393238283315&id=1541133879475919
Reagovat
babolat.cz
jesika ji nahradí
Reagovat
smazaný uživatel
No bude muset. Uvidíme, jak se s tím popere.
Reagovat
George_Renel
Má přijet Barbara Tomešová.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to by byla dobrá varianta.
Reagovat
babolat.cz
Capriati má pravdu!
Reagovat
Hector21
tak určitě...
bývalá feťačka, zlodějka, po kariéře soudní jednání za stalking...

tady bych ten morální kredit určitě viděl...ten ručník by si Jenny měla dát tak maximálně na hlavu a to hodně mokrej
Reagovat
COMEON
trapna Capriati
Reagovat
Bastian
Je jasný, že ten přípravek brala stejně jako ostatní sportovci na výkon.
Ostatní indikace je u M.S. naprosto nesmyslná. Lék je určen pro těžce nemocné lidi s ischemickou chorobou nikoliv pro špičkové sportovce. Rovněž užití léku jako prevence diabetu nedává smysl. To jsou výmluvy. Přepdokládám, že lék ji léta ordinoval její lékařský tým. Nechápu ovšem, že ho včas nevysadili.
Marie je mi nicméně líto.
Reagovat
VlS
To je názor, který mi je blízký. Co je problém? Všichni se snaží do sebe cpát něco, co je udrží ( dostane ) do co nejlepší formy. Když čtu, že to deset let brala na výkon, tak se mi chce vykřiknout - potvora, patříjí to. ALE je tam ale. Ono to nebylo zakázané. Co když někdo teď zakáže bezlepkovou dietu, pomeranče, nebo kafe?
Neblížíme se k době granulovaných krmiv pro sportovce s certifikátem WADA?
Co to tak pozitivně ovlivňuje a jaká ( jak velká ) je výhoda tím získaná? Je to setina vteřiny na stovce, nebo vteřina?
Rozumím kontrolám antidopingu " in competition", které jsou zaměřeny na látky poskytující uživateli jasnou výhodu v soutěži. O těch jiných mám velké pochybnosti a myslím si, že naše reálná Farma zvířat už - bohužel - Orwella překonává.
Ale Marii nefandím, dejte ji 300 let bez možnosti podmíněného propuštění, nebo radši 500 let, ať je ta absurdita nezpochybnitelná.
Reagovat
sprchon
S tou Farmou zvířat souhlas.
Reagovat
smazaný uživatel
vcera som si to precital,dal som to na jeden hlt a uz sa neurazim ked mi niekto povie somar
Reagovat
smazaný uživatel
To je ovšem ad absurdum. Dovolím si nesouhlasit. Káva, pomeranče? Vše je přírodní. Zde jde o něco absolutně jiného. Látka chemicky vyrobená, nevyskytující se v přírodě je vyvinuta jako lék proti ischemii srdečního svalu. Pro pacienty dejme tomu ohrožené rozvojem anginy pectoris. Tatáž látka je po léta podávaná sportovcům ke zvýšení a zlepšení sportovního výkonu. To nejsou pomeranče, káva , bezlepková dieta ( což je dle mého názoru blbost - ale každý může nejíst, co je mu libo). Tak to vždy bylo. Zakážou nějaký chemický přípravek a ti chytrolínci hledaj další, o kterém se ještě " neví ".
Reagovat
smazaný uživatel
Mária teď musí prokázat zdravotní dokumentací, že to polykala ze zdravotních důvodů, jinak je to konec její kariéry. Bohužel.
Reagovat
VlS
Tak to prr. Opium je taky přírodní, THC ( marihuana) je taky přírodní, kokain je taky přírodní - většina droh je původně přírodních.
Reagovat
blixa
Koka (kokainovník pravý) je taky čistě přírodní. Chci tě vidět, jak tím budeš argumentovat před komisí :D
Reagovat
smazaný uživatel
Vy jste fakt....VIS tady zmiňoval ne koku ne opium. Ale pomeranče, kávu a bezlepkovou dietu! Já jsem s tímto srovnala chemicky vyrobený lék meldonium! Nikoli s opiem a kokou! Nebo snad hned s určitejma houbičkama? Všichni snad vědí, co je zařazeno mezi drogy přírodního původu. A tyto snad by ani při tenisu nepomohly. Ráda bych viděla ten výkon na kurtu. Zde je vidět, kdo chce psa tlouci, hůl vždy najde. A odklon od tématu. Maria nebrala tvrdé drogy, ale látku proti ischemii srdečního svalu. Léta. Tu látku posuzovali a měli v merku teprve kratší dobu. Prozkoumali, zařadili na seznam. Buďte klidní pomeranče, kávu a bezlepkovou dietu v merku nemají! Takže já Marii nesoudím a nebudu soudit. Po sté opakuji: Brala ze zdravotních důvodů, doloží - je to ok. Brala z jiných důvodů - přísný trest. Je dobře, že tuto látku na seznam dali a že přísně její případné zneužívání potrestají! To je zcela v pořádku.
Reagovat
VlS
A jakej má to meldonium účinek? Je větší, nebo menší, než kofein, vitamín C ..... Proč drží bezlepkovou dietu lidi, kteří nemají celiakii? A bezlepkový pitraviny se vyrábí bez chemie?
Já se ptám, kde skončí seznam zakázanejch látek.
Reagovat
smazaný uživatel
Jak říkám, ženeš to do extrémů. Téměř žadé potraviny se nevyrábějí bez chemikálí. To nech bejt. Kde končí seznamy? No nikde. Vždy si chytrolíni najdou něco nového, co tam není a jde zneužít. U léku, který brala Máša už to prokázali. Opakuji! Ať prokáže zdravotní medikaci a pak je čistá a ok!
Reagovat
VlS
A když do toho tak vidíš - tak jakej je účinek toho Meldonia? Co to s člověkem uděla?
Reagovat
sprchon
Postupně ho to zabíjí, stejně jako většina těhlech sajrajtů. ;)
Reagovat
VlS
A pro pos - prokázat zpětně zdravotní medikaci a být tak čistá nelze. Ale mě je Maša šumák, nesnáším ten lobing a business, kterej na sebe WADA nalepila.
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud prokáže zdravotní medikaci tohoto léku ( dokumentace, ordinující lékař atd.) je pro mě čistá a ok. Pro mě. V tomto případě bych jí trest nedávala. Pokud se ukáže, že to nebylo ze zdravotní medikace, tak čistá není a jsem pro přísný trest.
Reagovat
turista
WADA už opravdu dosahuje absurdity světa popsaného Orvellem. Jde o doktory, kteří by nemohli léčit opravdu nemocné lidi tak se realizují školometskou buzerací sportovců a berou za to balíky peněz.
Reagovat
tmora
Marie má řadu právníků a je průměrně inteligentní, ale nepochopím kdo ji poradil na tiskovce na sebe prásknout, že meldoninum bere 10 let ??? (od 17 let). To je podle mně největší hovadina co udělala - kdyby uvedla, že bere preparát 6 měsíců OK, mohla to navlíknout na hypertenzi a aritmii atd...ale 10 let??? Má můj obdiv, ale v tomhle ze sebe udělala slepici...
Reagovat
marekv
látka je zakázána od ledna tohoto roku, předtím žádný problém nebyl.
Reagovat
FulnekUltras
to má něco do sebe ;)
Reagovat
a.magerova
Před půl rokem se už vědělo, že to zakážou, takže půlrok by byl ještě větší nerozum.
Reagovat
smazaný uživatel
Mám dvě opravdu velká.

Jedno na dnešní večer...
https://twitter.com/monty025/status/707166698164637696

A druhé na srpen...
https://twitter.com/monty025/status/707199079470731264

Snad toho nechci moc...
Reagovat
blixa
No, to druhý nevím, bojím že nereálné :(
Reagovat
smazaný uživatel
Pak ať mi s olympiádou vlezou na hrb a budu tam koukat jenom na ženský fotbal. :D Jako by nestačilo, že tam nebudou české baskeťačky... :(
Reagovat
VlS
No, pomalu se na to chystej.
Reagovat
smazaný uživatel
Lindsey zraněná, Masha tohle... Já už na to nemám nervy. Jak říkám, zlaté kolektivní sporty.

Ale pořád budou v Riu minimálně Vika, Ana a Kiki, takže jejich zápasy určitě sledovat budu. Jenže při mojí smůle se ještě do srpna některá zraní...
Reagovat
PetaM
Caro nebude v Riu?
Reagovat
smazaný uživatel
Omlouvám se, Caro jsem zapomněl. Vždyť ta dokonce ponese vlajku... :D
Reagovat
smazaný uživatel
A ještě minimálně jednu sportovkyni tam budu sledovat, přestože její sport je pro mě vedlejšák... :)
http://www.ceskatelevize.cz/sport/ostatni/golf/328585-golf-masters-v-dysine-se-odehraje-pred-olympiadou-tvari-bude-spilkova/
Reagovat
VlS
Ty tam pošleš Viku?
Co když chytne Ziku?
Reagovat
smazaný uživatel
No, z toho bych si srandu moc nedělal... Ale já o tom vlastně moc nevím. To ohrožuje jenom plody těhotných žen, ne?
Reagovat
blixa
No snad. Ale nějakej vědeckej fundament nehledej, zatím celkem nic není. Spíš odhady a domněnky.
Reagovat
VlS
Ne, je to virus a průběh nemoci je něco jako chřipka - horečka, bolesti kloubů ... a za pár dní je to pryč, ale asi postihuje plod a projevuje se zastavením vývoje mozku. Tam je to velkej průšvih.
Reagovat
blixa
Snad. Jako zatím spíš odborný odhad. Nějak seriózně to zatím podložené není. Bere se to jako pravděpodobná příčina.
Reagovat
makro99
to už by přenášela 2 roky... jestli jako ten batoh.
Reagovat
blixa
No na místě Marie bych asi všechny poslal do prdele a ukončil kariéru. Teď jí čeká mediální peklo, popotahování a pak stejně nejspíš dvouletý trest. To nemá zapotřebí. Už principiálně je špatně právo, kdy jeden den jsi za stejný čin nevinný a druhý den zločinec. Právo má být analogové, postupně se vyvíjející, ne digitální, ano či ne. Logické by bylo, při zařazení dlouhodobě legální látky na seznam zakázaných přechodové období (aspoň půl roku), kdy tě komisaři upozorní že tohle už teď nesmíš ale nikdo tě nepotrestá. Jenže antidopingovým fanatikům jde o to ulovit oběti za každou cenu. Už ta nepříčetnost, kdy třeba biatlonistka Sachenbacher-Stehle dostala dva roky za požití látky v kontaminovaném doplňku (prokázáno) ukazuje o co jim jde.
Ano CAS jí ten nesmyslný trest snížil na půl roku, ale stejně její kariéra byla zničená a sama ji ukončila.
Copak běžný sportovec může testovat všechno co jí jestli to není kontaminováno ? Biologický pas je pak další časovaná bomba, která brzy vybuchne. Naprosto nejednoznačná, přímo svévolná interpretace umožňuje likvidaci téměř jakéhokoliv sportovce. Nejsou žádné časové limity a případ Kreuzigera krásně ukazuje, jak je možné si zvoleného sportovce libovolně dlouho grilovat a ničit mu kariéru i když na něj nic nemám a pak zvedout ruce a říct - tak nic. Jo že jsi nemohl sportovat ? Smůla. My můžeme beztrestně všechno. Prostě se to od veselého dopování kde kým dostalo do fáze veselé likvidace kohokoliv, na koho ukážeme prstem. Brzy se stane realitou, že mladí lidé si sakra rozmyslí sportovní kariéru, ve které budou vydáni na milost
či nemilost partě absolutních magorů, opájejících se svojí mocí a beztrestností. Sport kráčí do prdele a blbci u toho nadšeně tleskají.
Reagovat
smazaný uživatel
"Už principiálně je špatně právo, kdy jeden den jsi za stejný čin nevinný a druhý den zločinec." - není, je to normální vývoj.

"Logické by bylo, při zařazení dlouhodobě legální látky na seznam zakázaných přechodové období (aspoň půl roku), kdy tě komisaři upozorní že tohle už teď nesmíš ale nikdo tě nepotrestá. " - vždyť přesně to WADA udělala.

"Jenže antidopingovým fanatikům jde o to ulovit oběti za každou cenu." - jde jim o to chytit ty, kteří nedodržují jasně stanovená a dopředu známá pravidla. Nic víc, nic míň.
Reagovat
blixa
ad a) ne, to právě není "normální vývoj". To je naprosto špatně.
ad b) vím co myslíš ale to není to samé. Přechodné období má být až po té, co je přípravek zařazen na seznam zakázaných.
ad c) to je právě naprostá lež. Jasná a dopředu známá pravidla v dopingu neexistují. Viz. biologické pasy či naprosto odlišná posouzení jednoho případu - dva roky vůči půl roku, kdy i ten půl rok je zcela absurdní.

Promiň iqe, ale ty seš tak strašnej blbec, že nemám nejmenší chuť s tebou o čemkoli (opakuji o čemkoliv) diskutovat. Buď té lásky, a na moje příspěvky nereaguj. Slibuji, že já se budu chovat stejně (včera jsem na tvoje bláboly taky ani nepíp)
Reagovat
Stan_Borowitz
Ad a) - ale tak zcela běžně probíhá zákonodárný proces...

Ostatní víceméně souhlas, můj názor asi znáš - ten pokrytecký cirkus ukončit a nechat je, ať si berou, co chtějí, akorát to musí být veřejně známo, co a kolik si čeho vzali.
Reagovat
Kozoroh
Legalizovat doping ve sportu je jak legalizovat korupci v politice. Nepřípustné!!!!!!
Reagovat
Stan_Borowitz
Bohužel nepřípustné, ale jediná rozumná cesta, jak z toho bordelu ven.
Reagovat
Kozoroh
Tím, že se dostaneme do jiného bordelu?
Reagovat
blixa
Srovnáváš absolutně nesrovnatelné věci. Korupce v politice škodí veřejnosti, ne politikovi. Doping škodí pouze samotnému sportovci.
Reagovat
Kozoroh
Ne ne, právě že jsou si oba jevy příbuzné, oba rozežírají systém - korupce politický, doping sportovní.
Reagovat
blixa
Totální nesmysl. Pokud povolíš korupci, zničíš morálku. Pokud legalizuješ všechny látky, bláznům umožníš se ničit, rozumným sportovcům naopak umožníš mnohem lepší regeneraci. Ale bude to jen na nich, bude to otevřené, nic nebude podvod. Odsunutí tzv. "dopingu" do podsvětí je podle mě omyl, stejně jako zakazování drog v běžném životě a jejich kriminalizace. Každý jsme odpovědný sám za sebe a nikdo nám to nemá co brát. Pokud tím neškodíme druhému.
Reagovat
Kozoroh
Jseš úplně vedle. Když by byl povolen doping, tak tak by morálka narušena nebyla?? Jak k tomu přijdou ti poctiví sportovci, povolením dopingu z nich uděláme naivky a idealisty, kteří se v dopingovém sportu neprosadí, neb dopující budou mít nad nimi výhodu. A neměli by žádné zastání.
Reagovat
blixa
Řešení je celá řade možností. Od rozdělení soutěží na "free" a "strict" , až po zveřejňování výsledků testů každého sportovce, kde by každý mohl vidět jak k tomu kdo přistupuje. Dneska snad ti čistí mají zastání ? Půlka sportovců dopuje v státně řízeném programu a půlka čistých se zoufale snaží se jim vyrovnat. To je teprve to pravé pokrytectví. A pak toto čistého třeba sejmou, protože požil nějaký kontaminovaný doplněk nebo se někomu znelíbí a sejme ho na biologický pas. To je príma řešení , co ?
Reagovat
smazaný uživatel
A ty si jako fakt myslíš, že ti z kategorie "čistí" by fakt byli čistí? Kdo by to kontroloval?
Reagovat
blixa
Kurwa, neřekl jsem ti naprosto jasně, abys na mě nereagoval ? Já to dodržuju, tak buď tak laskav i ty !
Reagovat
smazaný uživatel
Klid, snad jsem nic tak hroznýho neřekl..
Reagovat
blixa
Byl bych rád, kdybys neřekl vůbec nic.
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud máš problém s tím, že na tebe na veřejné diskuzi někdo reaguje, asi bys na ní neměl chodit..
Reagovat
blixa
Nemám problém když na mě "někdo" reaguje. Mám problém když na mě ty reaguješ. A ty budeš mít brzo problém taky jak to tak vidím.
Reagovat
slacker
Nasrat modry soudruhu
Reagovat
smazaný uživatel
Ledacos ( co jsi uvedl) může být pravda. Ale já si budu trvat na svém názoru. Buď Maria měl potíže se srdcem -dostala oficiálně od lékaře tento lék, má ho ve zdravotní dokumentaci a je to ok ( a dle mého názoru by neměla dostat žádný trest). Nebo ho brala z důvodu jiného než zdravotního a je to doping ( už od začátku) a je třeba dát velmi přísný trest. To je můj názor.
Reagovat
smazaný uživatel
a) ale je. běžně se tomu říká zákonodárný proces
b) není to to samé, ale je to velmi, velmi podobné. Fakt nešlo o rozhodnutí "přes noc".
c) pravidla jasná a známá jsou.

Sorry, ale jako blbci se tady včera chovali především ti, co z Marie dělají div ne oběť té zlé a ošklivé WADA... Fakt je ten, že Maria dlouho dopředu věděla, resp. ta informace byla dlouho dopředu známá, že ten lék bude zakázán. Že si to nepohlídala je jen a jen její chyba.
Reagovat
George_Renel
Někdy jsem četl, že ta látka byla zkoumána již od roku 2012. Že bude zařazena do seznamu od 1.1.16 bylo oznámeno vloni v září. To by snad mělo stačit.
Snad jsou sportovci svéprávní, aby si takovou základní věc uhlídali, když jinak nezapomenou na lavičce správně natočit ciferník hodinek či porovnat lahvičky etiketou ke kameře.....
Reagovat
sprchon
Tak tak. ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak. Bylo to známo dlouho dopředu. Měla se zařídit. Dali najevo,že látka není v pořádku.
Reagovat
George_Renel
Dopřesňující údaje, že jsem si nevymýšlel od dopingového experta a ruského ministra sportu.
http://sport.idnes.cz/tenis-doping-sarapovove-081-/tenis.aspx?c=A160308_151429_tenis_rou
http://sport.idnes.cz/sarapovova-doping-rusky-ministr-sportu-mutko-meldonium-pes-/tenis.aspx?c=A160308_151005_tenis_bem
Reagovat
smazaný uživatel
Ale antidopingová komise už půl roku dopředu informovala o tom, že tato látka bude zakázána!!!
Reagovat
VlS
Promiň, ale do práva se radši nepouštěj. Stovky let platí dvě zásady - Nullum crimen sine lege, nulla poena sine lege. Neboli, není zločinu bez zákona, není trestu bez zákona.
Pokud v neděli nebyla vražda kodifikovaná jako trestný čin, ale v pondělí už jo, tak tě za nedělní vraždu v 23:59:59 nemůže nikdo ani zatknout, za pondělní v 00:00:01 tě oběsí. Tak právo funguje normálně a správně.
S tím nepřečetla jsem si a nevěděla jsem ...... ať jde do háje a nedělá z lidí hlupáčky, copak na to nemá odborníky? Copak někdo bez odborníků se v tom vůbec vyzná? Tohle jí nesežeru.
Reagovat
smazaný uživatel
Ty to příliš ženeš to extrémů. Vražda? No to snad ne. Já znám : Kde není žalobce, není soudce. Ale to neznamená, že je to ok!
Reagovat
VlS
To je ovšem něco úplně jiného, než o čem píšu já.
Reagovat
FulnekUltras
Naprostý souhlas - mj. s tím spojitě analogovým, nikoliv skokově bodovým pojetím. Silně mi to evokuje stanovení exaktní číselné hranice pro "legální" souložení či beztrestné krádeže...
Reagovat
turista
Souhlasím.
Reagovat
smazaný uživatel
To děvče podvádělo a výmluva, že si nepřečetla mail, tak to je vzhledem k jejímu profi přístupu tak z ranku žáka základky.Neoomluvitelné.........
Reagovat
misa
Všechno nejlepší k dnešním narozeninám, hodně zdraví a žádné pozitivní nálezy :)
Reagovat
gigin
Jj. A včera ještě Ivan Lendlů. 56. A ještě jednou vše nej všem místním ženám uživatelkám k jejich dnu.
Reagovat
smazaný uživatel
Obávám se, že to neklapne... :D
https://pbs.twimg.com/media/Cc-e6NTWwAAG3yD.jpg
Reagovat
misa
Meidlonium per vaginam je povolená látka :)
Reagovat
smazaný uživatel
Opakovaný vtip přestává být vtipem...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak promiň. :( Ale taky se říká: Starej, ale dobrej! :D
Reagovat
smazaný uživatel
Co chceš, monty zamrzl v pubertě...
Reagovat
smazaný uživatel
To říká ten pravej... :D
Reagovat
Fandina
Gratulace, hodně zdraví, štěstí, lásky a sportovních úspěchů a rodosti nám fanouškům. Ať se daří!!!

http://i32.tinypic.com/208i63o.gif
Reagovat
vrabejka
Všechno nejlepší Gábi! Věřím, že zítra získáš zlato!
Reagovat
smazaný uživatel
Asi tak. :-)
Reagovat
Lunej..
Nečetla jsem tu komenty, to se nedá :) Šla s kůži na trh, takže je jasné, že reakce jsou různé. Ti, co ji nemají rádi, mají zase o čem mluvit, ti, co ji fandí, ji budou možná omlouvat. Já nevím, já do toho nevidím, ale myslím, že Maria není typ, který neví co dělá. Když byl obviněn Marin a posléze se zjistilo, že mu byl podán lék proti bolesti a on nevěděl, že tam byla zakázaná látka, tak tu byl brán jako podvodník a je mu vpalováno stejně, že udělal tenisu ostudu. Myslím, že své si odpykal, stejně jako si to odpyká Maria, jenže ta je mnohem větší ikona než on a bude víc propírána. Já nemám právo ji soudit, vůbec ji nezávidím její situaci a věřím, že se kauza vyřeší to nejrychleji.
Reagovat
Cico93
tak nadviažem na tvoju posl. vetu.
First hearing in Maria' s doping case to take place on March 23 in London.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to si ještě počkáme...
Reagovat
Cico93
Tak je to veľká chýba a za chyby sa platí, ja len nechápem ako taká profesionálka s x ľuďmi okolo seba mohla niečo také dopustiť. Noo nič čo sa stalo sa už nevráti....ja len dúfam, že z toho vylezie s čo najpriaznivejším trestom.
Ani nechcem myslieť nato, že by mala takto skončiť. Ja už teraz to znášam ťažko...
Reagovat
gigin
Je to velká žena, robí velké veci. Ona to vyhrá celé. Neboj sa.
Reagovat
Cico93
:-)
tak giginek.
Reagovat
smazaný uživatel
Může se to stát každému.
Reagovat
smazaný uživatel
Ženský tenis mně nějak moc nebere a tak nejsem ani odpůrcem ani příznivcem Šarapovové. Jemi jedno zda ten lék vzala úmyslně či jen protože si nepřečetla email. Pokud látka patří do nejzávažnější skupiny zakázaných látek, musí tomu odpovídat i trest. Já bych požadoval trest na nejvyšší hranici možných trestů.
Reagovat
darek.vrana
Nejhorší na tom je, že po Rosolovi teď kvůli ní ani neštěkne pes...
Reagovat
George_Renel
Už schází jen báseň jistého obdivovatele .-).
Reagovat
Titan
Tak to máme Nike pryč, TagHeuer pryč. Jak bude reagovat "její rodina" Porsche?
Co takhle sbírka na Mášu? Řekněme pod cvičným názvem "Montyho měšec (ev. pytlík"...:-)
Reagovat
PetaM
Tak Porche už prý taky vypovědělo smlouvu :) Řeší se to vedle ... :D Nebo teda řeší, je tam o tom zmíňka :D
Reagovat
smazaný uživatel
Titan je Pelta!
Reagovat
vrabejka
http://sport.idnes.cz/tenistka-maria-sarapovova-rusko-doping-meldonium-reakce-capriatiova-12c-/tenis.aspx?c=A160308_110533_tenis_bem
Ta si to teď zažije :(
Reagovat
tito
Capriati, dobrý fórek :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jenom zopakuju, že Capriati se u mě zařadila do kategorie 3,14ča...
Reagovat
vrabejka
souhlásím, že ona je ta poslední ktera má do toho kecat. Klidně at ji vezmou body za AO 2016. Ale vzít ji všechny tituly absolutní blbost. Vždyt Ta látka ji nijak nepomáha ve výkonu. Už ten ban pro ni bude velký trest.
Reagovat
themimone
s tvrzením, že jí ta látka nepomáhala ve výkonu bych byl opatrný... Tituly zpětně jí ale nevezmou, v té době to bylo samozřejmě povolené a mohli to užívat všichni
Reagovat
smazaný uživatel
Capriati by mohla začít číst celé články, a ne jen titulky :D
Reagovat
tmora
Maria je respektovaná hráčka s neskutečnou zarputilostí pro hru - je vzorem pro spoustu tenistek. Nedovedu si představit tenis bez ní. Nicméně můj osobní názor je , že o nové legislativě dobře věděla + celý tým a podle mě záměrně uvádí, že látku kterou jí naordinoval osobní lékař bere dlouhodobě (10 let). Ale jestli bere meldonium od 17 na aritmii a hypertenzi srdce - to je hodně zvláštní
Reagovat
turista
V roce 2009 takhle chtěli zlikvidovat Gasqueta. Naštěstí se to nepodařilo, očistil se a mohl dál hrát svůj hezký tenis.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale kdepak! Gasquet měl pozitivní test na kokain. Ten by asi jeho výkon nezvedl, že?
Reagovat
Titan
Jistě, že zvedl, kokain proto berou manažeři a ti, co potřebují zvládat vysokou psychickou zátěž. Po kokainu nemusíš spát klidně dva dny. Ovšem toto použití je spíše vysoce náhodné. Ale jak někdo bere známou látku 10 let a ještě tupě argumentuje prevencí před cukrovkou... Lékaři se válí smíchy...
Reagovat
smazaný uživatel
Máš pravdu je to stimulans, popletla jsem účinky. Ale myslím, že v tenisu by mu to asi nepomohlo.
Reagovat
turista
U Ríši to bylo naprosto náhodné a je dobře, že se ho Rafa tehdy zastal.
Reagovat
Roger_Federer
Jiste.
Reagovat
George_Renel
Vrána k vráně?
Reagovat
Mayo
:DDDDDDDDDDDDDDDDDD
Reagovat
smazaný uživatel
se ho tuším Rafa nebo někdo zastal, to Maria nevím jestli najde mezi svými podporu
Reagovat
PetaM
Bože, běžte s tou smažkou do prdele a navalte článek o IW!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Ty sis taky něco šlehnul? :D Ale článek o IW by sem mohli dát, to zase jo. Třeba místo vymýšlení přiblblých anket... :D
Reagovat
Pe3k
No Monty tys tu ráno nebo někdy psal, že nikdo nečekal, že se jedná o dopingovou aféru, což není vůbec pravda, protože ta informace o Máši a dopingu je na netu už 3 dny...
Reagovat
smazaný uživatel
To jsem psal včera večer hned po tiskovce... No pokud vím, tak se tady odhadovalo téma tiskovky a slovo "doping" jsem tady neviděl ani jednou. Máš na tu informaci nějaký odkaz?
Reagovat
Pe3k
No já pročítám hromady zahraničním tenisových diskuzí a tam už lidi tom info měli ještě před tiskovkou, asi nějaké info ze zákulisí...Odkaz nemám, znovu se mi to prohledávat nechce...
Reagovat
Tornes
Má pravdu, že o dopingu se na forech spekulovalo také. Nikde jsem to tedy neviděl jako daný fakt, ale spekulace tam byly docela často.
Reagovat
smazaný uživatel
Myslel jsem tady na TP.
Reagovat
PetaM
Jasně, já jedu od narození v heroinu :D :D :D
Reagovat
brixner
Myslím, že o cestě toho léku na black list Maria sakramentsky dobře věděla a když ne přímo ona, tak její tým rozhodně!!! Tato rozhodnutí se přece nedějí ze dne na den, proboha!
Můj názor je ten, že o změnách moc dobře věděla - věděli a vysadila a na AO jí, nejspíš, našli nějaké zbytky, prostě vysadila pozdě!!
A staré přísloví říká " Nejlepší obranou je útok! ", čímž je v tomto případě tato tisková konference a přiznání!
V tomto i jiných případech zastávám názor - TVRDÝ TREST, velmi tvrdý a to bez ohledu k sympatiím či nesympatiím!
Ale obávám se, že v případě Marie bude na pořadu dne veliká shovívavost a mám na to i svou malou teorii: Pomalu se blíží odchod Sereny, Venus, i ta Maria už má nějaký věk a všechny jsou ikonami(do jisté míry). WTA si nemůže dovolit "zazdít" jednu z posledních hvězd, které jakž takž drží prapor WTA, která se pomalu potácí v oblasti "No name", jestli rozumíte! Pár uječených nových tvářiček z Ruska tyhle hráčky typu Marie prostě nemá šanci zachránit...
Takže myslím, že v případě Marie se asi najdou "páky" pro velikou shovívavost. Chudinky holky, které k ní vzhlíží a denodenně od rána potí krev, aby mohly být jako ona...
Brix
Reagovat
smazaný uživatel
Hele, tak rovnou napiš, že Mashu nemáš rád a nemusíš se tak rozepisovat... Když vyšel první článek o tiskovce, tak jsi napsal "Masho, skonči už! Děkuji." Pak píšeš, jak ti Masha a Vika znechutily tenis, pak zase, jak dnešní hráčky neumí hrát debla... Fakt nevím, co tě u toho sledování tenisu ještě drží.
Reagovat
brixner
No, po pravdě...Při dramatické předzvěsti o tiskové konferenci, jsem opravdu měl tušení, že chce Masha ukončit kariéru! Ostatní "pochutiny" by nejspíš vyšťoural bulvár. Jistě, Mashu, Viku a pár dalších rád nemám, to ovšem neznamená, že bych jim přál cokoli zlého! Kdyby něco podobného "potkalo" třeba Sam nebo Angie, napsal bych úplně to samé-TVRDÝ TREST!!!
Nejde přece o to, kam a ke komu se přiklání sympatie, to je čistě subjektivní pojem. Ale PODVOD zůstane podvodem navždycky, chápeš rozdíl?
No a že jsem se po velmi dlouhé době trošku rozepsal...no páni...co na to napsat? Asi mi nestačí psát pouhé Idemóóóóóóó, ač je všeříkající!
Já myslím, že na vytváření předlouhých elaborátů jsou zde jiní experti, že příteli;-)
Klidně dodám - promiň za názor!
Brix
Reagovat
smazaný uživatel
Za názor se vážně omlouvat nemusíš, ale každopádně ho mám jiný než ty...
Reagovat
smazaný uživatel
Fandím hlavně Kristýně Plíškové, ať uhraje aspň to kolo, dva, ať tam dojde a udrží v top 100. Teď je v live Rankingu přesně na 100, ale ta přední i za ní se účastní kvalifikace taky.
Reagovat
bIbec
nemůžete dát nahoru článek o Indian Wells? Tady mezi těma Mášama a dopingama diskuze o IW zapadne a to je škoda..
Reagovat
bIbec
:-)
Reagovat
smazaný uživatel
:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jaký ji hrozí trest? Rozmezí může být podle britské antidopingové funkcionářky široké. "Nyní bude záležet, zda během slyšení přesvědčí, že měla o této látce předchozí lékařské záznamy a nebrala ji za účelem zvýšení výkonu. Pak může trest klesnout na dva až jeden rok. V opačném případě se může vyšplhat až na čtyři roky," odhadla.

Více na http://isport.blesk.cz/clanek/tenis/262403/sarapovova-v-potizich-co-musi-vysvetlit-aby-nepadl-tvrdy-trest.html?utm_source=isport.cz&utm_medium=copy
Reagovat
smazaný uživatel
komentaru nezvladnu, ac jsou mezi temi rozumnymi jiste i velmi hloupe... jen jsem chtela pripomenout, ze do lekarny pro doplnky behame "vsichni", pijeme cajicky a proste zkoumame, jak se nejen udrzet, ale primo vylepsit a urco si zvysujeme normalni prirozene hladiny vseho prirozeneho. Ja teda na kurt bez horciku uz ani nevlezu, berou me pak krece.. :-) Z profesionalniho hlediska je prehlednuti noveho a hlavne uz totalne prdleho seznamu zakazanych latek neuveritelna chyba, ale zase me to utvrzuje v domnence, ze zrovna otazka dopingu neni v kariere MaShi klicova, kdyby cilene a natvrdo sypala, ma to osefovane uplne jinym zpusobem! Jsem zvedava, jak kauza dopadne a jsem jednoznacne s MaShou..
Reagovat
smazaný uživatel
Systematicky dopovala a typicky rusackou nedbalosti se na to prislo. That's all.
Reagovat
smazaný uživatel
Co se ji zastavate? Deset let dopuje meldonium lek na ischemickou chorobu srdecni a anginu pectoris, ktery pomahat zlepsovat psychickou a fyzickou vykonnost. Je povolen pouze v Lotyssku a Rusku a kdyz nekdo v roce 2012 na rusaky praskl, ze to jede ve velkym jako doping, zacalo testovani nasledkem cehoz to bylo zarazeno wadou na seznam zakazanych latek. Taky berete na.nedostatek horciku takovy svinstvo?
Reagovat
Mantra
přesně!
Reagovat
janek_da
cvokařka s vlčátkem

https://pbs.twimg.com/media/Cc_bYJfXIAEwNud.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
:D)
Reagovat
lukassb
Fakt jsem celkem uvidenej z toho humbuku. Za prvé nechápu, proč když je něco takovejch let legální je najednou nelegální. Jasně, že to byla chyba Marie, měla k dispozici seznam, kterej si nepřečetla, to se omluvit nedá. Nicméně nechápu ten šílenej povyk co se kolem toho rozjel, jak kdyby šňupala koks. Myslím, že dostane půl roku a bude zase hrát. Můj názor..nějakej její velkej fanoušek nejsem, ale tohle mi přijde fakt přehnaný.
Reagovat
VlS
půl roku je včetně USO - sezona v pekle.
Reagovat
smazaný uživatel
No, ono jde spíš o to, PROČ to Maria užívala! Vůbec nejde o to, že to přidali na seznam až letos. Buď to je nezbytná medikace( argumentaci s hořčíkem se musím jen smát ovšem) a v tom případě je to ok a skutečně je to jen nepochopitelná chyba Marii a jejího týmu. Nebo ( bohužel) je to látka na zvýšení výkonu a jen tak z těla nezmizí ( před dopinkovou kontrolou se to nestihlo) a pak je to průšvih a ostuda. V prvním případě by ( dle mého úsudku) žádný trest neměl být. Ve druhém ( vědomé zneužití látka, která sice není zakázaná,ale jen proto, že nebyl známo jeho zneužívání) případě by měl být velmi tvrdý trest. Vše závisí na tom, zda Maria doloží užívání tohoto léku ze zdravotních důvodů.
Reagovat
lukassb
Tak Masha tam argumentovala tím, že do r. 2006 jí trápily častý nemoci(že prej snad v rodině měli i cukrovku) a tahle lákta tomu měla zamezit.Podával jí to jejich "family doctor" a že neměla tušení, že by mohla být považována za doping. Jako těžko říct, kde je pravda. Jsem zvědavej jakej bude trest. (Jinak mě celkem rozesmála věta "Kdybych chtěla ukončit kariéru, nedělala bych to na předměstí LA na tak odporným koberci ;D )
Reagovat
smazaný uživatel
No to s tou cukrovkou to je taky k zasmání. Pravda závisí na tom, zda doloží zdravotní medikaci. Řeči o tom, že to nebylo na seznamu, když holt antidoping. organizace neprozkoumala účinek, a tudíž ok, je blbost. Chytrolíni vždy přijdou s něčím, co není na seznamu a přesto to je doping . To neznamená, že je to ok, jen do doby, co na to přišli a zakázali. Je to špatné hned od začátku. Tenisti ( sportovci) by neměli zneužívat chem. vyrobené látky. Řekla bych jen houšť, ať se sport očistí. Pak tu čučíme a vynášíme, jak ten či onen má nádhernou fyzičku a fair play jde do kopru.
Reagovat
turista
Meldonium nemůže tenistce pomoci k vyšší výkonnosti. Navíc pokud nebylo na seznamu až do 1.1.2016 tak by Mashu neměli trestat vůbec.
Reagovat
Titan
Ty mě bavíš. Látka zvyšující toleranci zátěže a prokrvení při zátěži pomůže všem sportovcům, snad kromě šachistů...:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak si laskavě přečti důvod proč ho dali na seznam. Byl zkoumán a vyšlo najevo, že právě ke zvýšení výkonu je brán- zneužíván sportovci. Ano, v testech do konce roku 2015 mohl být beztrestně být. Od 1.1. 2016 už to trestné je. A kdy dělali Máše testy?
Reagovat
smazaný uživatel
Pohádce o rodinné anamnéze a nečtení dopisu může věřit opravdu snad jen zaslepený fanoušek M. Sharapove nebo stále více senilní M. Navrátilová, která má navíc pro podobné holčiny slabost.

Samozřejmě je dobré si svým, pokud možno co nejvíce dojemným vysvětlením naklonit na svou stranu veřejnost, protože ve hře jsou zejména příjmy z reklam...
Já nedopoval vědomě. Já jen zapomněl. Nečetl, hubnul, vzal na astma apod. Vždyť taková star má na všechno team odborníků.
Kecy v kleci!
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to je on;) geniální Lotyš, který vymyslel meldonium a nejen to. Patentů má plno. Dokonce za Mildronate dostal European Inventor Award...

A má pěkné video... :)

https://www.youtube.com/watch?v=t7RSBdfm-mQ

Ivars Kalvins - Mildronate heart medication and several other medications.
Reagovat
smazaný uživatel
Všechno nejlepší k včerejšímu svátku... :D
Reagovat
Haitik
Díky moc! :-)

Já přeji vsem ženám všechno nejlepší k MDŽ! :-)
Reagovat
gigin
Já taky. Všem uživatelkám (kromě jedné megery) krásný den! :**
Reagovat
VlS
Mezinárodní den žízně? Proč ne :-))
Reagovat
janek_da
Taky přeju vše nej. Teď ten svátek ještě s chlapama pořádně oslavíme. Tento svátek si to zaslouží.
Reagovat
Roger_Federer
Nize z nazvem "retard v akci"
Výše "ja vim vsecko nejlepe"
Reagovat
smazaný uživatel
Dle slov Šarapovové se vykašlala na kontrolu seznamu zakázaných látek, i když ho měla od prosince v ruce. To není neúmyslná chyba! Nezaviněná chyba je, když vám dají v restauraci flák masa z prasete, které bylo živeno steroidy. Dle mého názoru tady musí přijít alespoň roční distanc. Pokud dostane 4 měsíce s tím, že to bylo neúmyslné, tak to bude fraška.
Reagovat
peggy
Maria,je u mne velka osobnost,ze jedina z okruhu se priznapa.A co ostatni,u nas nic,uz take jedna byla.
Reagovat
smazaný uživatel
Ono se nejde moc nepřiznat, když by to vyšlo nakonec najevo z druhé strany. Samozřejmě je lepší se vytasit sám první a s pěknou pohádkou, abych si co nejvíce naklonil veřejné mínění
Reagovat
George_Renel
http://www.denik.cz/zimni_sporty/soukalova-ma-o-souperku-mene-podivnou-formu-ukrajinky-vysvetlil-doping-20160209.html
Reagovat
rusedski
No hlavně aby vydržela čistá Gábina a nezblajzla omylem třeba extázi místo lentilek :)
Reagovat
turista
Gábina je simplexní prosťáček. U ní je možné cokoliv.
Reagovat
Nancy_z
Něco o účincích a důvod přidání meldonia na seznam. V aj. Nedovoluji si Mášu soudit, ale teochu to smrdí...
https://jakegshelley.wordpress.com/2016/03/03/what-is-melodoniummildronate/
Reagovat
George_Renel
Je zvláštní, že s poměrně těžkou srdeční chorobou lze hrát deset let na vrcholové úrovni.
Diabetes v rodině je pak opravdu jen již mlžení.
Ať to dopadne tak nebo tak, užívala kvůli chorobě či cíleně, skvrna zůstane.
Reagovat
Nancy_z
Přesně tak... Bohužel jí to dost uškodí v každém případě... I když jí moc nemusím, vždycky jsem na ní obdivovala tu její bojovnost s zarputilost. Teď už bude mít škraloup navždycky :-(
Reagovat
Nancy_z
Jinak potenciální riziko cukrovky se dá snad řešit dietou a ne nějakým dryákem...
Reagovat
bIbec
ježiš tak jasně že to nebrala na cukrovku. Je to sportovkyně a chce na tom být fyzicky dobře tak hledá cestičky. Když to mohla brát v klidu pohodě celou kariéru, protože to nebylo zakázané, tak proč by to nebrala?
Reagovat
smazaný uživatel
Proč? Protože je to zneužívání léku - tj. doping. Proto asi. Nehraje roli, že to nebylo na seznamu. Právě proto, že je plno látek na seznamu, hledají chytráci nové cesty....dokud to není přidáno na seznam. Vina spočívá hlavně na těch, kteří toto předepisují lidem, kteří to nepotřebují. Buď má srdeční chorobu a léčí ji to, nebo nemá a zneužívá to
Reagovat
Fandina
Mám jen dotaz. Je ten lék nahraditelný jiným?
Reagovat
smazaný uživatel
To by mě taky zajímalo.....do včera jsem o něm neslyšela a vzhledem k tomu, že u nás není registrován, tudíž vlastně nedovolený, tak se česky o něm moc nedočteš. Vzhledem k tomu, že i u nás jsou pacienti se srdečníma chorobama, tak určitě nahraditelný je( betablokátory ? ) . Záleží ovšem PROČ ho Mária užívala. Jeden z těch dvou důvodů je pravdivý. Pokud ho brala kvůli srdci, tak nahraditelný je.
Reagovat
Frick
http://celebmafia.com/wp-content/uploads/2014/04/maria-sharapova-bikini-candids-cancun-april-2014_2.jpg

Tak by si mohla něchat udělat silikony, ne? By fanoušky potěšilo. Některé. A mluvilo by se o tom. A to je důležité. Nebýt mediální mrtvola.
Reagovat
smazaný uživatel
Máš pocit, že se o Mashe bude mluvit málo? Já teda ne... A co se týče těch silikonů, tak můj názor znáš. :D
Reagovat
Frick
Budou Sugarpova teď s 50% slevou?
Reagovat
Haitik
Nike Marii pozastavil smlouvu...
Reagovat
smazaný uživatel
Asi to tak bude, než se to vyřeší... Když ji jenom pozastavili, tak to znamená, že ji nezrušili, ne? Kdyby ji zrušili, tak by obratem mohl Mashe nabídnout smlouvu někdo jiný a vůbec bych se tomu nedivil... :D
Reagovat
smazaný uživatel
Ale tohle je taky zajímavé...
https://twitter.com/OndrejNovacek/status/707106260261404672
Reagovat
George_Renel
Ale tady se o pozastavení nic nepíše.....
http://ekonomika.idnes.cz/sarapovova-kvuli-dopingu-prisla-o-sponzora-nike-f6i-/eko-zahranicni.aspx?c=A160308_084507_eko-zahranicni_fih
Reagovat
smazaný uživatel
TP: "Po oznámení pozitivního testu na doping přišla ruská tenistka Maria Šarapovová o jednoho z hlavních sponzorů, díky nimž je už přes deset let nejlépe vydělávající sportovkyní na světě. Americká společnost Nike s ní přerušila spolupráci, prozatím po dobu vyšetřování případu."

idnes.cz: "Tenisová hvězda Maria Šarapovová přišla o štědrého sponzora. Kontrakt s ní ukončil v reakci na pozitivní dopingový test největší světový výrobce sportovních potřeb Nike. Ruska může přijít i o další příjmy, které tenisem vysoutěžila."

Čtenáři, vyber si...
Reagovat
smazaný uživatel
V tom oficiálním prohlášení stojí, že přerušují spolupráci po dobu vyšetřování...
https://twitter.com/bbctennis/status/707075104094617600

Takže idnes zase honí senzaci...
Reagovat
George_Renel
Uvidíme, čas ukáže.
Mně na tom více vadí jiná věc - viz vedle.
Reagovat
Mantra
TAKŽE MÁŠA UŽ DESET LET DOPUJE...
Reagovat
smazaný uživatel
Ne, pouze 2 měsíce ...
Reagovat
Meceon
Nerozumim jedne veci...je meldonium nova latka? Zrejme ne,kdo prisel na to ,ze zrovna od 1.ledna tahle latka zvysuje vykonnost,zatimco cele roky to problem nebyl? A ted ji za to upalte a piste jaka je to podvodnice...na pobliti...
Reagovat
Mantra
aby sis neučůrnul, je snad jedno co je to zač a od kdy... jako každá profese se vyvíjí a pravidla se mění, ona jako profík to má sledovat a nést následky, jestli deset let zobe na výkon něco nezakázaného, tak teď měla najít od 1.1. ekvivalent nebo přestat, taky v práci sleduješ co smíš, nesmíš atd (stejně tak osvč musí chtě nechtě ty výmysly od Babiše respektovat než je někdo zase zruší)
Reagovat
Meceon
Co do toho pletes babise ty hlupaku? To je neuveritelne,co sem chodi za dementy
Reagovat
mrafe
že jsi tak nereagoval na příspěvek níže,Stalin je daleko větší úlet. Babiš je bohužel smutná realita.
Reagovat
turista
Pořád lepší Babiš než Topolánek a Nečas.
Reagovat
slacker
a kalousek s knizetem
Reagovat
VlS
A seš si jistej, źe je v něčem rozdíl?
Reagovat
smazaný uživatel
Je. V písmenkách v závorce za jménem. Jinak jsou to samozřejmě všichni stejně křišťálové čistí a úctyhodní politici jako ostatní.
Reagovat
blixa
Proti Babišovi jsou všichni ubozí amatéři. Ten teprve povýšil zlodějnu na zákon.
Reagovat
Meceon
Kdo ji za tohle odsuzuje je absolutni hlupak...
Reagovat
smazaný uživatel
Stalin taky uměl vše vysvětlit a lidi k němu měli důvěru
Reagovat
Meceon
Tady neni co vysvetlovat.vse jasne...31.12.je absolutni profesionalka a vynikajici tenistka,1.1. je naprosto odporna podvdnice nestojici ani za odplivnuti,ackoliv dela uplne to same
Reagovat
Mantra
Tento lék se vyrábí pouze v Lotyšsku a sportovci jej zneužívali již dlouho. Ale na black list se dostal až relativně nedávno. Nicméně o jeho zákazu se hovořilo v odborných kruzích minimálně posledních let..
Reagovat
Meceon
Nechtel bych byt vrcholovym sportovcem...bal bych se napit i hole vody,abych nebyl inkvizici obvinen z uziti dopingu...
Reagovat
tito
Přesně tak. Jedna věc je, že sportovec by měl respektovat zakázaný seznam, druhá, podstatnější, je co se na seznam dostává. Když odmyslím diskutabilní ale ne nemožný politický kontext, tak v zásadě mi vadí nelogický rozsah zakázaných látek, který svádí k domněnce, že se jedná už ne o sport, ale jen o ohromný byznys zpoplatněných kontrol. Maria a jiní pravděpodobně užívali daný lék hlavně na podporu regenerace, sporný je vlastní efekt během výkonu. Pokud daná látka krom jiného nepoškozuje zdraví, tak proč ne? Zakážeme všechny přírodní stimulanty, čaje z Jižní Ameriky, Ajurvédské čaje, metody regenerace jako je například akupunktura či kryoterapie? Co takhle látky podporující imunitu? Přeci jen dlouhodobě zdravý sportovec je zvýhodněný proti občas nemocnému. Co očkování proti ....? Šup tam s tím. Bude v budoucnu ponižován či navyšován výkon sportovce podle koeficientu genetických dispozic? (Pochopitelně zásah do genetické výbavy je jiné kafe, ale zas v kontextu předchozího..). Přesně jak píšeš výše. 10 let je Maria v pořádku, efekt látky více než diskutabilní, najednou se z ní stala podvodnice. Podobná šaškárna jako s Bárou. Moralistům bych doporučil se zamyslet nad tím, jaký byl prvotní význam dopingu a jaká buzerace se z toho vyvinula.
Marie mi je v zásadě ukradená, ale v tomto případě jí rozhodně kamenovat nebudu.
Reagovat
VlS
Tak nějak souhlasím
Reagovat
smazaný uživatel
Brát lék na srdeční chorobu místo na srdce na regeneraci organismu? Dobrej vtip. Doplňovat látky tělu potřebné a nezbytné je ok. Brát chemikálie není. Očkování je jiný případ. Zde hrozí nákaza a ohrožení zdraví či přímo života. Zde jde skutečně o lék, vymyšlený a chem. vyrobený. Připravený pro lidi, kteří trpí srdeční chorobou. Že ho nějaký chytrák začal zneužívat pro sportovce a tak se to rozšířilo je špatné a hodné trestu. Buď Maria měla potíže se srdcem a je to ok( ale měla nahlásit ) nebo zneužívala a ok to není.
Reagovat
turista
Souhlasím. Boj proti dopingu se zvrhl v byznys a buzeraci v podstatě zdravých lidí. Peníze, které na tenhle cirkus jdou pak například chybí na léčbu rakoviny všeho druhu. To je zvrhlost.
Reagovat
Frick
Tak je třetí no a cóóóó!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Pro mě je směrodatné jen a jen toto. Proč Maria užívala tento lék? Buď ze zdravotních důvodů, v tomto případě je zcela bezúhonná - ať jsou pravidla jakákoliv, anebo opravdu pro zlepšení výkonu a v tomto případě je jedno, kdy byla daná látka umístěna na seznam zakázaných. Nevím, co se zde řeší. Jestliže oficiální dokumentace a Máriin lékař, který lék naordinoval potvrdí první variantu, musí Maria vyjít s čistým štítem! Není třeba diskutovat. V každém případě je to velice negativní reklama...
Reagovat
janek_da
Hele, je Plzeň taky na seznamu? + Zázvor s vodkou. Jinak Maria super, i když asi fakt měla kopat.
Už se skoro těším, jak bude iqe obhajovat WADA za trest pro Petru. Nedokážu si představit v tomhle riizkovější sportovkyni než ji.
Reagovat
smazaný uživatel
A já si zas nedokážu představit, proč by ausgerechnet Petra měla být rizikovější než ostatní.
Reagovat
janek_da
jen si užívej nejspravedlivějšího na TP
Reagovat
smazaný uživatel
Tyhle slinty si strč do zadele a radši mi řekni, proč by Petra měla být rizikovější než ostatní.

Navíc kdybys chápal souvislosti, tak by ti neuniklo, že se nenavážím do Marie, ale do těch, kteří ve své slepé obhajobě podezřívají WADA snad i z toho, že ty léky Marii podávali sami.
Reagovat
janek_da
Do tvoji zadele nic strkat nebudu. To si strkej sám. Jelikož dlouhodobě potvrzuješ, že nechápeš psaný text, tak nemá cenu nic psát.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale chápu. Pokud jsi tou poslední větou myslel riziko ve smyslu totálního flamu tady na diskuzi, tak to asi jo. Ale máš se vyjadřovat přesněji. :-p
Reagovat
mrafe
Janek_da- ten tvůj doping, to je povinnost - dokonce bych řekla i zdravotní důvody před vstupem na TP, jinak by se ti mohlo přitížit ;-))
Reagovat
janek_da
:)
Reagovat
smazaný uživatel
Kvitová - R1 bye - R2 Kovinic/Crawford - R3 Lisicki - R4 Šafářová
Šafářová - R1 bye - R2 q/shvedova - R3 Keys - R4 Petra
Plíšková - R1 bye - R2 duque/rogers - R3 Ivanovic - r4 Kerber
strýcová - R1 q - r2 Petkovic - r3 Venus - r4 Halep
Allertova - R1 Cetkovská - R2 Kerber - R3 Konta
Hradecká - R1 Riske - R2 Makarova - R3 Halep

http://www.tennisforum.com/3002-bnp-paribas-open-indian-wells/1062641-live-draw-2.html
Reagovat
Frick
Během AO jsem si říkal, že pokud by na tento souboj došlo, nebudu vědět, komu fandit. Nakonec k němu nedošlo, bo Sabine byla proti.

Nyní už se mu nevyhnu. A teda nevim :-D
Reagovat
Frick
Vlastně to bude repríza finále ITS Cupu 2014 :-D
Reagovat
smazaný uživatel
nakonec těžká robota jen pro Cetkovskou a Hráďu,to je ještě dobrý
Reagovat
Frick
Zase lehká pro Denisu :-D
Reagovat
Frick
Kdy mu už konečně najdou THC?
Reagovat
Frick
Nebudou i teď hGHpova, Steroidpova etc.?
Reagovat
smazaný uživatel
Nechci nic říkat, ale Meidlonium už asi nepřekonáš... :D
Reagovat
Frick
Ale měl jsem štěstí. 26 písmen 26 na pátou.... to je... hodně... skoro 12 milionů...
Reagovat
smazaný uživatel
Docela mě překvapuje, že jsem ti jako jediný dal retweet nebo lajk. Asi tě tví followeři nemají rádi... :D

BTW: Jedno vím jistě. Dnešní Sport si ani jeden z nás nekoupí... :D
https://pbs.twimg.com/media/Cc-ubnGWoAEHfAm.jpg
Reagovat
Frick
Vízek dobře.

Buznička jedna bolehlavská.
Reagovat
smazaný uživatel
https://youtu.be/CkZL_IubhBc?t=36s
:DDD

Jen se neboj, Zurab ho v příštím kole vezme přes párky (ale snad tak, aby to rozhodčí neviděl)... :D
Reagovat
Stan_Borowitz
to je mnoho povyku pro nic. Chudák holka jen zapomněla včas vysadit, aby byla na AO "čistá". Stačí na ni udělat jen bububu jako svého času na Čiliče a ona už si dá příště pozor.
Reagovat
smazaný uživatel
Výkonnosť bez danej látky odhadujem okolo top 20, pokiaľ ju pustia hrať.
Rovnako ako u španielskeho smrada. Ten z toho vykľučkoval ani nevie ako. Stáli pri ňom bohovia alebo vyšší zaujem, keď Fuentes /dr.Doping/ na súde vytiahol zoznam cyklistov, atlétov, boxerov, futbalistov, tenistov a španielska sudkyňa ho zastavila s tým, že zoznam netreba zverejňovať a zhabané krvné vrecká /mám taký dojem od 208 športovcov/ sa môžu zničiť?? Takto to odsrali iba chudáci cyklisti...
Reagovat
Mayo
gutko :D rovnako by to dopadlo aj s tvojím srbským smradom a ostatnými top hráčmi :D už nesnívaj toľko
Reagovat
smazaný uživatel
Šarapka, Šarapka... Ale výjimečně si přeju, aby měl pravdu. :D
https://twitter.com/jjaroch7/status/706966520358948864
Reagovat
smazaný uživatel
Takovým "trestem" by ovšem ITF dala najevo, že jsi-li dostatečně slavná a úspěšná tenistka, jsi prakticky beztrestná.
Reagovat
smazaný uživatel
Strýcová a Kozlova dostaly v poslední době půl roku, Masha by vzhledem k okolnostem mohla dostat míň. Teda aspoň doufám...
Reagovat
smazaný uživatel
Míň za horší přestupek? To nemůžeš myslet vážně..
Reagovat
smazaný uživatel
Ne, s tebou se fakt nemá smysl bavit. Naštěstí jsi se svým názorem v menšině...
Reagovat
smazaný uživatel
S tebou taky ne, ty bys ji nejradši rovnou omilostnil.

A že tady většina ví o téhle problematice a fungování tohoto systému leda hov.. , to jsem si taky všiml.
Reagovat
smazaný uživatel
Už jsem tady uvedl příklad s Hope Solo, která dostala jenom varování, protože to byl z mého pohledu podobný případ jako u Mashy a přistoupila k tomu stejně zodpovědně. Jasně, není to tenistka, o Mashe bude rozhodovat někdo jiný... Ale napsal jsem toho tady dost, ty jsi toho taky napsal dost a je mi jasný, že se neshodneme (což mě ani nepřekvapuje). Takže nemám zájem se s tebou dohadovat.
Reagovat
smazaný uživatel
Mě nezajímá fotbal, tam o tom rozhodují jiní, mluvím o tenise.

Bára dostala půl roku za nevědomé užití zakázané látky. Maria brala vědomě. Ano, šlo o lék, ale věděla, co obsahuje a věděla, že WADA zvažuje jeho zákaz. A taky věděla, že jiný lék s totožnou účinnou látkou WADA již před rokem zakázala. Promiň, ale provinění Marie je daleko horší než to, co provedla Bára. Menší trest by byl vyloženě výsměch.
Reagovat
smazaný uživatel
Většina lidí si myslí opak.
Reagovat
smazaný uživatel
To je jenom tvoje zbožné přání.
Reagovat
smazaný uživatel
A i kdyby, není to argument.
Reagovat
smazaný uživatel
Záleží hlavně na tom, jestli o tom bude rozhodovat někdo normální nebo někdo typu Kvěš. :D Tady bohužel musím uznat, že jsou možné obě varianty a nestává se úplně vždycky, že by u bafuňářů vyhrál zdravý rozum...
Reagovat
smazaný uživatel
Hlavně aby nerozhodoval nikdo typu Montyho. To by ji ještě omilostnili a dali odškodné za to, že si ji vůbec dovolili obtěžovat s dopingovými testy.

Pravidla musí platit pro všechny stejně. Což je přesně to, co ty svým přístupem popíráš.
Reagovat
smazaný uživatel
Tohle se může stát úplně každému a byl bych hodně zvědav, jestli bys u Petry psal to samé...
Reagovat
smazaný uživatel
Já bych byl hlavně zvědavej, jestli byste ji taky omlouvali proti té ošklivé WADA tak, jak teď omlouváte Marii.
Reagovat
smazaný uživatel
Já jo.
Reagovat
Fandina
Báru jsi neomlouval.
Reagovat
smazaný uživatel
O ní tady snad ani nebyl článek, protože to vyšlo najevo až někdy zpětně. Ale přestože ji nemusím, tak se jí v tomhle taky zastávám, protože to nebyl vědomý doping. Třeba Martiny Hingis jsem se taky zastával...
Reagovat
smazaný uživatel
No třeba Hingis za ten koks dostala dva roky distanc.
Reagovat
smazaný uživatel
Což byl úlet, takže Martina radši ukončila (nakonec jenom přerušila) kariéru. Ale tam šlo spíš o to, že je to droga, takže z ní hned udělali tu nejhorší... Na druhou stranu, Gasqueta třeba za kokain osvobodili, protože tam šlo nějak o malé množství (přišel k tomu někde v klubu, údajně při nějaké líbačce).
Reagovat
smazaný uživatel
Fakt? To si budu pamatovat. Ovšem doufám, že nikdy nenastane situace, kdy bychom tohle museli řešit. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Irelevantní. Správný názor je vždy ten, který má iqe a fandina. Bez diskuze. A ITF to ví, WADA to ví (jen pár lidí na TP to pořád nechce chápat), takže Maria už má jistý ban na 2 roky.
Reagovat
smazaný uživatel
Marie je hlavně koza...

Měla se bránit i v případě post factum.
Jediná omluva by mohla být, že mohla mít pocit, že ztratí kariéru nebo fans...no, ale nevím...
...tak v případě norských běžkyň...tam je fakt, že bylo jasné, že už nemohou nic ztratit, jinak to by byla asi konečná. Takže musely jít na to tvrdě.

Ale furt ze samé podstaty do toho asi měla jít. Tedy říct su koza, že jsem si nepřečetla ty seznamy... a měla si říct, že chce i přez změnu vyjímku, vyhledem k 10leté zkušenosti příjmání léku,
...pokud by jí to lékař podepsal, tak dokonce i soudní cestou by to podle mě vyhrála...takhle se nechala jen zahnat do kouta...
Reagovat
smazaný uživatel
Já mám na tyhle seznamy zakázaných látek taky svůj názor a že tam něco celou dobu není a pak to tam najednou dají, to je dost zarážející... Ale holt se podle toho sportovci musí řídit, a proto se k tomu Masha takhle postavila. Co jsem četl ohlasy, tak drtivá většina lidí (což bych na českých webech sám nečekal) ji právě za tohle oceňuje.
Reagovat
smazaný uživatel
Krucifix, tak po stopadesátéšesté: lék, který Maria užívala, byl několik let v monitorovacím programu, čili několik let se vědělo, že ho asi zakážou. Loni byl zakázaný jiný lék s totožnou účinnou látkou.

Nešlo tedy o rozhodnutí "přes noc", ale o něco, co se vědělo dlouho dopředu.
Reagovat
smazaný uživatel
Nepapouškuj furt ty komentáře z idnesu... Prostě 10 let to brala a doping to nebyl, teď najednou je. Už to je zvláštní.
Reagovat
smazaný uživatel
Zvláštní leda pro ty, co o dané problematice nic neví a považují za zbytečné si o tom cokoliv zjišťovat.
Reagovat
smazaný uživatel
Ty víš o všem všechno, ale ve výsledku jsi tady vždycky za největšího vola... :D
Reagovat
smazaný uživatel
To si myslíš ty. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Asi nejenom já. :D
Reagovat
smazaný uživatel
jj... měla by vrátit všechny tituly :D (včetně případných čestných univerzitních)
Reagovat
smazaný uživatel
Není důvod, aby cokoliv vracela. Maximálně jí seberou body za čtvrtfinále v Melbourne.
Reagovat
smazaný uživatel
Jenže to k ničemu moc nevede. Jako ok. Postavit se k tomu mohla tak jako tak stejně. Ale podle mě si o tu vyjímku prostě měla říct ze samé podstaty celé te věci.
Takhle lék nahradí něčím jiným a nic se nezmění (to už určitě někteří i udělali)...a to je ten problém,,, aspoň pro mě. Takhle je to hra na kličkovanou, nekonečná a o ničem...
Reagovat
smazaný uživatel
To je těžký. Zas tak blbá, aby o výjimku nežádala, přestože o zákazu věděla, není. Je jen natolik blbá, že se o tom zákazu nedokázala informovat. Za to teď zaplatí. A tenis na tom vlastně vydělá - až bude někdo opět vytahovat, že se v tenisu dopuje, tak se "orgány" budou odvolávat na to, že to není pravda, vždyť nekryli ani komerční hvězdu č. 1. Totéž jako v současnosti UCI a spol. s Armstrongem, když někdo naráží na krytí dopingu v cyklistice.
Reagovat
smazaný uživatel
Možná nemá tak čistý svědomí, jak si myslíš. V takovém případě by totiž její postup byl poměrně pochopitelný - čím dřív to smete ze stolu, tím líp, hlavně aby se v tom nikdo moc nepitval.
Reagovat
smazaný uživatel
O svědomí sportovců a jiných lidí se fakt nestarám.
Ale žebych si dělal iluze, že si někdo z nich nějak nepomáhá...no to si nedělám.
Reagovat
smazaný uživatel
Hm. Takže WADA tento lék měla několik let v monitorovacím programu a už vloni byl zakázán jiný lék s totožnou účinnou látkou.

Jinými slovy Maria dlouho dopředu věděla, co se chystá a je jen a jen její chyba, že si to nepohlídala.
Reagovat
gigin
Tak třeba selhal člen jejího týmu.
Reagovat
Fandina
To samozřejmě mohl, nicméně je to problém její.
Reagovat
gigin
Já se bavím o chybě. Čí je to problém je snad jasné každému, i tobě.
Reagovat
Fandina
A každému je jasné, že na to má tým. Tobě doufám také.
Reagovat
gigin
Já jsem to tu napsal jako první dole kolem půl desáté, že je divné, aby si tak profi osoba s tak profi týmem takové základní věci nepohlídali. Jen si myslím, že to nemusela být vyloženě chyba Márie.
Reagovat
Fandina
Tvůj problém je, že nerozumíš psanému textu. Je jasné, že na to má tým, ale zodpovědná je ona. Čí je to chyba, to už je jejich věc.
Reagovat
gigin
To by mne fakt nenapadlo, že zodpovědnost nese Masha. Ještě, že tu jsi a vše uvedeš na pravou míru.
Reagovat
Fandina
Já na rozdíl od tebe nepíšu hloupě, že za chybu může třeba někdo z jejího týmu. To ví každý a nemusí o tom jako ty vůbec psát.
Reagovat
gigin
Co ví každý? Ty víš jak to bylo? Co to meleš zase? Končím debatu, ty si fakt rozbitá.
Reagovat
Fandina
Jsi magor.
Reagovat
Fandina
Neumíš číst mezi řádky. Nerozumíš psanému slovu. To je tvůj problém.
Reagovat
gigin
Ne mi to není jasné Fandino, když píšu, že mohl selhat člen TÝMU. Ty si blbá, až to bolí.
Reagovat
Fandina
Vždycky jsem si myslela, že jsi málo inteligentní, teď už to vím.
Reagovat
smazaný uživatel
Je. Proto nechápu to neustálé zdůrazňování, že to byla chyba někoho z jejího týmu.
Reagovat
smazaný uživatel
To je možné, ale zcela irelevantní.
Reagovat
Fandina
Obávám se, že gigin to nepochopí.
Reagovat
gigin
Ne nechápu tvé uhozené trapné kecy.
Reagovat
Fandina
A obávám se že nikdy nepochopíš.
Reagovat
gigin
Protože jsi mimózní otrapa, strašně hloupá a všichni z tebe tady mají akorát tak srandu.
Reagovat
Fandina
A já zase mám srandu z toho, jak hlupák jako ty má za mě srandu.
Reagovat
smazaný uživatel
Ze včerejšího zápasu... :)
https://twitter.com/ussoccer_wnt/status/706970253159374849
Reagovat
gigin
nemožu sa dovolat Putinovi. Toto já tak nenechám.
Reagovat
Roger_Federer
Ted ho prca Stan_Borowics..pockej.
Reagovat
FulnekUltras
přes 7495 to nende?
Reagovat
Jabadu
" ... a jak sa ty kurwy šikmooké dozvěděli, že já vyrábím ten melte ... melado ... no šak víš, doktore!"
:-)
Reagovat
FulnekUltras
a teď si už zase jako obvykle můžete zgustnout na běloruském koulaři a turkmenské sprinterce...
Reagovat
gigin
http://www.tenisovysvet.sk/clanok/18489/kollerer-s-ostrymi-slovami-na-adresu-atp-a-cilica
Reagovat
smazaný uživatel
https://youtu.be/OC-TiGHRciw?t=3m30s Je to pošuk, ale já si ho pamatuji hlavně díky tomuto. :D
Reagovat
gigin
Paráda!
Reagovat
Frick
Že sice je to primadona, co není ani schopna bydlet s ostatníma na stejnym hotelu, bo asi **** hercekbaronce nestačej, ale že je to SKUTEČNÁ PROFESIONÁLKA, tak nyní se to moc neukázalo.

Celkem by mne ale zajímalo, zda třeba WTA vede nějakej seznam medikace u jednotlivých hráček a pokud to meldonium na takovém seznamu bylo, tak by asi na to měla být upozorněna.

"Vážená Marie, preparát, který užíváš, nebude od 1.1.2016 povolený"
Reagovat
smazaný uživatel
Nebo aspoň... "hej, Mařko, změň dealera, nebo na to dojedeš... myslíme to s tebou dobře."
Reagovat
smazaný uživatel
Jako skutečná profesionálka se k tomu postavila a řekla, že je to její chyba. Jak říkám, stát se to může každému a Masha rozhodně není první ani poslední...
Reagovat
FulnekUltras
můžeš jezdit leda tak na dámským kole kolem ohrady..."

To svého času pronesl jeden mimořádně charismatický čs. trenér - a nejspíš dobře věděl, o čem mluví...
Reagovat
Jabadu
Tak Pyreneje a Alpy nikdo na kuře a vodu nepřejede, to ví každý cyklista - hobbík.
"Ferat je vynikající vůz své třídy."
Jezdí se na "krev".
:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Klidně přejede. Ale ne 9 velkých vrcholů ve 3 dnech s průměrem 37 km/h (v celé etapě, ne ta stoupání). Tam už se tomu musí trochu pomoct.
Reagovat
FulnekUltras
A navíc do poslední chvíle před cílem ve 2500 m nad mořem většinou ještě otravuje nějaký ten Kolumbijec, kterého je třeba aspoň napotřetí utrhnout taky...
Reagovat
smazaný uživatel
Tady se dneska člověk fakt zasměje. Myslím, že z některých těch šílených konspiračních teorií na její obranu tady by měla srandu i samotná Maria. A že jí teď asi zrovna dvakrát do smíchu není..
Reagovat
Titan
Není no. Taky bych nechtěl čekat na telefon z Porsche, Nike, TagHeuer atp...
Reagovat
smazaný uživatel
osladí si to cucáním "Sugarpova"
Reagovat
Jabadu
Předsedo, nejsem úplně nadšen z tvé nepokrytě najevo dávané radosti, že Petra přišla o konkurentku.
Kdyby Maria jela ve steroidech, klidně ti udělám Ovčáčka, ale tohle je přece trochu něco jiného, nemyslíš?
:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Nemám radost. Ale vaše obhajoba její osoby je chvílemi až úsměvná.
Reagovat
Jabadu
Vsaď se, že je v tom nějaká levá a že Marii lízli omylem. I když teď slaví. To asi opravdu nečekali.
Letos chycení sportovci na meldonium:
Oľga Abramovová

Artema Tyščenka

Eduard Vorganov

Ekaterina Bobrova

Ethiopian Negesse

+ Maria

Že až na jednoho samý východ - vskutku zajímavé.
:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Takže ještě jednou: meldonium bylo několik let v monitorovacím programu, což nebylo žádné tajemství. Loni byl zakázán lék se stejnou účinnou látkou.

Jako sorry, ale pokud to byl nějaký plán, jak chytit ruské sportovce, tak hodně mizerný. Že chytli Maruš, tak to jenom proto, že nečte maily a lidi kolem ní asi nejsou tak schopní, jak myslela.
Reagovat
Jabadu
Ok - logika tam je. Není známo, že by nějaký sportovec s diabetes nebo srdeční vadou byl schopen v kterémkoliv sportu dosahovat špičkové úrovně.
Pokud je mi známo, takovou megahvězdou je v současné době pouze Petra!
Astma je z lékařského hlediska závažným handicapem a s vrcholovým sportem takřka neslučitelným.
Tenis však není maratonský běh, ale hodně záleží i na talentu.
K věci: Přijde mi, že Maria (ač zřejmě není diabetik) užívá léky preventivně a vzhledem k rodovému zatížení také správně.
A tu možnost jí teď někdo vzal a ještě na tom přes média sakra vydělá!
To je celé, co v tom já vidím. Prostě mediální prasárnu.
Víc už to nebudu hrotit.
Reagovat
smazaný uživatel
Co nechápeš na tom, že to, že se to WADA chystá zakázat, se vědělo několik let dopředu a Maria tedy měla dostatek času si buďto požádat o výjimku nebo zajistit adekvátní náhradu. Závěr: je hloupá, že si to neohlídala a ty obhajuješ neobhajitelné.

Mimochodem Petra určitě není jediný astmatik mezi sportovci..
Reagovat
smazaný uživatel
Samozřejmě, že není. Jen je Petra v hodně komerčním sportu, tak je víc vidět. Ale i tak není v tom ohledu moc medializovaná, protože tenis není vnímaný jako sport založený primárně na fyzičce. Třeba v biatlonu nebo běhu na lyžích jich je víc, včetně Bauera, nejznámější případ je Bjorgen, která dostala výjimku na léky na astma cca ve 24 letech, do té doby byla top sprintérka, od té doby 10 let skoro neporazitelná na žádné trati.
Reagovat
turista
No Jan Kodeš měl také určitý handicap týkající se srdce a přesto dokázal hrát ve své době naprosto fantastický tenis ve velkém tempu a byl dlouhodobě třetí tenista světa. Asi málokdo v historii tenisu dokázal vyhrát tolik téměř ztracených zápasů jako on ať už na turnajích nebo v Davis Cupu. V tom byl doslova úžasný. Tomáš Šmíd byl podobný bojovník do posledního míče. Když Kodeš hrál nešlo se odtrhnout od televizní obrazovky.
Reagovat
smazaný uživatel
https://pbs.twimg.com/media/Cc-kWvCXIAAKAFW.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlas, Maria má koule.
Reagovat
turista
Pomyslný ano, skutečný ne.
Reagovat
Frick
Život tě naučil hrát s kartama, které ti rozdával sám,
občas si bez trumfů hrál a když si prohrál, tak se ti smál
jen vstávej...
to každý umí: Hrát jak král, když v rukou má jen samý trumfy,
ale hrát prý se má jenom s tím, co máš, co znáš.

Proč měl bys dát pro peněz pár všechno,
co máš, tvá čest je víc - zůstáváš dál férový hráč.

Život však šel klidně dál a ty jsi zůstal stejný, jak dřív,
klidně jsi bez trumfů hrál, radši jsi prohrál, než by si byl
tím hráčem, co proto aby:
Hrál jak král, má v rukávech schovaný trumfy,
ale hrát prý se má jen s tím, co máš, co znáš.

Proč měl bys dát pro peněz pár všechno,
co máš ,tvá čest je víc - zůstáváš dál férový hráč.
Reagovat
Frick
Kto siaha po hviezdach
Ten musí skrotiť strach
Je krásne zvíťaziť
Len nikdy nestrať cit

Tou cestou širokou
Vždy kráčaj bez okou
Ak nechceš priveľa
Tak dôjdeš do cieľa

Oh
Život nehrá fér
Čítam z tvojich pier
OOh Ooh

Oh
Život nehrá fér
Aj tak stále ver
Ooh Ooh

Oh
Život nehrá fér
Čítam z tvojich pier
Ooh Ooh

Óh
Život nehrá fér
Aj tak stále ver
Ooh Ooh

Kto siaha po hviezdach
Ten musí skrotiť strach
Je krásne zvíťaziť
Len nikdy nestrať cit

Tou cestou širokou
Vždy kráčaj bez okou
Ak nechceš priveľa
Tak dôjdeš do cieľa

Oh
Život nehrá fér
Reagovat
smazaný uživatel
Opět borci v akci:)

Celkem je mi jedno, proč brala meldonium Marie. Podstata věci opět kulhá, jak již jim to kulhá několik let...
Neboť ze samé podstaty tím vlastně říkají, že její výsledky za poslední roky jsou udělaný na dopingu a nejsou fér...pro mně to je prostě padlé na hlavu celý a pořádně...

Ale tohle není jen v tenise....a jde to i naopak...Norské běžkyně na lyžích si vyžebrají vyjímku na léky na astma, takže najednou tam máme hromadu astmatiků...prostě opravdu famózní.

Tady si po nějakých letech upraví seznam na jeden lék, krom toho ten seznam upravují furt a furt a rozšiřují, a je to celkem mimózní, tohle už dávno není o nějaké normální kontrole...je to jen čisté "politikaření".

Marie je podle mě "pitomá" v tom, že místo té tiskovky, nepožádála spíš o vyjímku, nebo náhradu za meldonium, klidně i zakázanou...
a místo toho tuhle hru přijala. Takhle se nic nikdy nezmění. Že si to nezkontrolovala sama, se nedivím...tyhle seznamy číst je úplně na palici. Tahle hráčka by měla na to mít schopné lidi,
...takže bych je vyhodil.

Je sice hezké, že se jako k tomu postavila s odpovědností, ale tohle je fakt o ničem, tím jen řekla, že ti blbci maj pravdu...a ona vlastně celou dobu byla na dopingu...

Nic, přeji Marii jak nejrychlejší návrat.

Dale přeji WADě nějakého pořádneho hráče, kterého mají chytit na buď fakt pořádných svinstvech...nebo konečně jít po tzv. preparátech, které si ti milionáři vyrábí tzv. sami....

Celkem mě už fakt tahle pseudoorganizace nudí....
***
Reagovat
FulnekUltras
kryptoSWAD ;)
Reagovat
smazaný uživatel
O výjimku si měla požádat před začátkem sezony. Žádat o ni, když ji chytli, je jaksi pozdě.
Reagovat
mrafe
napiš to ještě 100 x, co kdyby to někdo přehlédl. :-PP
Reagovat
Fandina
že ti to tak vadí, má pravdu
Reagovat
mrafe
I když je to pravda, tak to stačí napsat jednou
Reagovat
Fandina
Naopak, má se připomínat pořád, aby si to každý uvědomil.
Reagovat
gigin
Panebože.
Reagovat
Fandina
To je věda co?
Reagovat
gigin
Většího hlupáka jako jsi ty těžko pohledat.
Reagovat
Fandina
Jo jo. Někdo musí být hloupý. Buď rád, že to nejsi ty. Sice na to nevypadáš, ale co už. Pro hloupého každý hloupý.
Reagovat
smazaný uživatel
No evidentně to tady někteří stále nechápou..
Reagovat
mrafe
Ano, promiň já jsem zapomněla, že občas přepínáš do modu flašinet, tím se ti omlouvám, piš si co chceš.
Reagovat
Fandina
To je dobře, že mu dovolíš, aby psal co chce.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jistě, to chápu, ale tady to jaksi podělali, že...co už...
ty norky si to vyžebraly tzv. taky zpětně, bo jim hrozila diskvalifikace.
Prostě ze zásady, pokud se nebrání, jen tím říká, že vlastně celou dobu dopovala a ten lék vlastně nepotřebuje. Sorry, ale každý něco bere...takže, zítra tam dám jiný lék, potom zase jíný atd.
Podle mě tam mají nechat jen nějaký ty svinstva, a hlavně jít po těch různých experimentech...ale to se jim nechce...tak jen upravují ty své seznamy.
Tady nejde o Marii, tady jde celkem o tu podstatu hry.
A 20 let si přečteš zase nějakou tu zpověď hvězdy, která třebas něco brala a jen jí to prošlo, z různých důvodů...tož podle mě je to na hlavu.
Reagovat
smazaný uživatel
*a za 20 let...(oprava)
Reagovat
FulnekUltras
přesně - podstata antidopingové hry je taková, že snad ani lépe nevědět...
Reagovat
FulnekUltras
proti tomuhle systému jsou někteří občas přistižení sportovci hotoví břídilové
Reagovat
smazaný uživatel
Proboha, když 10 let žeru nějaký léky, tak si dám sakra bacha na to, jestli se náhodou neobjeví na seznamu zakázaných látek. Ty seznamy se aktualizují pravidelně, a že na něm bude i ten její lék bylo známé nejmíň rok.
Reagovat
smazaný uživatel
Se asi nechápeme. Mě tady nejde jen primárně o Marii...

její případ bych nazval pořekadlem mírně upraveným.

"Vlk s ovcami se fajně nažrali a nažerou, koza zůstane kozou a stádečko se dále pase"
Já ti to i přeložím...pro jistotu.

"Wada se nažrala...novináři se nažerou i s přitleskávači, nebo haterama Marie , Marie zůstane kozou...a jiní hráči a hráčky dále zobou, co je pro tuto chvíli povoleno nebo ještě není zakázáno"

Mě jde o celou podstatu téhle pitomé hry. Kdyby na jejím místě byla Lucka, tak nějak chápu, že si myslíš, že se chci Lucy zastat...nooo, ale u Marie ten důvod opravdu nemám.
Reagovat
smazaný uživatel
Nepřipadá mi to tak.
Reagovat
smazaný uživatel
Jako co ti nepřipadá...že je koza, nebo, že ji chci omlouvat...
...na omluvy Marie fakt nemám náladu...:p
a koza tak trochu je...
Reagovat
smazaný uživatel
Vždyť ji omlouváš.
Reagovat
smazaný uživatel
No... tak to fakt blbě chápeš....:D)
Jinak si to vysvětlit neumím...
...když říkam, že je to koza, ta ji omlouvám....aha...dobře...tak dobrou noc...:)
Reagovat
smazaný uživatel
Nejde o tu "kozu", ale o to tvé naznačování, že za to vlastně může ta zlá WADA..
Reagovat
Fandina
Tak nějak.
Reagovat
bIbec
tak proto všeci ti hráčky a hráči hrají letos kuloví a stali se z nich takový kopyta nevyrovnaný. Beztak to zobali úplně všeci :-)
Reagovat
bIbec
Takže za příčinou pádu Petry skutečně nebude Meidl ale Meldonium!
Reagovat
smazaný uživatel
nevím jestli všeci, ale dělat si iluze, že všeci něco nezobou, je asi zbyteč...
...je to jak v módě...módní je to, co někdo nezakáže...:D)
A nejmódnějsí je to, co si sám necháš vyrobit, tam je prostě nej. jistota. A než to dají na seznam, tak už můžeš mít za sebou fajnou kariéru.:)
Reagovat
smazaný uživatel
A ja som si vzdy myslel, ze top hrači nemozu mat dopingový nalez, ze su chránení...Aspon Dominik tak vravieval...Dokonca mal zaručené info zo Spanielska..Tak nevim no..Dobrou
Reagovat
smazaný uživatel
Můžeš být v klidu. Kreatin snad zakázaný není. A s Fuentesem už Rafa nespolupracuje.
Reagovat
Roger_Federer
Jak vidis, veci se meni.; ), ted by mohly konecne zverejnit vsecky testovane vzorky, nekterych Spanelu.
Reagovat
smazaný uživatel
Bože moj :-)

Tebe ani táto facka reality nestačila...
Reagovat
smazaný uživatel
Bože moj :-)

Tebe ani táto facka reality nestačila...
Reagovat
smazaný uživatel
"Šarapovová šokovala svět. Přiznala doping a omluvila se fanouškům."

Hnus. Jako že tohle média dělají, to je známo, ale stejně se nad tím nemůžu nepozastavit...
Reagovat
smazaný uživatel
Nic jiného jsem od MM ani nečekal...

BTW: Schválně jestli víte, co znamená ta zkratka... :D
Reagovat
darek.vrana
Jarda Jágr?:)
Reagovat
smazaný uživatel
To spíš Mike Modano, ale ten to není... :D
Reagovat
darek.vrana
Myslel jsem to tak, že Jarda Jágr by věděl...
Reagovat
smazaný uživatel
Teď si ani nevybavuju, že to taky někdy použil... :D
Reagovat
darek.vrana
M.dky mediální?
Reagovat
smazaný uživatel
Tak určitě! :D
Reagovat
darek.vrana
Jednou to Jarda ve srandě použil, když s ním chtěli dělat rozhovor.
Reagovat
smazaný uživatel
Je to možný... :)
Reagovat
Mayo
pekne Marika a takto by mohli pokračovať aj u ďalších top hráčiek , hráčov...to by ešte len boli srandy ...
Reagovat
smazaný uživatel
Dobře ty! :D Teď jenom doufám, že mi Markét nedá unfollow... :D
Reagovat
Frick
https://pbs.twimg.com/media/Cc-e6NTWwAAG3yD.jpg

:o)
Reagovat
Titan
Je nesmyslné si myslet, že toto prohlášení má něco společného se sportem a pokáním. Máša je především podnikatelka, a tohle reklamní partneři a sponzoři slyší velice neradi, kolikrát chtějí peníze nazpět...
Reagovat
smazaný uživatel
O tomto léku jsem neslyšela. Všichni tady obhajují Márii ( skoro). Mám dvě poznámky. Pokud to bere legálně na své zdravotní potíže( leta) tak to má zaznamenané ve své zdravotní kartě. Přece i kdyby najednou tato látka byla zakázaná, tak by měla důkaz, že to bere legálně jako lék nikoliv jako doping. Jedna věc. Druhá věc je, že tolik ruských, ukrajinských sportovců má nemocné srdce ? ! A berou stejný lék? . V každém případě je to podivná nedbalost. Marie léta bere léky a přece dopingové kontroly se dělají v tenisu pravidelně a nečekaně. Je mi to fakt divný. Myslím si jedno. Pokud tuto látku bere jako lék oficiálně a má to ve zdravotní kartě, žádný trest jí dát nemohou. Ale je to skutečně takto?
Reagovat
smazaný uživatel
Ten lék se používá především v zemích bývalého SSSR, na západě nikoliv. A i když to doteď užívala jako lék, s čímž nemám problém, tak aby to mohla užívat i poté, co se to zakázalo, musela by si požádat o výjimku, jinak smůla. Nejsem si jistej, jestli to, že nečte e-maily, je nějaká polehčující okolnost..
Reagovat
Jabadu
Jak se postupně zpřesňují informace, čím dál tím víc mám pocit, že je v tom ta zasr ... politika.
Výrobcem meldonia především není "západní" firma, ale lotyšská. A zde bych hledal jádro pudla.
Reagovat
smazaný uživatel
Nejsi kapku paranoidní? :-)
Reagovat
Jabadu
To říkáš ty mně?!
:-)
Reagovat
smazaný uživatel
No vidět mezinárodní spiknutí za tím, že si Maria nepohlídala seznam zakázaných látek, což je vzhledem k tomu, že dlouhodobě nějaké léky užívá, obzvlášť nepochopitelné, to je dost paranoidní i na mě. :-) Jen mi řekni, kdo za tím stojí. Obama? Ilumináti? Aštar Šeran? :-))
Reagovat
Jabadu
Já vím, že to asi přeháním, ale ... aléééé ... komu se taková kauza nejvíce hodí?
Především médiím a ty vlastní většinou západní establishment.
To budou ceny za reklamy! To bude kliků! ...
:-)
Reagovat
themimone
jakože těch pár prodaných krabiček východních léku někoho trápí a chce, aby si těch pár krabiček ti sportovci koupili u západní firmy? Navíc když zájem západu je získat na svou stranu Pobaltské státy?
Reagovat
Jabadu
Možná můj úsudek není správný, nehádám se, ale pobaltské státy jsou už zřejmě hozeny přes palubu. Koho první Putin obsadí a ještě s úsměvem?
Reagovat
smazaný uživatel
Ono je to jinak. Pobaltským státům je úplně jedno, že jedna tamní farmaceutická firma přijde o kšefty. Jejich nenávist k Rusům je tak velká, že se "západ" nemusí bát, že by se kvůli takové prkotině začali s Ruskem bratříčkovat.
Reagovat
themimone
ale proč by něco takového západ dělal, co by z toho měl kromě šance že by se to provalilo?
Reagovat
smazaný uživatel
Nic - tedy ZÁPAD jako takový (na úrovni států - NATO apod.). Problém je, že v tom vidíš nějakou velkou kauzu, přitom ten lék je v mezinárodním měřítku bezvýznamný. I pro tu společnost, která ho vyrábí, to nic likvidačního nebude, jen prostě poklesne zájem o jeden výrobek v určité úzké skupině potenciálních odběratelů. To není věc velké politiky, ale sportovní politiky. Prakticky všichni sportovci na top úrovni používají různé doplňky včetně léků na cokoli. Biologicky jsou (nejen) sportovci ze západu i z východu stejný druh, takže logicky předpokládám, že i na západě se používá stejný typ léku (stejná účinná látka), jen od jiného výrobce s jiným názvem. Ale o to tady nejde. Pro farmaceuty je to bezvýznamná kapka v moři, pro WADA způsob, jak se zbavit aspoň pár sportovců z východu. To, že chytli Mariu, je bonus, s kterým možná ani nepočítali (a možná jo - ale zas nechci rozvíjet nějaké konspirační teorie). Ne že bych byl paranoik, ale nedivil bych se, kdyby brzy začali jít i po Djokovičovi, protože pro tenis určitě není ekonomicky výhodné, když mu takhle dominuje hráč, který na pro ATP a ITF největších trzích (US, UK) nemá prakticky žádné fanoušky.
Reagovat
Jabadu
"Děkuji ti, náčelníku, že ses mě zastal."
:-)
Reagovat
themimone
Takze tvuj predpoklad je takovy ze kdyz je nejaky lek na vychode nevhodny, tak na zapade je ten lek taky od jine firmy povoleny? Tady kompletne varis s vody, nevis co bylo v Meldoniumu zavadneho a nevis jestli je v zapadnim leku tato latka je taky obsazena nebo jestli dany lek neni na seznamu zakazanych. Cela ta teorie jak zly zapad se snazi porazit poctivy vychod tim, ze bude podkopavat nohy vsemu vychodnimu jsou nicim nepodlozene domnenky
Reagovat
smazaný uživatel
Proboha, kde v tom vidíš teorii o poctivém východu a zlém západu? Nauč se chápat psaný text. Já tady jako jeden z mála píšu, že na západě je ve sportu stejná špína jako na východě, ale západ má výhodu v tom, že v podstatě "řídí" WADA a všechny další podstatné společnosti. 90 % lidí tady má vymyté mozky a automaticky má v hlavě cokoli přepnuté do polohy RUSKO = ZLO, VŠECHNO OSTATNÍ = DOBRO. Viz co se píše o 80. letech - všichni sportovci z NDR, SSSR a spol. dopovali, ale hrdinný čistý západ jim i tak dokázal vzdorovat a porážet je (třeba Griffith-Joyner, jejímž rekordům na 100 a 200 m se ani po 30 letech nedokáže nikdo ani přiblížit). Takže mi nepodsouvej něco, co jsem nenapsal. V Rusku problém s dopingem je a velký. Problém je, že velký problém je to i mimo Rusko, ale tam se to z politických důvodů zametá.
Reagovat
FulnekUltras
přesně tak
Reagovat
themimone
tak přece mu nebudou vyklízet takhle cestu. Množství, které spotřebují sportovci je prostě číslo hraničící s nulou, které daná firma nemá šanci jakkoliv poznat. Toto vážně není žádný boj o to, aby se používaly západní léky...
Reagovat
smazaný uživatel
To je právě zaměňování příčiny a následku. Samozřejmě nejde o to, aby západní firma prodala o pár kusů svého léku víc než ta východní. Ale o to, kdo ve sportu používá ten produkt z východu a kdo ten ze západu.
Reagovat
FulnekUltras
V první řadě jde o újmu v obecném veřejném vnímání dotyčné "strany" - a na to je tzv. Západ poslední dobou zaměřen speciálně.
Reagovat
Fandina
Kdyby Východ nedělal chyby, Západ by na ně naukazoval.
Reagovat
FulnekUltras
Chyby se najdou vždycky všude. Nejhorší jsou ale ty vytvořené záměrně.
Reagovat
Fandina
Vykládáš to, jako by na jedné straně byli ideálové a na druhé hazjlíci. Tak to ale nefunguje.
Reagovat
FulnekUltras
Minimálně na jedné straně jsou výrobci problémů druhé strany rok od roku sofistikovanější - zvlášť když už 15 let nemůžou na vnitřní rozklad druhé strany příliš spoléhat.
Reagovat
Fandina
Ale nepovídej. Nikdo rozumný si nenechá vnutit chybu druhým.
Reagovat
FulnekUltras
Snadno ovlivnitelných lidí, kteří budou téměř ihned věřit, že je něco černé, i když na vlastní oči vidí bílou, se najde pořád víc než dost - a když se tato tvárná masa ještě trochu mediálně zveličí, začne se hrdě označovat jako veřejné mínění.
Reagovat
Fandina
Nepodceňuj lidi. Takoví hlupáci to zase nejsou, jak je popisuješ.
Reagovat
FulnekUltras
Ono stačí dívat se denně kolem sebe. ;)
Reagovat
Titan
To ovšem nic nemění na faktu, že dopis dostala a neřešila. Vzhledem k tomu, že není lépe vydělávající sportovkyně na světě, je to docela průser. Na plakátech je ode dneška feťačka...
Reagovat
smazaný uživatel
Oprava meldonium.
Reagovat
gigin
https://twitter.com/tennis_shots/status/706955707220754432
Reagovat
mrafe
Super Lucka v plné zbroji :DD
Reagovat
Frick
Toto také.

http://st1.bollywoodlife.com/wp-content/uploads/2015/11/626706.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
poprala se s tím ale jako v tenise superprofi..kam se hrabe Armstrong
Reagovat
FulnekUltras
křišťálově nejčistší ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Je to tedy OT, ale odhalení Armstronga je jen důkaz toho, v jak moc špatném stavu je po stránce dopingu cyklistika. Když už museli obětovat i tu největší rybu v historii, aby nakrmili lovce senzací a ti přestali slídit po tom, co se v cyklistice děje dál (např. Astana a velké španělské týmy podle mě investují do "výzkumu" daleko víc než do sportovního zajištění týmu).
Reagovat
Bastian
V poslední době je mi sympatická, ale její vysvětlení užívání meldonia moc nevěřim. Je to omezeně jen v některejch zemích schválenej kardiovaskulární lék na srdeční nedostatečnost anginu pectoris, nedokrvení mozku apod.
Je dost možný, že lék sportovci užívají kvůli zvýšení dodávky kyslíku do buněk a tím zvýšené výkonosti - kondici.
Reagovat
Jabadu
Mno ... ale také se užívá na diabetes.
Rozdíl bych viděl v tom, že Maria rozhodně nevypadá jako vzpěračka, na rozdíl od ...ehmm ...
Reagovat
smazaný uživatel
Zajímá mě mechanismus působení při cukrovce. Nenašla jsem. Víš více? Mária ovšem cukrovku nemá....
Reagovat
Jabadu
Nejsem lékař, takže více nevím. Ale diabetes je na wiki zmíněn. Doufám, že je ti známo, že "cukráři" se málokdy dožijí šedesátky.
Fakt mi to zavání politikou.
Reagovat
Frick
Máme rok 2016 ne 1966, 1976 nebo 1986...
Reagovat
Frick
To k tý šedesátce, OMG.
Reagovat
smazaný uživatel
No, jistě. Že se málokdy dožijí šedesátky, je úplný nesmysl. Také máme různé typy diabetu, podle toho, proč organismus nezpracovává glukozu....Zkrátka diabetes ( tedy přesněji diabetes mellitus ! ) je onemocnění, které může vzniknout z mnoha příčin, důsledkem je nedostatečné ( nebo žádné) zpracování glukozy, které má negativní ( nebo přímo fatální) důsledky na organismus. Že by se bral tento lék jako prevence , no pochybuju....
Reagovat
smazaný uživatel
samozřejmě okecat se dá všechno a Maria je velmi inteligentní žena
Reagovat
smazaný uživatel
BREAKING NEWS: International Tennis Federation announces Maria Sharapova has been suspended effective March 12 due to positive drug test
Reagovat
gigin
https://twitter.com/WTAreactions/status/706949159849500674
Reagovat
kada.tom
Hmm, tak tohle jsem ani ve snu nečekal. Ve zlém snu.

Každopádně hodně oceňuju to, že s tím přišla na veřejnost sama, že to prostě oznámila, byla vstřícná dotazům a že vše osvětlila. Samozřejmě pravidla porušena prostě byla, je natolik profesionální, že tohle měl její tým zjistit a reagovat na to, určitě ta informace, že Meldonium bude přidáno na seznam byla k dispozici dříve jak 1. ledna 2016, takže to tým měl podchytit. Nepodchytil. Je to zkrátka hloupá chyba, která by se stávat neměla.

Ale stalo se. Je mi to docela líto, protože jak už tu někteří psali, i já jsem v poslední době začal Sharapovové přicházet na chuť (patrně vlivem nastupujících hráček, které mi ne vždy jsou sympatické, a tak se obracím na "ta menší zla"). Ale od toho pryč.

Trest musí přijít, jinak to nejde. Nicméně bych byl docela shovívavý, protože ta doba, kdy je Meldonium zakázané je krátká a asi by ten trest měl být nějakým varováním pro další hráčky, byť to odnesla zrovna tato světová megastar. No ... asi určitě přijde Sharapova o Rio, což je určitě škoda. Každopádně já to beru tak, že holt tedy dopovala od 1. ledna, tu dobu předtím rozhodně neberu jako že si nějak přilepšovala, to dělala vše v souladu s pravidly.

Každopádně mě to docela mrzí. Ale asi lepší, než kdyby oznámila nějakou nemoc nebo úplný konec kariéry.
Reagovat
FulnekUltras
Souhlas.
Reagovat
smazaný uživatel
A teď bych doporučil ITF a WADA zaměřit svou pozornost z Ruska na jednu s Ruskem spřátelenou zemi na Balkáně :-)
Reagovat
Jabadu
Na to vem jed, že už se na tom pracuje.
Těch hráčů a hráček z "východu" je v desítce zřejmě nějak moc.
Reagovat
smazaný uživatel
Všem, co tady tak nadávají WADA, že už neví, co by zakázali, bych doporučil si o tom léku něco přečíst. Třeba to, že v civilizovaných (západních) zemích se neužívá a dostupný je především v zemích bývalého SSSR. Nebo, že Marie není první ruský sportovec, kterého s tím chytli..
Reagovat
FulnekUltras
samozřejmě západní zdroj ;)
Reagovat
Fandina
Rusové by se s tím nechlubili.
Reagovat
smazaný uživatel
Ano. Ovšem to, že ten odkaz s popisem léku, co tady létá, je v azbuce, ukazuje, že na tom Západě mají tentokrát pravdu. :-)
Reagovat
FulnekUltras
Viz níže - léčivo může být třeba arabské, ale svým obsahem bude mít úplně stejný účinek jako pod "seriózním" názvem třeba v USA. Pro mě Maša nedopovala o nic víc, než řada jiných dosud pouze veřejně neodhalených "poctivek". Přezíravé narážky na "východ" neberu.
Reagovat
smazaný uživatel
Viz níže - nic ji nebránilo zažádat si o výjimku.
Reagovat
FulnekUltras
Viz také výše ;) fanynka...
Reagovat
FulnekUltras
tak už pozdě ;)
Reagovat
themimone
Marie je s prominutím víc Americký než Ruský sportovec
Reagovat
smazaný uživatel
A přesto zobe ruské léky.
Reagovat
A.R.R.
Jirko, myslím, že bys mluvil jinak, kdyby se najednou objevila zakázaná látka v léku, který dlouhodobě užívá Petra na astma..
Reagovat
smazaný uživatel
Jak jinak? Já přeci neobviňuju Marii z toho, že to brala pro nějaké zvýšení výkonu nebo tak něco, věřím tomu, že to brala kvůli nemoci a nepohlídala si to. Což je ale jenom její a její chyba.

Mě jenom vadí, že tady všichni šijí do WADA, že zakazuje kde co, a dokonce snad i Marii naschvál, a ani se neobtěžují si zjistit, co je to za lék a proč je zakázaný. Mimochodem nic nebránilo Marii si zažádat o výjimku. Jako si žádá Petra o výjimku na léky na astma, které jsou jinak taky zakázané.

A mezi náma, podobnou školáckou chybu bych tak nějak očekával spíš u Petry než u symbolu profesionality Marie..
Reagovat
A.R.R.
Jak tě tak znám, určitě bys Petru bránil co se dá :-)

Samozřejmě souhlasím s tím, že si to měl tým Marie ohlídat, to je jasné.

Nicméně řekl bych, že sportovec je normální člověk a má své bolístky na které potřebuje léky a tím jak se rozšiřuje seznam zakázaných látek, tak se mu výběr léků zužuje. A jde-li o výjimky tak tam bych byl také opatrný, jelikož pak by si kdekdo mohl zažádat o to, že daný lék potřebuje k životu. z toho by asi byl pěkný guláš....
Reagovat
smazaný uživatel
No tak on tu výjimku taky musí někdo schválit, žejo. :-) Třeba právě Petra ji má, protože léky na astma jsou taky jinak zakázané. Šárka Strachová ji má taky, ty hormony, co bere, jsou taky jinak zakázané.
Reagovat
A.R.R.
Hele já to chápu, že výjimky vždy budou a mají svá oprávnění. Ale pokud by si někdo chtěl najít cestičku k neoprávněnému užívání léku, který mu může dopomoci k lepším výkonům, tak si jí najde, třeba jako prevenci vzhledem k nějaké dědičné nemoci která se vyskytuje v rodině....
Reagovat
smazaný uživatel
Jasně. Já jenom říkám, že Marie tu možnost měla, a pokud ten lék fakt brala ze zdravotních důvodů, asi by ji dostala.
Reagovat
aape
lek Mildronat vyrábí lotyšská farmaceutická spol., která vyvíjí léky na srdce, krevní oběh, nervovou soustavu apod., takze ty leky logicky využívají více sportovci z regionu.

"Civilizovaní" západní sportovci (Američani - Serena a spol) jsou navázáni na jiné firmy a jejich produkty, které nejspíš na seznamu zatím nejsou.
Teoreticky toto může být zajímavý způsob, jak se zbavit části nepříjemné sportovní konkurence...
Reagovat
FulnekUltras
jistě - všechno je to především nechutná zákulisní diplomacie, proti které byla 70. a 80. léta hotovou selankou...
Reagovat
gigin
Kuwa nakonec starý Gulba jestli to nevyrábí.
Reagovat
smazaný uživatel
No vždyť to je taky ten účel zařazení na blacklist, že jde o lék, který užívají Rusové. Google vyhodil i nějakou ruskou krasobruslařku. WADA je dnes mnohem víc politická organizace než sportovní. Tenhle lék se užívá na východě - na západě se téměř jistě užívá lék se stejným obsahem, jen jiným jménem, který je povolený. Studená válka nikdy neskončila, zvlášť ve sportu. Ale je samozřejmě blbost Šarapky, že si tohle nepohlídala. Hlavně marketingově pro ní asi dost velký průser. Nebo naopak, když svůj příběh prodá Spielbergovi.
Reagovat
themimone
Ale no ták. Kdyby to tak doopravdy bylo, myslíš že by se nikdo neozval proč zakázali toto a ne tamhle to. Navíc pokud vím, jedná se o Litevskou firmu a to je země, kterou chce západ získat na svou stranu takže by šli proti sobě.
Reagovat
aape
firma Grindex, která lek, o kterem Maria mluvila, vyrabi, sidli v Rize, a to je zatím porad ještě hlavni město Lotysska, jen pro info
Reagovat
smazaný uživatel
Litva nebo Lotyšsko, není to fuk? Kolik lidí ví, jestli je Concord v New Hampshire nebo Vermontu?
Reagovat
Haitik
Vyjádření ITF.. Vlastně nic nového, jen to co Maria řekla..

http://www.itftennis.com/news/225826.aspx
Reagovat
smazaný uživatel
No vidíš to. Na tvůj svátek to oznámila a od mých narozenin je suspendovaná... Snad to dobře dopadne a nebude chybět moc dlouho. Teď stejně léčí zranění...

BTW: Všechno nejlepší k svátku tobě i EllNinovi, jestli už teda není moc pozdě... :)
Reagovat
EllNino
děkuju ti moc Monty :D
Reagovat
smazaný uživatel
Není zač. To víš, já jak mám teď synovce Tomáše, tak jsem si hned vzpomněl i na další. :) Taky mi bylo jasný, že na Twitteru by sis to možná nepřečetl dneska... :D
Reagovat
EllNino
jo mám to zaplý :D ale i tak díky :) je nás hejno :D
Reagovat
Haitik
Taky děkuju! :D :-)

Nakonec to dopadlo "dobře", neukončila kariéru, což je určitě pozitivum.. Jen si teď dá od tenisu nucenou pauzu.. A já taky, aspoň se budu plně soustředit na maturitu!! :-))
Maria aspoň zahojí zranění a bude líp.. Jen se modlím za nějaký krátký flastr.. Nevím, kdyby vyfasovala dva roky, jestli by se ještě vracela..

Ale překvapilo mě, že tady na TP i na twitteru jí hodně lidí obdivuje, neobviňuje atd.. Že jí nenadávají nebo tak.. Teda kromě některých fanoušku Sereny no.. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Nemáš zač. :) Dva roky? To snad ne, to by byli fakt kreténi... Taky teď čtu komentáře všude možně a skoro nikdo to moc nehrotí. Myslím si, že okolnosti a její přístup by tomu rozhodování o trestu fakt mohli pomoct, aby to nebylo až tak hrozné. Olympiáda je za 5 měsíců, tak snad to nebude víc...
Reagovat
Haitik
Noo, já si teda myslím, že olympiada rozhodně padá.. Já budu rád za návrat v roce 2017, třeba v Miami :D
Taky jsem zvědavý jak zareagují fanoušci pak až třeba nastoupí na kurt a jak taky zareagují sponzoři.. :-) U Nike, když sportovci mají průser, tak se s nimi moc nepářou, např. Amstrong nebo boxer Pacquiao.. Tak uvidime co s Marií.. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Nemůžu si pomoct, tohle je prostě jiný případ. Ale bohužel o tom nebudu rozhodovat já ani většina lidí, co je stejného názoru...
Reagovat
smazaný uživatel
Můžete mi někdo říct, kdo je DrGalen (@morbustschengi)? Sleduje na Twitteru snad všechny lidi z TP... Já jsem si ho nedávno nenápadně bloknul a už si mě zase přidal. Co je to za anonyma? :D
Reagovat
gigin
To je janekda.
Reagovat
smazaný uživatel
Já měl za to, že janekda je Honza, co nedávno reagoval na můj tweet o Bankovi a Lindsey... :D
Reagovat
gigin
:D Jo je :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak teď už se v tom vůbec nevyznám... To má janekda dva účty nebo co? :D
Reagovat
gigin
Nééé :DD jen že je Honza.
Reagovat
smazaný uživatel
Sakra, tak je janekda ten DrGalen nebo není? :D
Reagovat
gigin
Já nevím :DDDDDDDDD
Reagovat
lars
A proc mu nenapises, kdo je :)
Reagovat
smazaný uživatel
Protože před časem už se mě ptal i Frick, jestli nevím, kdo to je... :D
Reagovat
blixa
Klame tělem ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Kdo, Frick? Ne, on ten DrGalen totiž před časem napsal na Twitteru vzkaz asi pěti lidem z TP a bylo to v angličtině. Tak jsme jaksi nechápali...
Reagovat
blixa
Frick tuším anglicky umí ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
O to nejde. :D Nám bylo divný, že pravděpodobně uživatel TP (takže asi Čech) píše ostatním Čechům anglicky...
Reagovat
blixa
No protože klame tělem ;-)
Reagovat
mrafe
Monty chodí jsem občas jedna uživatelka, ta je evidentně cizinka, dokonce to i psala, píše takovou zvláštní češtinou, ale na jméno nicku si nevzpomínám,
Reagovat
Frick
Nejsem to já a neumim. Maximálně nějaká velmi základní konverzace.
Reagovat
sprchon
A kdo z TP je ten Denis Reed? :D
Reagovat
smazaný uživatel
Hele, když porno, tak jedině Eufrat! :D
Reagovat
smazaný uživatel
Nefandil jsem jí, snažil jsem se ji respektovat.
Teď se těším, až se vrátí a připíše si nějaké pořádné vítězství.
Reagovat
George_Renel
Že by jeden z důvodů proč nenastoupila v FC....
Reagovat
smazaný uživatel
Asi ne, když ten dopis dostala před pár dny a FC se hrál před měsícem..
Reagovat
Jabadu
Asi takto: Stejně ten lék zřejmě potřebuje. Stejně jako Petra léky na astma.
Co bude příště?
Léky na zklidnění astmatu?
Já těm ha.jzlům z establishmentu nevěřím ani pozdrav.
Reagovat
smazaný uživatel
V západních zemích se to jako lék nepoužívá už drahnou dobu, pokud se to vůbec kdy používalo.
Reagovat
FulnekUltras
rozhoduje účinná látka - název může být jakýkoliv
Reagovat
gigin
Přesně tak.
Reagovat
Fandina
v tom případě pak je potřeba nahradit jeden lék jiným, který vyhovuje a není na seznamu zakázaných
Reagovat
Jabadu
No, to půjde asi dost těžko. Jde o účinnou látku a ta se třeba u Bayeru jenom jinak jmenuje.
Reagovat
smazaný uživatel
Pak měla udělat to, co Petra nebo třeba Šárka Strachová - požádat si o výjimku.
Reagovat
Jabadu
Určitě to měl ale udělat nějaký její lékař. Předpokládám, že je od toho královsky placen.
Reagovat
Fandina
To samozřejmě, vždyť Mária uvedla, že dostala dopis s látkami, které jsou od letoška zakázány v prosinci a že to nezkontrolovali.
Reagovat
smazaný uživatel
To ano. Ale podle mě je irelevantní, jestli měl tu žádost podat její lékař nebo ona sama. Důležité je, že ji nepodal nikdo.
Reagovat
Jabadu
Já nechci moc spekulovat, ale mohla by v tom být politika.
Chytnout ruskou megahvězdu - to by se zápaďáckým uvozdřencům dost hodilo.
Reagovat
gigin
Ale prd. Rusáci by řekli, že to má z toho života, jaký vede v Americe.
Reagovat
Fandina
A s Amstrongem vylezli Rusové.
Reagovat
lars
toho asi nekdo udal
Reagovat
Fandina
těch dopujících Američanů je víc
Reagovat
FulnekUltras
při vyšetřování a trestech "menších ryb"
Reagovat
A.R.R.
To mě také napadlo, ruská atletika a teď ruská tenisová hvězda....
Reagovat
smazaný uživatel
Kdyby si ruská megahvězda četla e-maily, nestalo by se to.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak tohle jsem nečekala, ale pokud je to na novým seznamu a do konce roku 2015 to bylo povoleno, tak snad trest nebude až tak vysoký....jen škoda té olympiády, pokud kvůli tomuhle nebude moct hrát :-(
Reagovat
Patri.k
Bude to velká ztráta po ženský tenis. Šarapová má charisma a na její hru je radost koukat. Už jsem si říkal, že je zvláštní, že dlouhou dobu nikdo s ničím takovým nikdo nepřšeil. Přišlo mi to, že se to zametává pod koberec. No uvidíme, jestli to nerozjede vlnu dalších pozitivních nálezů.
Reagovat
Frick
Taky by si měly dát majzla.

Petra - co bere na astma, co bere, aby se tělo dostalo z mono?

Lucka - ta toho mohla/může brát, vzhledem ke své nemoci

Bára - co bere za analgetika na tu patu?

Petra C. - ta toho taky může brát
Reagovat
blixa
Bára bere ibalgin. Zatím legální. Ostatní nevím
Reagovat
gigin
Ráno po kalíšku slivovice a cajk.
Reagovat
sprchon
A hlavně teď už si snad dá pozor. ;)
Reagovat
EllNino
Klára na rameno, Lucka Hradecká na zápěstí a rameno, Týna na rameno a záda ...:)
Reagovat
FulnekUltras
;)))))
Reagovat
turista
Ten seznam zakázaných látek je stupidní a buzerační. Za chvíli sportovcům zakážou i iontový nápoj.
Reagovat
George_Renel
Ty by sis taky měl dát msjzla na to co bereš. Některé dny je to taky na distanc. :-)
Reagovat
sprchon
+1 :D
Reagovat
Aussie
Po celé roky to podle vlastního přiznání brala. Teď je to ilegální. Takže, po celé ty roky brala něco, co jí pomáhalo získat nějakou ty fyzičku navíc. Z nějakého důvodu to ilegálním udělali.
Na kurtech bude chybět, to určitě. Jak dlouho, to je otázkou, nedivil bych se, kdyby ukončila časem kariéru. Ten kravál, co při té své hře dělá, mi osobně ale chybět nebude.
Reagovat
Jabadu
Houbeles. Diabetes v rodině!
Reagovat
Aussie
Diabetes? Potom je ale absurdním to, čím se zabývá po straně. Prodáváním cukroví...
Reagovat
blixa
Důvod je jediný, fanatizmus antidopingového tažení, kdy příslušní jedinci pátrají po všem co by se ještě dalo zakázat. Z extrému do extrému.
Reagovat
A.R.R.
Ani bych se nedivil, kdyby z megahvězdy chtěl někdo udělat exemplární případ v tažení proti dopingu......
Reagovat
mrafe
Souhlasím s Blixou, že to občas připomíná hon na čarodějnice, že už to až přehání. Někde jsem četla článek, ve kterém nějaký sportovec psal, že si nemůže vzít normálně coldrex, že obsahuje zakázanou látku, to už mě připadá postavené na hlavu. Měli by rozlišovat, zdali opravdu sportovec bere nějaký stimulant, a jde skutečně o doping anebo je to medikace, která mu naopak pomáhá k plnohodnotnému životu. Co si užil s biologickým pasem chudák Roman Kreuziger.
Reagovat
FulnekUltras
tak tak...
Reagovat
Fandina
Tady je problém, že někteří sportovci doping používají a samozřejmě je snaha společnosti, aby se to nedělo. Kdyby se společnost dohodla, že je to jedno, ať každý sportuje podle svého uvážení a za jakýchkoli dostupných prostředků, tak se žádné kontroly dělat nebudou.

Ale takhle, vydá se seznam a sportovec ho bohužel musí dodržovat.
Reagovat
mrafe
Fandi, ale tady jde, právě o ten seznam, že vydají seznam a neposuzují souvislosti a okolnosti. Ale to se bohužel děje všude okolo, ne jenom u dopingu. Nechci se pouštět do velkých diskusí dopingu moc nerozumím, nevím ani jaký trest Máša dostane. I když nejsem její fanoušek, tak když jsem ji viděla, tak je mi jí líto.
Reagovat
Fandina
A co by měli posuzovat? Představuješ si to jako Hurvínek válku.

Vydá se seznam a ten se musí dodržovat. Bohužel. Kdyby se žádný nevydával, nikdy bo to nemusel sledovat kontrolovat. Pokud se vydá, tak máš prostě smůlu. Tak to v životě chodí.
Reagovat
mrafe
Představuji si to tak jak píšu, aby se to neposuzovalo zaslepeně. Já proti seznamu zakázaných látek a jasně daným pravidlům nic nemám. Ale nemám ráda,když se jde s jednoho extrému do druhého extrému.
Reagovat
Fandina
Vydali seznam, ten kontrolují. To je všechno.
Reagovat
themimone
problém je v tom, že doping těžko rozpozná co si sportovec doopravdy vzal. Oni najdou zakázanou látku, ale to, jestli jí má z Coldrexu nebo ji záměrně požil, to z moči těžko zjistí. S Romanem K. to je trochu složitější, tam se to prostě sešlo několik náhod které mu v celém případu ublížili a asi navždy se pochybností nezbaví...
Reagovat
blixa
S Romanem to byla čirá politika, s nějakým dopingem to vlastně vůbec nesouviselo.
Reagovat
themimone
Ano i ne. Po Armstrongovi byla celá cyklistika hotová z jakéhokoliv dalšího nálezu. No a vedení cyklistiky se dostane jezdec který: Má sice biologický pas v rámci mezí v pořádku, ale hodnoty mu tam oscilují z jedné hrany na druhou. Cyklista(Leonardo Bertagnolli), usvědčený z dopingu který spolupracoval se slavným doktorem Ferrarim (btw Armstrongův doktor) řekl, že Kreuziger s ním spolupracoval taky. Ve stáji (Astana), ve které Kreuzigerpůsobil, bylo 5 jezdců potrestáno za doping z období, kdy v ní byl i Roman. Navždy tam bude dost pochybností....
Reagovat
FulnekUltras
a podstata věci často za tichého mlčení zainteresovaných jakoby uniká
Reagovat
sprchon
Smutný. :( Docela mě to dostalo. Nechápu, že tohle lidi kolem ní nějak pravidelně nekontrolují. Když se vydá novej seznam, tak se dle něj přece řídím... Zásadní chyba, Masha mi bude minimálně letos chybět. Snad to bude jen půlrok.
Reagovat
blixa
To si moc neumím představit. Moc bych se divil kdyby to nebyly dva roky :(
Reagovat
Jabadu
U takové superhvězdy očekávám, že se vezme v potaz to, že v rodině měli diabetes a že ty léky prostě brát musí.
Ať už preventivně nebo nutně.
Třeba bude jenom dopis.
Reagovat
smazaný uživatel
Čekala jsem všechno, ale tohle ne. Mashu jsem sice dřív moc nemusela, ale loni na podzim mi "přestala tolik vadit". Snad to pro ni dopadne dobře. Přece jen je to zakázaná látka krátkou dobu, tak by mohli být komisaři trochu milosrdní...
Reagovat
FulnekUltras
přesně tak - jakkoliv mi její strategicko-taktické řvaní spolu s dalšími opičkami vadilo, vadí a bude vadit pořád...
Reagovat
A.R.R.
ale herně začala být Máša zase zajímavá, to se musí uznat. Snad to dopadne dobře a nedostane pálku, která jí odrovná.
Reagovat
lars
jenom 2 + 2 :)
Reagovat
Frick
Marie je pozitvní na Meldonium, Petra zase na Meidlonium.

Si nevybereš.
Reagovat
smazaný uživatel
:DDDDDDDDD
Reagovat
Jabadu
Seš hroznej, víš to?!
:D:D:D:D
Reagovat
themimone
:DD
Reagovat
Andrew89
:DDDD tos zabil:DDD
Reagovat
smazaný uživatel
Jestli to napíšeš na Twitter, tak ti dám retweet... :D
Reagovat
smazaný uživatel
A já ti dám unfollow :P :D
Reagovat
smazaný uživatel
:DDD
Reagovat
smazaný uživatel
Teď se směješ, ale počkej, ono tě smích přejde... ;D
Reagovat
smazaný uživatel
Jestli narážíš na Mashu, tak furt to mohlo být horší...
Reagovat
milik254
Frick má twitter?
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, mám ho ve sledovaných. :D
Reagovat
milik254
Napiš mi tam jak se jmenuje, prosím :D
Reagovat
smazaný uživatel
To ti snad můžu napsat i tady... @BlueFlash87
Reagovat
blixa
Něco jako Blesk McQueen
http://www.samolepkyadekorace.cz/Images2/polozkaAuto_01.png
Reagovat
COMEON
:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Reagovat
milik254
Pojď Maruško, prekonas rekord
Reagovat
UnrealTom
tak to je mazec
Reagovat
COMEON
To s tým kobercom zabila a hotelom zabila :D
Reagovat
Haitik
Jo to jo.. :DD Bylo vidět, že jí humor nepřešel.. :D
Reagovat
FulnekUltras
finanční rezervy dostatečné...
Reagovat
vrabejka
Škdoa že nebere doping aj Petra
Reagovat
Fandina
trapák
Reagovat
Jabadu
Já tě jednou zabíííííju. By tě rakovina honila po poli!
Reagovat
COMEON
:D :( vrabej :D
Reagovat
FulnekUltras
ho přece nepotřebuje ;)
Reagovat
PetaM
Na rozdíl od Márii má nabíječe, takže se nepotřebuje zdrogovat ;)
Reagovat
gigin
já nevím jako. Mášenka je obklopena početným profitýmem a nevšimnou si jedné ze základních věcí? Divné prostě.
Reagovat
Davor1
2 roky určite nedostane. Tipujem niečo podobné ako u Čiliča, nejakých 9 mesiacov, najneskôr do začiatku budúcej sezóny bude späť.
Škoda pre ňu, že sa jej to stalo akurát v olympíjskej sezóne, toto bola zrejme posledná šanca na OH a bolo vidieť, že je to pre ňu dôležité, ale tak, za takéto amatérske chyby sa pyká, mala si to jednoznačne postrážiť a musí niesť dôsledky...
Reagovat
Davor1
sorry Gigin, mal byť nový príspevok :D
Reagovat
gigin
V pohodě. Jinak těch 9 měsíců to by tak odpovídalo. Pak to porodí a jedeme dál.
Reagovat
smazaný uživatel
Co k tomu říct... V první řadě asi nikdo neuhodl, o čem ta tiskovka bude. Taky jsem neslyšel úplně všechno, protože se mi to trochu sekalo...

Masha mluvila o tom, že zklamala fanoušky. Mě teda rozhodně ne. Tohle se prostě může stát každému a hodně si cením toho, že se k tomu postavila čelem. Teď je otázka, jestli a jak ji potrestají. Masha není moje první oblíbená sportovkyně, které se stalo něco podobného...
http://isport.blesk.cz/clanek/fotbal/126310/krasna-fotbalistka-hope-solo-nechtene-dopovala-z-leku-na-menstruacni-problemy.html

Takže si netroufám odhadovat, jak to celé dopadne, ale vzhledem k okolnostem a jejímu přístupu by snad nemusel následovat nějaký přehnaný trest. Těžko říct... Ale byla by fakt škoda, kdyby nějakou delší dobu nemohla hrát.
Reagovat
PetaM
Opravdu jsi napsal: "... jestli jí potrestají."????
Reagovat
smazaný uživatel
Tak třeba zmiňovanou Hope Solo nepotrestali vůbec. Otázka je, jestli jsou tenisoví bafuňáři stejně chápaví...
Reagovat
PetaM
A to byla tenistka nebo je to nějaký jiný sport? :D Z tenisu ji asi neznám, tak nevím :D
Reagovat
themimone
fotbalová brankářka, tam je nějaká snaha doping dost nesmyslná
Reagovat
smazaný uživatel
Fotbalová brankářka. Otevřel sis ten odkaz? :D
Reagovat
sprchon
To bude nějaká pornoherečka podle toho jména. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Ty jsi vůl, viď? :D
Reagovat
sprchon
No ale fakt, jak vidím to jméno, tak mě napadlo tohle a nic jinýho. :D Nedokážu si představit, že by se tak opravdu někdo jmenoval.
Reagovat
darek.vrana
Tak ona se taky proslavila svými hanbatými fotkami, které jí hackeři nějak dostali z mobilu myslím:). A ty obrázky byly hoodně odvážné.
Reagovat
sprchon
Jo? :D :D Tak to jsem nebyl až tak daleko.
Reagovat
smazaný uživatel
Já čekal, že s tím někdo přijde (ale spíš Frick)... :D

sprchon: Já vím, že jsi fotbalový analfabet a tohle je dokonce ženský fotbal, ale aspoň nejlepší brankářku světa bys mohl znát. :D Já mám dokonce i její autobiografii v originále. :)
Reagovat
darek.vrana
Já jí zase znám jen skrze ty fotky:).
Reagovat
smazaný uživatel
Ale jo, taky jsem se podíval. Kate Upton mám ještě uloženou... :D
Reagovat
FulnekUltras
Reagovat
smazaný uživatel
Co to jako je? :D
Reagovat
FulnekUltras
sexuologický test? ;)
Reagovat
sprchon
Kdepak, zůstanu si u tenisu. :D
Ale matně si vzpomínám, že se tu něco takovýho (fotbalistka a nahotinky) rozebíralo, ale teď jsem si to dohromady nedal. :D
Reagovat
PetaM
:D :D :D Spíše bych řekl někdo z Hvězdných válek :D :D
Reagovat
aligo
nic proti ale u Strýcový tak nebyly schovívavý, když měla v očistných lécích něco co tam dle složení být ane nemělo a taky jí potestali...
Reagovat
PetaM
Sibutramin ... Pamatuju si to, jak to rozebírali u Krause :D :D
Reagovat
aligo
přesně, ve složení léků to nebylo uvedeno, tak vesele papala a pak buuum, až při rozborech na to přišli a stejně jí potestali.. tohle je skoro to samý, možná u Báry to bylo ještě víc prominutelnější než teď
Reagovat
blixa
Půl roku dostaneš vždycky, i když za to absolutně nemůžeš :(
Reagovat
themimone
vždycky za to můžeš :)
Reagovat
aligo
no Bára za to ale opravdu nemohla.. :P Aby se pojistila musela by si vždycky než něco sní nechat udělat rozbor...
Reagovat
PetaM
A Bára se navíc myslím i ptala té společnosti :D A ti ji spokojeně řekli, že je to okey :D :D
Reagovat
aligo
jo nechala si poslat seznam látek, které jsou v tom obsazené...
Reagovat
aligo
a jelikož tohle byla její chyba že si nezkontrolovala seznam, tak bude asi víc...
Reagovat
Andrew89
přesně. Maria je ted pro mě frajerka. Nečekala až to praskne a hrdě se k tomu postavila. Jsem její fanoušek a dál budu. Olympiada asi nedopadne...ale i tak doufám, že ten trest bude minimální...vzhledem k okolnostem...odehrále jeden turnaj a ještě ke všemu když to používá tolik let a bylo to legální a najednou nic...neva Maruško
Reagovat
PetaM
No .. :D :D Myslím, že ITF sama řekla, ať drží hubu, že to chce vyhlásit sama. Myslím, že jiných hráčů by se ITF ani neptala a vyhlásila to ještě za tepla, kdy jsou výsledky teprve na cestě z tiskárny.
Reagovat
COMEON
presne tak a toto je dobre, síce nas všetkych napínala ako šnuru na gatiach :D :D ale som rad že som to počul priamo od nej :D
Reagovat
themimone
jak se k tomu jinak měla postavit, buď ona, nebo by to řekl někdo z WADA za ní. Takto ji pravděpodobně vyšli vstříc a dali jí čas aby to mohla oznámit sama.

Olympiády je mi u ní líto, ale za toto si může sama a spíš mě překvapuje, že se o to, co smí a nesmí brát stará sama, to mi přijde lehce pochybné
Reagovat
COMEON
presne tak, ani mna Maria nesklamala. Prave naopak, potešila tým , že nekončí :)

Dúfam, že trest nebude až taky hrozny ale ktovie ako s tymi zakomplexovanými od ITF. Snad jej dovolia hrať na OH.
Reagovat
aligo
s OH moc nepočítej
Reagovat
COMEON
ak nie RIO , tak TOKIO určite :)
Reagovat
pockerface
Ono jí také nic jiného nezbývalo. Kdyby to neoznámila sama, a vyšli s tím první novináři, ti by to rozmázli tak, že by to Máša mohla opravdu rovnou zabalit a těch spekulací co by bylo. Oni budou i tak, ale takhle to nebude hon na Marii. Maria je šikovně předběhla, nikdo z toho neudělá sólo kapra.
Reagovat
Paseka
Komisaři by se měli daleko častěji zastavit v Palm Beach Gardens !!!!!!!!!!!!
Reagovat
FulnekUltras
ganc richtich...
Reagovat
Haitik
Hodně mě to šokovalo teda.. Ale klobouk před Marií, že to takhle řekla veřejně, bere za to odpovědnost a přijme všechny tresty..
Bude zajímavé jestli za ní její sponzoři budou stát.. Ale celé ty roky co to brala to bylo legální, až letos ne.. Toto mě v žádném případě nenapadlo teda..
Reagovat
PH94
Co jí taky zbývalo :D Buď to oznámí sama a nějak uhlazeně a nebo to vyjde na světlo z té druhé strany
Reagovat
Roger_Federer
Zajimave natom je, ze se neco muselo "zmenit".
Jeste nedavno, by si nikdo nedovolil u takove hvezdy zverejnit a antidopingova organizace, by to po domluve ututlala, stejne jako v minulosti.
Reagovat
FulnekUltras
A začít raději ;) od východu je vždycky známkou jisté uhlazenosti "mocných"... ;)
Reagovat
Fandina
Musí se tam, kde je problémů nejvíc.
Reagovat
FulnekUltras
což samozvaná elita určí nejspolehlivěji
Reagovat
Fandina
To už tak na světě chodí, že někoho se bojíme a jiného ne.
Reagovat
FulnekUltras
Nic bych za to nedal, že tahle kauza - resp. cílené rozšíření zakázaných látek - byla na přelomu roku doslova ušita na míru...právě se znalostí toho, co Maša dlouhodobě bere...
Reagovat
Fandina
Tos mě pobavil.
Reagovat
FulnekUltras
aspoň tak ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Hele, uvědomuješ si, že tehnle tvůj šílený konspirační plán stojí a padá s tím, jestli si Maria čte e-maily? :-D
Reagovat
FulnekUltras
Jistota, že je většinou pořádně nečte, byla větší... ;)
Reagovat
Fandina
Ty také nečteš dopisy, které ti přijdou?
Reagovat
Fandina
Na tiskovce řekla, že dostala dopis a že to nezkontrolovala.
Reagovat
FulnekUltras
Takový dlouhý seznam má zkontrolovat její doktor, který...no...
Reagovat
gigin
Třeba jí to spadlo do spamu.
Reagovat
Empe
Určitě udělala dobře, že se k tomu takhle postavila a vyslovila sek tomu dřív, než vznikly spekulace. Vlastně tím u mě stoupla. Nechápu, že si to její profesionální tým neohlídal, to je přece amatérismus?!
Reagovat
Haitik
Jo, je to asi chyba jejího týmu.. Maria si staví celou kariéru image naprosté profesionálky a teď taková to blbost..

Je to chyba týmu, Marii blbost..
Reagovat
pockerface
Na co se ten Meldonium používá? Ví to z vás někdo, nechce se mi to hledat.
Reagovat
Jabadu
Na srdce. Ale copak Máša měla infarkt?
Reagovat
klarat
Řadí to mezi stimulanty. Podobný případ jako trimetazidin a Marina Lisogor.
Reagovat
smazaný uživatel
říkala něco, že bývala často nemocná, a že měla v rodině cukrovka, to jsem vyrozuměl mezi tím přeskakováním zvuku.
Reagovat
pockerface
No to docela divný. Kdyby měla problémy se srdcem, tak pochybuji, že by mohla hrát na té úrovni co ho hraje. Skončila by už dávno jako Mardy Fisch. Ale to jsou jen spekulace. To teď budou mít novináři pár dní co psát.
Reagovat
Jabadu
Také může mít nějakou vrozenou vadu (srdce).
Reagovat
blixa
Bere se to i jako prevence srdečních problémů. Mimo jiné.
Reagovat
smazaný uživatel
Je to inhibitor, používá se na kardiovaskulární onemocnění, ale i na řadu dalších věcí, přidává se do celé řady lékařských přípravků.
Reagovat
turista
Dát Meldonium na seznam zakázaných látek je nesmyslná buzerace sportovců. Peníze co jdou na doping by měly jít na léčení vážně nemocných lidí.
Reagovat
pockerface
Co je nebo není na seznamu zakázaných látek pro daný rok by měl asi ošéfovat týmový lékař. Pokud tedy nějakého má, nevěřím, že na tyhle věci Maria ve svém týmu nikoho nemá nebo neměla. No, ale na druhou stranu jestli ho brala 10 let, tak se jí nedivím, že jí ani nenapadlo se podívat jestli náhodou od r.2016 není lék zakázaný.
Reagovat
PetaM
A však říkala, že má lékaře. Teď si nejsem jistý, dokonce možná nějakého rodinného lékaře :D Nebo co mlela.
Reagovat
Denis92
Podla mna dostane trest do konca sezony.
Reagovat
Forsberg.Peter
Já to říkal už jednou, celou antidopingovou organizaci zrušit a nastavit tam jen to, co skutečně dopingem je. Tohle už je tyranie sportovců, už zničili Backstromovi a Švédům finále v hokeji, teď ničej Mášu. Mášo, pošli jim tam několik tvých servisů do těch jejich hlav, ať se jim rozsvítí!
Reagovat
FulnekUltras
V tomto případě jsem jednoznačně na straně Maši.
Reagovat
smazaný uživatel
Máša z toho byla docela vyřízená, před pár dny dostala oficiální dopis, že neprošla dopingovým testem, sama neví, jak dlouho bude trvat proces a jak dlouho nebude moct hrát, prej brala nějaké léky, které obsahují nově zakázanou látku a netušila, že je to bráno jako doping. No pane jo, že by byla Maria první na řadě v kauze z Australian Open? Naposled jsem četla, že ITF se tím bude zabývat...
Reagovat
smazaný uživatel
asi že taky bude Olympiáda, tam chce málokdo chybět.
Reagovat
gigin
Uživatel turista píše po nějakým článkem, že OH tenisty nezajímá. DC je víc.
Reagovat
smazaný uživatel
To je rozhodně velká píčovina, ať mi to ten machr řekne do očí. Zaprvé se to nedá globalizovat, pro každého znamená OH něco jiného, a zadruhé rozhodně to není tak, že tenisty OH nezajímá, je to velká mezinárodní akce, na které nechce nikdo chybět, řada tenistů si dva týdny až měsíc před OH berou volno, aby se mohlo zregenerovat a soustředit na OH, těžko by to dělali proto, že je to nezajímá.
Reagovat
turista
No tenisté na OH do roku 1988 vůbec nesměli. A v tom množství sportovních soutěží se tenis opravdu ztrácí. Atletika a jiné sporty ho prostě převálcují. Trabant asi nepamatuje období 1970-1990 kdy hrála DC celá tenisová špička kromě Connorse. I dnes si lidi co se zajímají o tenis pamatují kdo vyhrál v roce 2004 Grandslamy a DC. Málokdo si vzpomene na vítěze OH v Aténách. DC bohužel často komplikuje přípravu hráčů na velké turnaje proto ho často vynechávají, navíc za něj teď nejsou body do žebříčků ani balíky peněz.
Reagovat
Fandina
Ale nemění to nic na situaci, že když OH jsou, tak každý tenista tam chce hrát a být úspěšný.
Reagovat
smazaný uživatel
a možná se bojí, že to bude konec kariéry, neznáme výši trestu a Maria už má nějaký věk.
Reagovat
smazaný uživatel
vypadala dost zkroušeně, jakoby oznamovala konec kariéry, nevíme kolik vyfásne, pak se už taky návrat nemusí vydařit :( teď jsem si uvědomila, že během AO se řešila kauza kolem ovlivňování zápasů a ne dopingu, nebo ne? už v tom mám krapet guláš, jsem málo informovaná :D
Reagovat
blixa
Nevidím jinou variantu než dva roky. Tohle ti fanatici prostě mají na stejném levelu jako anabolika a další.
Reagovat
Jabadu
Meldonium - to se bere na srdce. ???
Vo co tady de?
Reagovat
blixa
http://omedicine.info/cs/meldonium.html
Reagovat
gigin
Řekni mi prosím tě jednou větou na co to je dobré? Díky.
Reagovat
blixa
No to se moc nedá. Když to zakázali, tak jsem to konzultoval s kamarádem doktorem a on asi 10 minut jmenoval různý choroby :D :D Jako na všechno možný, ale srdce je asi to primární. Ale zdaleka nejen srdce.
Reagovat
gigin
Aha, aha, tak díky.
Reagovat
lars
je to i proti opotrebeni hlasivek ? :)
Reagovat
smazaný uživatel
Dostala zakazanou cinnost nebo ne?
Reagovat
blixa
No zatím ne ale vysmahnou jí dva roky, to je celkem jasný.
Reagovat
Roger_Federer
Tomu neverim, to by mohla rovnou zkoncit..
Reagovat
blixa
No proč myslíš že byla tak přepadlá
Reagovat
smazaný uživatel
Moje favoritka to není, ale pokud je v tom nevinně, tak jí to nepřeju.
Na druhou stanu všechny "ruské" národy tím jsou pověstné, viz dnes také biatlon.
Reagovat
FulnekUltras
O dlouhodobě zřejmé národnostní diferenciaci v současné antidopingové diplomacii ovšem netřeba ani mluvit.
Reagovat
vrabejka
Smutné takhle přijít o OH :(
Reagovat
PetaM
Takže doživotí a sebrání všech trofejí?
Reagovat
smazaný uživatel
když je to nelegální až od letoška? :)
Reagovat
PetaM
:D :D :D No jo, ITF je schopná všeho :D :D :D
Reagovat
FulnekUltras
a před Serenou posraná... ;(((
Reagovat
Fandina
Proč před Serenou? To bych víc věřila, že před Márií.
Reagovat
FulnekUltras
národnostní tlaky zjevně váží víc
Reagovat
Fandina
mělo by spíš platit kdo víc dá ne?
Reagovat
FulnekUltras
tady se hraje spíš na podprahové vnímání - ostatně "očištěné" ruské atlety bylo třeba nějak vyhandlovat
Reagovat
Fandina
ale no tak, kdyby nic nenašli, nemohli by s tím vylézt
Reagovat
FulnekUltras
našli, protože předem věděli, kde a jak to najít
Reagovat
Fandina
nevím, jestli to věděli, ale v článku se píše, že dostala dopis a nepřečetla si ho, to je problém
Reagovat
blixa
Ne jen co vyhrála asi letos, čili nic. Do konce loňského roku bylo meldonium legální.
Reagovat
lars
Lze je tam nekde nastavit ?
Reagovat
Denis92
Od roku 2006 brala nejake podporne lieky, ktore su od roku 2016 zakazane a ona o tom nevedela. Pocas AO jej nato prisli a teraz dostane trest.
Reagovat
blixa
Jojo, s meldoniem bude ještě veselo. Zařazení tohodle přípravku na seznam zakázaných je docela průser, navíc nesmysl. Ale honci čarodejnic opět dosáhli svého ...
Reagovat
George_Renel
Tak už je asi jasné proč bylo letos v lednu tolik výpadkuů.
Reagovat
Fandina
:-))
Reagovat
martinezi
o co jde neumím anglicky
Reagovat
COMEON
dosť mi to seka a viem že tam ide o doping ale viac som nerozumel lebo mi to mega seka.
Reagovat
smazaný uživatel
"Chtěla bych vám oznámit, že jsem před několika dny obdržela dopis od ITF, že jsem neprošla dopingovou zkouškou na Australian Open," začala Šarapovová. Tak to je slušný šok...

"Posledních deset let jsem brala medikaci, která se prvního ledna stala nelegální. Hluboce se omlouvám všem fanouškům, které jsem zklamala," dodala.

"Udělala jsem chybu, že jsem se nepodívala na aktualizovaný seznam zakázaných látek, na němž bylo i mildonium, které jsem léta užívala."

Z komára somára.
Reagovat
COMEON
takže žiadny koniec kariery ? len trest?
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.onlajny.com/match/index/date/2016-03-07/id/171445 Sleduj zde.
Reagovat
COMEON
diky bro
Reagovat
smazaný uživatel
prý by neoznamovala konec před tak šerednou záclonou nebo něco tak jsem pochopil
Reagovat
PetaM
Opravdu noblesní dáma.
Reagovat
smazaný uživatel
na tak šeredném koberci. :D
Reagovat
smazaný uživatel
koberec jsem neviděl, mě zaujala ta záclona :D
Reagovat
Denis92
*kobercom
Reagovat
FulnekUltras
a příznačně zrovna v případě, který vadí nejméně...možná to může mít souvislost i s odstrašením dalších hráček od preparátů mnohem horších - jenže...peniaze, peněži, peníze... ;(
Reagovat
smazaný uživatel
jde o to, jak velký trest za to dostane
Reagovat
EllNino
to bude pul roku jako Bára podle mě
Reagovat
blixa
To ne, tohle budou dva roky, bohužel. To ti magoři posuzujou stejně jako kdyby brala anabolika nebo cokoliv podobného.
Reagovat
FulnekUltras
jen aby veřejně vykázali, že vůbec něco dělají
Reagovat
blixa
Není první co na meldonium dojela. Jako pomalu přichází doba, kdy sportovec když onemocní nebo bude mít chronické problémy tak bude muset skončit se sportem, protože nebude moct nic užívat.
Reagovat
FulnekUltras
zlatej Frantův efedrin... ;)
Reagovat
PH94
Sharapka má na všechno 10 lidi, takže dost pochybuji, že by si zapomněla tohle ošéfovat..
Reagovat
lars
a odectou ji body za AO ?
Reagovat
aligo
nejde mi net co se to tam skara děje?!?!
Reagovat
smazaný uživatel
To je slabý.
Reagovat
vrabejka
Takže se tento rok dozvěděla že bere doping a itf ji suspendoval?
Reagovat
PH94
Ty krávo...a to jsem se tady před nějakým časem hádal, že by si to nikdo netroufl :D Beru zpět
Reagovat
smazaný uživatel
Maria je z toho docela rozhozená.
Reagovat
smazaný uživatel
hnusná záclona :D
Reagovat
Denis92
Doping..wow!
Reagovat
EllNino
what !?
Reagovat
EllNino
tak to snad ne ...
Reagovat
Haitik
TAK TO JSEM NEČEKAL...
Reagovat
aligo
zatím je to jak na kurtě všechno začíná pozdě...
Reagovat
Frick
1 2 1 1 2 1 2
Reagovat
aligo
zatím nic moc
Reagovat
Frick
Málo vražd a nahotinek.
Reagovat
Frick
https://youtu.be/pRGgVBMYha4?t=10s
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist